Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

United un City – kura šobrīd patiesībā ir Mančestras pirmā komanda?

Arī tiem, kas pastiprināti neseko sporta un futbola aktivitātēm, vārdu salikums „Mančestras „United”” izsenis bijis teju vai kā Anglijas futbola simbols un nosaukums vienam no pašiem spēcīgākajiem klubiem pasaulē. Taču šobrīd parādītā snieguma ziņā augstāk kotējas „United” kaimiņš Mančestras „City”, kas savu pārākumu regulāri pierādījis futbola laukumā.

Brendam ir milzīga nozīme, un jo īpaši sportā, kura finansējums lielā mērā atkarīgs no mārketinga un līdzjutēju intereses. Lai uzbūvētu spēcīgu brendu futbolā, nepieciešami vairāki gadi, pat dekādes, tikai tad radīsies tādi futbola folklorā iegājuši nosaukumi kā „Real Madrid” un „Barcelona”. Taču pēc ilgās brenda izveidošanās to arī nevar nemaz tik ātri noārdīt, piemēram, slavenie „Milan” un „Inter” klubi pēdējos gados spēlē pieticīgas lomas pat Itālijas čempionātā, taču joprojām bija 20 pasaules spēcīgāko futbola brendu sarakstā 2015. gada izskaņā.*

Mančestras „United” tikmēr futbola brendu sarakstā bija pirmajā vietā, apsteidzot abus spāņu superklubus. „United” jau ilgus gadus atrodas starp pasaules spēcīgākajiem klubiem, kurā sapņo nonākt daudzi jaunie futbolisti. Protams, līdz ar to Mančestras „United” arī ilgus gadus tika uzskatīts par savas pilsētas futbola karali. Bet vai šobrīd šīs pozīcijas ļogās?

Mančestrā jau ilgus gadus bāzējas arī cits vietējais klubs „City”, kas tikai pirms 24 gadiem debitēja Premjerlīgā un tikai 21. gadsimta sākumā nostabilizēja savu vietu augstākajā līgā. Taču pēc jauno un bagāto Kataras īpašnieku ierašanās 2008. gadā „City” strauji attīstījās, ar agresīvu transfēru politiku uzlaboja sastāvu un kļuva par divkārtējo Anglijas čempioni. Tikmēr „United” jau trīs gadus pēc kārtas nav tikusi Premjerlīgas labāko trijniekā.

Trīs gadi ir ilgs laiks, taču šosezon gaidāmas pārmaiņas. Gan „United”, gan „City” starpsezonā piedzīvoja nopietnas izmaiņas sastāvā un treneru korpusā. Abi Mančestras klubi nolīga divus no pasaulē labākajiem treneriem – attiecīgi Pepu Gvardiolu un Žuzē Morinju. „United” turklāt parūpējās par visu laiku dārgākā futbolista transfēra veikšanu, no „Juventus” iegūstot Polu Pogbā.

Klubu spēku salīdzināšanā viens no objektīvākajiem kritērijiem ir sporta totalizatoru viedoklis. Tie, pieņemot likmes uz dažādiem notikumiem un spēlēm, ar īpaša koeficienta palīdzību nosaka, kura komanda attiecīgajā spēlē ir favorīte. Vērtējot pēdējos 11 Mančestras derbijus, „Triobet” bukmeikeri astoņas reizes par ticamāku uzskatījuši „City” uzvaras iespēju, kas realitātē piepildījās sešās spēlēs, bet vēl vienā bija neizšķirts.

Arī šosezon pirmajā duelī „City” uzvarēja, turklāt „Triobet” bukmeikeru vērtējumā izpelnījusies krietni labāku koeficientu par iespēju uzvarēt Premjerlīgā un Līgas kausā. Kausa izcīņā „City” savu favorītes un pašreizējās čempiones godu gan nāksies aizstāvēt ļoti drīz, jau 26. oktobrī, kad 1/8 finālā gaidāma cīņa tieši pret „United”. Vēl viena „City” iespēja pierādīt sevi kā Mančestras pirmo komandu, vēl viena „United” cīņa par „status quo” nosargāšanu.

