Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ar krāšņu vakaru noslēgta Sieviešu futbola līgas sezona

Krišs Upenieks

Ar krāšņu vakaru noslēgta Sieviešu futbola līgas sezona
2016. gada SFL simboliskā izlase kopā ar Latvijas izlases galveno treneri Didzi Matīsu un Latvijas WU-17 izlases galveno treneri Romānu Kvačovu
Foto: LFF

Piektdien, 25. novembra vakarā viesnīcas "Bellevue Park Hotel Riga" telpās ar krāšņiem priekšnesumiem un dažādiem pārsteigumiem bagātu programmu pavadīta 2016. gada Sieviešu Futbola līgas (SFL) sezona. Pasākuma laikā tika godinātas čempionāta labākās komandas un spēlētājas vairākās individuālajās nominācijās. Godalgoto vietu ieguvējas uz skatuves saņēma savas izcīnītas medaļas, savukārt Rīgas Futbola skolas komandai svinīgi pasniegta arī SFL čempionu trofeja.

Skaļas ovācijas zālē skanēja brīdī, kad praktiski visas aktīvās sieviešu futbola ģimenes klātbūtnē tika godināts 77 gadu cienījamā vecumā esošais Rēzeknes meiteņu komandas treneris Anatolijs Izmailovs. "Pateicoties šim cilvēkam, Rēzeknē savulaik tika izveidota meiteņu futbola komanda. Tas ir cilvēks ar lielu burtu, cilvēks - sava darba fanātiķis un entuziasts, cilvēks, neskatoties uz vecumu, kas līdz pat šodienai ir kopā ar komandu. Tas ir cilvēks, kas daudzām meitenēm ir devis iespēju sevi pierādīt futbolā, cilvēks, kuram tiešām rūp arī spēlētāju sadzīves problēmas un spēlētāju attīstība ne tikai laukumā, bet galvenais dzīvē," ar šādiem vārdiem pasākuma vadītāji Jogita Pūpola un Valters Frīdenbergs raksturoja A. Izmailova ieguldījumu pašmāju futbola attīstībā.

Pasākumu ar savu klātbūtni un uzrunu pagodināja Olimpiskais vicečempions, LFF valdes loceklis un LFF attīstības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Žoržs Tikmers. Motivējošu runu klātesošajām futbolistēm un treneriem sniedza LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks. LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina savā uzrunā uzsvēra to, ka tieši šīs meitenes pašlaik veido Latvijas sieviešu futbola nākotni. Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss savā uzrunā apliecināja lielo gandarījumu ikdienas darbā ar futbolistēm.

Tiesnešu koordinators Ādolfs Supe un inspektore Ginta Pēce veltīja atzinīgus vārdus par aizvadītajā sezonā novēroto sieviešu futbola tiesnešu progresu, vienlaikus pieminot arī to faktu, ka Latvijas futbolistēm arvien lielāku uzmanību sāk pievērst arī ārzemju futbola klubi. Ar motivējoša video starpniecību SFL vakara dalībnieces uzrunāja Francijas nacionālās izlases un "Paris Saint German" futboliste Laura Georges.

Novērtējumu un pateicību par paveikto saņēma arī SFL sadarbības partneri un atbalstītāji - Latvijas sieviešu futbola patrons "Bella", meiteņu futbola čempionāta lieldraugs "Actimel", Sieviešu futbola līgas atbalstītājs "Komanda.lv", kā arī SFL noslēguma vakara oficiālais atbalstītājs "Tallink".

Intrigas plīvurs izgaisa, kad tika paziņota labākā SFL spēlētāja katrā laukuma pozīcijā. Arī šogad labākās futbolistes tika noteiktas, čempionāta rīkotājiem, Latvijas nacionālās sieviešu izlases treneriem, Latvijas meiteņu WU-17, WU-19 izlašu treneriem un SFL klubu treneriem balsojot (kopā bija 10 balsotāji) par organizatoru izvirzītajām kandidātēm katrā pozīcijā. Vakara noslēgumā tika paziņota arī aizvadītās sezonas simboliskā SFL izlase.

