Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Anglijas premjerlīgas komanda par rasistisku rīcību no stadiona izdzen trīs fanus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Anglijas premjerlīgas komanda par rasistisku rīcību no stadiona izdzen trīs fanus
Braitonas un Hovas "Albion" līdzjutēji. Foto: John Sibley/Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Anglijas premjerlīgas futbola vienība Braitonas un Havas "Albion" 2020.gada pirmajā dienā par rasistisku rīcību no sava stadiona izdzinusi trīs fanus.

Tiek vēstīts, ka divi cilvēki bijuši "Albion" komandas līdzjutēji, bet trešais - Londonas "Chelsea". Faniem stadionu bija jāpamet trešdienas spēlē starp vietējo "Albion" un "Chelsea". Vietējās komandas atbalstītājs tika padzīts rasistisku saucienu dēļ, bet "Chelsea" fans pretējās komandas līdzjutējiem veltīja frāzes, kuras attiecas uz seksuālo piederību. Visi trīs konfliktā iesaistītie fani pēc stadiona pamešanas tika arestēti.

"Kārtējo reizi stadiona drošības dienestam, personālam un arī vietējai policijai nācās risināt problēmu, kuras pamatā bija rasisms un neiecietība pret citām personām ar citādu seksuālo orientāciju," teikts policijas paziņojumā.

Visi trīs fani, visticamāk, uz mūžu tiks diskvalificēti no savu komandu spēlēm, taču policijas iecirkņa vadītājs Pols Bārbers norādīja, ka šādi gadījumi futbolā būtu jāizskauž pavisam.

"Ja reiz atbalstītājiem mūža diskvalifikācija no savas komandas spēlēm nav pietiekams soda mērs, varbūt tiesu sistēmai būtu jādod lielāka rīcības brīvība šo personu sodīšanā," domīgs bija Bārbers. "Futbols spēj darīt tik, cik tas izdara... Mēs esam noguruši no tā, ka daži indivīdi bojā šī sporta vārdu."

"Albion" komanda Anglijas čempionātā ar 24 punktiem 21 spēlē ieņem 14.vietu, kamēr "Chelsea" ar 36 punktiem ir ceturtā. Līdz šim nevienu zaudējumu 19 spēlēs nav cietusi "Liverpool", kas ar 55 punktiem ir pārliecinoša līdere.

     [+] [-]

, 2020-01-02 21:24, pirms 4 gadiem
Nēģeri apsaukāja baltos?

     [+] [-]

, 2020-01-02 21:49, pirms 4 gadiem
zilie heteros.

     [+] [-]

, 2020-01-02 21:51, pirms 4 gadiem
Re kā, tagad gejus par gejiem nedrīkst saukāt?

     [+] [-]

, 2020-01-02 22:05, pirms 4 gadiem
Chelsea rent boys!!