Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

No kandidātes uz Virslīgu līdz 1. līgas pastarītei - kas kaiš "Grobiņai"?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

No kandidātes uz Virslīgu līdz 1. līgas pastarītei - kas kaiš "Grobiņai"?
Viktors Dobrecovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pirms gada tieši ap šo laiku komanda.lv 1. līgas jaunpienācēja "Grobiņa" neticami labi debitēja un atradās turnīra vadībā. Nosargāt pirmo vietu neizdevās un nācās pat izkrist no trijnieka (finišā ceturtā vieta), bet nebūs melots, ja teiksim, ka lielāko sezonas daļu Grobiņas komanda bija kandidāte uz Virslīgu. Mēdz teikt, ka otrā sezona augstāk nokļuvušai komandai vienmēr ir grūtāka, bet kurš būtu domājis, ka klāsies tik smagi - "Grobiņa" 10 kārtās zaudējusi septiņas reizes un tabulā apsteidz vienīgi Balvus un Preiļus. Sazinājāmies ar komandas galveno treneri Viktoru Dobrecovu un lūkojām noskaidrot, kas par vainu.

Lai gan sezonas pieteikumā no pagājušā gada sastāva diezgan daudzi ir palikuši, paskaitīju, ka tikai trīs futbolisti [Ariks Stankus, Roberts Pirktiņš un Emīls Jēkabsons] bija pamatsastāvā gan jūsu pērnās sezonas labākā brīža spēlē 4:1 uzvarā pret "Progress"/"Olaine" un šīs sezonas pēdējā spēlē Rēzeknē (1:3). Lūdzu, pastāsti izvēstāk, kāpēc šogad tik ļoti pamainījies futbolistu sastāvs laukumā un attiecīgi pasliktinājušies rezultāti?
Pirmkārt, kā piemēru varam ņemt "Liepāja 1625", "Varavīksni" vai jebkuru citu mazo klubiņu, kas uzrodas ar ambīcijām. Kaut gan mūsu gadījumā nemaz šo ambīciju nebija - vienkārši džeki spēlēja un skaidrs, ja tu spēlē pirmo gadu, tad tu spēlē ar maksimālu pašatdevi, pievērsies treniņprocesam uzmanīgāk. Plus daudzi "Grobiņu" sākumā nenovērtēja - kaut kāda komanda no 2. līgas, tūlīt mēs viņus klapēsim un viss. Ja pagājušajā gadā daudzi nenoskaņojās pret mums, tad tagad tieši pretēji - visi ļoti uzmanīgi gatavojas pret mums.

Taču ļoti svarīgs apstāklis ir arī sastāva problēmas. Varbūt tās ne vienmēr ir, bet regulāri vienā mačā spēlē vieni, otrā mačā citi. Teiksim, Rēzeknē nebija Knapša un Jēkabsona, kuri mums ir liels spēks uzbrukumā. Ne vienmēr viņi var spēlēt - reizēm darba dēļ. Ja runājam par sastāvu kā tādu, tad teikšu, ka mums šogad nav piecu pagājušā gada vadošu futbolistu, ieskaitot spēlētājus ar Virslīgas pieredzi. Tātad nav Sopota, Gulbja, Devida [Dobrecova], Edgara Freimaņa un Simsona. Plus, Guca, kurš gan spēlēja maz. Tā ka tas nav tas pats kā zaudēt 6 no 20, bet, uzskatu, ka tie bija tie, kuri daļēji to rezultātu deva. Sopots vilka ārā, Devids bija līderis uzbrukumā un komanda bija sabalansēta. Tagad spēlējam, aizverot kaut kādus caurumus. Tūlīt gan sastāvā atgriezīsies Edgars Freimanis un būs uzlabojums.

Principā šogad ar priekšniecību jau sapratām, kas mūs sagaida. Ja pērn uz treniņiem nāca 16-18 futbolisti, tad šogad... nav tik daudz. Nemaz nevaru taktisko nodarbību novadīt un rezultātā ielaižam daudz no standartiem. Knapšis veselības problēmu dēļ nemaz nevar trenēties, viņš nāk tikai uz spēlēm. Sanāk, ka mums vairāk trenējas tie, kas nespēlē...

Kāpēc, piemēram, nespēlē Vīksna, kurš ir sezonas pieteikumā?
Viņš netrenējas vispār. Viņš atnāca uz kausa maču pret Daugavpili ["Grobiņa" 70. minūtē panāca 2:3, bet zaudēja ar 2:6 - aut.] - es viņu negribēju likt sastāvā, mani pierunāja mans asistents, kurš teica, ka varbūt iedosim atpūtu mūsu šī gada pamatvārtsargam Ventam [Ozolam], kuram ir 44 gadi. Taču Ventam visu cieņu - viņš nāk uz visiem treniņiem pēc darba, nav izlaidis nevienu treniņu. Bet Vīksna ik pa brīdim uzrodas, bet principā uz mačiem viņš neierodas un mēs piedalāmies ar vienu vārtsargu. Tikai tagad vienu jaunieti klāt pieteiksim.

