Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Efeja

''Liverpool'' zaudē Vācijā; ''Juventus'' pieveic ''Lyon''

''Liverpool'' zaudē Vācijā; ''Juventus'' pieveic ''Lyon''
''Juventus'' futbolisti atzīmē vārtu guvumu
Foto: digitale/Scanpix

Gatavojoties jaunajai klubu futbola sezonai, sestdien pārbaudes spēles aizvadīja tādi Eiropas augstākā līmeņa klubi kā Mančestras ''City'', PSV ''Eindhoven'', Turīnas ''Juventus'', Lionas ''Olympique'', ''Liverpool'' u.c.

Sestdien ''Liverpool'' viesojās Vācijā, lai tiktos ar ''Kaiserslautern'' vienību, kas aizvadītajā sezonā pēc spēka otrajā Vācijas bundeslīgā ieņēma pirmo vietu. ''Liverpool'' sastāvā šajā spēlē debitēja no Beļģu kluba ''Standard de Liege'' pārnākušais Milans Jovanovičs, kurš puslaika pārtraukumā tika nomainīts.
''Liverpool'' sākumsastāvs: Kavaljeri, Kellijs, Ajala, Kirgijakoss, Darbijs, Jovanovičs, Lukass, Spīrings, Amo, Eklestons, Ngogs

Spēli pārliecinošāk iesāka Anglijas kluba futbolisti, kuriem Davids Ngogs pēc Sotiriosa Kirgijakosa tālās piespēles iegāja soda laukumā, bet sita garām vārtiem. ''Liverpool'' rindās iespējas bija Davidam Amo un Martinam Kellijam, kamēr mājinieku rindās no 13 metriem varēja slovāks Adams Nemecs. Neskatoties uz to, ka viesu futbolisti izskatījās pārāki, tomēr vārtus guva ''Kaiserschlautern'' futbolisti – Juri Bileks laukuma labajā malā apspēlēja Ajalu un atdeva piespēli Iljanam Micanskijam, kurš eleganti bumbu ieripināja vārtos. Otrajā puslaikā Vācijas Bundeslīgas jaunpienācēja varēja gūt otros vārtus, bet brazīliešu vārtsargs Kavaljeri vairs netika pārspēts, un ''Kaiserschlautern'' triumfēja ar 1:0.

Tikmēr Ņujorkā notiekošajā ''Barclays'' Izaicinājuma turnīrā Mančestras ''City'' tikās ar Lisabonas ''Sporting''. ''City'' rindās bija vairāki šīs komandas nozīmīgi spēlētāji (Ričards, Belamijs, Airlends, Leskots, Kompanī), bet šis faktors nepalīdzēja un tika ciests likumsakarīgs zaudējums ar 0:2.

Savukārt ''Juventus'' Itālijas pilsētā Kosensā tikās ar spēcīgo Francijas klubu Lionas ''Olympique''. Principiālajā cīņā pēc pirmā puslaika, kad rezultāts bija 1:1, uzvarētāju noteikt bija grūti. Jāuzteic, brazīlietis Djēgo, kurš ''Juventus'' sastāvā aizvadīja patiesi spilgtu spēli un gandrīz guva vārtus. Savā debijā vakardienas spēlē otros komandas vārtus guva šis vasaras ''Juventus'' jaunieguvums no ''Udinese'' - Simone Pepe. Rezultāts nemainījās un ''Juventus'' uzvarēja ar 2:1.

Starptautiskās klubu pārbaudes spēles (25. jūlijs)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Manchester City – Sporting Lisbon0:2 (0:2)Janiks 23' 39'
Kaiserslautern - Liverpool1:0 (1:0)Micanskijs 32'
Juventus - Lyon2:1 (1:1)Del Pjēro 39' (11m); Pepe 75' – Edersons 22' (11m)
Benfica - Monaco3:2 (1:2)Airtons 30'; Avine 51'; Kardozo 62' – Sagbo 42'; Kristiano 45'
Preston North End - Everton0:3 (0:0)Bekfords 57' 73' – Saā 67'
Sunderland – Hull City4:2 (4:1)Kempels 10' 23' 29' 35' – Feganss 20' (11m); Barmbijs 82'
Munich 1860 – Borussia Dortmund1:1 (0:0)Ludvigs 69' (11m) – Silva 80'
Bohemians – Aston Villa2:1 (1:0)Povels 20'; Enzo 80' – Karū 70'
Bordeaux - Tours1:0 (0:0)Savičs 87'
Nurnberg - PSV Eindhoven0:1 (0:0)Taivonens 48'

Izmantotie resursi:
Home - Liverpool FC
Sito Ufficiale della Juventus Football Club
Official Manchester City Website | News |...


