Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Šīs sezonas graujošākās uzvaras futbolā

Vakar 25. februārī Minhenes ''Bayern'' Vācijas Bundeslīgā sasita 8 vārtus ''Hamburg'' vārtos, kas arī ir vadošo Eiropas futbola līgu lielākā uzvara šosezon. Tomēr, esam pieredzējuši arī citas lielas uzvaras, kuras ir apkopotas šajā rakstā.

Anglijas četrās augstākajās līgās šosezon ir reģistrēts viens 0:6 rezultāts, kad otrajā pēc spēka līgā Ņūkāslas ''United'' sagrāva ''Queens Park Rangers'' Londonā . Tā bija pirmā reize kopš 1995. gada, kad šo komandu duelī ir reģistrēta vairāk kā vienu vārtu starpības uzvara.
Augstākajā Anglijas līgā, Premjerlīgā, ir bijušas četras spēles ar 5 vārtu starpību, divas no tām 5:0 - Londonas ''Tottenham Hotspur'' uzvara pār Svonzi ''City'' un negaidīti graujošā ''Chelsea'' uzvara pret ''Everton'' - un divas 6:1 spēles - lieliskā formā tobrīd esošās ''Liverpool'' panākums pret ''Watford'' un pārsteidzošās ''Bournemouth'' uzvara pret ''Hull City'', kas bija abu komandu pirmā tikšanās, lai arī cik dīvaini tas varētu šķist.
Tikmēr pašas lielākās Anglijas šīs sezonas uzvaras ir jāmeklē Futbola Asociācijas kausā, kur pirmajā kārtā piektās līgas klubs ''Braintree Town'' ar 7:0 sagrāva līgu zemāk esošo ''Eastbourne Borough''. Vēl lielāku uzvaru var meklēt tikai kvalifikācijā uz šo kausu, kad ''Chippenham Town'' (FA kausā nesasniedza) guva 9:0 uzvaru pret ''Moneyfields'', abi neprofesionāli klubi.

Itālijā savukārt lielas uzvaras šosezon nav daudz redzētas, visā sezonā (neskaitot pašus zemākos līgu līmeņus) ir reģistrētas tikai divas spēles ar sešu vārtu starpību. Pirmā bija trešajā pēc spēka līmenī, kad decembrī starp līderiem esošā ''Matera'' sagrāva vienu no līgas pastarīšiem ''Melfi'' ar 6:0. Otrā spēle notika februāra sākumā augstākajā Itālijas līgā, kad ''Napoli'' Boloņā pret vietējo klubu (''Bologna'') sasita septiņus vārtus, ielaižot vienus.Spēlē bija redzamas divas pilnībā dažādas vārtsargu spēles, kā arī divi spēlētāji guva pa trīs vārtiem.

Spānijas augstākajā līgā bijušas veselas septiņas spēles ar vismaz piecu vārtu starpību, divas ar sešu. Pirmā notika oktobrī, kad Madrides ''Atletico'' uzņēma ''Granada'', atrodoties iedzinējos pāri 15 minūtēm, galvaspilsētas klubs pārliecinoši atspēlējās un uzvarēja ar pārliecinošu 7:1. Otrā tika spēlēta salīdzinoši nesen, 11. februārī, kad ''Barcelona'' ar 0:6 uzvaru izbraukumā sabradāja ''Alaves'', jaunpienācējus, kuri šokējoši sezonas sākumā uzvarēja ''Barcelona'' laukumā.
Takā Spānijas kausā bieži izlozē tiek kopā savestas zemāko un stiprāko līgu komandas, tad tur arī ir atrodamas pašas pamatīgākās uzvaras, ar lielāko izceļas vieni no līderiem augstākajā līgā ''Sevilla'', kuri ar 9:1 uzveica ''Formentera'', kas pat nespēlē oficiālā līgā.

Vācijas Bundeslīgā piecas spēles šosezon beigušās ar vismaz 5 vārtu starpību, trīs no šīm ir Minhenes ''Bayern'' uzvaras (viena tikmēr Rudņeva ''Koln'' komandai, kurā latvietis guva vārtus un divas rezultatīvas piespēles nākot uz maiņu). Pati lielākā uzvara tika gūta vakar, 25. februārī, kad ''Bayern'' savā laukumā uzņēma ''Hamburg'' komandu. Vārtos Minhenes komanda salādēja veselus astoņus vārtus, kuriem atbildes nebija. Šo spēli ieskaitot, pēdējos septiņos šo komandu Bundeslīgas dueļos Minhenes laukumā ''Bayern'' dominē ar gūtiem 44 gūtiem un 3 ielaistiem vārtiem (vidēji vairāk kā 6 gūti vārti spēlē).
Vācijas kausā šosezon pieredzētas divas 7:0 uzvaras jau pirmajā kārtā, vienā Rudņevs (vārti un rez. piespēle) ar ''Koln'' sagrāva Berlīnes amatierus ''Preussen'', otrā ''Darmstadt'' izslēdza citu amatieru klubu ''Bremer''