Salīdzinot Mančestras klubu ienākumus un brenda spēku, joprojām priekšā ir „United”, taču „City” ik gadu tuvojas. 2010. gadā Mančestras „City” kluba brends tika ierindots 19. vietā, pēc trim gadiem jau astotajā vietā, bet šogad jau ceturtajā vietā, atpaliekot tikai no Spānijas superklubiem un „United”. Savukārt prestižajā „Deloitte” Naudas līgā, kas aprēķina klubu ienākumus sezonas gaitā, „City” pagājušajā gadā ieņēma jau sesto vietu. „United” ienākumi bija trešie lielākie pasaulē, taču tiek paredzēts, ka nākamajā sezonā „United” atkal kļūs par līderi.

Gvardiola sevi kā treneris pierādījis tādos superklubos kā „Barcelona” un „Bayern” un noskaņots uzvarām arī šosezon. „City” pagaidām trūkst iespaidīgu panākumus Eiropas līmenī, tās labākais sasniegums ir iekļūšana Čempionu līgas pusfinālā pagājušajā sezonā. Šosezon „Triobet” bukmeikeri Gvardiolas vadītās komandas iespējamo uzvaru ČL novērtējuši ar koeficientu 8.00 – tikai Barselonai, Minhenei un „Real Madrid” iespējas tiek vērtētas labāk.

Taču pat visaugstāko sasniegumu gadījumā futbola līdzjutēju zemapziņā „City” vēl ilgus gadus skaitīsies kā „jaunbagātniece” un „Mančestras otrā komanda”. Lai mainītu šo iespaidu, nepieciešami stabilu panākumi gadi un jaunas paaudzes atnākšana, kuras pirmais iespaids par „City” komandu būs kā pār uzvarētāju komandu. Taču sportiskajā ziņā „United” šobrīd spiesta samierināties ar to, ka pirms kārtējā Mančestras derbija bukmeikeri favorītes lomu atvēl „City”, un pagaidām to nav mainījusi arī tādu „United” zvaigžņu kā Morinju, Pogbā un Ibrahīmoviča piesaiste.

*Izmantoti portāla Brandirectory.com dati

1 2 53 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2016-09-30 09:39, pirms 8 gadiem
Šis gan ir maldinoši: "Mančestrā jau ilgus gadus bāzējas arī cits vietējais klubs „City”, kas tikai pirms 24 gadiem debitēja Premjerlīgā un tikai 21. gadsimta sākumā nostabilizēja savu vietu augstākajā līgā."

City spēlēja augstākajā Anglijas līgā jau 1889. gadā. un 1937.gadā to 1.reizi uzvarēja.

  +5 [+] [-]

, 2016-09-30 09:40, pirms 8 gadiem
Es domaju,ka sobrid ir vienkarshi laiks,kad Mancestra ir divas lieliskas komandas.Salidzinosi nesen nebija divu domu par to,kura ir ista pilsetas 1.komanda.Tagad sie derbiji tiesam ir derbiji,jo klubu speki un ambicijas ir vienadas.

  -2 [+] [-]

, 2016-09-30 09:48, pirms 8 gadiem
MU un viss!! Apsveicu visus, jautājums slēgts.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-30 10:10, pirms 8 gadiem
Protams City! Tas tak katram skaidrs 😂

  +7 [+] [-]

, 2016-09-30 10:24, pirms 8 gadiem
Tā arī nesapratu raksta jēgu. Autore uzdod jautājumu vai meklē atbildi? Jeb tas ir bukmeikeru reklāmraksts? Būtu kaut kāda aptauja tad jau beigās pielikta klāt, jo nekā ekskluzīva tajā rakstā tāpat nav. Un kādēļ tieši šobrīd autori ir satraucis šis jautājums?
Lai sasniegtu United līmeni pasaules brenda ziņā City vēl ir tāls ceļš ejams, tāpat kā kopējo ienākumu un izcīnīto titulu ziņā. Bet pēc snieguma laukumā pēdējos 3 gados un arī brīžam iepriekš City bijis labāks. Tikai kāds te sakars ar Mančestru? Ne vienam, ne otram klubam ambīcijas tak neapstājas pie pilsētas robežām.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-30 10:24, pirms 8 gadiem
Muļķības!
Mančesteras sriprākā komanda ir -
Liverpooooooooooooooooool!

