Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Ko "Brexit" mainīs britu sportā?

Ko "Brexit" mainīs britu sportā?
Romelu Lukaku, ja būtu spēkā iespējamie jaunie noteikumi, līdz Anglijas Premjerlīgai nemaz nebūtu ticis.
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien Lielbritānijā tika aizvadīts referendums, kurā iedzīvotāji lēma par to vai palikt Eiropas Savienībā vai arī to pamest, beigu beigās nosliecoties par labu otrajam variantam. Ko tas nozīmē sportam kopumā?

Lai arī ik pa laikam tiek runāts par sporta un politisko procesu savstarpējo neatkarību, realitātē tā nav un Lielbritānijas referenduma rezultāts tam ir tikai apstiprinājums. Lai arī sākotnēji briti balsoja par savas valsts palikšanu ES sastāvā, beigās izrādījās, ka viņi ir nobalsojuši par sava darba tirgus aizvēršanu ne tikai parastajiem strādniekiem, kas valstī ierodas no dažādām valstīm, bet arī augsta līmeņa atlētiem, kuri spēlē viņu iemīļotajos sporta klubos.

Konkrētā ietekme katram sporta veidam ir citādāka, taču faktiski galvenā problēma, ar kuru futbola, regbija, kriketa un citu sporta veidu pārstāvjiem nākotnē var nākties saskarties ir spēlētāju darba atļauju noformēšana.

Pašlaik, lai futbolists, kurš nav ES pārstāvis, varētu spēlēt Anglijas Premjerlīgā, viņam ir jābūt ar labu izlases maču pieredzi, proti, ja futbolists pārstāv FIFA ranga Top-10 valsti, viņam ir jāpiedalās vismaz 30% no iepriekšējo divu gadu (laiks tiek skaitīts no darba atļaujas pieprasīšanas datuma) savas valsts izlases mačiem. Ja futbolists pārstāv 11. līdz 20. FIFA ranga valsti, tad sportistam ir jāpiedalās 45% maču, 21. līdz 30. valstij – 60%, bet no 31. līdz 50. FIFA rangā esošai valstij, dalības procentam jāsasniedz 75%.

Britu futbola sabiedrība šādu iespējamo notikumu pavērsienu uztver dažādi, jo vieni tajā redz iespēju attīstīt savu futbolu, kamēr citi norāda uz to, ka iepriekšējā Premjerlīgas sezonā "spīdēja" vairāki tādi spēlētāji, kuru nonākšana Lielbritānijā, pie jaunajiem noteikumiem, būtu neiespējama – Ngolo Kante, Romelu Lukaku, Entonijs Martials un citi.

Uz šo brīdi Premjerlīgā spēlē 432 Eiropas spēlētāji, taču tas nenozīmē, ka viņiem visiem būs jāpamet savas darba vietas, jo futbola funkcionāriem būs jālemj par to kā pielāgoties jaunajām reālijām, taču, kas ir zināms droši, jauno talantu nonākšana Anglijā būs apgrūtināta.

Līdzīga situācija ir arī regbijā un kriketā. Pašlaik abos sporta veidos daudzi atlēti Lielbritānijā spēlē pateicoties tā sauktajam "Kolpaka likumam", kas paredz, ka Eiropas Savienības asociācijas līgumu parakstījušo valstu pilsoņiem ir tādas pašas darba un pārvietošanās tiesības kā pilntiesīgu ES valstu pilsoņiem. Tāpat aktuāla ir arī Kotono vienošanās, kas tikusi noslēgta starp ES un ACP (Āfrikas, Karību un Klusā okeāna) valstīm, kas paredz to pašu ko "Kolpaka likums", proti, konkrētu valstu pilsoņiem drīkst strādāt un pārvietoties ES teritorijā tāpat kā jebkuras dalībvalsts pilsoņiem.

Šajā gadījumā Anglijas Premjerlīgai regbijā var nākties šķirties no Samoa, Fidži un Tongas regbistiem, kā arī virknes Eiropas valstu pārstāvjiem. Tikai "Kolpaka likuma" ietvaros vien regbiju pie britiem spēlē 72 regbisti. Savukārt kriketistiem šis likums ietekmē aptuveni sešus procentus spēlētāju.

