Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Evita Skuja

Madrides "Real" papildinās ar Adebajoru, van Bommels pāriet uz "Milan"

Madrides "Real" papildinās ar Adebajoru, van Bommels pāriet uz "Milan"
Marks van Bommels atvadās no "Bayern"
Foto: AP/Scanpix Sweden

Vācijas futbola čempiones Minhenes "Bayern" kapteinis Marks van Bommels tikai pusgadu pirms līguma beigām negaidīti pārgājis uz Itālijas A Sērijas klubu "Milan", ar kuru holandietim noslēgta īstermiņa vienošanās - līdz šī gada jūnijam. "Liverpool" uzbrucējs Raiens Bābels beidzot parakstījis divarpus gadu līgumu ar "Hoffenheim", bet Rūds van Nistelrojs draud pamest "Hamburger SV" pēc šīs sezonas beigām.

Adebajors pārceļas uz Madridi

Beidzot tik ilgi gaidīto pastiprinājumu uzbrukumā ieguvis Žozē Mourinju un Madrides "Real". Pēc tam, kad Vācijas Bundeslīgas klubs "Hamburges SV" noraidīja Los Blancos piedāvājumu (divi miljoni eiro plus draudzības spēle, no kuras visi ienākumi tiktu "HSV"), "Real" turpināja meklējumus tirgū. Šovakar "Real" savā oficiālajā mājaslapā paziņoja, ka panākta vienošanās par Emanuēla Adebajora īri no Mančestras "City". 26 gadus vecais uzbrucējs tiks īrēts uz pusgadu ar iespēju pēc tam pagarināt līgumu (presē tiek lēsts, ka izpirkuma maksa ir 15 miljonu eiro apmērā).

Togo futbolists profesionālo karjeru uzsāka Francijā, kur sākumā spēlēja "Metz", bet pēcāk pārgāja uz "Monaco". 2006.gada janārī Adebajors nonāca "Arsenal", kur viņa veiksmīgākā sezona bija 2007./08.gadā, kad Emanuēls Premjerlīgā guva 24 vārtus. 2009.gada vasarā Adebajors pārcēlās uz Mančestras "City", kur pirmajā sezonā izcēlās ar 14 precīziem sitieniem. Šosezon Emanuēls ne tuvu nav bijis Roberto Mančīni mīluļu sarakstā - astoņas spēles un vieni vārti. Eiropas līgā gan Adebajors piedalījies visos sešos mačos un guvis četrus vārtus.

Van Bommels pāriet uz "Milan", Bābels - uz "Hoffenheim"

Šodien no rīta Marks van Bommels tikās ar "Bayern" vadību un lūdza brīvlaišanas vēstuli, jo zaudējis galvenā trenera Luisa van Gālu uzticību, līdz ar to arī vietu pamatsastāvā. Tas vairs nav noslēpums, ka centra pussargu pāri van Gāls plāno veidot ar Bastianu Švainštaigeru un Toni Krosu, bet vajadzības gadījumā tur var spēlēt arī jaunieguvums Luiss Gustavo.

Neilgi pēc rīta tikšanās "Bayern" izplatīja paziņojumu, ka sportisku apsvērumu dēļ van Bommels bez transfēra maksas pāriet uz "Milan", lai gan līgums ar bavāriešiem futbolistam vēl tikai pusgadu. Minhenē holandietis ieradās 2006.gadā, kad par sešiem miljoniem eiro pārnāca no "Barcelona". Bundeslīgā viņš aizvadīja 123 spēles, gūstot 11 vārtus, divreiz kļūstot par Vācijas čempionu un vienreiz - par kausa ieguvēju.

"Milan" šobrīd ir pamatīga lazarete pussargu līnijā - savainoti ir Andrea Pirlo, Kevins Prinss Boatengs, Klarenss Zēdorfs, Dženāro Gatūzo un Matjē Flaminī. Jaunākā informācija liecina, ka savainoto spēlētāju sarakstam pievienojies arī Alesandro Nesta. Tiesa, Čempionu līgā vn Bommels šosezon vairs nevarēs spēlēt, jo grupu turnīrā iepriekš pārstāvēja "Bayern".

