Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Rouzs: "Cilvēkiem ārpus futbola nevajadzētu teikt, ko spēlētāji drīkst iesākt ar savu naudu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rouzs: "Cilvēkiem ārpus futbola nevajadzētu teikt, ko spēlētāji drīkst iesākt ar savu naudu"
Denijs Rouzs. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubam Londonas "Tottenham Hotspur" piederošais aizsargs Denijs Rouzs izteicies, ka sarunās par algu samazināšanu spēlētāji ir piespiesti pie sienas. Lai mazinātu finansiālās krīzes radītās sekas, Premjerlīgas klubi vienojušies spēlētājiem piedāvāt plānu, kas paredz algu samazināšanu par 30%.

"Visi vēlamies, lai lietas virzītos uz priekšu. Varu runāt tikai savā vārdā, un teikšu, ka man nebūtu nekādu pretenziju vai kas tāds savu algu novirzīt cilvēkiem, kuri pret koronavīrusu cīnās frontes pirmajās līnijās, cilvēkiem, kurus notiekošais ietekmējis smagāk," teica Denijs Rouzs. Anglijas izlases aizsargs pieder "Tottenham", bet šobrīd ir izīrēts "Newcastle United".

Premjerlīga vienojusies, ka no spēlētājiem nogrieztās naudas 125 miljoni tiks novirzīti, lai palīdzētu Anglijas zemākajās līgās spēlējošajiem klubiem, bet 20 miljoni tiks nodoti Nacionālajam veselības dienestam. Tāpat klubu kapteiņi, iniciatīvu uzņemoties Džordanam Hendersonam no "Liverpool", apsprieduši ideju ziedot naudu labdarībai.

"Mēs uzskatām, ka esam piespiesti pie sienas. Visas šīs sarunas notika vēl pirms tad, kad ar futbolu nesaistīti cilvēki sāka izteikt savus komentārus," teica Rouzs. "Runāju pa telefonu ar Hendersonu, un viņš ieguldījis daudz darba, lai izdomātu rīcības plānu. Nav nepieciešams, lai cilvēki, kuriem nav nekāda sakara ar futbolu, teiktu futbolistiem, ko viņiem iesākt ar savu naudu. Man tas šķiet stipri dīvaini."

Vairākas Anglijas amatpersonas izteikušās, ka klubi rīkojušies ļoti nepareizi, atlaižot savus darbiniekus, kamēr spēlētāju algas nav samazinātas. Šādi komentāri izskanēja pirms Premjerlīgas klubu vienošanās samazināt algas par 30%. Viena no vienībām, kas bija spiesta atbrīvoties no vairākiem darbiniekiem, bija "Newcastle United".

29 gadus vecais kreisās malas aizsargs Rouzs aizvadījis 29 spēles Anglijas izlasē. Viņš bija iekļauts sastāvā arī dalībai 2018. gada Pasaules kausā. Šīs sezonas sākumā Rouzs aizvadīja 12 spēles "Tottenham" rindās, bet janvārī uz sešiem mēnešiem tika izīrēts "Newcastle United".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  -2 [+] [-]

, 2020-04-04 18:15, pirms 4 gadiem
Pareizi. Un nevilkties uz stadioniem, neskatīties spēles, kurās pa vidu reklāmas, nepirkt atribūtiku! Lai futbolisti spēlē savā nodabā un nebāžas mums virsū...

  +2 [+] [-]

, 2020-04-04 18:18, pirms 4 gadiem
adrock rakstīja: Pareizi. Un nevilkties uz stadioniem, neskatīties spēles, kurās pa vidu reklāmas, nepirkt atribūtiku! Lai futbolisti spēlē savā nodabā un nebāžas mums virsū...
Kā tad viņi tev bāžas virsū? Man viņi nebāžas. Izskatās, ka tu pats bāzies, dzīves atstumtais pabērniņ. Ja mani neinteresē regbijs, es nelasu.

     [+] [-]

, 2020-04-06 10:36, pirms 4 gadiem
Zināma taisnība viņam arī ir. Tagad šajā situācijā uz visiem tiem, kuri pelna vairāk, tiek izdarīts kaut kāds spiediens atdot naudu tiem, kuriem tās ir maz. Bet vai kāds kaut vai Latvijas kontekstā, kuram ir, teiksim, 1000 EUR alga un šobrīd draud atalgojuma daļēja zaudēšana, šajā laikā ziedo bērnu namiem, trūcīgajiem, invalīdiem un citiem, kam iet vēl grūtāk? Nu stipri šaubos.