Ja iepriekšminētie likumi tiek atcelti, tad darba atļaujas saņemšanai regbistam, tāpat kā futbolistam, ir jābūt savas valsts izlases kandidātam, proti, ja spēlētājs pārstāv nosacītās pirmā vai otrā līmeņa regbija nāciju, iepriekšējo 15 mēnešu laikā viņam vismaz vienā savas izlases mačā ir jāiziet sākumsastāvā, bet ja regbists pārstāv zemāka līmeņa nāciju, tad viņam ir jāpiedalās 10 izlases mačos un vismaz vienā no tiem ir jāiziet sākuma sastāvā. Jāpiebilst, ka pašlaik Anglijas regbija Premjerlīgā uz laukuma drīkst būt tikai divi "ārzemnieki" (kriketā – tikai viens), t.i., sportisti, kas nav ES pilsoņi un neatbilst nevienam no iepriekšminētajiem noteikumiem.

Interesanti, ka jau pašlaik tiek runāts, ka Anglijas regbija federācija (RFU) varētu ieviest noteikumus, kas paredz īru regbistu pieplūduma samazinājumu Premjerlīgā. Tas gan attiektos uz tiem Īrijas regbistiem, kuri pēdējo 15 mēnešu laikā nav spēlējuši starptautiskajā līmenī.

Regbijā, tāpat kā futbolā ir gan jaunās iespējamās kārtības atbalstītāji, gan kritizētāji. Tā Seilas "Sharks" vadītājs Stīvs Deimondss uzreiz skaidri pateica, ka, viņaprāt, noslēgt iespējas ārzemniekiem spēlēt Premjerlīgā nav laba doma. "100% angļu čempionāts nebūtu laba doma," viņš sacīja, "lai spēle attīstītos, ir nepieciešama dažādu spēles stilu un pieeju kombinēšana. Vajag labākos spēlētājus. Tas palīdz attīstīties sportam, gan veicina interesi par to."

Savukārt bijušais Anglijas kriketa izlases spēlētājs Dominiks Korks ir pretējās domās: "Jaunā situācija mums palīdzētu attīstīt savus talantus. Es varu pastāstīt par savu dēlu. Viņš ir 21 gadu vecs un tikko kā pabeidzis Derbijas kriketa akadēmiju. Viņam ir jāpāriet jaunā līmenī. jūsuprāt, ja nebūtu ārzemnieku, vai viņam tas izdotos ātrāk?" Beigās Korks gan piebilda: "Es uzskatu, ka, ja vien komandai būs vajadzīgs kāds spēlētājs, tā to dabūs jebkurā gadījumā, tāpēc nav nepieciešama īpaša attieksme vai jauni noteikumi."

Te gan ir jāpiemin tas, ka jaunā situācija ietekmēs ne tikai iebraucējus, bet arī pašus britu sportistus, kuri gribēs doties strādāt uz ārzemēm, jo pašlaik viņi vairs nebūs ES pilsoņi. Tāpat daudz kas būs atkarīgs no paša Lielbritānijas izstāšanās procesa un tā, kādas saistības valsts apņemsies ievērot vai kādas jaunas vienošanās tiks panāktas. Tiesa, tā kā darba tirgus jautājums bija viens no galvenajiem, kas mudināja britus doties pie referenduma urnām un pateikt stingru "Nē" Eiropas Savienībai, tad ir visai maza iespēja, ka iepriekšminētie likumi un vienošanās paliks spēkā esošajā redakcijā.

Kopumā gan jāsaka, ka šāds notikumu pavērsiens var nozīmēt tikai vienu - Lielbritānijai, lai saglabātu savus nacionālos čempionātus vismaz iepriekšējā konkurētspējas līmenī, pašlaik būs pamatīgi jānopūlas. Tāpat tas var nozīmēt, ka sporta biznesam arī pienāks ne tie vieglākie laiki un, no otras puses, tas pavērs iespēju citiem čempionātiem attīstīties gan sportiskā, gan biznesa ziņā. Tiesa, pagaidām vēl jāpagaid gala rezultāts visam tam par ko briti vakardien nobalsoja.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

Vai jaunās iespējamās izmaiņas sportistu darba atļauju izsniegšanā samazinās Lielbritānijas sporta konkurētspēju?