Tikmēr "Liverpool" uzbrucējs Raiens Bābels šodien beidzot parakstīja līgumu ar Bundeslīgas vienību "Hoffenheim”. Transfēra summa tiek lēsta septiņu miljonu eiro apmērā. "24 gadus vecais uzbrucējs otrdien parakstīja vienošanos uz divarpusgadiem līdz 2013.gada 30.jūnijam ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu gadu," vēsta "Hoffenheim" oficiālā mājaslapa internetā. Jau ziņojām, ka iepriekš gandrīz saskaņotais transfērs nojuka, kad Bābels vēl cerēja pāriet uz savu sapņu klubu "Ajax". Tomēr pirmdienas vakarā "Liverpool" galvenais treneris Kenijs Daglīšs paziņoja, ka spēlētājs pārdomājis un paliek pie "Hoffenheim" varianta - Bābels šodien izlidoja uz Vāciju un nokārtoja pēdējās formalitātes. "Hoffenheim" galvenais treneris Marko Pecaoli jaunieguvumu Bābelu plāno laist laukumā jau rītdien Vācijas kausa 1/4 fināla spēlē pret Kotbusas "Energie".

Sarūgtināts par "Hamburger SV” atteikumu Madrides "Real’ ir Rūds van Nistelrojs, kurš, kā vēsta vācu mediji, bija gatavs pat no savas kabatas samaksāt pusi no transfēra summas (vienu miljonu eiro). Šodien sportista aģents nācis klajā ar paziņojumu, ka van Nistelrojs ar komandu nepagarinās līgumu, kurš beigsies šī gada vasarā. "Hamburgas klubs tagad var aizmirst par iespēju pagarināt vienošanos ar Rūdu van Nistelroju pēc šīs sezonas beigām. Viņš nespēj saprast, kāpēc klubs bloķēja šo pāreju, tāpēc ir ļoti sarūgtināts." Hamburgā holandietis ieradās šīs sezonas sākumā.

Izmantotie resursi:
bild.de
sport1.de
Reuters
espn.com
Real Madrid C.F. - Web Oficial | Official Web Site


