Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Brazīlietis Djēgu atgriežas "Atletico", Berbatovs izīrēts "Monaco"

Brazīlietis Djēgu atgriežas "Atletico", Berbatovs izīrēts "Monaco"
Dimitars Berbatovs
Foto:AFP/Scanpix

Brazīliešu pussargs Djēgu ticis izīrēts savai bijušai komandai Madrides "Atletico", kuras sastāvā guva vārtus 2012. gada Eiropas līgas finālā, tāpat oficiāli apstiprināts Dimitara Berbatova darījums, kas paredz viņa izīrēšanu "Monaco" līdz sezonas beigām.

Bulgāru uzbrucējs Dimitars Berbatovs oficiāli pievienojies Francijas čempionātā spēlējošajai „Monaco” vienībai, kurā paliks vismaz līdz sezonas beigām. Berbatovu izīrējusi Premjerlīgas komanda „Fulham” un tādējādi sniegusi „Monaco” papildinājumu uzbrukumā, kurš bijis cietis smagu triecienu pēc Radamela Falkao traumas.

Bijušais Mančestras „United” spēlētājs Berbatovs kopš pievienošanās „Fulham” 2012. gadā komandas rindās bija guvis 19 vārtus 51 Premjerlīgas mačā. 33 gadus vecā futbolista līgums beidzas pēc šīs sezonas.

„Fulham” savā sastāvā arī vairs neredzēs aizsargu Filipu Senderosu, kurš atdots Spānijas „Valencia”. Kluba oficiālajā paziņojumā gan nav norādīts, vai Šveices aizsarga pārejā saņemta kāda kompensācija.

Berbatova un Senderosa vietā „Fulham” ieradies Grieķijas izlases uzbrucējs Konstantins Mitroglou, kurš par 13,4 miljoniem eiro nopirkts no Pireju „Olympiacos”, vācu pussargs Luiss Holtbijs, kurš izīrēts no „Tottenham”, un no „Everton” iegūts Nīderlandes pārstāvis Džons Heitinga. „Fulham” šobrīd atrodas 19. vietā Premjerlīgā un cīnās par palikšanu spēcīgāko Anglijas klubu kompānijā.

„Valencia” arī apstiprinājusi pussarga Serhio Kanalesa pārdošanu uz „Real Sociedad” par 3,5 miljoniem eiro. Sastāva papildinājumi Seidū Keitā un Eduardo Vargasa izskatā ļāvuši „Valencia” šķirties no 22 gadus vecā pussarga. Lai arī transfēra summa salīdzinoši nav pārāk liela, „Valencia” patur tiesības saņemt 30% no spēlētāja nākamā transfēra, ja viņš tiks pārdots pirms noslēgtā līguma beigām 2018. gadā, tāpat arī „Valencia” saņems dažādus bonusus Kanalesa veiksmīga snieguma gadījumā.

Savukārt Madrides „Atletico”, kura šobrīd sastāda ļoti sīvu konkurenci Spānijas grandiem „Barcelona” un „Real”, savam sastāvam līdz sezonas beigām pievienojusi brazīliešu pussargu Djēgu. Brazīlijas izlasē 33 spēlēs aizvadījušais Djēgu iepriekš jau spēlēja „Atletico” rindās un palīdzēja Madrides komandai uzvarēt Eiropas līgā 2012. gadā, bet šobrīd viņš ticis izīrēts no Vācijas „Wolfsburg” līdz sezonas beigām.

Sastāvu papildinājusi arī itāļu „Lazio”, kura no „Chelsea” izīrējusi francūzi Gaelu Kakutā. 22 gadus vecais pussargs Londonas klubā ieradās jau 2009. gadā, taču piedalījies tikai sešās „Chelsea” spēlēs, tiekot vairākkārt izīrēts citām komandām.

Plašas arī izvērtās baumas, ka Mančestras „United” būs gatava izīrēt portugāļu uzbrucēju Nani, un galvenā interesente bija „AC Milan”, taču komandas treneris Deivids Moizs atklājis, ka Nani savainojuma dēļ būs jāizlaiž vēl vismaz mēnesis, līdz ar to darījums realizēts netika.

Interesants arī fakts, ka tikai viena no Premjerlīgas pirmā desmitnieka komandām transfēru perioda pēdējā dienā veica patiešām nopietnu iepirkumu, proti, "Chelsea" par 15 miljoniem eiro nopirka Zumā, kuru uzreiz atstāja īrē viņa iepriekšējā komandā, taču tas nav traucējis Premjerlīgai kopumā uzstādīt jaunu transfēru rekordu. Premjerlīgas pārstāvji paziņojuši, ka transfēros janvārī iztērēti 158 miljoni eiro, kas ir par 12 miljoniem vairāk nekā analogā laika periodā pagājušajā gadā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
The official website for European football –...


, 2014-02-01 14:58, pirms 10 gadiem
Kādreiz tik ļoti potenciālais Sendeross izskatās ka nevienam īsti vairs nav vajadzīgs.

Par Djego pievienošanos Atletico gan ir prieks - lai arī iespēja ir visai maza, tomēr ļoti gribētos, ka Atletico paņem Spānijā zeltu. Pēc tam Barsā un Real būtu pamatīgas razborkas
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Unajs Emerijs. Foto: Aston Villa
3

Emerijs pagarina līgumu ar "Aston Villa" līdz 2027. gadam

LETA. Anglijas premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa" otrdien pagarināja līgumu ar vienības galveno treneri Unaju Emeriju, ziņo Anglijas mediji.