  • 112

  • 75

  • 21



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-06-24 14:39, pirms 8 gadiem
Brexit ir lielisks pierādījums, ka cilvēku stulbums ir neizmērojams un propagandai ir lielisks spēks. Tagad vismaz Eiropa kļūs vienotāka, jo Lielbritānija vienmēr bija čīkstējusi.
, 2016-06-24 14:44, pirms 8 gadiem
bēdīgi slavenais mērglis100 rakstīja: Tas mainīs tikai to, ka vietējiem talantiem būs lielākas iespējas. Ja stingri pie tā pieķersies var notikt brīnums un pēc gadiem 10 angļi var izelt pasaules kausu futbolā
Un vidējais PL līmenis kļūs jūtami zemāks. Kas zin varbūt pēc pāris sezonām visi talantīgākie spēlētāji ies uz Spānijas, Vācijas vai Itālijas līgām.
, 2016-06-24 14:58, pirms 8 gadiem
A ko darīs tādas komandas,kā RM un Barca?Jo ir ierobežots skaits non-EU kvotu..Piemēram,lai Madride pagarinātu līgumu ar Beilu viņiem vajag vienu no šiem padzīt[Casemiro,Danilo vai James]
Barcai tak vēl trakāk .Vienīgi,kad viss tas Brexit oficiāli beigsies/sāksies
, 2016-06-24 15:03, pirms 8 gadiem
Vispār jau vēl nekāds exit nav noticis, tam vajag parlamenta balsojumu. Referendums ir tikai viedokļa izteikšana.
Grieķijā arī nobalsoja referendumā pret taupības režīmu, bet rezultātā dabūja vēl stingrāku taupību.
, 2016-06-24 15:08, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: A ko darīs tādas komandas,kā RM un Barca?Jo ir ierobežots skaits non-EU kvotu..Piemēram,lai Madride pagarinātu līgumu ar Beilu viņiem vajag vienu no šiem padzīt[Casemiro,Danilo vai James]
Barcai tak vēl trakāk .Vienīgi,kad viss tas Brexit oficiāli beigsies/sāksies
Kas Barcai trakāk? viņiem nav neviena britu spēlētāja un nav dzirdēts ka taisītos kādu iepirkt. pilnīgi pajāt viņiem vai ir Britexit vai britentrance. Viņi pat sapriecātos par šādu gājienu - jo ja viss jau būtu noticis - tādam Nolito , kas acīmredzot spēlēs MC - nekāda anglija nespīdētu.
, 2016-06-24 15:15, pirms 8 gadiem
arrived rakstīja: Brexit ir lielisks pierādījums, ka cilvēku stulbums ir neizmērojams un propagandai ir lielisks spēks. Tagad vismaz Eiropa kļūs vienotāka, jo Lielbritānija vienmēr bija čīkstējusi.
Tev taisnība - stulbie, nozombētie briti, kuri negrib uzturēt visus austrum un dienvideiropas liekēžus (latviešus, bulgārus, grieķus utt), kuri tik vien kā dzīvo no dažādām ES supsīdijām vai UK pabalstiem!!
Slēpts komentārs: hamaleons
Slēpts komentārs: arrived
, 2016-06-24 15:32, pirms 8 gadiem
Lido rakstīja: Tev taisnība - stulbie, nozombētie briti, kuri negrib uzturēt visus austrum un dienvideiropas liekēžus (latviešus, bulgārus, grieķus utt), kuri tik vien kā dzīvo no dažādām ES supsīdijām vai UK pabalstiem!!
Lūk arī parādās vidējā Brexitista zināšanu līmenis. Tā jau arī ir lielākā problēma, ka tiem cilvēkiem domāšana nav tālāk par "nodokļus zemē, pabalstus augšā" saukļiem, bez nekādas sajēgas par pasauli, politiku un ekonomiku.
, 2016-06-24 15:35, pirms 8 gadiem
arrived rakstīja: Brexit ir lielisks pierādījums, ka cilvēku stulbums ir neizmērojams un propagandai ir lielisks spēks. Tagad vismaz Eiropa kļūs vienotāka, jo Lielbritānija vienmēr bija čīkstējusi.
Cilveeku stulbums ir tureeties savieniibaa kas viniem nenaak par labu,ES savieniiba naak par labu praktiski tikai vaacijai,latvijai un visaam paareejaam valstiim tas nodara tikai sliktu,latvija pa shiem 12 gadiem nav attiistijusies ne par gramu,vieniigais veel savu valuutu zaudeejaam
, 2016-06-24 15:36, pirms 8 gadiem
Onka rakstīja: Kas Barcai trakāk? viņiem nav neviena britu spēlētāja un nav dzirdēts ka taisītos kādu iepirkt. pilnīgi pajāt viņiem vai ir Britexit vai britentrance. Viņi pat sapriecātos par šādu gājienu - jo ja viss jau būtu noticis - tādam Nolito , kas acīmredzot spēlēs MC - nekāda anglija nespīdētu.
šodien galva nestrādā.Nezinu kpc izdomāju,ka Barcai ir kāds anglis
, 2016-06-24 15:39, pirms 8 gadiem
Ko jūs te stridaties par to sū*a balsojumu?
Paskataties vidējo balsotāju vecumu kuri bija par-nedaudz zem 70% bija starp 60-70 gadi.Aizgāja pensionāri un sabalsoja Tā teikt pēdejie tīrie angļi
, 2016-06-24 15:40, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Lūk arī parādās vidējā Brexitista zināšanu līmenis
Tiešām?
Cik ceļus Latvijā izdotos saremontēt bez ES supsīdijām?
Cik muzejus atjaunot?
Paskat - pat Latvijas nacionālās arēnas Daugavas stadiona atjaunošanai 90% no naudas nāk no ES, kur briti ir trešie lielākie naudas iemaksātāji!
Un tagad padomā - kāda sūda pēc britiem vajag, lai mums beidzot te būtu normāls stadions vai ceļi, pa kuriem mašīnas netiks lauztas!?!

