Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

EURO U21: Maķedonija iesit divus, pieliekot punktu portugāļu cerībām, Spānijai 9/9

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

EURO U21: Maķedonija iesit divus, pieliekot punktu portugāļu cerībām, Spānijai 9/9
Maķedonijas U21 izlases futbolisti svin vārtu guvumu pret Portugāles vienaudžiem
Foto: Maciej Gillert/AFP/Scanpix

Šovakar Eiropas U21 čempionātā futbolā Polijā tika aizvadītas pēdējās divas spēles B grupas ietvaros, kurās Portugāle ar 4:2 apspēlēja Maķedoniju, kamēr Spānija ar 1:0 pārspēja Serbijas U21 izlasi.

Maķedonija - Portugāle

Šī spēle īpaši nozīmīga bija Portugāles futbolistiem, kuriem Maķedonijas vienaudžus bija nepieciešams uzvarēt vismaz ar trīs vārtu pārsvaru, lai saglabātu cerības iekļūt pusfinālā. Maķedoniešiem, turpretim, visas cerības uz izslēgšanas spēlēm bija zudušas un palika vairs tikai vēlme cienīgi nospēlēt pēdējo spēli šīs valsts pirmajā Eiropas U21 čempionāta finālturnīrā. Spēli komandas aizvadīja Baltijas jūras kūrortpilsētā Gdiņā.

Jau no paša spēles sākuma portugāļi metās uzbrukumā, lielāko daļu no spēles dominējot pār saviem pretiniekiem. Maķedonijas vārtus Portugāle spēja atslēgt jau otrajā minūtē, kad pēc stūra sitiena izspēles ar galvu precīzi sita Edgars Iē. 22. minūtē portugāļu pussargs Bruma apspēlēja vienu maķedoniešu aizsargu un vēlāk no brīvas pozīcijas sita bumbu tālajā augšējā vārtu stūrī, panākot jau 2:0 savas komandas labā. Tomēr Portugālei neizdevās iegūt sev vajadzīgo trīs vārtu pārsvaru - 40. minūtē Maķedonija, izmantojot reto izdevību uzsist pa vārtiem, pamatīgi šokēja Portugāli - Eniss Bardi no teju 25 metriem spēja samazināt rezultāta starpību līdz 1:2. Portugāļiem līdz pusfinālam jau atkal trūka divu vārtu guvumu.

12 minūtes pēc lielā pārtraukuma Portugāles izlase paveica pusi no atlikušā darba - Daniels Podense vārtu priekšā veiksmīgi pārvirzīja bumbu Maķedonijas cietoksnī (3:1). Lai kā arī portugāļi centās izraut sev labvēlīgo 4:1, tomēr atkal iekrita viņi paši - Kire Markoskis 80. minūtē noslēdza ātro Maķedonijas izlases pretuzbrukumu, Balkānu pussalas valstij panākot 2:3. Portugāļiem nu bija "pa galvu pa kaklu" jāmetas atlikušajās 10-15 minūtēs iesist divus golus. Tomēr izdevās iesist tikai vienu - otrajā kompensācijas laika minūtē Bruma guva savus otros vārtus spēlē, panākot 4:2. Portugāles izlases spēlētājs Diogu Žuta drīz pēc tam par rupju spēli ar elkoni saņēma sarkano kartīti, uz atlikušajāsm divām minūtēm atstājot savu komandu mazākumā. Spēles beigās Portugāles uzvara ar 4:2.

Par šādu spēles iznākumu noteikti laimīgi bija Slovākijas U21 izlases futbolisti, kuriem iekļūšanai pusfinālā nu vajag cerēt vien uz to, ka čehu vienaudži nesagraus Dānijas izlasi, kā arī, ka Itālijas futbolisti neizdarīs to pašu ar Vāciju.

Serbija - Spānija

Bidgoščā tikās divas komandas, kurām šī spēle izšķīra salīdzinoši maz - Serbija un Spānija. Vienīgos vārtus spēlē 36. minūtē no vārtu priekšas guva "Barcelona" pussargs Deniss Svaress. Par spīti lielajam Spānijas izlases pārsvaram un tam, ka no 41. minūtes spāņi spēlēja vairākumā, vārtus dienvidu zemes pārstāvji vairs neguva.

Eiropas U21 čempionāts futbolā, 23. jūnijs

SpēleRez.
Maķedonija - Portugāle2:4
Serbija - Spānija0:1

A grupas tabula

VietaKomandaU-N-ZGV:ZVP
1.Anglija2-1-05:17
2.Slovākija2-0-16:36
3.Zviedrija0-2-12:22
4.Polija0-1-23:41

B grupas tabula

VietaKomandaU-N-ZGV:ZVP
1.Spānija3-0-09:19
2.Portugāle2-0-13:36
3.Serbija0-1-22:51
4.Maķedonija0-1-24:111

C grupas tabula

VietaKomandaU-N-ZGV:ZVP
1.Vācija2-0-05:06
2.Čehija1-0-13:33
3.Itālija1-0-13:33
4.Dānija0-0-20:50

Turnīra pusfinālā iekļūs visu trīs grupu uzvarētājas, kā arī labākā no otro vietu ieguvējām.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...