Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Kā tagad iet U20 un U17 turnīru labākajiem?

Kā tagad iet U20 un U17 turnīru labākajiem?
Fredijs Adu, reiz pasaules supertalants, tika paredzēts kļūt par pasaules labāko, kamēr tagad pēc 10 gadiem spēlē Somijā un spēlē slikti

Tuvojās U20 Pasaules Kauss futbolā. Tas ir jauniešu turnīrs, jauno futbolistu lielā iespēja sevi pierādīt un atrast labākus klubus, kur var attīstīties.
Un lai arī kādas ir sajūtas labākajiem spēlētājiem tajā momentā, lai kas tiek solīts, ne vienmēr tiem izdodas viss pieaugušajā futbolā, to bieži iespaido traumas, kā arī slinkums un naudas kāre var potenciālu izbojāt. Bet tā protams nenotiek vienmēr, daži ir veselīgāki un centīgāki.
Tāpēc domāju, ka būtu interesanti pārbaudīt vairākus U17 un U20 talantus uz kuriem tajā brīdī skatījās daudzi lielie klubi.
Ja kāds nezin, tad ‘’U’’ nozīmē ‘’under’’, jeb ‘’zem’’, tātad ‘’U20’’ ir ‘’zem 20 gadiem’’ un ‘’U17’’ – ‘’zem 17 gadiem’’ (dažreiz gan sanāk mazliet pārsniegt).
Atvainošos iepriekš, iespējams, daži spēlētāju vārdi būs nepareizi iztulkoti.

Sāksim ar 2001. gada U20 Pasaules čempionātu, kurā uzvarēja Argentīnas jaunie talanti, pēc 14 gadiem zinām, ka Argentīna ir spēcīga, tāpēc neesam pārsteigti, bet 2. vietā atradās Gana un 3., 4. atradās Ēģipte un Paragvaja. Grūti teikt, ka spēsim daudz viņu valsts spēlētājus nosaukt tagad.
Ir atpazīstami vārdi, kā Ganas talants Esjēns, Brazīlijas superzvaigzne Kaká, vai Nīderlandes uzbrucējs Huntelārs. Bet tomēr dominēja spēlētāji, kurus lielajā futbolā mēs tik daudz neredzējām.
Paskatīsimies uz turnīra 3 rezultatīvākajiem spēlētājiem. Ar 6 vārtiem Brazīlijas Adriano un Francijas Džibrils Sisē dala otro vietu.
Adriano ir spēlētājs, kurš vienkārši izmeta savu potenciālu. Pēc turnīra pievienojās Milānas ‘’Inter’’ un rādīja lielisku futbolu līdz... Viņš sāka vairāk izklaidēties nakts klubos, izlaida treniņus, zaudēja vietu arī izlasē. Atgriezās Brazīlijā spēlēt. Ir arī atkal devies uz Eiropu, bet neveiksmīgi, tagad pieder otrās Francijas līgas ‘’Le Havre’’ komandai, bet nav spēlējis. Kopā pēdējo 4 gadu laikā laukumā ir devies tikai 17 reizes un iesitis 3 vārtus. Žēl.
Sisē stāsts gan nav tik bēdīgs, paspēja paspēlēt Liverpūlē un Marseļā. Ir pacēlis Čempionu Līgas trofeju un arī kļuvis par labāko vārtu guvēju Francijā. Varbūt netiks atcerēts kā leģendārs spēlētājs, bet vismaz spēja karjerā kaut ko panākt. Lielajā Francijas izlasē 41 spēlē guvis 9 vārtus.
Par turnīra pašu rezultatīvāko spēlētāju, pārliecinoši, kļuva Havjērs Saviola ar 11 vārtiem, kurš arī tika atzīts par labāko spēlētāju turnīrā. Pēc turnīra ieguva līgumu ar Barselonu un spēja arī stabili spēlēt līdz treneris Rijkārds nespēja viņam atrast vietu komandā un nosūtīja nomā. Arī pēc tās sezonas devās nomā, kamēr pēdējo līguma gadu aizvadīja vairāk uz maiņām Barselonā. Pēc līguma beigām pievienojās Madrides ‘’Real’’, kur gan nebija nekas vairāk kā soliņa sildītājs. Tā arī vairs nekas liels Salvio nav noticis. Spēja jau tikt Barselonā un sākumā arī spēlēja stabili, bet bez tām 3 sezonām Havjērs Salvio nav neko lielu paveicis, vismaz ne tik lielu kā U20 turnīra laikā. Lielajā izlasē spēlēja 39 reizes un iesita 11 golus. Jāpiemin, ka uz izlasi pēdējo reizi saukts 2007. gadā.
Varam spriest, ka šajā turnīrā spēlēja spēlētāji, kuri izcēlās vēlāk karjerā, bet tomēr tādi bija tikai daži.