, 2010-07-25 05:37, pirms 14 gadiem
Juventusam ar aisardziibu veel joprojaam ir probleemas.... vinas jarisina pirms sezona saaksies
, 2010-07-25 06:55, pirms 14 gadiem
marcelo566 rakstīja: Juventusam ar aisardziibu veel joprojaam ir probleemas.... vinas jarisina pirms sezona saaksies
Uzraksti Luidži Delneri vēstuli. Viņš noteikti šito nezina.
, 2010-07-25 10:50, pirms 14 gadiem
krimbambulis rakstīja: Uzraksti Luidži Delneri vēstuli. Viņš noteikti šito nezina.
jaa jaa ... blin gudri runaat maaki gan.bet fanoju par juventus no vinju laikiem..pagaajusaa sezona izgazaas un taa ka papaidaam Buffons arstejas nenoziimee ka var vartus laist ieksaa.aizsardziiba paaraak viegli uzstver speeli,agraak kas bij juventus? chempju liigaa grupu turniiraa ielaida tik 1 vaartus.. vot taa bij juventus komanda.a tagad laiz ieksaa bez apstaajas.viniem jaabuut serie a liideriem
, 2010-07-25 13:38, pirms 14 gadiem
No Juves nebiju kaut ko tādu gaidījis, jo Lyon nav nekādi peramie zēni, bet no otras puses tā ir tikai draudzības spēle, kas neko nenozīmē.
Izskatās, ka Liverpūle vēljoprojām grimst, bet jau atkal jāsaka ka šī bija tikai draudzības spēle un cerams, ka Liverpūle spēs saņemties.
, 2010-07-25 14:46, pirms 14 gadiem
Man tiešām ir milzīgs prieks par Djēgo, kurš nospēlēja vienkārši lieliski. Un tā piespēle Pepem bija īsta konfekte. Manuprāt Pepe ir labākais šīs vasaras ieguvums (kaut arī tikai izīrēts). Ceru, ka Djēgo beidzot apliecinās sevi un kļūs par īstu komandas līderi. Bija interesanti arī pavērot Motu aizsardzībā. Nedaudz piestrādājot treniņos, aizsardzībai noteikti jābūt labākai kā pērn. Un kad atgriezīsies Bufons, tad vispār "Juve" būs formā.
Jaunajā sezonā nav divu domu - jācīnās par "skudeto".
, 2010-07-25 15:22, pirms 14 gadiem
marcelo566 rakstīja: jaa jaa ... blin gudri runaat maaki gan.bet fanoju par juventus no vinju laikiem..pagaajusaa sezona izgazaas un taa ka papaidaam Buffons arstejas nenoziimee ka var vartus laist ieksaa.aizsardziiba paaraak viegli uzstver speeli,agraak kas bij juventus? chempju liigaa grupu turniiraa ielaida tik 1 vaartus.. vot taa bij juventus komanda.a tagad laiz ieksaa bez apstaajas.viniem jaabuut serie a liideriem
Nu bet tak fano, cik Tu gribi. Pasmējos par Tavu bezjēdzīgo komentāru, kurā pateici, ka balts ir balts un melns ir melns. Varētu padomāt, ka neviens no kluba sistēmas nezina, ka viņiem ir problēmas ar aizsardzību, un tās jārisina pēc iespējas ātrāk.
, 2010-07-25 18:20, pirms 14 gadiem
nu, cerams, ka Djēgo ir apņēmies saņemties un progresēs.
Sandro Tonali. Foto: AFP/Scanpix

Arī Anglijas Futbola asociācija apsūdz diskvalificēto Tonali par likmju izdarīšanu

Anglijas Futbola asociācija (FA) šodien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā izvirzījusi apsūdzību Ņūkāslas ''United'' itāļu pussargam Sandro Tonali par likmju izdarīšanu uz futbola mačiem.
Foto: LFF
4

Sieviešu līgai pirmoreiz savs titulsponsors, LFF masveidību vēlas panākt arī dāmu futbolā

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) vēsturē Sieviešu futbola līgai būs savs titulsponsors, paziņojusi federācija. Turpmākos trīs gadus līgas oficiālais nosaukums būs "LuckyBet" Sieviešu futbola līga. Čempionāta jaunā sezona sāksies jau piektdien un sestdien ar pirmajiem četriem mačiem, no kuriem visi risināsies Rīgā.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.