Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ķīnieši par 400 miljoniem dolāru iegādājas 13% Mančestras "City" akciju

Agris Suveizda

Ķīnieši par 400 miljoniem dolāru iegādājas 13% Mančestras "City" akciju
Mančestras "City" galvenais treneris Manuels Pelegrini
Foto: AFP/Scanpix

"City Football Group", kam pieder Anglijas Premjerlīgas futbola klubs Mančestras "City", paziņojis par sadarbību ar Ķīnas uzņēmumu "China Media Capital", kas nodarbojas ar investīcijām mediju, izklaides, sporta un interneta industrijās. Ķīnieši par 400 miljoniem ASV dolāru jeb nepilniem 380 miljoniem eiro ieguvuši nedaudz vairāk nekā 13% akciju.

"Darījums radīs nepieredzētu platformu "City Football Group" klubu un Ķīnas uzņēmumu izaugsmei," teikts paziņojumā Mančestras kluba mājaslapā. "China Media Capital" vadītājs Ruigans Lī papildinās "City Football Group" valdi, un tās sastāvs no sešām personām tagad palielināsies līdz septiņām.

"City Football Group" vadītājs Halduns Al Mubaraks neslēpa prieku par sadarbību: "Futbols ir mīlētākais, spēlētākais un skatītākais sporta veids pasaulē, un Ķīnā izaugsmes iespējas šim sporta veidam ir unikālas un ļoti aizraujošas. Tādēļ smagi strādājām, lai atrastu pareizos partnerus un izveidotu pareizu darījuma struktūru, lai aptvertu neticamo Ķīnas potenciālu."

Tikmēr cits Anglijas futbola klubs "Chelsea" savā mājaslapā paziņojis, ka ir iesniedzis pieteikumu par būvdarbu veikšanu "Stamford Bridge" stadionā. Kluba galvenais mērķis ir stadiona ietilpības paplašināšana – no 41,6 līdz 60 tūkstošiem vietu.

Izmantotie resursi:
City Football Group Statement 1 December 2015 -...
A message to our supporters and neighbours |...

 +11 [+] [-]

, 2015-12-01 17:46, pirms 8 gadiem
Turpmāk uz visiem krekliņiem smalkā fontā būs "MADE IN CHINA"

  +2 [+] [-]

, 2015-12-01 17:55, pirms 8 gadiem
Ķīnieši visu ir sākuši pirkt, jo viņi apzinās, lai palielinātu ietekmi un radītu sev draudzīgu bildi rietumos ir jādarbina propagandas mašīna caur izklaides biznesu. Un nepietiek tikai ar troļļiem (50 cent army). Varbūt te daži domā, ka krievi ir galvenais konkurents ASV par ietekmi pasaulē, bet nē .. tā ir Ķīna. Drīz redzēsim dīvainus lēmumus City izpil'dijumā

Varbūt sīkums, bet tas pats notiek ar Holivudas filmām, viņi investē dažādos veidos un pretī diktē noteikumus - piemēram, nedrīkst filmā sliktā veidā parādīta Ķīna.

Pameklējiet youtube "China Uncensored" kanālu, diezgan interesanti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-01 18:44, pirms 8 gadiem
Visticamāk šeihi ir speciāli sameklējuši pircēju, lai klubs iegūtu papildus līdzekļus!
Tas ir skaidrs mājiens tam - ka atkal būs svaidīšanās ar naudu!

Kādēļ lai šeihs tērētu savu piķi? Viņš ''tikai'' 13% pārdod par 400Milj! - Tas ir ieguldījums vismaz vēl uz pāris sezonām (spēlētāju ziņā) un nešaubos ka vasarā (vai pat ziemas transfēru tirgū) tiks pieteikti skaļi uzvārdi!

