Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas klubam "Burnley" nauda pietiks līdz augustam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīgas klubam "Burnley" nauda pietiks līdz augustam
"Burnley". Foto: PA Pictures/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Burnley" vadītājs Maiks Garliks atzinis, ka vienībai augustā varētu beigties nauda, ja sezona līdz tam brīdim nebūs atsākusies.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Premjerlīgas sezona tika apturēta pirms trim nedēļām, vēl bija atlicis aizvadīt deviņas kārtas. Piektdien tika pavēstīts, ka sezona apturēta uz nenoteiktu laiku un ka tā atsāksies tikai brīdī, kad tas būs droši un loģiski. "Burnley" savā mājaslapā publicēja ziņu, ka gadījumā, ja sezona netiks izspēlēta līdz galam, vienība zaudēs 57 miljonus eiro.

"Ja nepabeigsim šo sezonu un nebūs skaidrs datums, kad sāksies nākamā sezona, klubam augustā būs beigusies nauda. Tas ir fakts," teica Maiks Garliks, "Burnley" vadītājs. "Nezinu, kāda ir situācija citiem klubiem. Tieši šī iemesla dēļ esam skaidri pauduši savu nostāju – kad tas būs droši, sezona ir jāizspēlē līdz galam. Tas ir vienīgais scenārijs, kas derēs visiem Premjerlīgas klubiem."

"Burnley" aprēķinājusi, ka zaudēs 5,7 miljonus eiro, aizvadot spēles aiz slēgtām durvīm, bet 51,3 miljoni nesasniegs kluba kasi no televīzijas līgumiem un citiem ienākumu avotiem.

"Tā ir bezprecedenta situācija, kurā esam nonākuši, jo vēl pirms dažām nedēļām mēs to nevarējām paredzēt. Runa nav tikai par "Burnley" vai kādu citu klubu, bet gan par visu Anglijas futbola ekosistēmu – no Premjerlīgas uz leju. Un par uzņēmumiem, kas barojas no šīs ekosistēmas," teica Garliks.

"Burnley" turnīra tabulā ieņem desmito vietu, tikai par vienu punktu atpaliekot no priekšā esošās Londonas "Arsenal" komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/hea...