Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Reinis Alksnājs

Lakazets tuvu ''Arsenal''; Kabaljero paraksta līgumu ar ''Chelsea''

Lakazets tuvu ''Arsenal''; Kabaljero paraksta līgumu ar ''Chelsea''
Aleksandrs Lakazets
Foto: AP/Scanpix

Francijas laikraksts L'Equipe ziņo, ka Aleksandrs Lakazets jau pavisam drīz varētu pievienoties ''Arsenal''. Tikmēr Anglijas grandus mainījis Vilijs Kabaljero, kurš, līgumam beidzoties ar Mančestras ''City'', vienojies ar ''Chelsea''. Savukārt Spānijā Sauls Njigess ar Madrides ''Atletico'' pagarinājis līguma termiņu līdz deviņiem gadiem, kas ir viens no visu laiku garākajiem futbola vēsturē.

Par Lakazeta pāreju prom no Lionas ''Olympique'' tiek spekulēts jau kopš 2015. gada, kad eksplodēja ''Ligue 1'', kļūstot par labāko sezonas spēlētāju. Kā viens no galvenajiem kandidātiem uz francūzi vienmēr bijis Anglijas klubs ''Arsenal'' un izskatās, ka pērnās sezonas piektā Premjerlīgas vieta pavisam drīz uzbrucēju iegūs. Transfēra summa visticamāk pārsniegs londoniešu samaksāto par Mesutu Ezilu 2013. gadā (47 miljoni eiro).

Aleksandrs Lakazets pērn iesita 28 vārtus 30 ''Ligue 1'' spēlēs, kļūstot par otru rezultatīvāko spēlētāju. Interesanti, ka trīs pēdējās sezonās pēc kārtas Francijas Augstākajā līgā viņš ir pārsniedzis 20 vārtu robežu, un kaut ko tādu pat Zviedrijas superzvaigzne Zlatans Ibrahīmovičs nespēja izdarīt, kad spēlēja PSG. Lakazeta komanda Lionas ''Olympique'' finišēja ceturtajā vietā, kas liedz Čempionu līgas futbolu. Tāda pati problēma ir arī ''Arsenal'', kas kā minēts Anglijas Premjerlīgā palika piektā un spēlēs Eiropas līgā.

Tikmēr Anglijas Premjerlīgas čempione ''Chelsea'' ziņo, ka jau šodien Vilijs Kabaljero pievienosies klubam. Pēdējās trīs sezonās viņš bija Mančestras ''City'' otrais vārtsargs, piedaloties 47 spēlēs. Tai skaitā arī pērn 3:1 uzvarā pret ''Barcelona'', kā arī 1:2 zaudējumā pret savu topošo komandu ''Chelsea'', kur argentīnietis atvairīja pendeli. Līgumam beidzoties, Kabaljero bija iespēja doties uz Ņūkāslas ''United'', kas viņam garantētu regulāru futbolu.

Spānijā Euro U-21 zvaigzne Sauls Njigess ir vienojies ar ''Atletico'' par deviņu gadu līgumu, kas ilgs līdz pat 2026. gada jūnijam, kad šobrīd 22 gadus vecā spāņa vecums jau pārsniegs 30. ''Esmu ļoti apmierināts, jo ''Atletico'' mēs ģimene un nav citas vietas, kur vēlētos būt,'' Sauls sacīja. Madrides klubam ir aizliegums veikt spēlētāju pirkumu šovasar, tāpēc tas šobrīd pagarina līgumus ar vairākām komandas zvaigznēm, iepriekš ar Antuānu Grīzmanu. Sauls vakar, 30. jūnijā, kļuva par Eiropas U-21 čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.theguardian.com/footbal...
Caballero signs | News | Official Site |...


, 2017-07-01 17:30, pirms 7 gadiem
Pagarināt uz 9 gadiem...tas nu gan ir pārsteidzīgi. Mazums kas notiek dzīvē
, 2017-07-01 17:47, pirms 7 gadiem
Tipiski Vengeram - kārtējais franču uzbrucējs. Šis gan noteikti nav tas, par kuru būtu jāsūdzas, jo viņš tiešām ir labs, bet jautājums rodas par to, vai iederēsies PL futbolā? Kā Arsenal atbalstītājs es uz to ļoti ceru
, 2017-07-01 18:05, pirms 7 gadiem
spaanju AS liels virsraksts ka Diego Costa no Chelsea tuuliit pievienosies Atletico
AS English - Sport News in English from AS.com
, 2017-07-01 18:29, pirms 7 gadiem
Lyonai būs problēmas nākamsezon. Tolisso prom, tagad Lacazets ar. Un komanda nespēlē čempionlīgā, spēlētājus ar būs grūti dabūt labus vietā. Izskatās, ka pat varētu netikt nākamajā sezonā top 3 un čempionlīga ies secen vēl vienu gadu.
, 2017-07-01 18:41, pirms 7 gadiem
Tikmēr A. Rudigers no Roma uz Chelsea.

https://www.theguardian.com/footbal...
, 2017-07-01 20:20, pirms 7 gadiem
Te gan Vengeram pilnīgi nav ko pārmest - Lakazets būtu ļoti labs ieguvums Arsenal. A kas tad notiks ar Žirū un Velbeku, Valkotu?
, 2017-07-01 20:51, pirms 7 gadiem
Vai tad 2002. vai 2003. gadā nepieņēma noteikumus, ka līgumu nedrīkst slēgt ilgāku, kas pārsniedz 5 gadus?
, 2017-07-01 21:37, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Te gan Vengeram pilnīgi nav ko pārmest - Lakazets būtu ļoti labs ieguvums Arsenal. A kas tad notiks ar Žirū un Velbeku, Valkotu?
Velbeks un Volkots jau ir malējie, Lakazets visdrīzāk būs spicē, Sančeza vietā (kurš it kā uz Bayern sataisījies). Žirū esot gatavs palikt komandā, bet Lyonai vēl ir laiks viņu pārliecināt, par atgriešanos Francijā
, 2017-07-01 22:08, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Te gan Vengeram pilnīgi nav ko pārmest - Lakazets būtu ļoti labs ieguvums Arsenal. A kas tad notiks ar Žirū un Velbeku, Valkotu?
Lakazets sastādīs Žirū veselīgu konkurenci cīņā par starta 11. Abi divi ir dažāda kalibra uzbrucēji, būs interesanti. Valkots pavisam noteikti spēlēs malā, Velbeks varētu variēt. Ja paliek vēl Čemberleins, tad arī šajā pozīcijā ir konkurence, pieņemot faktu, ka otrā malā paliek Sančess.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.
Koventri komandas futbolistu un līdzjutēju prieki Vemblija stadionā. Foto: Geraint Nicholas/PPAUK/Imago Images/Scanpix
4

Koventri pamatlaika beigās izlien no 0:3, "United" ar milzu izbīli sasniedz finālu

Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņas finālā 25. maijā būs Mančestras lielklubu kauja, sarkanajiem velniem šovakar pamatlaika pēdējā pusstundā pamanoties izsēt triju vārtu pārsvaru, papildlaikā ielaižot, taču pretinieku sitienam netiekot ieskaitītam un ar 3:3, 4:2 11 metru sitienu sērijā pieveicot "Championship" līgas komandu "Coventry".