Slēpts komentārs: Cristiano Ronaldo17
, 2011-01-25 16:26, pirms 13 gadiem
Klīda runas ka viņš vasarā varētu pāriet uz Itālijas Seria A, tā ka nekas negaidīts tas nav
, 2011-01-25 16:27, pirms 13 gadiem
Kārtējais karjeras norietā esošais spēlētājs, kurš uz īsu brīdi pievienojas Milānai, nez, ko par šo jaunieguvumu teiks fani? Tāds beņķa spēlētājs vien būs, manuprāt, pilnīgi noteikti nevajadzīgs jaunieguvums, vienīgais attaisnojums ir lielā lazarete.
, 2011-01-25 16:29, pirms 13 gadiem
Sen jau bija zināms ka Bayern nepagarinās līgumu ar savu kapteinu un tagad kad netiek spēlēt ir tikai normāli ka palaida uz Milan.
1. Bayern necīnās ar Milan par A serijas titulu
2. Pret viņiem ČL viņš nevarēs spēlēt takā pat ļoti cilvēcīgi rīkojās
, 2011-01-25 16:30, pirms 13 gadiem
nesaprotu, ko Milāna ar viņu darīs. saprotams, ka nauda utt, bet vai tad Bayernā mazāk maksāja? turklāt kapteinis un uz PSV jau gribēja iet. ibio, Milāna šo transfēru attaisno ar to, ka viņu pussargi ir ļoti traumatiski. kamon, tāpēc viņi nopirka vēl vienu traumatisku, turklāt, nestabilu, rupju futbolistu, kurš komandai var sagādāt vēl vairāk problēmu, kuras jau tā aizsardzība gādā? ideāli. "we can win Scudetto", yes we can.
, 2011-01-25 16:31, pirms 13 gadiem
Tiešām negaidīti!!
Bet nu tad kad Milanai lazeretē neviens nebūs tā būs ļoti ļoti ļoti laba komanda!!
Viens mīnus gan ir tas kad Marks nevarēs palīdzēt AC Milan izcīnīt Čempionu līgas čempion titulu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-25 16:33, pirms 13 gadiem
koninklijke rakstīja: kas, tu muļķis esi?
cik var bezjēgā nepamatoti braukt virsū, ja tev nepatīk kāda viedoklis? pamato, āmurgalva!
, 2011-01-25 16:35, pirms 13 gadiem
Tikmēr Bābels tomēr pievienojas Hoffenheim.
, 2011-01-25 16:36, pirms 13 gadiem
koninklijke rakstīja: kas, tu muļķis esi?
Neesmu, ar vecākiem cilvēkiem tā nerunā, puisīt, ja kas nepatīk, tad izklāsti ar skaidriem argumentiem .
, 2011-01-25 16:38, pirms 13 gadiem
hmm interesanti ka pa velti atdeva... bet nu paldies par pavadīto laiku un ražīgi sapelnītajiem plāksteriem Bayern rinda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-25 16:42, pirms 13 gadiem
negaiditi :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-25 16:45, pirms 13 gadiem
chr1sT rakstīja: Te SC kkur no riita lasiiju, ka Liverpool tomeer patur Babelu Peec stundas aptuveni jau braucu ar metro, tur lasu riita sporta zinjas(Berliines U-Bahn katraa vagonaa ir vairaaki displeji), un tur rakstiits, ka Babels jau shovakar lido uz Vaaciju Rodas jautaajums, kur SC lasa visas shiis peripeetijas
Bet tā arī bija.
Kīgans pateica - Bābels paliek Liverpūlē.
Palika arī - uz stundu. Pēc stundas Liverpool mājaslapā rakstīts - Bābels tomēr pāries uz Hoffenheim.
Acīmredzot Bābels pārdomāja, jo visticamāk tā arī neatradās varianti pārejai uz Ajax (Liverpool apspriežas ar Ajax pārstāvjiem par Suaresa iegādi, pastāvēja variants, ka šajā dīlā Bābels varētu pārcelties atpakaļ uz Ajax), un atlika atgriezties pie iepriekš jau norunātā Hoffenheim varianta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-25 16:47, pirms 13 gadiem
koninklijke rakstīja: van bommels pussardzībā ir ļoti spēcīgs, stabils spelētājs, vienmēr tiecas uz bumbu un ir maksimāli brīvs atbalstīt savus komandas biedrus. parasti tie, kuri paskrien zem van bommela, tajā spēlē īpaši nespridzina.
varbūt viņam pietrūkst tehnikas, bet kā balsa pussargs viņs milānai ļoti noderēs, jo viņiem jau sen nav bijusi spēka pussargu līnija. pirlo, zeedorfs jauj vairs galīgi nevelk, robinjo, prince arī aizsardzībā- nu hjzin.
vienīgi zlatans, bet cik var skriet? tad, lūk, vanbommels balsta pozīcijā
būs ļoti noderīgs
