Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Kožans plāno Polijā palikt ilgi, slavē arī Lukjanovu

Kožans plāno Polijā palikt ilgi, slavē arī Lukjanovu
Sergejs Kožans
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Polijas augstākās līgas klubā Gdaņskas “Lechia” šobrīd spēlē divi Latvijas futbolisti – Ivans Lukjanovs un Sergejs Kožans. Kožans intervijā sava kluba mājas lapai pastāstījis, kā ir iejuties Polijā.

”Lechia” visu laiku meklē labās malas aizsargu. Vai vari spēlēt šajā pozīcijā?
Domāju, tas ir izslēgts, jo nekad neesmu spēlējis flangos. Sen, sen atpakaļ esmu spēlējis vidējā līnijā un pat arī uzbrukumā, taču allaž esmu atradies laukuma vidū nevis flangos. Tur jūtos vislabāk.

Vai ceri palikt šeit uz ilgāku laiku, vai arī tēmē ātri tikt prom tālāk uz rietumiem?
Vispirms koncentrēšos šeit, “Lechia” komandā, tāpēc nemēģinu tagad skatīties tālākā nākotnē. Gribu sevi Gdaņskā apliecināt no vislabākās puses un domāju, ka pavadīšu šeit vismaz trīs gadus.

Vai domā, ka spēlēšana Polijas Ekstraklasē palīdzēs tev iekļūt Latvijas izlasē?
Esmu par to pārliecināts. Cītīgi sekoju līdzi izlasei un nav grūti pamanīt, ka, spēlējot ārzemju futbola līgās, izlasē ir iekļūt daudz vieglāk. Šobrīd manas cerības tikt izsauktam uz izlasi nav lielas, taču katrs Polijas Ekstraklasē nospēlētais mačs mani tam tuvinās. Izlases treneris skatīsies manas spēles televīzijā un varbūt kādu reizi atbrauks noraudzīties arī klātienē.

Tiek runāts, ka Lukjanovs varētu kļūt par Polijas čempionāta atklājumu un vienu no rezultatīvākajiem tās spēlētājiem. Vai tu tici tam?
Ivanam tikai nepieciešams iesist vienus vārtus sākumā. Viņam tas ir raksturīgi – kā iesit vienus, tā vairs nevar apstāties [smejas]. Ceru, ka viņam palīdzēs arī partneri, jo tad būs labums arī visai komandai. Nevaru vien sagaidīt sezonas sākumu – ir ļoti liela ziņkāre, kā tas viss izskatīsies.

Vēl tikai jāpiebilst, ka Polijas čempionāts sāksies 31. jūlijā (tātad tieši pēc nedēļas, piektdien) un 1. kārtā Kožana un Lukjanova “Lechia” intriģējošā derbijā savā laukumā uzņems Gdiņas “Arka”.

Izmantotie resursi:
lechia.gda.pl


, 2009-07-24 11:06, pirms 15 gadiem
vēlu vislielāko veiksmi.

Lechia klubam nav nevains labs vidusmēra Eiropas klubs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-07-24 12:11, pirms 15 gadiem
abi ir LV pilsoņi ?
, 2009-07-24 12:13, pirms 15 gadiem
Collina rakstīja: abi ir LV pilsoņi ?
protams ka sito var nezinat
, 2009-07-24 14:01, pirms 15 gadiem
Collina, 12:11, pirms 2 stundām, citēt
abi ir LV pilsoņi

Kad Lukjanovs pēc pāris gadiem kļūs par Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju,viņam piedāvās Polijas pilsonību un viņš to pieņems un aizbrauks uz pasaules čempionatu Polijas sastāvā.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.