Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīga zemāku līgu klubu atbalstam ziedo 125 miljonus

Agris Suveizda

Premjerlīga zemāku līgu klubu atbalstam ziedo 125 miljonus
Džeimss Milners un Jirgens Klops. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas Premjerlīga futbolā pēc valdes sēdes izplatījusi paziņojumu, pavēstot par virkni pieņemto lēmumu.

Premjerlīgā līdz sezonas beigām atlikušas deviņas pilnas kārtas un divas pārceltās spēles. Līga paziņoja, ka neatsāksies maija sākumā un ka laukumā dosies vien tad, kad būs droši un atbilstoši to darīt. Vienlaikus paziņojumā uzsvērts, ka mērķis joprojām ir pabeigt visas spēles gan vietējā čempionātā, gan arī kausa izcīņās – taču tikai ar pilnu valdības un veselības dienestu atbalstu.

Skaļa tēma pēdējās dienās bijusi algu sadaļa, medijos daudziem aicinot futbolistus atteikties no pilna apmēra algām. Premjerlīgas klubi šodien vienbalsīgi vienojās konsultēties ar spēlētājiem par sezonas atalgojuma iespējamu samazinājumu 30% apjomā – paziņojumā gan nav precizēts, vai runa ir par pamatalgu vai iespējamajām prēmijām, kas paredzētas līgumā.

Izrādot solidaritāti ar zemāku līgu klubiem, kuriem dīkstāves dēļ var nākties zaudēt finansiālo stabilitāti, Premjerlīga lēma Anglijas Futbola līgai un Nacionālajai līgai jeb 2.-6. līgu klubu atbalsta fonā ziedot 125 miljonus sterliņu mārciņu jeb 141,4 miljonus eiro. Vēl 20 miljoni sterliņu mārciņu jeb 22,6 miljoni eiro ziedoti valsts veselības sistēmai, ģimenēm un finanšu riska zonā esošajiem.

Izmantotie resursi:
https://www.premierleague.com/news/...