Varbūt vari nosaukt vēl tos futbolistus, kuri plus mīnus bija Virslīgā vai tās tuvumā, bet tagad, līdzīgi kā Vīksna, futbolu kā nopietnu nodarbi metuši pie malas?
Domāju, tas ir Knapšis, Ralfs Džeriņš, Antons Tumanovs, Jānis Jēkabsons. Tie ir tie, kuri ir Virslīgā paošņājuši gaisu. Lai gan Tumanovs un Džeriņš nāk uz treniņiem visu laiku, kamēr Jēkabsons atrodas Rīgā, pie mums brauc tikai uz spēlēm un parādās ik pa brīdim un, cik saprotu, mēģina Rīgā atrast darbu.

Kādas perspektīvas tev ir kā trenerim? Ne reizi vien esi saukts gan lielās izlases, gan U-21 izlases, gan Virslīgas klubu kontekstā, bet līdz nekam reālam nenonāk.
Ja tu esi kādai komandai treneris un tad vairs neesi, tad Latvijā tas gandrīz arī ir viss. Ja skatāmies no "Metalurga" laikiem, sākot ar Popkovu [vadīja komandu līdz 2000. gadam - aut.], - reti kurš treneris [pēc atbrīvošanas] pēc tam vēl atgriežas. Tagad vispār gandrīz tikai ārzemnieki mums ir. Tā ka, domāju, lielu cerību nav. Skaidrs, ka mans mērķis būtu atgriezties Virslīgā un, ja man būtu kāds piedāvājums, es to pieņemtu.

Igaunijā nav iespēju tikt? Tevi tur pazīst.
Ir bijušas pārrunas, bet tur ir vēl sarežģītāk - jāzina igauņu valoda. Kā futbolists spēlēju tur divus gadus un mācījos igauņu valodu, jo principā krieviski daudzi nesaprot. Skaidrs, ka tagad visi runā angliski, bet igauņu valoda tur ir jāzina.

Riherts ir teicis, ka pāreja no vienas Virslīgas komandu uz citu nav pakāpiens līmeni augstāk. Kāpēc tavs dēls Devids pārgāja no "Grobiņas" uz RTU/"Skonto Academy"?
Pie mums treniņprocess nav ikdienas.

Cik reizes nedēļā?
Tagad divas reizes, ziemā trīs.

Baigi maz.
Protams, ka tas ir maz, bet varu paskaidrot, kāpēc tā. Ja rīkošu treniņus četras piecas reizes nedēļā, vai redzēšu treniņos spēlētājus, kuri ikdienā par to nesaņem naudu. Tā es tikai pats sevi stūrī iedzīšu. Jau uz diviem treniņiem nedēļā ne tik daudzi ir spējīgi atnākt un analizējot saprotu, - ja būs četri treniņi nedēļā, tad futbolistus pavisam pazaudēšu.

Ja par Devidu, viņš bija Liepājā, bet viņš pats gribēja tikt prom, lai tiktu pie spēlēšanās, nevis vienkārši trenētos par naudu. Tagad pat - pēdējā spēlē 1. līgā viņš guva vārtus un, domāju, kā futbolists ir laimīgs, turklāt vārti bija skaisti [atklāja rezultātu mačā pret "Super Nova", kas noslēdzās 2:2 - aut.]. Tomēr 1. līgā emocijas ir nesalīdzināmi lielākas nekā dublieru čempionātā. Tāpēc viņam ir svarīgi atgriezties futbola apritē. Viņam jābūt laukumā.

Attiecībā uz Riherta sacīto, lēmumus jau pieņem pats spēlētājs. Uldriķis un Indrāns varbūt izlēma, ka grib trenēties kopā ar spēcīgākiem futbolistiem, kā arī saņemt lielāku naudu. Futbolistam arī ir jāmaksā par tramvaju un futbolu nevar spēlēt līdz 60 gadiem. Futbolists pāriet, ja jūt, ka ir gatavs konkurēt ar spēcīgākiem futbolistiem. Indrāns pēc tikšanas izlases sastāvā noteikti domāja, ka arī RFS būs pamatsastāvā. Notika tas, kas notika, bet tas bija futbolista lēmums. Līdzīgi Kazačoks, kurš pārgāja no "Spartaka" uz RFS - viņš rakstīja, ka viņam nemaksā un līdz ar šo pāreju vēlējās finansiālu stabilitāti. Indrāns noteikti vēlējās gan finansiālo stabilitāti, gan trenēties komandā, kurai ir lieli plāni. Diemžēl viņi netiek sevišķi daudz pie spēlēšanas.

Noslēdzot uz nenopietnākas nots - vai sestdien, kad tava "Grobiņa" spēlēs pret Devida pārstāvēto RTU/"Skonto Academy", liksi savējiem spēlēt pret Devidu saudzīgi vai nesaudzīgi?
[Smejas] Tagad mana sieva ies uz futeni, es viņai prasīju, par ko fanos - viņa saka, ka Devids iesitīs piecus, un mēs nospēlēsim 5:5. Man šāda situācija būs pirmo reizi un es pat nemāku atbildēt, kā jutīšos. Protams, ka saudzēt nelikšu - viņam ir savi uzdevumi, man ir savi. Katrs spēlēsim savā krastā. Katrs pildīs savu uzdevumu.

