Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Bez naudas, ar vecu stadionu, bet - bundeslīgā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Bez naudas, ar vecu stadionu, bet - bundeslīgā
Vecais, nelielais, bet mājīgais Darmštates stadions pēc 33 gadiem atkal uzņems Vācijas spēcīgākās futbola komandas.

Tā par sevi pašiem joko Darmštates futbola kluba spēlētāji. Pēc 33 gadu pārtraukuma SV "Darmstadt 98" atgriežas Vācijas futbola bundeslīgā, kaut gan vēl pirms četriem komanda tas bija pēc ranga 4. līgā un arī pirms šīs sezonas neviens nebija tik traks, lai paredzētu, ka Darmštates komanda tiks bundeslīgā. Tomēr tā notika.

Pirmdien - pēc atbildes spēles starp "Karlsruher SC" un "Hamburger SV" - kļūs zināms Vācijas futbola bundeslīgas sastāvs 2015./2016. gada sezonai. Mazpilsētas (pēc Vācijas mēroga, protams, pilsēta ar apmēram 150 tūkstošiem iedzīvotājiem ir mazpilsēta) Darmštates komanda, kas 2. bundeslīgā finišēja 2. vietā piecus punktus aiz FC "Ingolstadt 04" (šīs komandas uzvara 2. bundeslīgā - arī ir pārsteigums), bet vienu punktu priekšā "Karlsruher SC" un trīs punktus priekšā pirmssezonas favorītam 1.FC "Kaiserslautern".
No 2008. līdz 2011. gadam Darmštates komanda spēlēja 4. pēc ranga līgā, tad divus gadus spēlēja 3. līgā, bet bija spiesta atgriezties reģionālajā jeb pēc ranga 4. līgā, taču licenci neieguva Štutgartes "Kickers" un vietu 3. līgā izdevās saglabāt. Jau pēc gada "Lilijas" (lilija ir kluba emblēmā un 30 gados ne tikai Darmštatē un Vācijā zināmā Jozefa Garbatija cigarešu fabrika futbola komandas logo izmantoja uz savām cigarešu un papirosu paciņām) jau finišēja 3. vietā un pārejas spēlēs par tiesībām būt 2. bundeslīgā vajadzēja tikties ar Bīlefeldes "Arminia". Pirmajā spēlē savā laukumā - 1:3. Atbildes spēlē - 3:1! Papildlaikā mājinieki panāca 2:3, bet jau kompensācijas laikā Dannijs da Kosta guva ceturtos vārtus - 4:2 un vieta 2. bundeslīgā. To sezonu Darmštates komanda sāka ar to, ka DFB jeb Vācijas kausa izcīņas 1. kārtā ar 5:4 pēcspēles 11 m sitienu sērijā pārspēja Mēnhengladbahas "Borussia". Jo ilgāk ritēja aizvadītā sezona, jo biežāk sāka nepieminēt, ka 1898. gadā dibinātajam klubam (ar nosaukumu FK "Olmpia" to dibināja profesors Ensgrabers, viņa 5 dēli un citi ģimnāzijas audzēkņi) divreiz jau bija izdevies tikt starp spēcīgākajām Vācijas futbola komandām - 1978. un 1981. gadā. Tas sāka kļūt aktuāli. Kopš pirmajām spēļu kārtām SV "Darmstadt 98" iekārtojās starp 2. bundeslīgas līderēm, kas sākumā šķita kā pārpratums - sāk, gan jau drīz nostāsties savā vietā un cīnīsies par neatgriešanos 3. līgā. Un Darmštate arī cīnījās, taču - par tikšanu 1. bundeslīgā!
Vācu futbola apskatnieki Darmštates otro vietu uzskata par lielāko pārsteigumu un lielāko ... neloģismu. Aizpagājušajā sezonā komandas budžets bija tikai pieci miljoni eiro, pagājušajā gadā - nedaudz lielāks, taču tas tik un tā ir krietni mazāks nekā, piemēram, "Paderborn 07", kas ieņēma 2. vietu 2. bundeslīgā gadu iepriekš (šosezon izkrita no bundeslīgas - 18. vieta). "Liliju" stadions arī nav moderns - tam ir jau 94 (!) gadi, tribīnēs ir vietas tikai (pēc vairākus pēdējos gadus pasaulē apnmeklētākās futbola līgas - Vācijas bundeslīgas - mērauklas) 16 500 skatītājiem un tā atjaunošana ir iecerēta tikai 2018. gadā. Neko darīt - pretiniekiem nāksies tajā spēlēt.
Lieki teikt, ka Darmštates komandā visā Eiropā zināmu spēlētāju. Komandas lielākā zvaigzne laikam ir 197 cm garais uzbrucējs Dominiks Štro-Engels, kurš pirms gada kļuva par 2. bundeslīgas labāko vārtu guvēju un rekordistu - 27 vārti 34 spēlēs. Nekad neviena vecuma Vācijas izlasē viņš nav spēlējis. Komandā ir 2008. gada U19 Eiropas čempions pussargs Florians Jungvirts, kurš aizpagājušajā sezonā spēlēja Bohumas komandā. Ir vairāki spēlētāji, kas arī bijuši dažādu vecumu Vācijas izlasēs vai bundeslīgas klubos (pārsvarā - otrajās to komandās), ir aizsargs Leons Baloguns, kuram ir 3 spēles Nigērijas izlasē, ir Bordo "Girondins" audzēknis aizsargs Romeins Bregerī, ir itāļu aizsargs Sandro Sirigu, ir slovāku pussargs Milans Ivana (2 spēles izlasē vēl 2004. gadā)...
Darmštates komandas galvenais treneris ir Dirks Šusters, kurš savulaik aizvadīja 4 spēles VDR izlasē un 3 spēles Vācijas izlasē, kurš VDR izlases sastāvā bija U18 Eiropas čempions un U20 pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs. Viņa vadībā komanda vispirms iekļuva 2. bundeslīgā, bet tagad arī bundeslīgā.
Kas būs nākamsezon? Budžets solās būt atkal nedaudz lielāks, taču ne par tik, lai varētu iepirkt kaut dažas zvaigznes. Cita lieta, ka tādas varbūt nemaz nevajag - kopējais Vācijas futbola līmenis ir pietiekami augsts, lai tie spēlētāji, kuri netiek sastāvā bagātākajos un labākajos klubos, uzplauktu tādās komnandās kā Darmštate un tamlīdzīgas, padarot tās par stiprām vidusmēra komandām. Laiks rādīs, kas būs - uzplauks vai atkal novītīs "Lilijas" no Darmštates..