     [+] [-]

, 2016-09-30 10:47, pirms 8 gadiem
Tikai United! Pārējie ir Shity!

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 11:05, pirms 8 gadiem
septembris rakstīja: Šis gan ir maldinoši: "Mančestrā jau ilgus gadus bāzējas arī cits vietējais klubs „City”, kas tikai pirms 24 gadiem debitēja Premjerlīgā un tikai 21. gadsimta sākumā nostabilizēja savu vietu augstākajā līgā."

City spēlēja augstākajā Anglijas līgā jau 1889. gadā. un 1937.gadā to 1.reizi uzvarēja.
Tā tīri tehniski pirms 24 gadiem Premjerlīgā debitēja pavisam 22 klubi

     [+] [-]

, 2016-09-30 11:16, pirms 8 gadiem
Anglijā tie pacēlumu/kritumi ir viss spilgtākie un katru gadu var cits pacelt titulu, jo visas 6 ir +/- vienādā līmeni , ja salīdzina ar tādu Vāciju, Spāniju un varbūt vēl Itāliju. Brends...apmēram tas pats, kas Nike pret Reebok, abas zināmas, bet vairums ņem Nike.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-30 11:23, pirms 8 gadiem
Kamēr City nespēj savākt pilnu stadionu, tikmēr tādam jautājumam te nav vietas. Mančestrā pirmā komanda ir United.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 11:43, pirms 8 gadiem
Homer rakstīja: Tā tīri tehniski pirms 24 gadiem Premjerlīgā debitēja pavisam 22 klubi
OK, bet tad šādam teikumam ("tikai pirms 24 gadiem debitēja Premjelīgā") vispār nav jēga, jo visi klubi tajā varēja debitēt tikai no tā brīža, kad viņa tika dibināta - pirms 24 gadiem

     [+] [-]

, 2016-09-30 11:46, pirms 8 gadiem
zaeball rakstīja: Kamēr City nespēj savākt pilnu stadionu, tikmēr tādam jautājumam te nav vietas. Mančestrā pirmā komanda ir United.
Vai esi ielūkojies oficiālajos stadiona apmeklējuma rādītājos (piemēram, šeit: http://www.soccerstats.com/attendance.asp?league=england), vai tikai salasījies troļu komentārus forumos? City mājas spēļu apmeklējums šogad ir 98,4%, kas ir 4.labākais rādītājs līgā.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-30 12:08, pirms 8 gadiem
Mančestras United. Punkts.

     [+] [-]

, 2016-09-30 12:10, pirms 8 gadiem
septembris rakstīja: OK, bet tad šādam teikumam ("tikai pirms 24 gadiem debitēja Premjelīgā") vispār nav jēga, jo visi klubi tajā varēja debitēt tikai no tā brīža, kad viņa tika dibināta - pirms 24 gadiem
Tā ir, autorei nepieciešams padziļināti papētīt Anglijas futbola līgu uzbūvi un vēsturi.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-30 12:33, pirms 8 gadiem
United! shitiji ar robi priekšgalā ir gaiļi

  -1 [+] [-]

, 2016-09-30 13:15, pirms 8 gadiem
Abas komandas ir labas, bet es vairāk sliecos uz City pusi.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 13:56, pirms 8 gadiem
Kamēr uz ielas pasakot ''fanoju par Mančesteru'' lielāka daļa ar to sapratīs United nevis City, tikmēr par pirmo klubu nevar būt ne runas.
Trīs gadus nav uzvarēta līga? Nu jā- Bundē Bavārijai tas varbūt būtu trauksmes zvans. Premjerlīgā gan pilnīgi normāla parādība.
Drīzāk šādu rakstu varētu taisīt par Londonu.