2003. gada U20 čempionātā uzvarēja Brazīlija un nu par to nebrīnīsimies. Spānija palika otrā.
Par pašu labāko spēlētāju tika atzīts arī mājinieku spēlētājs, Apvienoto Arābu Emirātu Ismails Matars. Es apšaubu, ka daudzi būs par viņu dzirdējuši un nu nevarēšu pārmest, visu karjeru pavadījis vienā savas valsts klubā. Lojāls spēlētājs, uzbrucējs, spēles veidotājs, vienmēr palīdzējis valstij un to arī nemaz nav pametis, kopā pieaugušo izlasē aizvadījis 112 spēles un iesitis 34 vārtus.
No šī turnīra uzbrucējiem acīs krīt Barselonas spēlējošā leģenda Injesta, kā arī varbūt ne tik veiksmīgais Nilmārs.
Atzīšos, neatpazīstu nevienu no četriem rezultatīvākajiem spēlētājiem (visiem pa 4 vārtiem).
Argentīnas Fernando Kavenagi, kas nav spēlējis vadošā Eiropas klubā, ir gan uzvarējis Francijas līgu ar Bordo (Bordeaux). Pieaugušajā izlasē tikai 4 reizes spēlējis un nav ticis pie vārtiem.
Brazīlijas Dudu Seranse, kurš lielajā izlasē spēlējis 12 reizes, neiesitot vārtus. Lielos Eiropas klubos nav pabijis.
Daisuke Sakata, kurš uz Eiropu nav devies un Japānas lielajā izlasē spēlējis tikai vienu reizi.
Un pēdējais – Edijs Džonsons, ASV spēlētājs. Izlasē ticis 63 spēlēs, gūstot 19 vārtus, kamēr vienīgie Eiropas klubi bijuši ‘’Fulham’’, Kārdifas ‘’City’’ un Prestonas NE. Tikai Kārdifā ticis pie normāla spēļu laika (30 spēles), bet iesita tikai 2 vārtus kā uzbrucējs.
Ja pēc šī turnīra būtu pārsteigušies un prognozējuši augstāko futbolu daudziem labākajiem spēlētājiem, tad smagi kļūdītos.