Un ja tie kas tic pasakām, ka viņi par tirgošanos ar ES maksās vairāk nekā tagad uzturot visus austrum un dienvideiropas liekēžus, kuri cer, ka viņu parādi tiks norakstīti, tad nākas secināt, ka jūs paši vien esat nozombēti klausoties "lielās tautu draudzības" propogandā!!
, 2016-06-24 15:42, pirms 8 gadiem
Lido rakstīja: Tiešām?
Cik ceļus Latvijā izdotos saremontēt bez ES supsīdijām?
Cik muzejus atjaunot?
Paskat - pat Latvijas nacionālās arēnas Daugavas stadiona atjaunošanai 90% no naudas nāk no ES, kur briti ir trešie lielākie naudas iemaksātāji!
Un tagad padomā - kāda sūda pēc britiem vajag, lai mums beidzot te būtu normāls stadions vai ceļi, pa kuriem mašīnas netiks lauztas!?!

Un ja tie kas tic pasakām, ka viņi par tirgošanos ar ES masās vairāk nekā tagad uzturot visus austrum un dienvideiropas liekēžus, kuri cer, ka viņu parādi tiks norakstīti, tad nākas secināt, ka jūs paši vien esat nozombēti klausoties "lielās tautu draudzības" propogandā!!
Pag, bet tad jau Latvija ir ieguvēja no ES, ja mums visu UK apmaksā?
, 2016-06-24 15:44, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Pag, bet tad jau Latvija ir ieguvēja no ES, ja mums visu UK apmaksā?
Tu tač te cirti no sevis gudro ekonomistu - izīd pats tagad vai ar esi tik gudrs, ka tev visu ar sudraba karotīti mutē jāiebāž!?!
, 2016-06-24 15:45, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Pag, bet tad jau Latvija ir ieguvēja no ES, ja mums visu UK apmaksā?
Vienīgais ko Latvija ir ieguvusi no ES 10 gadu laikā ir 8 reize lielāks parāds un 300 tūkstoši izbraucēju. Latvija ir viena no retājām ES valstīm kura neko neieguva un neiegūs.
, 2016-06-24 15:48, pirms 8 gadiem
hamaleons rakstīja: Vienīgais ko Latvija ir ieguvusi no ES 10 gadu laikā ir 8 reize lielāks parāds un 300 tūkstoši izbraucēju. Latvija ir viena no retājām ES valstīm kura neko neieguva un neiegūs.
Cirvis tu esi!
, 2016-06-24 15:49, pirms 8 gadiem
Lido rakstīja: Tu tač te cirti no sevis gudro ekonomistu - izīd pats tagad vai ar esi tik gudrs, ka tev visu ar sudraba karotīti mutē jāiebāž!?!
Nē, es tikai gribu redzēt kā Brexitisti pinās savos apgalvojumos. Tad ir ES mums kautko devusi vai tomēr nav devusi? Un ja mums nav devusi. tad kam ir devusi?
, 2016-06-24 16:07, pirms 8 gadiem
hamaleons rakstīja: Vienīgais ko Latvija ir ieguvusi no ES 10 gadu laikā ir 8 reize lielāks parāds un 300 tūkstoši izbraucēju. Latvija ir viena no retājām ES valstīm kura neko neieguva un neiegūs.
Visādi kremļa mēsli, pie katras iespējas bāž mums acīs, cik mēs caur dažādiem fondiem esam ieguvuši, nevis nopelnījuši, bet Tu raksti pilnīgi pretējo.
Kāda Tev vispār izglītība?
, 2016-06-24 16:21, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Nē, es tikai gribu redzēt kā Brexitisti pinās savos apgalvojumos. Tad ir ES mums kautko devusi vai tomēr nav devusi? Un ja mums nav devusi. tad kam ir devusi?