     [+] [-]

, 2016-09-30 14:16, pirms 8 gadiem
yuka rakstīja: Kamēr uz ielas pasakot ''fanoju par Mančesteru'' lielāka daļa ar to sapratīs United nevis City, tikmēr par pirmo klubu nevar būt ne runas.
Kuras pilsētas ielā, pasakot šādu frāzi "lielākā daļa ar to sapratīs United"? Ne jau Mančestrā.
Un ne jau lielāka popularitāte, vai atpazīstamība automātiski nozīmē, ka tā komanda ir pirmā pilsētas komanda.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 14:21, pirms 8 gadiem
Vispār "pirmā komanda pilsētā" ir tik abstrakts jēdziens, ka katrs ar to saprot kaut ko savu, un par to pat nav vērts strīdēties.

Fakti: City pēdējā laikā ir bijuši labāki sportiskie panākumi;
MU ir pasaulē populārāks klubs ar lielāku fanu bāzi (pasaulē) un ar lielākiem ienākumiem.

     [+] [-]

, 2016-09-30 14:27, pirms 8 gadiem
septembris rakstīja: Kuras pilsētas ielā, pasakot šādu frāzi "lielākā daļa ar to sapratīs United"? Ne jau Mančestrā.
Un ne jau lielāka popularitāte, vai atpazīstamība automātiski nozīmē, ka tā komanda ir pirmā pilsētas komanda.
Kas tad to nosaka? Sportiskie panākumi pēdējos pāris gados? Klubi tak nav zeķes.
Sportiskie panākumi, infrastruktūra, brenda vērtība un popularitāte, spēļu apmeklējums, tv statistika utt utjp. Visu faktoru kopums.
Negribas rakāties pa pēdējām statistikām, bet šķiet, ka United joprojām ir priekšā pilnīgi visos rādītājos izņemot rezultātus tabulās pēdējo 3 gadu laikā. Izklausās pēc mērīšanās, kas man īstenībā riebjas, bet raksts mani mazliet ''uzkacināja''.

     [+] [-]

, 2016-09-30 15:05, pirms 8 gadiem
Tā ir subjektīva sajūta, tādēļ, katram var būt savi kritēriji, kas to nosaka.

Ja gribi mērīties, tad, lūdzu, parakājies, nevis vienkārši izsaki apgalvojumus, piemēram, par to, ka MU ir labāka infrastruktūra (treniņu bāze un akadēmija), kas nav patiesi.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-30 15:21, pirms 8 gadiem
Man, kā neitrālam futbola skatītājam, ar Mančesteru asociējas United, jo tas ir klubs, kurš savu ceļu uz fantastisko atpazīstamību, leģendārajiem sevis izaudzinātajiem spēlētājiem un, vēl pavisam nesen, lielisko sniegumu laukumā, sasniedzis pakāpeniski, saviem spēkiem iekarojot līdzjutēju un sponsoru sirdis. Tikmēr City, man šķiet, ir vienkārši veiksmīgs gadījums, kad ļoti turīgi cilvēki izdomā iegādāties klubu un uztaisīt to par vienu no labākajiem pasaulē. Man ir pārliecība, ka tik pat labi City vietā varēja būt, piemēram, WBA, Stoke vai West Ham, jo nav jau māka izgrūzt miljardu, lai uztaisītu miljardu vērtu superklubu, tajā pat laikā ir māka vidusmēra klubu uztaisīt par miljarda vērtu klubu, kurš pelna pats, nevis prasa pēc regulārām subsīdijām.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 15:34, pirms 8 gadiem
septembris rakstīja: Tā ir subjektīva sajūta, tādēļ, katram var būt savi kritēriji, kas to nosaka.

Ja gribi mērīties, tad, lūdzu, parakājies, nevis vienkārši izsaki apgalvojumus, piemēram, par to, ka MU ir labāka infrastruktūra (treniņu bāze un akadēmija), kas nav patiesi.
Tieši tā- tapēc arī teicu, ka lai pajautā uz ielām, jo katrs vadās pēc saviem kritērijiem.
Un ja reiz runā par akadēmijām, tad Tu saproti, ka nostājies pret klubu ar iespējams vislabāko, produktīvāko akadēmiju nebaidīšos pat teikt Eiropā?

