Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgu rīkos neitrālos stadionos, Ķelnē trīs saslimušie, Portugāle un Čehija nosauc datumus

Agris Suveizda

Premjerlīgu rīkos neitrālos stadionos, Ķelnē trīs saslimušie, Portugāle un Čehija nosauc datumus
"Koln" spēlētāji. Foto: imago images/Mika Volkmann/Scanpix

Kamēr Francija kļuvusi par nākamo Eiropas futbola līgu, kas izbeigusi sezonu, virknē citu valstu turpinās gatavošanās sezonas atsākšanai, gan plānojot datumus un sacensību formātu, gan arī pildot dažādus piesardzības pasākumus.

Visi 20 Anglijas Premjerlīgas klubi šodienas sanāksmē izteica vēlmi pabeigt sezonu, taču līgas vadība savā paziņojumā uzsvēra, ka sezona tiks atsākta tikai tad, kad to ļaus darīt visas iesaistītās puses ar valdību un veselības dienestiem priekšgalā. Kā ziņo AP, kā agrākais iespējamais datums sezonas atsākšanai tiek minēts 8. jūnijs, taču spēles acīmredzot būs iespējams aizvadīt tikai neitrālos laukumos.

Tā kā līga paredz, ka drošības akreditāciju varētu saņemt tikai 8-10 stadioni, saglabāt mājas un izbraukuma spēļu principu nebūs iespējams, līdz ar to visām spēlēm – vismaz sākumā – vajadzētu notikt neitrālā teritorijā. Līga varētu izmantot līdz pat 10 neitrāliem stadioniem. Tāpat Premjerliga paredz, ka sezonas pabeigšanai vajadzēs veikt ap 40 tūkstošiem Covid-19 pārbaužu.

Vācijas futbola klubs "Koln", kas Bundeslīgā ieņem 10. vietu, vakar veica pārbaudes visiem spēlētājiem, treneriem un personālam. Kopumā pozitīvas analīzes tika atklātas trim personām, no kurām nevienai neesot slimības simptomu. Šiem trim cilvēkiem noteikts 14 dienu ilgs karantīnas periods, bet pārējā komanda varēs turpināt treniņus grupās. Atgādinām, ka Bundeslīga lemšanu pārcēla vēlāk un nu 9. maija vietā sezonu noteikti neatsāks agrāk par 16. maiju.

Būtisku soli pretī sezonas atsākšanai spērusi Portugāle. Valsts valdība paziņojusi, ka līgai tiks ļauts aiz slēgtām durvīm atsākties 30. maijā. Šāds paziņojums veikts pēc tam, kad Portugāle nolēmusi pakāpeniski samazināt ierobežojumus valstī. Tiesa gan, klubiem un to stadioniem vēl tik un tā būs jāizpilda prasības un jāspēj iziet veselības dienesta pārbaudes. 10 kārtas līdz sezonas beigām čempionāta vadībā ir "Porto", par punktu apsteidzot Lisabonas "Benfica".

Vēl agrāk spēlēt plāno Čehijas līga, kas sezonas atsākšanai noteikusi 25. maiju. Vēl gan par sezonas izskaņas formātu ir jāvienojas ar visiem klubiem, jo līdz 30. jūnijam izspēlēt visus atlikušos mačus nebūšot iespējams un jāpanāk vienošanās par sezonas iespējamu pabeigšanu jau citā mēnesī. Čehijai vēl ir palikušas sešas kārtas regulārajā sezonā, bet pēc tam līgai būtu jādalās trīs daļās. Dāvja Ikaunieka pārstāvētā "Zlin" atrodas 14. vietā 16 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
https://www.premierleague.com/news/...
https://apnews.com/62af084c780aba73...
https://www.skysports.com/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://fc.de/en/fc-info/news/detai...

     [+] [-]

, 2020-05-02 08:30, pirms 4 gadiem
Liekas nu mierā. Pieliek punktu un gatavojas rudenīm, ceram uz brīnumu, ka tad būs iespējams. Vismaz sabiedrība būs pieradusi, ka nāve pļauj cilvēkus.