Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"City" izcīna ceturto Anglijas Līgas kausu pēdējo piecu gadu laikā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"City" izcīna ceturto Anglijas Līgas kausu pēdējo piecu gadu laikā
Mančestras "City" atzīmē vārtu guvumu. Foto: IS/Scanpix

Šovakar Anglijas Līgas kausa jeb "Carabao” kausa finālā savā starpā tikās Mančestras "City" un "Aston Villa". Mačā, kas norisinājās Vemblija stadionā, uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīnīja "City" futbolisti, tādējādi kļūstot par 2020. gada "Carabao" kausa čempioniem.

"Aston Villa" "Carabao" kausa ceturtdaļfinālā ar rezultātu 5:0 spēja uzvarēt "Liverpool". Varētu šķist, ka "Aston Villa" ceturtdaļfināla mačā paveica brīnumu, tomēr jāpiemin, ka "Liverpool" šajā mačā pārstāvēja U23 komandas futbolisti, jo pirmās komandas spēlētāji piedalījās FIFA Pasaules Klubu kausā Katarā. Kausa pusfinālā "Aston Villa" divu spēļu summā ar rezultātu 3:2 pārspēja "Leicester".

Mančestras "City" ceturtdaļfinālā ar rezultātu 3:1 uzveica "Oxford City". Divus vārtus tajā mačā guva Rahīms Stērlings. Pusfinālā "City" divu spēļu summā ar rezultātu 3:2 pārspēja citu Mančestras komandu – "United".

"Carabao" kausa fināla neapšaubāma favorīte pirms mača bija "City". 20. minūtē Serhio Agvero atklāja fināla rezultātu – argentīnietis saņēma bumbu soda laukumā un raidīja to "Aston Villa" vārtos (1:0). 31. minūtē "City" dubultoja pārsvaru, kad spānis Rodri guva vārtus pēc centrējuma no stūra sitiena (2:0). 41. minūtē "Aston Villa" atgrieza intrigu mačā, kad Mbvana Samata izdarīja teicamu sitienu ar galvu un panāca 1:2.

Pēc aizvadītām 30 minūtēm otrajā puslaikā "City" bija nospiedošs pārsvars bumbas kontrolē, bet bīstamu momentu komandai nebija. "Aston Villa" pie bumbas bija tikusi reti, un šajā nogrieznī nespēja ne reizi izdarīt sitienu pa Anglijas čempiones vārtiem. Tuvojoties mača beigām, "Aston Villa" cerības uz neizšķirta izraušanu pamatlaikā kļuva arvien mazākas. "City" ļoti pārliecinoši kontrolēja mača gaitu. 84. minūtē Serhio Agvero tika nomainīts, jo nevarēja turpināt maču savainojuma dēļ. 88. minūtē "Aston Villa" bija teicama iespēja no stūra sitiena izlīdzināt mača rezultātu, bet Klaudio Bravo lieliski atvairīja pretinieka spēlētāja sitienu.

Mača beigās "Aston Villa" izdarīja pamatīgu spiedienu uz "City" vārtiem, bet vārtus gūt tā nespēja, un "City" kļuva par 2020. gada Anglijas Līgas kausa čempioni.

Vistitulētākā komanda šajā turnīrā ir "Liverpool", kurai izdevies šo trofeju izcīnīt astoņas reizes. Mančestras "City" uzvarējusi septiņas reizes, bet piecas reizes šo titulu ieguvusi Mančestras "United", "Aston Villa" un "Chelsea".

"Carabao" kausa fināli pēdējo piecu gadu laikā

GadsČempioneOtra finālisteRezultāts
2016Man.CityLiverpool2:1 (11m s.s.)
2017Man. UnitedSouthampton3:2
2018Man. CityArsenal3:0
2019Man. CityChelsea1:0 (11m s.s.)
2020Man. CityAston Villa2:1

     [+] [-]

, 2020-03-01 22:01, pirms 4 gadiem
..kaut ko jau gribas izcīnīt. nekas cits jau viņiem netiek