Jā- esmu lietas kursā par to, ko City ir uzcēluši (kas gan nav nekas monstrozs no ārpasaules), bet tas viss ir tā teikt ''bērna autiņos''- paies vēl dekādes kamēr tā akadēmija sāks producēt pienesumu pirmajai komandai (kas tomēr ir viens no galvenajiem mērķiem akadēmijas eksistencei). Pagaidām es gan joprojām redzu, ka rezultātos no akadēmijas United ieliek absolūti visiem un pārliecinoši.
Kaut vai- Which academies have produced the most Premier...

  -2 [+] [-]

, 2016-09-30 15:59, pirms 8 gadiem
yuka rakstīja: Jā- esmu lietas kursā par to, ko City ir uzcēluši (kas gan nav nekas monstrozs no ārpasaules), bet tas viss ir tā teikt ''bērna autiņos''- paies vēl dekādes kamēr tā akadēmija sāks producēt pienesumu pirmajai komandai (kas tomēr ir viens no galvenajiem mērķiem akadēmijas eksistencei). Pagaidām es gan joprojām redzu, ka rezultātos no akadēmijas United ieliek absolūti visiem un pārliecinoši.
Kaut vai- http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/academies-produced-most-premier-league-7224364
Jā agrāk MU akadēmija "ražoja spēlētājus" daudz labāk nekā City. Taču jau šobrīd tas ir mainījies. Respektīvi, šobrīd City akadēmijā ir labāki spēlētāji. Savukārt MU akadēmija degradē.
Lūdzu, pārbaudi pagājušās sezonas visu vecumu grupu (sākot no 12 gadiem) jaunatnes komandu čempionātu tabulas. Tāpat, pārbaudi šī gada MU un City jauniešu komandu savstarpējo spēļu rezultātus. Tāpat pārbaudi, kurā pilsētas komandas akadēmijā savus bērnus atdevuši MU leģendas (bijušie spēlētāji). Daži linki (rakstu par šo tēmu ir ļoti daudz). https://www.theguardian.com/footbal... http://www.stretford-end.com/2015/09/uniteds-academy-whats-going-on/ Our players sending their kids to Citys...

  -2 [+] [-]

, 2016-09-30 16:08, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Man, kā neitrālam futbola skatītājam, ar Mančesteru asociējas United, jo tas ir klubs, kurš savu ceļu uz fantastisko atpazīstamību, leģendārajiem sevis izaudzinātajiem spēlētājiem un, vēl pavisam nesen, lielisko sniegumu laukumā, sasniedzis pakāpeniski, saviem spēkiem iekarojot līdzjutēju un sponsoru sirdis. Tikmēr City, man šķiet, ir vienkārši veiksmīgs gadījums, kad ļoti turīgi cilvēki izdomā iegādāties klubu un uztaisīt to par vienu no labākajiem pasaulē. Man ir pārliecība, ka tik pat labi City vietā varēja būt, piemēram, WBA, Stoke vai West Ham, jo nav jau māka izgrūzt miljardu, lai uztaisītu miljardu vērtu superklubu, tajā pat laikā ir māka vidusmēra klubu uztaisīt par miljarda vērtu klubu, kurš pelna pats, nevis prasa pēc regulārām subsīdijām.
"Sevis izaudzinātiem spēlētājiem" ir liels pārspīlējums. Protams, MU ir bijuši veiksmīgi akadēmijas audzēkņi kā class92 utt. Taču pat akadēmijas visproduktīvākajos gados, vismaz puse no komandas spēlētājiem ir bijuši pirkti. Tāpat MU ir konstanti tērējis ļoti lielus naudas līdzekļus ilgā laika posmā. Un ļoti lielā laika posmā ir bijis Anglijas visbagātākais klubs ar vislielākajiem tēriņiem. Tādēļ savus panākumus tas ir sasniedzis arī pateicoties naudai.
Un vēl ļoti svarīgs punkts, ko daudzi nesaprot - MU akadēmija ir bijusi tik veiksmīga, tādēļ, ka tajā ir bijuši ieguldīti (ar citām komandām salīdzinot) vislielākie naudas līdzekļi (labākie treneri, skauti, pārvilināti talantīgākie spēlētāji ļoti agrā vecumā, utt). Tādēļ nekā tik romantiski kruta tajā sauklī "paša izaudzinātie spēlētāji" nemaz nav, jo pa lielam visu tāpat izšķir nauda. Jautājums tikai kur klubs to iegulda - spēlētāju transfēros vai jaunatnes akadēmijā.

