Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Džeko – Bosnijas un Hercegovinas gada labākais futbolists

Džeko – Bosnijas un Hercegovinas gada labākais futbolists
Edins Džeko
Foto: AFP/Scanpix

Par Bosnijas un Hercegovinas gada labāko futbolistu atzīts pašreizējās Vācijas Bundeslīgas čempiones ''Wolfsburg'' uzbrucējs Edins Džeko, kurš šajā nominācijā pārspējis savu komandas biedru Zvjezdanu Misimoviču.

23 gadus vecais futbolists, kurš ''Wolfsburg'' rindās spēlē kopš 2007. gada, pagājušajā sezonā palīdzēja savai komandai pirmo reizi kluba vēsturē triumfēt Vācijas Bundeslīgā. Aizvadītās sezonas laikā Džeko guva 26 vārtus komandas labā, bet par diviem vairāk guva viņa komandas biedrs - brazīliešu uzbrucējs Grafite. Tāpat jāatzīmē, ka šosezon UEFA Čempionu līgā sešās spēlēs Džeko guva četrus vārtus, taču tas nepalīdzēja komandai turpināt cīņu par galveno trofeju un vācu klubs Eirokausu sezonu turpinās Eiropas līgā.

Džeko piedalījās arī visās 2010. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla spēlēs, palīdzot Bosnijai un Hercegovinai ieņemt 2. vietu grupā (pirmo pārliecinoši ieņēma Spānija), kas garantēja ''play-off'' izslēgšanas spēles, kuros gan bosnieši divus spēļu summā piekāpās Portugāles izlasei un PK izcīņas finālturnīrā neiekļuva. Ar deviņiem gūtajiem vārtiem Džeko bija izlases rezultatīvākais spēlētājs šajā ciklā.
Vēl jāatzīmē, ka pirms diviem mēnešiem Džeko kļuva par pirmo Bosnijas un Hercegovinas vēstnieku ''UNICEF''.

Nominācijā par gada labāko futbolistu Džeko pārspēja savu komandas biedru ''Wolfsburg'' rindās Zvjezdanu Misimoviču, kā arī tādus spēlētājus kā Vedadu Ibiseviču (''Hoffenheim'', uzvarēja pērn), Emiru Spahiču (''Montpellier''), Sašu Papacu (''Rangers''), Zlatanu Bajramoviču (''Eintracht Frankfurt''), Miralemu Pjaniču (''Lyon''), Sejadu Salihoviču (''Hoffenheim''), Elviru Rahimiču (''CSKA Moscow'') un Alenu Škoro (''Sarajevo'').

''Esmu ļoti priecīgs, ka saņēmu šo balvu, un it īpaši priecīgs par to, ka saņēmu to savā dzimtajā pilsētā – Sarajevā. Šī bija ļoti veiksmīga sezona gan kluba, gan izlases rindās. Kluba rindās kļuvu par Vācijas čempionu, bet kopā ar izlasi iekļuvām PK izcīņas ''play-off'' spēlēs, kur diemžēl piekāpāmies Portugālei. Taču ceru, ka kvalificēsimies nākamajam Eiropas čempionātam. Ir daudzi, kuriem jāsaka paldies par šiem panākumiem – komandas biedriem, treneriem, ģimenei un līdzjutējiem,'' sacīja Džeko.

Vēl jāpiemin, ka par labāko treneri tika atzīts nu jau bijušais izlases treneris Miroslavs Blaževičs, kurš šobrīd jau pārcēlies uz Ķīnas klubu ''Shanghai Shenhua''. Viņa vietā iecelts Safets Sušičs (54), kurš ir viens no visu laiku labākajiem bijušās Dienvidslāvijas futbolistiem.

Izmantotie resursi:
uefa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-12-30 15:39, pirms 14 gadiem
Viņš tiešām ir progresējis ļoti strauji pēdējo 2 gadu laikā,taka loģisks iznākums.

  +4 [+] [-]

, 2009-12-30 15:59, pirms 14 gadiem
Malacis.

  +4 [+] [-]

, 2009-12-30 16:01, pirms 14 gadiem
Njå , wisu cienju chalim!
Slēpts komentārs: erred

  +2 [+] [-]

, 2009-12-30 19:57, pirms 14 gadiem
Skatoties uz bosniešu klubiem tāda neliela skaudība rodas! Bet Džeko bija jāuzvar. Nav citu variantu. Neviens cits nestāv ne tuvu klāt, vienalga, lai kur spēlētu...