Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Gorkšs: "LFF ģenerālsekretāra amata dēļ futbolista karjeru nebeigšu"

Gorkšs: "LFF ģenerālsekretāra amata dēļ futbolista karjeru nebeigšu"
Kaspars Gorkšs
Foto: Gints Ivuškāns, F64

29. aprīlī notiks Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta vēlēšanas, kur kandidē līdzšinējais vadītājs Guntis Indriksons un viņa oponents Krišjānis Kļaviņš. Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka grūti pateikt, kurš variants būtu labāks. Viņaprāt, Indriksona palikšanas gadījumā droši vien nemainīsies nekas, savukārt Kļaviņa ievēlēšanas gadījumā pārmaiņas būs noteikti.

Indriksons nesen bija vizītē pie Gorkša Prāgā. "Lai cik jocīgi tas būtu, es nekad nebiju personīgi ticies ar Indriksona kungu uz ilgāku sarunu. Lielāko daļu no pusotras stundas ilgās sarunas man nācās klausīties tos pašus spriedelējumus, ko jau biju lasījis dažādās iepriekš publicētās intervijās. Jautāju, vai tiešām nebūtu vienkāršāk, ja notiktu vēlēšanas ar diviem kandidātiem un ja savu enerģiju viņš veltītu balsu vākšanai, nevis neļaušanai pretiniekam balotēties. Uz to saņēmu kategorisku "nē" - Kļaviņš esot krimināls tips, un visi LFF esot par to pilnībā pārliecināti. Bail no Kļaviņa uzvaras vēlēšanās gan Indriksonam neesot," klāsta Kaspars Gorkšs. "Domāju, ka LFF atskārta, ka var iedzīvoties sarežģītā un nepatīkamā tiesu procesā [Kļaviņa kandidatūra tomēr tika apstiprināta]. Kļaviņam tagad jācīnās par balsīm, viņa darbībām jākļūst konstruktīvākām. Jautājums - kā viņš savas idejas grasās realizēt? Vairs nepietiks ar tukšiem apvainojumiem un pieņēmumiem, kurus pēc tam atteikties komentēt."

Kāds būtu labākais scenārijs LFF prezidenta vēlēšanās? "Grūti spriest par to, kurš ir labākais. Ir trīs iespējas. Uzvar Kļaviņš, un viņam ir iespējas mēģināt realizēt ambiciozos plānus. Uzvar Indriksons, un droši vien nemainās nekas. Nenobalso par nevienu un mums ir jaunas vēlēšanas ar, iespējams, jauniem kandidātiem, kas gan neizslēdz jau iepriekšējo kandidātu atkārtotu pieteikšanos. Tad šis viss turpinātos vēl dažus mēnešus," prāto Latvijas izlases kapteinis.

Krišjānis Kļaviņš saka, ka viņa ievēlēšanas gadījumā Kaspars Gorkšs varētu būt ģenerālsekretārs. "Savu futbolista karjeru es ģenerālsekretāra amata dēļ nebeigšu. Pašlaik koncentrējos sezonas pabeigšanai Čehijā. Tad skatīšos, kādi varianti būs manai futbolista karjeras turpināšanai. Ja nespēšu atrast klubu, tikai tad ķeršos pie citu opciju izskatīšanas," atklāj 34 gadus vecais futbolists, kurš šo sezonu aizvada klubā Prāgas "Dukla".

Ja piektdien LFF prezidents netiks ievēlēts, tad rudenī uz šo amatu varētu kandidēt arī Kaspars Gorkšs? "Es par to esmu vairākkārt aizdomājies, taču šobrīd man ir grūti spekulēt par lietām "kas būtu, ja būtu". Pašlaik nevaru to apsolīt."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"