  +3 [+] [-]

, 2015-05-29 16:42, pirms 9 gadiem
forshi kad pastariishi dabuu sauliitee pagoziities
lai veicas

  +5 [+] [-]

, 2015-05-29 16:53, pirms 9 gadiem
Minhenei un citiem būs jāģerbjās šādā ģerbtuvē.
https://twitter.com/berger_pj/statu...
droši vien daudziem būs šoks

  -1 [+] [-]

, 2015-05-29 17:07, pirms 9 gadiem
Drīz novītīs Lilija un atkal gaidīs vairākus gadu desmitus līdz uzziedēs. Viss raksts ir pilns veiksmes, kas lielās līgās noteikti ir retums.

  +3 [+] [-]

, 2015-05-29 17:09, pirms 9 gadiem
"Jo ilgāk ritēja aizvadītā sezona, jo biežāk sāka nepieminēt, ka 1898. gadā dibinātajam klubam, divreiz jau bija izdevies tikt starp spēcīgākajām Vācijas futbola komandām... ."

"Lieki teikt, ka Darmštates komandā visā Eiropā zināmu spēlētāju."

Autors vispār pārlasīja rakstu pirms publicēšanas??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-29 18:55, pirms 9 gadiem
aiznākam sezon barsu potēs

  +2 [+] [-]

, 2015-05-29 19:16, pirms 9 gadiem
oskarinho rakstīja: "Jo ilgāk ritēja aizvadītā sezona, jo biežāk sāka nepieminēt, ka 1898. gadā dibinātajam klubam, divreiz jau bija izdevies tikt starp spēcīgākajām Vācijas futbola komandām... ."

"Lieki teikt, ka Darmštates komandā visā Eiropā zināmu spēlētāju."

Autors vispār pārlasīja rakstu pirms publicēšanas??
Es tieši gribēju teikt... bez šīm pērlēm ir arī pāris pazudušas garumzīmes un citi sīkumi... Nekas traks, bet lika pasmaidīt... vai otrādi... īsti nezinu

  +3 [+] [-]

, 2015-05-29 19:26, pirms 9 gadiem
Šādu pašu rakstu varētu uztaisīt arī par EPL jaunpienācējiem Bournemouth- tie augstākajā līgā nekad nav spēlējuši, pirms 4-5 gadiem arī spēlēja pēc spēka 4.līgā. Stadions loģiski arī tikai 11,7k ietilpīgs un celts 1910.gadā.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-29 19:26, pirms 9 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: Minhenei un citiem būs jāģerbjās šādā ģerbtuvē.
https://twitter.com/berger_pj/statu...
droši vien daudziem būs šoks
pec neizskirta toch bus

  +1 [+] [-]

, 2015-05-29 19:57, pirms 9 gadiem
yuka rakstīja: Šādu pašu rakstu varētu uztaisīt arī par EPL jaunpienācējiem Bournemouth- tie augstākajā līgā nekad nav spēlējuši, pirms 4-5 gadiem arī spēlēja pēc spēka 4.līgā. Stadions loģiski arī tikai 11,7k ietilpīgs un celts 1910.gadā.
Un ļoti aktīvi sākuši papildināties! Uz vienu sezonu noslēgts līgums ar veco labo Artūru Borucu. Uz trīs gadiem ar Reading vārtsargu Adamu Federiči. No Blackburn Rovers savākts uzbrucējs Džošua Kings. Atceramies viņa izcilo hat-trick aizgājušajā sezonā FA kausā pret Stoke City! Un visbeidzot uz vienu sezonu īres ietvaros no Chelsea, Kristians Atsu! Neslikti

     [+] [-]

, 2015-05-30 00:43, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Un ļoti aktīvi sākuši papildināties! Uz vienu sezonu noslēgts līgums ar veco labo Artūru Borucu. Uz trīs gadiem ar Reading vārtsargu Adamu Federiči. No Blackburn Rovers savākts uzbrucējs Džošua Kings. Atceramies viņa izcilo hat-trick aizgājušajā sezonā FA kausā pret Stoke City! Un visbeidzot uz vienu sezonu īres ietvaros no Chelsea, Kristians Atsu! Neslikti
Un tie kuri izcinija tiesibas spelet bundesliga labakaja gadiuma sedes uz benķa, sliktakaja - paldies un atta..

     [+] [-]

, 2015-05-30 01:55, pirms 9 gadiem
Labs