2005. Gada U20 Pasaules Kausa ieguvēji bija atkal Argentīnieši un Nigērija palika otrā.
Šajā turnīrā starp vārtu guvējiem gozējās tādi spēlētāji kā Obi Mikels (kurš kļuva par otru labāko turnīra spēlētāju, ja nemaldos), Falkao, tagadējais ‘’Bayern’’ aizsargs Rafiņja, ‘’City’’ aizsargs Sabaleta, Dāvids Silva un vēl vairāki.
Starp pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem bija jau minētais Spāņu Dāvis Silva iesitot 4 vārtus, kurš jau pirms turnīra bija pievienojies ‘’Valencia’’, kurā arī turpmāk spēlēja labi un šajā momentā ir starp labākajiem spēlētājiem pasaulē. Arī Itāļu Graciāno Pellē bija guvis 4 vārtus, kurš gan pēc turnīra lielus līgumus neguva, bet šo sezonu aizvadījis ‘’Southampton’’ komandā un arī spēlēja veiksmīgi, varbūt tagad arī potenciāls tiek sasniegts. Jāmin, ka arī lielajā izlasē debitēja tikai šajā sezonā, bet nu 3 spēlēs guvis 2 vārtus.
Dalītā otrajā turnīra vietā atradās Fernando Ljorente un Ukraiņu Aleksands Alijevs ar 5 vārtiem.
Spānis, Fernando Ljorente, pēc turnīra pievienojās Bilbao ‘’Athletic Club’’, kur arī kļuva par iemīļotu spēlētāju aizvadot labus 8 gadus komandā, 2013. gadā pievienojās Itālijas milzim ‘’Juventus’’, kur ik pa laikam vēl uzspēlē, bet tomēr labākie gadi jau aiz muguras. Spānijas izlasē ir spēlējis, kad vajag, kopā 24 spēles un iesitis 7 golus.
Aleksandrs Alijevs gan pie lieliem līgumiem nav ticis, Ukrainas lielajā izlasē spēlējot 28 spēles iesitis 6 vārtus.
Un, kas tad ir pats rezultatīvākais un labākais spēlētājs šajā turnīrā, kas notika pirms 10 gadiem, kad Argentīna uzvarēja? Tas bija Lionels Messi, kurš tad cits, iesita 6 vārtus, Argentīnas superzvaigzne, kas vēl arvien dominē futbolā. Jāmin, ka turnīrā spēlēja 18 gadu vecumā un nākošajā gadā spēlēja pieaugušo PK.
Šajā turnīra jau bija atpazīstamāki vārdi un šie spēlētāji spēja arī turpināt būt starp pašiem pirmajiem pieaugušajā futbolā, bet tie gan nebija visi.

Arī 2007. gada U20 Pasaules Kauss nonāca Argentīnas rokās, kamēr Čehija palika otrajā vietā.
Šajā turnīrā piedalījās spēlētāji kā Huans Mata, di Maria, Svarezs ar Kavani, Pikē, Čičarito, jeb Ernandezs, Vidāls ar Sančezu un daudzi citi. Arī Brazīļu Aleksandrs Pato, kurā reiz redzēja tādu potenciālu kādu tagad redz Neimārā, bet karjerā dažkas neizdevās un nu spēlē atkal Brazīlijā, bet kas zina, kas var notikt nākotnē.
Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar 6 vārtiem un arī labāko kļuva Serhio Agvero, kas gan tagad daudz mokās ar traumām, bet ir starp pasaules labākajiem uzbrucējiem un vēl labākie gadi priekšā.
Otrais rezultatīvākais ar 5 vārtiem bija Spānijas Adrians Lopezs, kurš nevar daudz lielīties ar turpmāko karjeru, ir paspēlējis Madrides ‘’Atletico’’, kā arī tagad spēlē Portu komandā, bet netiek stabili sastāvā un nu jau 27 gadi, varbūt gan pēkšņi aktivizēsies uz karjeras labākajiem gadiem. Lielajā Spāņu izlasē spēlējis tikai 2 reizes, ir iesitis arī vārtus.
Dalītu trešo rezultatīvākā spēlētāja vietu ar 4 vārtiem izpelnījās Argentīnas Maksimiliāno Moralezs un ASV futbolists Džozī Altidors.
Moralezs arī tika atzīts par trešo labāko turnīra spēlētāju. Uzreiz pēc turnīra lieli klubi necentās par katru cenu iegūt Moralezu un lielā Eiropas klubā nav pabijis. Pēdējās 4 sezonas gan ir aizvadījis Itālijas Serie A ‘’Atalanta’’ komandā, kurā arī stabili spēlē. Lielajā izlasē spēlējis tikai 1 reizi.
Altidors vēl tikai 25 gadus vecs, bet izskatās, ka augstais potenciāls netiek izmantots, lieliski spēlēja Nīderlandes Eredevise, bet izgāzās ar transfēru uz Anglijas Premjerlīgas ‘’Sunderland’’, kurā 42 Premjerlīgas spēlēs iesita tikai 1 vārtus, bet kopš janvārī pievienojās Toronto komandai, ir atkal spējis rādīt labu futbolu. ASV izlasē spēlējis pietiekoši – 80 spēles, kurās iesitis 27 vārtus.
Vēl Džiovāni dos Santošs izcēlās turnīrā, kļūstot par otro labāko spēlētāju. Pēc turnīra tika pasaukts uz pirmo Barselonas komandu (pirmstam spēlējot otrajā komandā), kurā tika pie pietiekoša spēles laika, bet varbūt nerādīja gaidīto spēli un devās uz Angliju, Totenhamas ‘’Hotspur’’, kur pie spēles laika tika pārāk maz un tā spēlējis nestabili vairākos klubos. Pēdējās trīs sezonas Spānijā gan bijušas apmierinošas un spēlējis daudzmaz stabili. Meksikas izlasē allaž ticis iekļauts un jau paspējis spēlēt 83 spēles un gūt 15 vārtus.
Vairāki pazīstami spēlētāji, bet arī daudzi spēlētāji, kuri pagaidām nav izmantojuši potenciālu.