, 2016-04-27 12:07, pirms 8 gadiem
Manā skatījumā,trešais variants ar jaunu kandidātu piesaisti būtu labākais risinājums.
, 2016-04-27 12:30, pirms 8 gadiem
emox rakstīja: Manā skatījumā,trešais variants ar jaunu kandidātu piesaisti būtu labākais risinājums.
gan jau visticamāk tā arī būs
, 2016-04-27 12:40, pirms 8 gadiem
mrPO rakstīja: gan jau visticamāk tā arī būs
Nu ja, kā tu lff kvekšķi diez to jau zini?
, 2016-04-27 12:41, pirms 8 gadiem
Ir divi kandidāti starp kuriem ir jāizvēlas. Pārējie, kuri nokavēja, lai gaida nākošās vēlēšanas nevis spicē ausis
, 2016-04-27 12:51, pirms 8 gadiem
Neviens no patreizējiem kandidātiem nav labs. Indriksons - aizsēdējies krēslā, bet Kļaviņš ir persona ar diezgan sabojātu reputāciju. Tāpēc trešais variants, ka netiek ievēlēts neviens no patreizējiem kandidātiem, varētu būt vislabākais.
, 2016-04-27 13:02, pirms 8 gadiem
juha rakstīja: Neviens no patreizējiem kandidātiem nav labs. Indriksons - aizsēdējies krēslā, bet Kļaviņš ir persona ar diezgan sabojātu reputāciju. Tāpēc trešais variants, ka netiek ievēlēts neviens no patreizējiem kandidātiem, varētu būt vislabākais.
Un vietā nāk mantrauši, kuri par to aizdomājās vēl nesen.. Skan vēl skaistāk
, 2016-04-27 13:10, pirms 8 gadiem
Indriksons taču teica, ka viņam jau ir atrasts aizvietotājs. Nez kurš tas būs?
, 2016-04-27 13:16, pirms 8 gadiem
Šis ir pats labums!!!

Ko vēl apspriedāt?

Mani interesēja, kāda ir viņa saistība ar jaunizveidoto Futbols2031 kustību. Es domāju, ka šis ir pašreizējo Latvijas futbola vadītāju plāns B, kā noturēt ietekmi Latvijas futbolā. Šajā organizācijā ir tie paši cilvēki, kuri visu laiku ir darbojušies LFF, valdē un dažādās komisijās, balsojuši par LFF pieņemtajiem lēmumiem, bijuši klāt stadiona projekta un tā budžeta apstiprināšanā. Viņi bija tie, kuri jau no pašiem pirmsākumiem piedalījās LFF projektos un to izstrādē, viņiem bija iespēja neatbalstīt to. Tad iebildumu nebija. Tagad viņu viedoklis nu jau ir diametrāli pretējs: Indriksons neesot piemērots prezidenta amatam, stadions slikts un Latvijas izlasei nepiemērots.

Ģirts Mihelsons saka, ka viņam esot bijuši jautājumi par jauno stadionu, taču viņš cerējis, ka tur būs uzlabojumi.

Ja nezināšana neatbrīvo no atbildības, tad domāšana, cerēšana, nedarīšana arī ne.
, 2016-04-27 13:25, pirms 8 gadiem
Man CV uz LFF vai FIFA jāsūta? Ceru, ka nebūs par minimālo jāstrādā kā Indriksona kungam.
, 2016-04-27 13:25, pirms 8 gadiem
"Indriksona viedoklis par Barona ielas stadionu ir nelokāms. Tam esot jābūt un tieši šādā izpildījumā, ar tieši tādu budžetu. Tas nebūšot stadions izlasei, bet gan Rīgas un Latvijas klubiem, lai tiem būtu, kur aizvadīt eirokausu mačus. Izlase tur spēlētu tikai agrā pavasarī vai vēlā rudenī."

Ko tad Kļaviņam bija taisnība, ka tur ar izlasi maz sakara un stadions celts Skonto vajadzībām? Par UEFA naudu? Un pasniegts kā obligāti nepieciešams, jo tad izlasei nebūs kur spēlēt?
, 2016-04-27 13:51, pirms 8 gadiem
abi afēristi, abi nekam neder. Jaunus kandidātus vajag.
, 2016-04-27 14:18, pirms 8 gadiem
Lai nu kā, es ceru, ka Indriksons krēslā nepaliks. Nekas Latvijas futbolā nekustās uz labu pusi, sliktāk īsti vairs arī nevar būt. Es esmu par pārmaiņām.
, 2016-04-27 16:48, pirms 8 gadiem
Tie, kas ņaud, ka Kļaviņam ir sabojāta reputācija - kurš gan pie tā visa nez ir vainīgs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-04-27 20:49, pirms 8 gadiem
C.Ronaldo#7 rakstīja: Tie, kas ņaud, ka Kļaviņam ir sabojāta reputācija - kurš gan pie tā visa nez ir vainīgs?
Kļaviņš
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
2

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".