Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

5. un 8. grupa: Spānija cer pagarināt uzvaru sēriju

5. un 8. grupa: Spānija cer pagarināt uzvaru sēriju
Spānijas izlase
Foto: AP

Spānijas futbolisti šovakar Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Eiropas zonas 5. grupas spēlē uzņems Turcijas futbolistus. 8. grupā Īrijas izlase tiksies ar Bulgārijas izlasi, bet Itālija viesosies Melnkalnē.

5. grupa: Spānijai iespēja vēl vairāk atrauties

5. kvalifikācijas grupā vareni sākuši Eiropas čempioni spāņi, kuri uzvarējuši visās četrās kvalifikācijas spēlēs. Kopuma spāņi guvuši desmit vārtus, bet ielaiduši tikai vienus (pret Beļģiju). Savu lielisko sēriju čempioni grib turpināt arī šovakar, bet tik viegli nebūs, jo pretī stāsies Turcijas futbolisti, kas ieņem otro vietu grupā.

Spānijas futbola izlase nav zaudējusi jau 29(!) spēles pēc kārtas. Pēdējais zaudējums tika piedzīvots 2006. gada novembrī. Arī pēdējās pārbaudes spēlēs spāņi atstājuši ļoti labu iespaidu, uzvarot gan Angliju (2:0), gan Čīli (3:0). Arī Turcija demonstrē labu sniegumu, jo nav zaudējusi jau septiņas spēles pēc kārtas. Pēdējais zaudējums tika piedzīvots "Euro 2008" pusfinālā, kad ar 2:3 tika atzīts Vācijas pārākums. Turkiem gan pietrūkst stabilitātes, jo ne vienmēr izdodas savu pārākumu laukumā pārvērst uzvarā. Tā notika arī pret Igauniju izbraukumā, kad tika nospēlēts 0:0.

Komandas savā starpā tikušās septiņas reizes, bet pēdejo reizi tas notika 1973. gadā, kad spēle Stambulā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu – 0:0. Spānijas izlasei šovakar nevarēs palīdzēt Andress Injesta, kurš tāpat kā Sesks Fabregass dziedē savainojumu. Tas noteikti ieviesīs korekcijas Visente Del Boskes trenētās komandas taktiskajā zīmējumā, taču citu zaudējumu nav, tādēļ spāņiem jābūt gataviem demonstrēt savu vislabāko sniegumu.

Optimālajā sastāvā nebūs arī Turcijas izlase, kurai nevarēs palīdzēt vairāki pamatsastāva spēlētāji – Halils Altintops, Jildirajs Bašturks, Servets Cetins, Gokhans Zans, kā arī Selcuks Sahins. Turkiem bez šiem spēlētājiem klāsies ļoti grūti, tādēļ, visticamāk, viņi centīsies spēlēt uz pretuzbrukumiem, cerot nospēlēt vismaz neizšķirti.

Beļģijas futbolisti sava laukumā uzņems Bosnijas un Hercegovinas futbolistus. Abas komandas turnīra tabulā atrodas viena otrai līdzās, saglabājot arī labas izredzes pacīnīties par vismaz otro vietu grupā. Tieši šīs spēles uzvarētājs, ja tāds būs, kopā ar Turciju un Spāniju sadalīs pirmās vietas šajā grupā.

Iespēja tikt pie savas pirmās uzvaras būs mūsu ziemeļu kaimiņiem igauņiem, kuri viesos tiksies ar Armēniju. Igauņi visu atlases ciklu aizvadījuši ļoti neizteiksmīgi (vārtu attiecība 2:13), taču optimismu vieš izcīnītais neizšķirts savā laukumā pret Turciju – 0:0. Jebkurā gadījumā skaidrs, ka Armēnija nav nepārkožams rieksts.

Šodienas spēles

SpēleLaiks
Armēnija – Igaunija18:00
Beļģija – Bosnija un Hercegovina21:45
Spānija – Turcija23:00

5. grupa

VIzlase SP
1.Spānija412
2.Turcija48
3.Beļģija47
4.Bosnija un Hercegovina46
5.Igaunija41
6.Armēnija40

8. grupa: Īrija var pielikt punktu Bulgārijas izredzēm

Īrijas futbolisti 21.45 pēc Latvijas laika Dublinā uzņems Bulgārijas vienību. Īrija 8. kvalifikācijas grupā ieņem otro vietu, bet Bulgārija trešo, taču komandas šķir septiņi punkti. Bulgāriem gan ir viena spēle rezervē, bet, ja viņi šovakar zaudēs, viņu izredzes izcīnīt vismaz otro vietu kļūs pavisam minimālas, jo aizvadītajās trīs spēlēs tā arī ne reizi nav izdevies uzvarēt.