2009. gada Pasaules Kausu izcīnīja Gana, otro iegūstam Brazīlijai.
Šajā turnīrā nepiedalījās lērums spēlētāju, kurus tagad varēsim viegli atpazīt, piedalījās tagadējais Ganas kapteinis Andrē Ajū, Venecuēlas Rondons, kuram šī bija ļoti laba sezona Krievijā, tāpat arī Duglas Košta, uz kuru tagad skatās vairāki lielie klubi.
Otrs rezultatīvākais spēlētājs ar 5 vārtiem bija Ungāru Vladimirs Komans, kuram gan nav bijusi spožākā karjera līdz šim, spēlējis Itālijas ‘’Sampdoria’’, gan ļoti nestabili un 43 spēlēs guva tikai vienus vārtus. Ungārijas izlasē paspējis uzspēlēt 36 reizes un iesitis 7 vārtus.
Pats rezultatīvākais spēlētājs un arī turnīra labākais bija Ganas Dominiks Adija, kurš pēc turnīra pievienojās Milānas gigantam, bet ne reizi nespēlēja, citā lielā klubā nav spēlējis un arī tur kur spēlēja, nav spīdējis, Ganas izlases kreklu uzvilcis 20 reizes un iesitis 4 vārtus.
Domāju, ka jaunāku U20 turnīru spēlētājus neapskatīšu, lai tie pierāda vēl sevi, būs neobjektīvi jau tagad tos vērtēt.

Tad tagad iesim pie U17, izspriedām, ka U20 turnīros bija daudzi spēlētāji, kas pierādīja sevi nākotnē, bet tādi nebūt nebija visi, interesanti būs pārbaudīt kā gājis U17 spēlētājiem nākotnē, varbūt kāds spēlētājs atkārtosies no U20 turnīra.

Par 2001. gada U17 Pasaules Kausa ieguvējiem kļuva Francija, atstājot Nigēriju otro.
Šajā turnīrā nav daudz atpazīstamu vārdu, varbūt Tevezu, vai Fernando Toresu atpazīsim, bet ne daudzus citus.
Par trešo rezultatīvāko spēlētāju kļuva Kaetano, kurš ne Eiropā, ne Brazīlijas lielajā izlasē nav spēlējis.
Otrais bija Nigēriešu Opabumni, kurš pēc turnīra devās uz Cīrihes ‘’Grasshopper’’, bet nespēlēja veiksmīgi un vairs Eiropā nav spēlējis. Lielajā izlasē spēlēja uzreiz pēc U17 turnīra, bet tikai 3 spēles viena gada laikā un viss. Nav daudz statistiska informācija, iespējams 2006. gadā beidza karjeru. Jāmin, ka pēc U17 turnīra arī Mančesteras ‘’United’’, Lionas ‘’Olympique’’ un vēl vairāki klubi bija ieinteresēti talantā. Kārtējais neizmantotais potenciāls.
Pārliecinoši pirmais spēlētājs šajā turnīrā, ar 9 vārtiem (iepriekšējiem diviem bija 4 un 5 vārti) bija Francūzis Florāns Sinama-Pongolle. Pēc turnīra Liverpūle parakstīja līgumu ar Francijas talantu, bet izrādījās izgāšanās, pārsvarā nākot tikai uz maiņām, pameta Liverpūli un turpmākajā karjerā nekā spoža nenotika. Francijas izlasē spēlējis tikai vienu reizi.
Daudzi talanti no kuriem daudzi savu potenciālu neizmantoja. Vismaz labākie trīs izrādījās izgāšanās.