Nav mana vaina, ka dižais ekonomists bembists pat lasīt nav iemācijies!
, 2016-06-24 16:22, pirms 8 gadiem
Samazināsies konkurence un kulsies pa savu dotēto pīļu dīķi!
, 2016-06-24 16:35, pirms 8 gadiem
Jau līdz šim bija neskaitāmi gadījumi, kad spēlētāji no D-Amerikas nespēja nokārtot darba atļaujas, lai spēlētu EPL, Brexit situāciju nepavisam neuzlabos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-06-24 16:46, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Cirvis tu esi!
A ko vinsh nepareizu pateica? Kad Latvijas iestaajaas ES, tad parads valstij bija ap 1 miljardu, bet tagad 8. Cilveki ari masveidaa izbrauca. Veel tragiskaak, ka tie bija jauni un specigi. Vismaz kaut kaadu pikji suuta uz Latviju. Pec iestashanas ES vai tad algas ir palielinajushaas? Kaut kaa neredzu to. Drizaak pat samazinaajushas. Tas pats arii par pensijaam. Vai tad pensijas ir lielaakas palikushas? Neeeeee, tieshi otraadi. Ruupnieciiba pirms ES nebija nekaada dizha, bet tagad veel sliktaak ir. Vieniigais, ko ES reaali dod ir fondu naudas, bet to naudu lietderigi neizmanto. Veel arii taa nauda, ko dod zemniekiem. Latvijai bija vismazaak naudas laikam no visaam ES valstim. Varbut vel kadai bija mazaak, bet tas nemaina to, ka neko baigo nav devusi. Lats ar vairs nav. Eiro veertiiba pat nokrita. Vislabaakais, ka griekjiem domaa paraadu atlaist
, 2016-06-24 17:09, pirms 8 gadiem
Modritis rakstīja: Cirvis tu esi!
Ņem vērā faktu ka nākotnē tiks ļoti nopietni apcirpta vai pilnībā apturēta jebkāda naudas ieplūšāna Latvija no ES.
Tad lūk sausais atlikums priekš Latvijas no 10 gadu dalība eirokolhozā ir tāds - 300 tūkstoši izbraucēju, 10 miljardi parāds, sagrautas rūpnīcas un izpārdota zeme, un meži.
, 2016-06-24 17:13, pirms 8 gadiem
Sportafan kurā vietā ES vainīga pie tā, ka palielinājās parāds? mēs iestājāmies 2004. gadā un tagad padomā, kas notika 2006 globālā līmenī un varbūt tomēr tas būtu tas iemesls valsts parāda kāpumam?
, 2016-06-24 17:14, pirms 8 gadiem
Vissmagāk, protams, klāsies Upesdegļiem - gaidīja Krievijas sabrukumu, bet sagaidīja eirokolhoza sabrukumu. Apsveicu.
, 2016-06-24 17:16, pirms 8 gadiem
Varētu padomāt, ka ES mēs visu tikai aizvērām un vēl savējos izdzinām un tad paskaiti, cik naudas infrastruktūrai u. c lietām esam ieguvuši no ES
, 2016-06-24 17:18, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: A ko vinsh nepareizu pateica? Kad Latvijas iestaajaas ES, tad parads valstij bija ap 1 miljardu, bet tagad 8. Cilveki ari masveidaa izbrauca. Veel tragiskaak, ka tie bija jauni un specigi. Vismaz kaut kaadu pikji suuta uz Latviju. Pec iestashanas ES vai tad algas ir palielinajushaas? Kaut kaa neredzu to. Drizaak pat samazinaajushas. Tas pats arii par pensijaam. Vai tad pensijas ir lielaakas palikushas? Neeeeee, tieshi otraadi. Ruupnieciiba pirms ES nebija nekaada dizha, bet tagad veel sliktaak ir. Vieniigais, ko ES reaali dod ir fondu naudas, bet to naudu lietderigi neizmanto. Veel arii taa nauda, ko dod zemniekiem. Latvijai bija vismazaak naudas laikam no visaam ES valstim. Varbut vel kadai bija mazaak, bet tas nemaina to, ka neko baigo nav devusi. Lats ar vairs nav. Eiro veertiiba pat nokrita. Vislabaakais, ka griekjiem domaa paraadu atlaist