Ar atzinību sveiktas SFL sezonas labākā tiesnese un tiesneses asistentes, kur nomināciju uzvarētājus izraudzījās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu komiteja. Pateicībā par neatsveramo ieguldījumu Latvijas sieviešu futbola attīstībā, LFF īpašu pateicību izteica čempionātā startējošajiem klubiem, kā arī vairākiem cilvēkiem, kas ikdienā mēdz palikt nemanāmi, taču kuru ieguldījums futbola attīstības procesos ir bijis īpaši nozīmīgs - fotogrāfei Norai Krevņevai, video operatoriem Robertam Vīksnem un Raitim Lapānam.

APBALVOJUMI, ATZINĪBAS UN PATEICĪBAS 2016. GADA SEZONĀ

Pateicību par ieguldījumu Latvijas sieviešu futbola attīstībā saņēma sekojoši SFL klubi - Rīgas futbola skola / 46.vsk, Rēzeknes BJSS - VRS Optimists – R, Riga United Ladies FC, FK Liepāja, Rīgas futbola skola.

Medaļas un balvas no atbalstītājiem kā SFL godalgoto vietu ieguvējas saņēma trešo vietu izcīnījusī Riga United Ladies FC komanda, vicečempiones FK Liepāja un čempionvienība Rīgas Futbola skola.

Par SFL labāko tiesneses asistenti nosaukta DIĀNA VANAGA un JEĻENA JERMOLAJEVA, savukārt VIOLA RAUDZIŅA ieguva balvu kā sezonas labākā tiesnese.

SFL labākās spēlētājas balvas ieguvējas katrā komandā:
Līga Radvila (Rīgas Futbola Skola /46.vsk)
Anastasija Fjodorova (Rēzeknes BJSS – VRS Optimists – R)
Liene Vāciete (Riga United Ladies FC)
Sintija Greiere (FK Liepāja)
Anastasija Ročāne (Rīgas Futbola skola)

Par labāko vārtsardzi atzīta Marija Ibragimova (8 balsis).
Par labāko aizsardzi atzīta Elīza Spruntule (5 balsis).
Par labāko pussardzi atzīta Karlīna Miksone (6 balsis).
Par labāko uzbrucēju atzīta Renāte Fedotova (6 balsis).

2016. gada SFL SEZONAS SIMBOLISKĀ IZLASE:
Marija Ibragimova (Rīgas Futbola skola)
Anastasija Čemirtāne (Rīgas Futbola skola)
Elīza Spruntule (Rīgas Futbola skola)
Anastasija Ročāne (Rīgas Futbola skola)
Anna Krūmiņa (Rīgas Futbola skola)
Sandra Voitāne (Rīgas Futbola skola)
Olga Ševcova (Rīgas Futbola skola)
Karlīna Miksone (FK Liepāja)
Anastasija Fjodorova (Rēzeknes BJSS /Optimists-R)
Renāte Fedotova (Rīgas Futbola skola)
Sintija Greiere (FK Liepāja)

Kā ziņots iepriekš, šosezon par SFL čempionvienību jau ceturto gadu pēc kārtas kļuva Rīgas Futbola skola, kurai labāko trijniekā sekoja FK Liepāja un FC Riga United Ladies komandas. SFL šīs sezonas sacensībās piedalījās piecas komandas, kas aizvadīja trīs apļu sacensības. Galvaspilsētas klubs šogad trešo reizi vēsturē triumfēja arī Latvijas Kausa izcīņā, finālā ar rezultātu 8:0 pārspējot arī Rēzeknes BJSS/VRS Optimists - R komandu. Tikmēr Rīgas Futbola skolas spēlētājas galvenās treneres Anastasijas Ročānes vadībā triumfēja Sieviešu 1. līgas čempionātā deviņu komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Ar krāšņu vakaru noslēdzas 2016. gada Sieviešu...

     [+] [-]

, 2016-11-26 13:08, pirms 7 gadiem
Ja Raudziņa ir labākā tiesnese, tad mans metamais ir labākais pasaules lomiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-26 15:18, pirms 7 gadiem
Kam tas ir interesanti? Atceresimies rezultātus starptautiskajās spēlēs, nezinu vai bija kāda uzvara par kādām no liliputiem, bet zaudēja Farerām.
Šim sporta veidam praktiski nav nākotnes pat starp večiem, bet vecenēm bezcerīgi. Tā ir tāda laika pavadīšana svaigā gaisā un lieka naudas izmešana.