Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Liverpool" kluba leģenda Makdermots grasās pārdot visas savas individuālās balvas

Krišs Upenieks

"Liverpool" kluba leģenda Makdermots grasās pārdot visas savas individuālās balvas
Brūss Grobelārs un Terijs Makdermots
Foto: PA Wire/PA Images

LETA--AFP. Savulaik leģendārais Anglijas futbola komandas "Liverpool" pussargs Terijs Makdermots izsolē pārdos visus viņam piederošos individuālos apbalvojumus.

Kādreizējais "Liverpool" un Anglijas nacionālās izlases pussargs izsolē pārdos trīs UEFA Eiropas kausa (mūsdienās - UEFA Čempionu līga) zelta medaļas, piecas Anglijas augstākās līgas zelta godalgas, kā arī dažādas individuālās balvas.

Kopumā 43 apbalvojumus Makdermots pārdos izsolē, lai iegūtu aptuveni 150 000 mārciņu (178 000 eiro) lielu peļņu, ko viņš plāno nodot saviem diviem dēliem un meitai.

"Man nav vajadzīga nauda, taču arī ne medaļas, lai es varētu lepoties ar to, ko esmu savas karjeras laikā paveicis," stāstīja Makdermots. "Es to jau zinu un atmiņas nekur nepazudīs."

Makdermots izteicās, ka pirms savas nāves vēlas abiem dēliem un meitai atstāt finansiālus līdzekļus. "Maniem bērniem klājas labi, taču gribu viņiem sniegt atbalstu. Tas viņiem palīdzēs samaksāt hipotekāros kredītus."

Trīskārtējais Eiropas kausa ieguvējs Makdermots 1980.gadā tika nosaukts par Anglijas augstākās futbola līgas labāko spēlētāju, kā arī viņa kontā ir 25 spēles Anglijas valstsvienībā, kurās viņš guva trīs vārtus.

Pēc spēlētāja karjeras beigām Makdermots pievērsās trenera darbam, 1992.gadā stājoties Ņūkāslas "United" trenera palīga postenī. Vēlāk viņš bija Hadersfīldas "Town" trenera asistents un šādu pašu amatu ieņēma arī Birmingemas "City" komandā. Šobrīd viņi ir galvenā trenera palīgs "Blackpool" vienībā, kura daļēji pieder Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam.

Savukārt "Liverpool" komanda ir viena soļa attālumā no Čempionu līgas fināla. Pirmajā pusfināla mačā Liverpūles vienība ar rezultātu 5:2 savās mājās apspēlēja "AS Roma". Atbildes cīņa gaidāma trešdien Romā.

Izmantotie resursi:
LETA