Francijas pirmajā pēc ranga līgā esam varējuši redzēt trīs spēles, kas beidzās ar sešu vārtu starpību un vienu, kurā bija pat septiņi. ''Monaco'', kas šosezon rāda izcilu futbolu un atrodas pirmajā vietā līgā, ir bijusi neticami rezultatīva, guvusi par 28 vārtiem vairāk kā tuvākā sekotāja. Sākoties oktobrim, ''Monaco'' devās pie ''Metz'', kur seši dažādi vārtu guvēji guva septiņus vārtus (neielaižot nevienu) un izcīnīja savstarpēji lielāko uzvaru šajā gadsimtā. (jāpiemin, ka ''Monaco'' ar 7:0 uzveica citu augstākās līgas klubu arī Līgas kausā).
Arī Francijā tieši kausā tika gūta šīs sezonas lielākā uzvara, kad trešās līgas klubs ''Avranches'' ar 9:0 sagrāva ''Dragon'' komandu, kas ir bāzēta Tahiti.

Futbolā abās vadošajās Benilukss valstīs šosezon ir bijušas vairākas piecu vārtu uzvaras, proti, Nīderlandes līgā tādas arī ir bijušas pašas lielākās uzvaras, Beļģijā tikmēr viena spēle beidzās ar sešu vārtu starpību un viena pat ar veselu septiņu, kad otrajā vietā esošā ''Anderlech'' uzņēma un ar 7:0 sagrāva Eno provinces pastarīti ''Royal Excel Mouscron''. Jāpiemin, ka visus vārtus guva dažādi spēlētāji, tai skaitā viens savos vārtos.

Portugāles līgā šosezon nemaz nav bijušu pat piecu vārtu uzvaras, proti, ir pieredzēti pieci četru vārtu panākumi. No šīm divas ir gan Lisabonas ''Benfica'', gan ''Porto'', kamēr zaudēt ar šo starpību veselas trīs reizes sanācis ''Feirense''.

Dānijā tika pieredzēta 0:7 spēle, kad ''Brøndby'' Dānijas augstākajā līgā sagrāva ''Aarhus''. Velsā sezonas pašā sākumā ''The New Saints'', kas tagad ir pārliecinoša līdere, ar 10:0 sarāva gabalos ''Rhyl'', trīs vārtus gūstot Jaunzēlandietim Dreiperam pēdējās desmit minūtēs. Tāpat kā Vācijā arī Čehijas augstākajā līgā varēja pieredzēt sezonas lielāko uzvaru vakar, 25. februārī, kad līdere Prāgas ''Slavia'' izcīnīja 1:8 uzvaru pret ''Pribram'' izbraukumā, kurai tikai 2 uzvaras 18 spēlēs.

Ja paskatās starptautiski, tad Eiropas Līgas lielākās uzvaras bijušas ar sešu vārtu starpību, pēdējā tāda bija pavisam nesen, 23. februārī, kad Lionas ''Olympique'' turnīra pirmās izslēgšanas kārtas otrajā spēlē ar 7:1 sasita Alkmāras ''Zaanstreek'' (plašāk zināma kā vienkārši AZ) un pārliecinoši devās tālāk.
Čempionu Līgā savukārt lielākā uzvara pieder ''Barcelona'', kas ar 7:0 uzveica Glāzgovas ''Celtic'', Mesi izcēlās ar trīs vārtiem un rezultatīvu piespēli (nevar nepieminēt izcilo Neimāra spēli, kurš guva veselas 4 rezultatīvas piespēles). Nedrīkst aizmirst Kijevas ''Dynamo'', kas, veiksmīgi izmantojot viena un vēlāk pat divu spēlētāju vairākumu, ar 6:0 uzvarēja Turku ''Besiktas'', interesanti, ka tā bija vienīgā ''Dynamo'' uzvara un vienīgais ''Besiktas'' zaudējums grupā..

     [+] [-]

, 2017-02-26 16:15, pirms 7 gadiem
Graujošākās, tas jā.. bet lielākās bija piemēram Minhenes kāsiens Rostovai un amatieru komandas uzvara pār Burnley+ vēl daži brīnumi FA kausa ietvaros!
Un noteikti arī Barcelona bezspēcība Parīzē.

     [+] [-]

, 2017-02-26 17:00, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Graujošākās, tas jā.. bet lielākās bija piemēram Minhenes kāsiens Rostovai un amatieru komandas uzvara pār Burnley+ vēl daži brīnumi FA kausa ietvaros!
Un noteikti arī Barcelona bezspēcība Parīzē.
Paldies, labots

     [+] [-]

, 2017-02-27 11:37, pirms 7 gadiem
O, nu.. jā Kijevas 6:0 pār Bešiktaš gan ir kaut kas neiedomājams!!