Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Šāblis

Kavani rasisma skandāls: Urugvajas arodbiedrība ar Godinu priekšgalā aizstāv uzbrucēju

Kavani rasisma skandāls: Urugvajas arodbiedrība ar Godinu priekšgalā aizstāv uzbrucēju
Edinsons Kavani
Foto: Reuters/Scanpix

Urugvajas futbolists Djego Godins vietnē "Twitter" visas Urugvajas Futbolistu arodbiedrības vārdā lūdzis atcelt Edisonam Kavani piespriestās sankcijas. Mančestras “United” futbolists par rasistisku izteicienu izmantošanu saņēmis 100 000 mārciņu jeb 110 000 eiro lielu soda naudu un trīs spēļu liegumu.

Aizvadītā gada nogalē Edisons Kavani sociālājā tīklā "Instagram" dalījās ar līdzjutēja ierakstu, kurš pēc Anglijas Futbola asociācijas (FA) domām saturējis rasistisku frāzi. Pats futbolists vēlāk publiski atvainojies un paskaidrojis, ka ieraksts bijis domāts kā sirsnīgs sveiciens draugam. Spēlētājs ierakstu dzēsis pēc tam, kad viņam ticis paskaidrots, ka tas interpretējams dažādi.

Kavani pusē nostājies Urugvajas izlases futbolists Djego Godins, kurš visas Urugvajas Futbolistu arodbiedrības vārdā publicējis vēstuli, kas adresēta Anglijas Futbola asociācijai. "Esot tālu no rasisma nosodīšanas, Anglijas FA diskriminē urugvajiešu kultūru un dzīvesveidu. Piespriestās sankcijas parāda FA vienpusējo skatījumu," pausts vēstulē.

"Edisons Kavani nekad nav veicis darbības, kuras būtu interpretējamas kā rasistiskas. "Instagram" ierakstā viņš izmantoja Latīņamerikā visai izplatītu frāzi, ko lieto, lai uzrunātu tuvu cilvēku," pret Anglijas FA vēršas Godins. "Mēs vēlamies aizstāvēt Edisona Kavani tēlu un mūsu valsts kultūru. Mēs iestājamies pret jebkāda veida diskrimināciju."

"Mēs lūdzam Anglijas FA caurskatīt lēmumu pieņemšanas procesus, lai šāda netaisnība vairs neatkārtojas," arodbiedrība kritizē Anglijas FA. "Mēs pieprasām nekavējoties atcelt Edisonam Kavani piespriestās sankcijas un atgriezt futbolista labo slavu, kas viņam tikusi netaisnīgi atņemta."

Mančestras "United" jau aizvadījusi vienu no trīs spēlēm, kas uzbrucējam jāizlaiž. Anglijas Premjerlīgā ar 2:1 tika uzvarēta "Aston Villa". Kavani nedosies laukumā arī Līgas kausa pusfinālā 6. janvārī pret Mančestras "City" un FA kausa spēlē pret "Watford" 9. janvārī.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/diegogodin/stat...


, 2021-01-04 18:24, pirms 3 gadiem
Ir vismaz vēl cilvēki,kas cīnās par netaisnību un aizstāv savējos.
, 2021-01-04 19:29, pirms 3 gadiem
Anglijas futbolā ir maz geju.....
Nojūgušies ar saviem BLM un visiem pārejiem
, 2021-01-04 19:31, pirms 3 gadiem
Tas būs precedents, lai beidzot šādi absurdi ar it kā rasismu beigtos. Vismaz ceru!!
, 2021-01-05 11:27, pirms 3 gadiem
Labi ka ir cilvēki, kuri iestājas pret šādu netaisnību.
Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix
1

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Džeimijs Vārdijs. Foto: AP/Scanpix
3

Premjerlīga par finansiālajiem pārkāpumiem izvirza apsūdzību arī izkritušajai Lesterai

Anglijas Premjerlīga izvirzījusi apsūdzības "Leicester City", kas pēc pagājušās sezonas izkrita uz pēc spēka otro līgu. Apsūdzībās norādīts, ka iepriekšējo trīs sezonu zaudējumi pārsnieguši pieļaujamo normu.
Viens no Notingemas līderiem Morgans Gibss-Vaits. Foto: Reuters/Scanpix
6

Notingemas ''Forest'' atņem četrus punktus PL tabulā par finanšu pārkāpumiem

Anglijas Premjerlīgas klubs Notingemas ''Forest'' sodīts ar četru punktu atņemšanu turnīra tabulā par finanšu pārkāpumiem, ziņo britu raidorganizācija BBC.