2003. gada U17 Pasaules Kausu ieguva Brazīlija finālā uzveicot Spāniju.
Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts Spāņu Fransesks Fabregas, kurš arī devās uz Angliju, ‘’Arsenal’’ vienību. Tur arī kļuva par pasaules klases spēlētāju un vēlāk spēlēja Barselonā, kurā tiek uzskatīts par izgāšanos, bet šosezon spēlējis labi Anglijā ‘’Chelsea’’ komandā.
Arī šeit spēlēja Dāvids Silva, par kuru otrreiz gan nerakstīšu.
Starp 3 rezultatīvākajiem spēlētājiem bija jau minētais Fabregas, Kolumbijas Idalgo, kurš nav spēlējis ne Eiropā, ne pieaugušajā izlasē, un Manuels Kurto, Portugālis un ‘’Benfica’’ audzēknis, kurš lielu klubu nav pārstāvējis un Portugāles pirmajā izlasē nav paspējis uzspēlēt.
Vēl viens vārds šajā turnīrā, kuru izdzirdot māc skumjas ir Fredijs Adu, milzīgs talants, kurš šajā turnīrā labi spēlēja jau 14(!) gadu vecumā. ‘’Nākamais Pelē’’ kā tika dēvēts, pašos pirmajos karjeras gados varēja jau doties uz Eiropu, bet to neizdarīja, jo vecāki uzskatīja, ka viņš vēl ir pārāk jauns un uzstādot daudzus rekordus saistībā ar jauno vecumu ASV, viņš beidzot tomēr devās uz Lisabonas ‘’Benfica’’, bet tur spēlēja neveiksmīgi un tā arī lielo futbolu nav iekarojis. Tagad tikai 25 gadu vecumā spēlē Somijā. Pieaugušajā izlasē, nespēlējot jau 4 gadus, aizvadījis tikai 17 spēles.
Jāpiemin, ka aizmirsu viņu jau agrāk pieminēt, viņš spēlēja arī U20 izlasē 2007. gada Pasaules Kausā un bija starp labākajiem spēlētājiem, iesitot hat-trick vienā spēlē (un viņš iesita hat-trick arī šajā U17 turnīrā, vienīgais spēlētājs, kas to izdarījis).

2005. gada U17 turnīra galveno kausu guva Meksika, atstājot Brazīliju otrajā vietā.
Šajā turnīrā nav bijuši daudzi spēlētāji, kas tagad būtu pasaules augstākajā līmenī.
Starp 8 labākajiem vārtu guvējiem septiņiem bija 4 vārtu guvumi, no tiem pazīstamākie būs turki Nuri Sahins un Kaners Erkins, bet arī no šiem tika gaidīt kas vairāk, bet tagad paskatīsimies uz citiem spēlētājiem –
Igors, Brazīlijas futbolists, kas dzimtenē arī aizvadījis visu līdzšinējo karjeru un lielo izlasi nav sasniedzis.
Ramons, kuram arī bijusi ne tā gaidītā karjera, vāji spēlē Brazīlijā un arī lielo Brazīlijas izlasi nav pārstāvējis.
Evērs Guzmans, šī turnīra čempions, nespēja sasniegt karjeras augstumus un uz Eiropas klubu nav devies kā arī Meksikas pieaugušo izlasi nav pārstāvējis.
Džons Gossens arī nav izmantojis savu potenciālu (skarbi teikt to par 26 gadus vecu futbolistu), holandietis ārpus Nīderlandes nav devies, arī Nīderlandes lielo komandu nav pārstāvējis.
Tevfiks Kēze, turku ‘’Bayer 04’’ audzēknis, kas pirmo komandu nesasniedza un pārējo karjeru aizvadījis Turcijā. Spēlē Turcijas rezerves izlasē, bet pirmajā vēl nav spēlējis.
Un tad rezultatīvākais spēlētājs, Karloss Vela, arī čempions, meksikānis. ‘’Arsenal’’ audzēknis, traumatisks spēlētājs, masīvs potenciāls, bet neveiksmīgs laiks ‘’Arsenal’’, bet kopš pievienošanās Sosjedadas ‘’Real’’ ir rādījis labu futbolu. Meksikas izlasē spēlējis 37 reizes un iesitis 11 vārtus.
Par pašu turnīra labāko futbolistu atzīts Brazīļu Andersons. Pievienojās Portu milzim un spēlēja ļoti labi un kļuva par vienu no visu laiku dārgākajiem tīņiem futbolā pievienojoties Mančesteras ‘’United’’. Tagad gan tiek saukts par vienu no visu laiku dārgākajām izgāšanām, jo ir rādījis sliktu sniegumu un arī bijušas problēmas ar fizisko gatavību. Brazīlijas izlasē ticis 8 spēlēs.
Jāpiemin, ka Dos Santošs arī šajā U17 turnīrā bija starp trīs labākajiem spēlētājiem.
Žēl redzēt tik daudz neizdevušos talantus šajā turnīrā, bet tā notiek, dažiem izdosies, dažiem nē, tas ir sports.