Īrijas izlasei nevarēs palīdzēt viens no tās spilgtākajiem spēlētājiem Demiens Dafs, kurs treniņā pirms spēles guva savainojumu un nevarēs palīdzēt savai izlasei arī trešdienas spēlē pret Itāliju. Problēmas ar veselību ir arī Šejam Givenam, Aidenam Makgīdijam, Laiemam Milleram, taču tiek prognozēts, ka šie futbolisti varēs doties laukumā.

Problēmas ar sastāvu ir arī Bulgārijai, pie tam noteikti ne mazākas. Laukumā nevarēs doties komandas uzbrukuma līderis Dimitars Berbatovs, nevarēs palīdzēt arī Valērijs Bojinovs, Martins Petrovs, kā arī Valērijs Domovhivskis.

Viegli šovakar neklāsies Itālijas futbolistiem, kuri Melnkalnē tiksies ar vietējo izlasi. Lai arī Melnkalne izcīnījusi tikai divus punktus, abi iegūti pret spēcīgām izlasēm (0:0 ar Īriju, 2:2 pret Bulgāriju), pie tam arī itāļiem pirmajā savstarpējā spēlē melnkalnieši zaudēja tikai ar 1:2. Melnkalnei diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt uzbrukuma līderis Mirko Vučiničs, bet visi parējie labākie spēlētāji būs ierindā.

Itālijas izlasei problēmas ir daudz lielākas, jo savainojumu dēļ laukumā neredzēsim Dženaro Gatuzo, Luku Toni, Simoni Perotu, kā arī Alberto Džilardino. Komandas galvenais trenerus Marčelo Lipi atkal uz izlasi nav izsaucis Alesandro Del Pjero, kā arī Antonio Kasano, tādējādi uzbrukuma smailē, visticamāk, būs Vinčenzo Jakvinta.

Iespējas tikt pie savām pirmajām uzvarām būs Kipras un Gruzijas izlasēm, kas tiksies savā starpā. Pirmā abu komandu spēle noslēdzās ar rezultātu 1:1, taču šoreiz Kipra spēlēs savā laukumā.

Šodienas spēles

SpēleLaiks
Kipa – Gruzija20:00
Melnkalne – Itālija21:45
Īrija – Bulgārija21:45

8. grupa

VKomandaSP
1.Itālija410
2.Īrija410
3.Bulgārija33
4.Melnkalne32
5.Gruzija52
6.Kipra31

Eiropas zonas ceļazīmju izspēlēšanas kārtība

Eiropas zonā ir deviņas grupas. Automātiski 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā iekļūs visas deviņu grupu uzvarētājas. Savukārt labākās astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām (netiks ņemti vērā rezultāti pret pēdējās, 6. vietas ieguvējām, jo 9. grupā ir tikai piecas komandas) izveidos četrus "play-off" pārus, kuru uzvarētājas pievienosies minētajām deviņām veiksminiecēm. Piebilde - Eiropai ir 13 vietas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
fifa.com


, 2009-03-28 15:02, pirms 15 gadiem
Beļģija-Bosnija vajadzētu būt super spēlei Tāpat kā Spānija-Turcija
, 2009-03-28 15:31, pirms 15 gadiem
Atceros vēl tos laikus, kad Bulgārija bija spēks, bet tagad no tā ir maz palicis! Jāskatās, ko spāņiem pretī liks Turcija.
, 2009-03-28 16:19, pirms 15 gadiem
Liekot uz Turciju iespejams var labi nopelnit.
, 2009-03-28 17:09, pirms 15 gadiem
Nu turki Eiropas čempioniem varētu būt nopietns pārbaudījums.
, 2009-03-28 17:48, pirms 15 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Atceros vēl tos laikus, kad Bulgārija bija spēks, bet tagad no tā ir maz palicis! Jāskatās, ko spāņiem pretī liks Turcija.
Bulgārija ir spēks arī tagad. Trīs neizšķirti trīs spēles - savā laukumā pret pasaules čempioni Itāliju un izbraukumā pret Melnkalni un Gruziju. Gruzīņus vajadzēja uzvarēt, bet jebkurā gadījumā bulgāriem vēl visas cerības - daudz ko izšķirts divi savstarpējie mači ar Īriju, pirmais jau šodien.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.