1. līgas tabula 2017. gada 25. jūlijā un 2018. gada 25. jūlijā

  +1 [+] [-]

, 2018-07-25 11:15, pirms 6 gadiem
Preiļiem šogad progress
Slēpts komentārs: Ādolfs Bezbašnovs

  +2 [+] [-]

, 2018-07-25 12:25, pirms 6 gadiem
Amatieru līga un amatieru attieksme.Un kāds te vēl fantazē par 10-12 komandām virslīgā.

  -2 [+] [-]

, 2018-07-25 12:49, pirms 6 gadiem
kad reiz samazinās pirmo līgu vismaz lidz 8 komandām lai ir interese gan spēlētājiem gan līdzjūtējiem, lai nav šie rezultāti 8-0 ...

  +5 [+] [-]

, 2018-07-25 13:00, pirms 6 gadiem
Uzrakstiet - ar ko tā intervija ir?!
Tekstā nav minēts, tikai pēc bildes varētu padomāt ka ar Dobrecovu, bet nezinu vai tā ir vai nav.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-25 13:36, pirms 6 gadiem
Ko, lai dara, ka kopējais naudas daudzums pamaz vai nekāds. Starp divām lietām jāizvēlas prioritāro - futbols vai darbs. LFF varētu, ko vairāk finansiāli piešķirt zemāko līgu komandām, lai vismaz var izmaksāt stipendijas/prēmijas spēlētājiem. Taču UEFA/FIFA ieņēmumi, karu gadu palielinās.

     [+] [-]

, 2018-07-25 14:41, pirms 6 gadiem
oxa rakstīja: Uzrakstiet - ar ko tā intervija ir?!
Tekstā nav minēts, tikai pēc bildes varētu padomāt ka ar Dobrecovu, bet nezinu vai tā ir vai nav.
Jā, vārds vietā. Pieliku ievadā klāt.

  +8 [+] [-]

, 2018-07-25 15:13, pirms 6 gadiem
Malači, igauņi. Ne par velti viņi ir tālu priekšā labklājības ziņā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-07-25 16:32, pirms 6 gadiem
LOL, ja kāds jebkurā brīdī kopš komandas izveides domāja, ka Grobiņa varētu tuvākajā laikā spēlēt virslīgā.

  +6 [+] [-]

, 2018-07-25 16:40, pirms 6 gadiem
Par cik SC Grobiņa šosezon uz neko nepretendē, tad Verpkovskis&Co varētu sarunāt treneru rokādi-Viktoru atkal uz FKL par galveno, bet klaunu pāri uz Grobiņu.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-25 16:56, pirms 6 gadiem
Kas par štrunta asistentu Dobrikam, ja var ieteikt vārtsargu-kapraci? Futbola nejēga?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-25 17:55, pirms 6 gadiem
Dobriks,krasava,labākai LV treneris,veiksmi tev!Būtu viņam resursi,domāju būtu kārtīga blice!

  +2 [+] [-]

, 2018-07-25 18:09, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par cik SC Grobiņa šosezon uz neko nepretendē, tad Verpkovskis&Co varētu sarunāt treneru rokādi-Viktoru atkal uz FKL par galveno, bet klaunu pāri uz Grobiņu.
Grobiņa to nav pelnījusi.
Kas attiecās uz tagadējo Liepājas duo: Kamazu var aizvest uz lidostu, boltikai ir tiešie reisi uz Tbilisi. Zutis noteikti spētu atrast jaunas izaugsmes iespējas Rīgas cirkā

  -1 [+] [-]

, 2018-07-25 19:41, pirms 6 gadiem
ffwrd rakstīja: LOL, ja kāds jebkurā brīdī kopš komandas izveides domāja, ka Grobiņa varētu tuvākajā laikā spēlēt virslīgā.
Ja godīgi, es pirms gada cerēju, ka Grobiņa tiks Virslīgā. Pietam Grobiņa ilgu laiku atradās tabulas augšgalā. Bet tagad saprotu, ka tas ir kaut kas nereāls

  -2 [+] [-]

, 2018-07-26 02:25, pirms 6 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: Degvielai cena ari palielinas! Pirma liga ir izklaide precetiem veciem, lai brivdienas izmuktu no sievas kepam.
Ja tik traki ka jāmūk no sievas kepam.....var vnk šķirties. Bet ne - mokās un mūk. Kas tā par cietēja loģiku hvz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-01 17:22, pirms 6 gadiem
LTG Līkuls,Tev čalīt, gan nav paveicies,Tava dzīve kaut kāda bēdu ieleja!?
Saprotu,ka gribēji izcelties ar izteicieniem,bet apkakāji savu ģimeni!