     [+] [-]

, 2016-09-30 16:26, pirms 8 gadiem
Visa tā vāvuļošana ap akadēmijām ir bezjēdzīga, jo visu nosaka fakts, cik no audzēkņiem ir spējuši sevi realizēt pieaugošo futbolā un kļūt par profesionāliem futbolistiem augstākajā līmenī. Un to arī parāda grafika ar United audzēkņiem visos EPL klubos, nemaz neskaitot zemākas līgas. Varbūt City kādreiz kaut ko tamlīdzīgu arī sasniegs, bet tagad mērīties ar 12 gadīgu puišeļu savstarpēju rotaļu rezultātiem ir nonsenss! Runājot par tuvāko rezervju lielajam futbolam rezultātiem, MU uzvarēja iepriekšējās sezonas PL2 turnīrā, kas ir augstākais kritērijs pirms veču futbola un kam tiek pievērsta lielākā un nopietnākā uzmanība jauniešu futbolā.

     [+] [-]

, 2016-09-30 16:35, pirms 8 gadiem
septembris rakstīja: "Sevis izaudzinātiem spēlētājiem" ir liels pārspīlējums. Protams, MU ir bijuši veiksmīgi akadēmijas audzēkņi kā class92 utt. Taču pat akadēmijas visproduktīvākajos gados, vismaz puse no komandas spēlētājiem ir bijuši pirkti. Tāpat MU ir konstanti tērējis ļoti lielus naudas līdzekļus ilgā laika posmā. Un ļoti lielā laika posmā ir bijis Anglijas visbagātākais klubs ar vislielākajiem tēriņiem. Tādēļ savus panākumus tas ir sasniedzis arī pateicoties naudai.
Un vēl ļoti svarīgs punkts, ko daudzi nesaprot - MU akadēmija ir bijusi tik veiksmīga, tādēļ, ka tajā ir bijuši ieguldīti (ar citām komandām salīdzinot) vislielākie naudas līdzekļi (labākie treneri, skauti, pārvilināti talantīgākie spēlētāji ļoti agrā vecumā, utt). Tādēļ nekā tik romantiski kruta tajā sauklī "paša izaudzinātie spēlētāji" nemaz nav, jo pa lielam visu tāpat izšķir nauda. Jautājums tikai kur klubs to iegulda - spēlētāju transfēros vai jaunatnes akadēmijā.
Nekas ne no kā nerodās. Loģiski, ka tas 11nieks, kuru mēs redzam iznākam laukumā ir aisberga redzamā daļa, kamēr visa pamatā ir tas, kā klubs ir būvēts no pašām saknēm, pamatiem līdz pat vissīkākajai niansei, lai, piemēram, talantīga 7gadnieka senčiem neaizmirstu nosūtīt Ziemassvētku kartiņu. Lai izaugtu izcili spēlētāji, vajag izcilu stafu, kurš attiecīgi maksā. Vajag izcilu bāzu, laukumus, infrastruktūru - tas viss arī maksā. Viss maksā un, jo labāks, jo vairāk, loģiski! Tāpat ir loģiski, ka nav iespējams uzbūvēt MU vai RM vai Barsas līmeņa zīmolu - tas viss ir n-to gadu un n-tās naudas nopelns. Taču runa ir par ko citu - runa ir par to, kad klubs palēnām pats uz to ir gājis, attīstījies cauri laikam, gudri vadīts utt., nevis atnācis bagātais šeihs, kurš iedevis miljardu - še - 2 gadu laikā man te vajag superklubu! Tas ir ceļš, kādā ir izvedots City un, tieši šī iemesla dēļ MU, manā uztverē ir Mančesteras galvenais klubs. Tāpat kā Lakers ir Losandželosas galvenais klubs, lai gan pēdējos gados Clippers viņus vālē ārā un, tāpat kā Rangers ir Ņujorkas galvenais klubs, lai gan, tur bez šaubām, Islanders sucks... nu, kkā tā! Cerams, domu saprati!