Loģikas van Bomela iegādē trūkst tādā ziņā, ka Milānai jau tā sastāvs ir tāds, ka ar to veterānu konkurencē varētu startēt, un van Bomels ar saviem 33 gadiem neizskatās pēc domāšanas ilgtermiņā.
Protams, ka viņš tagad vēl midā var kārtīgi nokapāt, bet jautājums, kas Milānai pēc gada/diviem midā spēlēs.
, 2011-01-25 16:48, pirms 13 gadiem
Domaju pareizs lēmums no van Gāla puses t.i. par pamatsastāvu, jo Kross ir pamatīgi progresējis un daudz retāk pārkāpj noteikumus kā Bommels
, 2011-01-25 16:49, pirms 13 gadiem
Jade rakstīja: Tikmēr Bābels tomēr pievienojas Hoffenheim.
laba ziņa
, 2011-01-25 16:50, pirms 13 gadiem
St_Germain rakstīja: Domaju pareizs lēmums no van Gāla puses t.i. par pamatsastāvu, jo Kross ir pamatīgi progresējis un daudz retāk pārkāpj noteikumus kā Bommels
Kross vai tad nebija uzbrūkošs mids?
Vēl tak arī Luisu Gustvo nopirka, tad jau drīzāk tas būs balsta pussargs.
, 2011-01-25 16:50, pirms 13 gadiem
koninklijke rakstīja: van bommels pussardzībā ir ļoti spēcīgs, stabils spelētājs, vienmēr tiecas uz bumbu un ir maksimāli brīvs atbalstīt savus komandas biedrus. parasti tie, kuri paskrien zem van bommela, tajā spēlē īpaši nespridzina.
varbūt viņam pietrūkst tehnikas, bet kā balsa pussargs viņs milānai ļoti noderēs, jo viņiem jau sen nav bijusi spēka pussargu līnija. pirlo, zeedorfs jauj vairs galīgi nevelk, robinjo, prince arī aizsardzībā- nu hjzin.
vienīgi zlatans, bet cik var skriet? tad, lūk, vanbommels balsta pozīcijā
būs ļoti noderīgs
Pirlo nevelk? :|:| uz viņa balstās visa spēle! šosezon Pirlo spēlē nedaudz dziļāk spēlētāju biežo savainojumu dēļ, kā arī aizsardzības 'lieliskās' spēles dēļ. tāpēc teikt, ka Milānas svarīgākais spēlētājs nevelk ir absurds. jā, Ibra dod daudz ar savu neparedzamības faktoru, bet kamon. Zēdorfs? kad viņš pēdējo reizi sāka spēli pamatā? centrā var nospēlēt gan Prinss, kurš manāmi progresē, gan Flaminī, kuru pastāvīgi vajā traumas. un, kad viņiem viss ir kārtībā, Bomels viņiem konkurenci nesastāda. man ļoti patīk Marks un viņa spēle. viņš arī var padot labu piespēli, bet baidos, ka Milānas sākumsastāvā viņam vieta nav. bet nu jā, kas zina, visādi var notikt. arī uz Bommeral pāreju uz Vāciju skatījās greizi. rezultātā primo sezonu vienkārši spridzināja.
, 2011-01-25 16:51, pirms 13 gadiem
Andromeeds rakstīja: Kārtējais karjeras norietā esošais spēlētājs, kurš uz īsu brīdi pievienojas Milānai, nez, ko par šo jaunieguvumu teiks fani? Tāds beņķa spēlētājs vien būs, manuprāt, pilnīgi noteikti nevajadzīgs jaunieguvums, vienīgais attaisnojums ir lielā lazarete.
fani gan jau nesūsktēsies, ja jau Van Bommels ir dabūts pa brīvu. slikts spēlētājs jau viņš nav, viņu paņemtu jebkura komanda, ja nebūtu jāmaksā transfērs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-25 16:51, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Bet tā arī bija.
Kīgans pateica - Bābels paliek Liverpūlē.
Palika arī - uz stundu. Pēc stundas Liverpool mājaslapā rakstīts - Bābels tomēr pāries uz Hoffenheim.
Acīmredzot Bābels pārdomāja, jo visticamāk tā arī neatradās varianti pārejai uz Ajax (Liverpool apspriežas ar Ajax pārstāvjiem par Suaresa iegādi, pastāvēja variants, ka šajā dīlā Bābels varētu pārcelties atpakaļ uz Ajax), un atlika atgriezties pie iepriekš jau norunātā Hoffenheim varianta.
Ajax grib naudu, tamdēļ arī Bābelam vieta dīlā īsti neatradās (lai kā viņš pats to gribētu), tā ka nācās vien viņam izvēlēties - piekrist Hoffeiheim piedāvājumam un spēlēt vai sildīt beņķi LFC.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-25 16:55, pirms 13 gadiem