Robim būs bikses pilnas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-12-01 19:24, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Pogbā, Messi, Gvardiola nemaksās lētu naudu, piekrītu
Messi izpirkuma cena lkm bij miljards.. cerams ka nopirksiet, lai varētu pasaule vēl vairāk apņirgt vareno City😃

     [+] [-]

, 2015-12-01 19:26, pirms 8 gadiem
13% 400 miljoni? Kas notiek ar futbolu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-01 19:42, pirms 8 gadiem
Fantastiskas ziņas. Tas ir stratēģisks lēmums, lai uzaudzētu fanu bāzi Ķīnā, kur bez vietējiem sakariem to izdarīt pagrūti. Visa nauda paliks City grupā, kas nozīmē turpmāku izaugsmi vēl straujākos tempos. Te mazliet vairāk: Ķīniešu investīciju grupa iegulda City 400...

     [+] [-]

, 2015-12-01 19:50, pirms 8 gadiem
China Media Capital ir mega bagātu investoru grupa, kuras sastāvā ir arī Ķīnas valdības pārstāvji. Te laba analīze par šo darījumu: Manchester City’s China venture is taking the...

     [+] [-]

, 2015-12-01 19:55, pirms 8 gadiem
Īstermiņā tas nozīmē, ka vasarā atkal būs nauda ievērojami pastiprināt sastāvu. Visi tagad bļaustās par Messi, bet man gribētos, lai klubs koncentrējas uz Pogbu, kas ir reāli daudz vajadzīgāks.
Ilgtermiņā tas nozīmē, ka klubam ir mega spēcīgs finansiālais pamats, kas nodrošina stabilus panākumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-01 20:10, pirms 8 gadiem
chelsea fani un es tai skaita varesim apmeklet anglijas 1ligas speles jaunaja Stamford bridge
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-12-01 20:26, pirms 8 gadiem
septembris rakstīja: Īstermiņā tas nozīmē, ka vasarā atkal būs nauda ievērojami pastiprināt sastāvu. Visi tagad bļaustās par Messi, bet man gribētos, lai klubs koncentrējas uz Pogbu, kas ir reāli daudz vajadzīgāks.
Ilgtermiņā tas nozīmē, ka klubam ir mega spēcīgs finansiālais pamats, kas nodrošina stabilus panākumus.
Un vai tad arābiem tās trūkst? Ja būtu vajadzība, tad uzceltu jaunu stadionu kaut ar 100k vietām. Infrastruktūras un komercattīstībai ķīnieši 100gadi nav vajadzīgi.
Par spēlētājiem labāk neizteikšos- tāda sajūta, ka komentētāji neko nav dzirdējuši par ffp un nesaprot, ka bagāti papildus īpašnieki nenozīmē neko šajā gadījumā.

     [+] [-]

, 2015-12-01 20:36, pirms 8 gadiem
Ķīnieši vajadzīgi, lai attīstītu City brandu Ķīnā, kas ir pasaules lielākais tirgus. Tie ir papildus ienākumi, kas pa taisno ietekmē ffp.
Ķīnā, kas ir daļēji kapitālisms, daļēji komunisms, bez partijas (vienīgās) atbalsta biznesu taisīt ir ievērojami grūtāk.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-01 20:37, pirms 8 gadiem
Iesaku palasīt MEN un Guardian tur šodien laba analīze par šo darījumu. Tur arī izskaidrots priekš kam tas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-01 22:21, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: City kopējā vērtība jau šobrīd ir 3 miljardi dolāru, tikpat cik MU. 7 gadu laikā tika sasniegts MU, titulētais, vēsturiskais kaimiņš un faktiski tas ir tikai pāris gadu jautājums kad City vērtība būs augstāka par MU un tuvosies strauji Real, Barcas vērtībai.
Jā tikai Juventus ar saviem 0.8M Čempionu līgā tādus kā jūs ēd bez sāls.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-02 00:16, pirms 8 gadiem
Tas ir labais
MC tik vēl šito trūka pilnam komplektam
Kluba vērtība 2.4 miljardi eur - nav mazliet uzpūsta?