     [+] [-]

, 2016-09-30 16:41, pirms 8 gadiem
Speciāli neminēju jaunatnes tabulas lai redzētu vai Tavi argumenti aizsniegsies līdz tam. Es jau nenoliedzu, ka City IR potenciāls kļūt par labāku klubu gan rezultātu, gan akadēmijas ziņā, bet šobrīd tas ir tikai potenciāls. Jaunatnes rezultāti arī ir tikai šābrīža cipari. Lesteras 1. vieta un Čelsijas 10ā arī diez ko daudz nepasaka par šo klubu patieso spēku.
Ar jaunatni ir vēl sarežģītāk, jo lai būtu reāls labums, tie spēlētāji 1)būs jānotur, 2) būs jāintegrē lielajā komandā.

Jā- MU mazliet ir atkāpusies, bet tas būtu brīnums, ja klubs varētu dekādēm ilgi valdīt bez neviena akmeņa ceļā. Bet tas viss ir pārejoši.
Lai par kaut ko varētu teikt- jā- tas ir labāks- tam ir jābūt ilgstošam procesam nevis ''izdevās uzvarēt līgu, uzcelt smukāku būvi''.
Jau iepriekš esmu teicis, ka 8 gadu laikā kopš arābu invāzijas beidzot esmu sācis mazliet baidīties no City un lielākoties tas ir tapēc, ka sāku redzēt sistemātisku darbu nevis ''sapirksim un skatīsimies kas notiks'' kā tas bija pirmajos 5 gados. Bet šobrīd tas ir tikai sākumprocess, par kuru vēl nevar steigties ar paziņojumiem ''Tas ir labāks!''

     [+] [-]

, 2016-09-30 16:45, pirms 8 gadiem
Es taču pats rakstīju, ka līdz šim MU akadēmija ir strādājusi daudz labāk.

Tomēr šobrīd City akadēmija (gan infrastruktūras, gan spēlētāju talanta ziņā) ir labāka. City jaunatnes komandas pagājušā sezonā ir vinnējušas gandrīz visās vecuma kategorijās no U12 līdz U18 (kur ir vadībā arī šobrīd https://www.premierleague.com/table... )

PL 2 var spēlēt jau krietni vecāki spēlētāji - līdz 23 gadiem, tur faktiski spēlē tie jaunieši, kas jau ir tikuši lielajā komandā, bet tajā ir bez spēļu prakses.

     [+] [-]

, 2016-09-30 16:55, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Nekas ne no kā nerodās. Loģiski, ka tas 11nieks, kuru mēs redzam iznākam laukumā ir aisberga redzamā daļa, kamēr visa pamatā ir tas, kā klubs ir būvēts no pašām saknēm, pamatiem līdz pat vissīkākajai niansei, lai, piemēram, talantīga 7gadnieka senčiem neaizmirstu nosūtīt Ziemassvētku kartiņu. Lai izaugtu izcili spēlētāji, vajag izcilu stafu, kurš attiecīgi maksā. Vajag izcilu bāzu, laukumus, infrastruktūru - tas viss arī maksā. Viss maksā un, jo labāks, jo vairāk, loģiski! Tāpat ir loģiski, ka nav iespējams uzbūvēt MU vai RM vai Barsas līmeņa zīmolu - tas viss ir n-to gadu un n-tās naudas nopelns.