2007. gada U17 Pasaules Kausā triumfēja Nigērijas izlase, Spānija palika kā otrie.
Vairāki atpazīstami spēlētāji, kas vēl ir jauni, bet jau sāk rādīt kādu daļu no potenciāla izmantos. Tajā skaitā divi spēlētāji, kas drīz satiksies FA kausa lielajā finālā – Velbeks un Benteke, atpazīstami arī Mozes un Fabio, kuri gan pagaidām nav rādījuši to sniegumu, kas tika gaidīts.
Dalītā trešajā vietā rezultatīvākajos spēlētājos atrodas Toni Kross, kas arī ļoti labi pārstāvēja Vācijas izlasi lielajā Pasaules Kausā un aizvadījis labu sezonu Madridē. Viņš šajā turnīrā kļuva par labāko spēlētāju. Otrs spēlētājs, kas dala trešo vietu vārtu guvumos un arī bija trešais labākais turnīrā, ir Bojans Krkičs, kuram jaunajos gados bija milzīgs potenciāls, bija jaunākais spēlētājs spēlējam La Liga, spēlēja ļoti labi Barselonā, bet tomēr, ar iespēju atgriezties par noteiktu samaksu, pameta Barselonu un devās uz Romu, kur nospēlēja tikai sezonu, devās nomā uz Milānu, tad ‘’Barca’’ atpirka Bojanu, bet uzreiz iznomāja uz Nīderlandi un pēc sezonas atkal pārdeva, šoreiz ‘’Stoke City’’. Šajā sezonā spēlējis labu futbolu, bet tomēr no Barselonas uz ‘’Stoke’’ ir masīvs kritiens karjerā. Sarežģīta karjera 24 gadīgajam Bojanam.
Otrs rezultatīvākais spēlētājs Ransfords Osē, Ganas futbolists, kas ir spēlējis Eiropā, bet neveiksmīgi, kamēr Ganas izlasē ir uzspēlējis tikai divas reizes.
Pats rezultatīvākais un otrs labākais turnīra spēlētājs bija Nigērietis Makaulejs Krisantus, Hamburgas audzēknis, kurš gan Hamburgas pirmajā komandā neuzspēlēja un turpmāk nav gozējies lielajā futbolā, kopš janvāra spēlē Atēnu AEK. Nigērijas pieaugušo izlasē nav spēlējis.
Pārsvarā jau šie ir tikai jauni futbolisti, kam viss vēl priekšā, bet tomēr šis ir vecums, kad jau jāsāk rādīt progress, nevar tikai domāt, ka viss vēl priekšā, daži to saprot, daži to nesaprot.