Homer rakstīja: Ajax grib naudu, tamdēļ arī Bābelam vieta dīlā īsti neatradās (lai kā viņš pats to gribētu), tā ka nācās vien viņam izvēlēties - piekrist Hoffeiheim piedāvājumam un spēlēt vai sildīt beņķi LFC.
Jau bija tādas aizdomas, ka Ajax visu grib naudā.
Kreiso aizsargu Pool nepirks? Vai arī atstās uz atlikušo sezonu Džonsonu tur spēlēt?
, 2011-01-25 16:56, pirms 13 gadiem
Andromeeds rakstīja: Kārtējais karjeras norietā esošais spēlētājs, kurš uz īsu brīdi pievienojas Milānai, nez, ko par šo jaunieguvumu teiks fani? Tāds beņķa spēlētājs vien būs, manuprāt, pilnīgi noteikti nevajadzīgs jaunieguvums, vienīgais attaisnojums ir lielā lazarete.
liela lazarete ir bayern, nevis milan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-25 16:59, pirms 13 gadiem
koninklijke rakstīja: tieši tā. Ottls ir otrs balsta spēlētājs. krosam pietrūkst spēka un atdeves, bet tehnika ļauj spelēt uzbrūkošā stilā
nu paskatīsimies, nedomāju, ka Gustavo nevarētu vairāk izvirzīt uz priekšu, savukārt Kross var arī nospēlēt dziļāk nedomāju, ka viņam ir problemas ar disciplinu, bet nav ko minet ta jau redzēs
, 2011-01-25 17:01, pirms 13 gadiem
koninklijke rakstīja: bet, tā kā viņš ir pārgajis bez maksas, par nedomāšanu ilgtermiņā vēl ir pāragri, ko pārmest.
Un, kas to zina- spelētājs var sajust jaunu motivāciju, izaicinājumu un kapāt vēl gadu, divus
Gadu, divus mayb, bet var iznākt, ka jau aiznākamajā sezonā Milānai būs jāveido spējīgs mids no
Pirlo, Flaminī, Boatenga, Strasera un Merkela,
jo tādi kā Ambrozini, Zēdorfs, Gatuzo un van Bomels būs jau pārāk veci.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-25 17:05, pirms 13 gadiem
koninklijke rakstīja: pats tu raksti par aizsardzības lielisko spēli. tieši to es arī saku, ka milānai pietrūkst mida agresijas, jo ne pirlo, ne princs vai kāds cirs vārgulis nevar to nodrošināt.
es nešaubos, ka tevis minētie spelētāji kopumā ir progresējuši, bet viņi nav aizsardzības spelētāji, tādēļ milānai vajag aizsardzības spēlētājus. gatusso, ja vēl vinš var un vanbommels balstā, pirlo centrā.
no vienas puses gan jā. tev taisnība. tāds spēlētājs Milānai ir vajadzīgs. no otras puses nedomāju, ka Milāna ar Bommela iegādi kaut ko krasi mainīs stratēģijā. pagaidām man liekas, ka Bommels tiek reāli pirkts, kā rezervists, lai gan tieši tāds futbolists ir vajadzīgs balstā. bet Alegrī ir pietiekami vājš treneris, lai ņemtu Pirlo ārā no balsta pozīcijas, kurā viņš, protams, zaudē Bommelam, jo nav tik agresīvs un tāds cīnītājs. hz, kā tur būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-01-25 17:06, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Jau bija tādas aizdomas, ka Ajax visu grib naudā.
Kreiso aizsargu Pool nepirks? Vai arī atstās uz atlikušo sezonu Džonsonu tur spēlēt?
Bij domas par Coentrao no Benfica, bet kaut kā noklusis. Bet Džonsons kreisajā malā - vismaz skaidri zinām, ko Kenijs domā par Končeski
, 2011-01-25 17:06, pirms 13 gadiem
koninklijke rakstīja: pats tu raksti par aizsardzības lielisko spēli. tieši to es arī saku, ka milānai pietrūkst mida agresijas, jo ne pirlo, ne princs vai kāds cirs vārgulis nevar to nodrošināt.
es nešaubos, ka tevis minētie spelētāji kopumā ir progresējuši, bet viņi nav aizsardzības spelētāji, tādēļ milānai vajag aizsardzības spēlētājus. gatusso, ja vēl vinš var un vanbommels balstā, pirlo centrā.
Prins uz vārgulis ?! Es vispār biju pārsteigts, ka no laba vingera Prinss pārkvalificējās par samērā labu box to box midu. Vārgulis viņš noteikti nav, kopā ar Flaminī šobrīd labākie spēka spēles piekritēji. Rīno vairs nav tie gadi, uz vecumu ātrums manāmi zudis, arī timing tackliem ir galīgi garām, tāpēc jau kolekcionē tās kartiņas vienu pēc otras.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.