Taču runa ir par ko citu - runa ir par to, kad klubs palēnām pats uz to ir gājis, attīstījies cauri laikam, gudri vadīts utt., nevis atnācis bagātais šeihs, kurš iedevis miljardu - še - 2 gadu laikā man te vajag superklubu! Tas ir ceļš, kādā ir izvedots City un, tieši šī iemesla dēļ MU, manā uztverē ir Mančesteras galvenais klubs.
Ļoti priecājos, lasot 1. rindkopu (augšā sadalīju Tavu tekstu pats). Absolūti piekrītu.
Taču par 2. rindkopu, ko nozīmē "gājis pats"? MU iespēja "iet pašam" bija, jo attiecīgajā laika posmā tam bija lielāki finanšu resursi, kas arī sākotnēji atnāca "no ārpuses", salīdzinot ar konkurentiem. Un MU ir nonācis tur, kur tas ir šobrīd tādēļ, ka šie finanšu resursi viņam ļoti ilgu laiku ir bijuši lielāki nekā konkurentiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-30 16:58, pirms 8 gadiem
Daudzi sāka fanot par City tikai tāpēc, ka klubu iegādājās bagāts īpašnieks un sapirka spēcīgus spēlētājus, veiksmīgi nostartēja pāris sezonas un viss. Bet pašu izaudzēto spēlētāju, kas kļuvuši par zvaigsnēm, United ir daudz vairāk!
Šeit tomēr spēlē arī vēsturiskais faktors, kā arī visā pasaulē vairāk tomēr atbalsta United nevis City. Protams pēdējos gados City fanu pulks ir audzis nenormāli, bet kas tgd notiktu ar City, ja īpašnieks pārstātu dot naudu? No ienākumiem diez vai spēs noturēt tik spēcīgu sastāvu, neattīstot jauniešu akadēmiju līdz United līmeni!
Pirms jaunā arābu īpašnieka atnākšanas, City bija viduvēja komanda premjerlīgā! Drīzāk ja Lesterai atkal pāris gados izdotos iegūt vēl titulus un kausus, pie tam klubs spēs izaudzināt pasaulēs zvaigsnes vai iegādāties kādu no tām, tad visos topos Lestera iespējams apsteigtu City, bet ne United..

Tā kā City fani, dzirdot futbola sakārā vārdu "Mančestera", prātā nāk United!

     [+] [-]

, 2016-09-30 17:05, pirms 8 gadiem
Īpašnieks jau pāris gadus ir "pārstājis dod naudu". Klubs pēdējos 2 gadus ir strādājis ar peļņu. Vajadzētu palasīt, kaut vai Deloitte pārskatus, pirms mēģināt izteikt argumentus par finansēm.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 17:09, pirms 8 gadiem
Nu tik traki jau nav- City jau kādu laiku ir pilnīgi pašpelnošs klubs un arābu pienesums pēdejos gados ir bijis lielos vilcienos tikai akadēmijas pacelšana (kas ir pat ļoti apsveicami), tā ka pat ja klubs tiktu pārdots taupīgakiem īpašniekiem, tad nekur tas nenogrimtu. Manuprāt..

     [+] [-]

, 2016-09-30 17:10, pirms 8 gadiem
yuka rakstīja: Jau iepriekš esmu teicis, ka 8 gadu laikā kopš arābu invāzijas beidzot esmu sācis mazliet baidīties no City un lielākoties tas ir tapēc, ka sāku redzēt sistemātisku darbu nevis ''sapirksim un skatīsimies kas notiks'' kā tas bija pirmajos 5 gados. Bet šobrīd tas ir tikai sākumprocess, par kuru vēl nevar steigties ar paziņojumiem ''Tas ir labāks!''
Pirmajos 5 gados nebija "sapirksim un skatīsimies". Pirmajos gados vajadzēja sapirkties un nopietni pārmaksāt pārdevējiem un spēlētājiem, lai mega straujos tempos paceltu klubu. Un tajā stadijā spēlētājus varēja pievilināt tikai ar naudu un stāstiem par gaidāmo spožo nākotni (kam ne visi ticēja).
Ja palasīsi interviju ar Mubaraku (City CEO), zināsi, ka darbs pie akadēmijas izveides sākās jau 1.dienā pēc kluba pirkuma pabeigšanas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 53 komentāri