Par U17 2009. gada Pasaules čempioniem kļuva Šveices izlase uzveicot Nigēriju finālā.
Šajā turnīrā spēlēja daudzi futbolisti, kas tagad jau sāk pāriet no vecuma, kad skatās uz skaisto nākotni un pāriet uz vecumu, kad jau sāk skatīties, vai potenciālu vispār spēs izmantot. Tajā turnīrā bija Neimārs, kurš spēlē apbrīnojami Barselonā un jau ir līderis pieaugušajā Brazīlijas izlasē, Gēce (Gotze), kurš pēdējos gados bijis viens no pasaules lielākajiem talantiem, bet tagad skatās, vai viņš neizniekos talantu, arī Isko, kuram bijusi laba sezona Madrides “Real’’, tāpat Rikardo Rodrigezs bija čempionu vienībā šajā turnīrā, kuram šī bijusi apbrīnojama sezona ‘’Wolfsburg’’ komandā.
Paskatīsimies uz 4 rezultatīvākajiem šī turnīra spēlētājiem, visiem pa 5 vārtiem –
Sani Emanuēls tika atzīts arī par pašu labāko turnīra spēlētāju, Nigērietis, kas lielajā izlasē nav paspējis uzspēlēt. Pēc turnīra tika pieaicināts ‘’Lazio’’ akadēmijai, bet lielajā izlasē tā arī neuzspēlēja. Šajā brīdī izskatās, ka ir bez kluba. Cerēsim, ka tomēr spēs atgriezties tajā formā, kādā bija turnīrā, vēl tikai 22 gadus vecs.
Borja Gonzalezs, iesaukts par Bastonu, Spāņu talants, ir Madrides ‘’Atletico’’ īpašumā, bet pagaidām karjeru aizvada nomās, veiksmīgi, šajā sezonā ir otrais rezultatīvākais spēlētājs Spānijas otrajā līgā, Zaragozas ‘’Real’’ sastāvā. Varbūt izdosies kaut ko panākt arī ‘’Atletico. Lielajā Spānijas izlasē vēl nav spēlējis.
Haris Seferovičs ir Šveices futbolists, neko lielu karjerā vēl nav izdarījis, šajā sezonā spēlē labi Bundeslīgā, Frankfurtes ‘’Eintracht’’ komandā. Lielajā izlasē spēlējis 21 spēli un guvis 5 vārtus. Izskatās, ka nākotne var būt laba, neizskatās gan pēc nākotnes pasaules klases spēlētāja, bet kas zina.
Un ceturtais ir Sabastians Gajegos, Urugvajas futbolists, pēc turnīra tikai piesaistīts Madrides ‘’Atletico’’, spēlēja B komandā, bet neveiksmīgi un tagad silda soliņu Rumānijā. Vēl nav uzspēlējis pirmajā Urugvajas izlasē.
Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Šveicietis Bendžamins Zīgrists, kas atrodas ‘’Aston Villa’’ īpašumā, bet pagaidām dzīvo pa nomām, kurās gan nav ticis pie liela spēles laika. Un arī viņš lielajā izlasē nav uzspēlējis.
Pagaidām grūti spriest par daudziem spēlētājiem, var jau saprast, ka vairāki spēlētāji nebūs pasaules klase, bet var būt moments, kad spēle pēkšņi aizies, tāpēc nevar spriest neko vairāk.

Ja jāsaka godīgi, tad taisot šo rakstu, skatoties informāciju, lasot un redzot kā karjerā gājis šiem spēlētājiem, ir ļoti smagi, tiešām žēl, ka tik daudziem nav izdevies sasniegt kaut ko lielu karjerā, daudzi talantīgi futbolisti ar visu karjeru priekšā, spēlēja labi jauniešu turnīros, pārāki par daudziem citiem, bet karjerā nespēj progresēt pietiekoši un nekas neizdodas. Tas ir smagi tiem futbolistiem.

  +4 [+] [-]

, 2015-05-27 22:43, pirms 9 gadiem
Izskatās ka Nigērijā ir lielas problēmas ar talantu attīstīšanu, jo tik daudz fināli U17 līmenī nevar būt sakritība, bet lielajai izlasei ne tuvu tik spoži neiet

  +3 [+] [-]

, 2015-05-27 22:55, pirms 9 gadiem
ErvThePerv rakstīja: Izskatās ka Nigērijā ir lielas problēmas ar talantu attīstīšanu, jo tik daudz fināli U17 līmenī nevar būt sakritība, bet lielajai izlasei ne tuvu tik spoži neiet
Domaju tas ir tapec, kad tajos vecumos shmaucas ar dzimshanas gadiem,kas ir ljoti izplatiti Afrikas valstis.

  +3 [+] [-]

, 2015-05-27 23:28, pirms 9 gadiem
Jums abiem var piekrist, domāju to iespaido vairāki punkti -
1. Āfrikāņiem neizdodas tikt pie pareizā kluba
2. Viņi ir slinki
3. Ir iespējama šmaukšanās
4. Naudu grib viegli dabūt
5. Mazajās izlasēs daudzi jau tikai spēlē par sevi, cenšas pēc iespējas sevi pierādīt, āfrikas valstu spēlētāji ar to var tikt tālāk tad, bet vēlāk pieaugušajās ar tādu stilu neko sasniegt nevar

     [+] [-]

, 2015-05-27 23:55, pirms 9 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Jums abiem var piekrist, domāju to iespaido vairāki punkti -
1. Āfrikāņiem neizdodas tikt pie pareizā kluba
2. Viņi ir slinki
3. Ir iespējama šmaukšanās
4. Naudu grib viegli dabūt
5. Mazajās izlasēs daudzi jau tikai spēlē par sevi, cenšas pēc iespējas sevi pierādīt, āfrikas valstu spēlētāji ar to var tikt tālāk tad, bet vēlāk pieaugušajās ar tādu stilu neko sasniegt nevar
Neesi rasists, 2. un 4. attiecas pilnībā uz visiem!

  +5 [+] [-]

, 2015-05-27 23:58, pirms 9 gadiem
Labs raksts, diezgan esi pacenties.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-28 07:38, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Neesi rasists, 2. un 4. attiecas pilnībā uz visiem!
Pat nedomaju to attiecinats uz visiem, bet taa ir taisniiba, atceries PK 2014, kad vairakas afrikas valsts atteicaas speleet, jo gribeeja lielaakas preemijas. Un ir vini slinki, protams, taadi nav visi, bet taadi ir vairumaa un taapeec arii afrikas valsts nav neko lielu sasniegusas lielajaa PK

  +3 [+] [-]

, 2015-05-28 08:48, pirms 9 gadiem
Tiešām izcils rakts, bet nu te varam redzēt, cik daudz talanti savu potenciālu neizmanto līdz galam.

  +5 [+] [-]

, 2015-05-28 09:47, pirms 9 gadiem
U-17 U-18 vecumā bieži uzspīd spēlētāji, kuri fiziski ir nobriedušāki par vienaudžiem un pēc tam, kad fiziskie rādītāji izlīdzinās pazūd savu vienaudžu vidū. Ziemeļrietumeiropieši bieži nobriest vēlāk nekā dienvidnieki vai āfrikāņi tas pats Bavārijas Millers pat Vācijas U-21 nav īsti spēlējis, bet bieži spēlē ilgāk nekā dienvidnieki vai āfrikāņi.

  +3 [+] [-]

, 2015-05-28 10:35, pirms 9 gadiem
es laikam nebiju vienīgais, kurš pēc
Jauno zvaigznīšu pirmais uznāciens - Zidans,... šitā raksta izlasīšanas uzmeta aci iepriekšējo turnīra rezultātiem

     [+] [-]

, 2015-05-28 13:53, pirms 9 gadiem
Tie rezultāti(U-17,U-20 līmenī) jau rāda, kāds var būt potenciāls, ja to pareizi izmanto.
Tas jau ir jebkurā top sporta veidā- futbols, basketbols, teniss, hokejs, utt.
Tas jau nenozīmē, ka spēlētājs to potenciālu apliecinās un lielā izlase- arī visus sāk apspēlēt!

  -1 [+] [-]

, 2015-05-28 16:06, pirms 9 gadiem
Kāds izlasīja līdz beigām?

     [+] [-]

, 2015-05-29 13:19, pirms 9 gadiem
Superraksts. Kaut pats sc šādus arī biežāk taisītu.
Jocīgi, ka piemēram tādas izlases kā Anglija pēdējos 20 gados vispār tikai 2X ir izkļuvušas no grupas, bieži vien pat čempionātam nekvalificējas.
Vācija vispār nesaprotamu iemeslu dēļ praktiski nav atrodama.