Ja mēs nebūtu ES, kas maksātu subsīdijas zemniekiem?
Minimālā alga 2004 gadā-80 Ls, 2016 gadā-370 eiro
Vidējā alga 2004 gadā-139 LS, 2015 gadā-818 eiro
, 2016-06-24 17:24, pirms 8 gadiem
Hala Madrid rakstīja: Varētu padomāt, ka ES mēs visu tikai aizvērām un vēl savējos izdzinām un tad paskaiti, cik naudas infrastruktūrai u. c lietām esam ieguvuši no ES
Visjautrākais apgalvojums ir, ka gan algas, gan pensijas kopš 2004. gada ir kritušās.. minimālā mēnešalga 2004. gadā bija 80 lati, stundas likme 47 santīmi, tagad tas ir ekvivalents ~nedēļā nopelnītajam, bet čalim grūtības ieraudzīt algas pieaugumu.
, 2016-06-24 17:27, pirms 8 gadiem
Agris 77 rakstīja: Ja mēs nebūtu ES, kas maksātu subsīdijas zemniekiem?
Minimālā alga 2004 gadā-80 Ls, 2016 gadā-370 eiro
Vidējā alga 2004 gadā-139 LS, 2015 gadā-818 eiro
Tu labāk uzraksti kāda alga bija 1994 gadā un kāda 2004. Attīstība notiktu tā vai citādi. Islande sasniedza labklājību arī bez eirokolhoza. Turklāt Islandei nedraud nekādas reformas, bet Latvijai tikai tagad sāksies eiroklapatas ļoti ilgu laiku kamēr tā savieba nobruks.
, 2016-06-24 17:31, pirms 8 gadiem
Raksts jau nav par to, par ko jūs te diskutējat. Par britu sportu. Nenovirzieties no tēmas.
, 2016-06-24 18:00, pirms 8 gadiem
hamaleons rakstīja: Tu labāk uzraksti kāda alga bija 1994 gadā un kāda 2004. Attīstība notiktu tā vai citādi. Islande sasniedza labklājību arī bez eirokolhoza. Turklāt Islandei nedraud nekādas reformas, bet Latvijai tikai tagad sāksies eiroklapatas ļoti ilgu laiku kamēr tā savieba nobruks.
Islande!!! Nu gan piemēru atradi.
Islande 2008 gadā izsludināja bankrotu, iesaldēja bankās cilvēku naudu un pat neatmaksāja valsts garantētos depozītus. Tādu gadījumu, kad valsts neatmaksā garantētos depozītus, nav bijis gandrīz 100 gadus.
, 2016-06-24 18:02, pirms 8 gadiem
Raksts izraisa apokaliptiskas vīzijas. Domāju, ka daudzi lasītāji turpmāk naktīs modīsies aukstos sviedros, iztēlojoties Anglijas kriketa sabrukumu bez Tongas, Samoa un Fidži atbalsta.
Dortmundiešu prieks. Foto: Ina Fassbender/AFP/Scanpix
2

Dortmunde neilgos intervālos sagrauj Simeones atlētu aizsardzību un tiek pusfinālā

UEFA Čempionu līgas pusfinālu pirmoreiz kopš 2013. gada sasniedza Dortmundes "Borussia", šovakar divos dažu minūšu intervālos uguņojot uzbrukumā un ar 4:2 pārspējot Madrides "Atlético". Summā Vācijas klubam uzvara ar 5:4.
Kiljans Mbapē svin gūtos vārtus. Foto: AFP/Scanpix
10

PSG vairākumā iesit četrus vārtus un iesoļo Čempionu līgas pusfinālā

Šodien UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza Parīzes ''Saint-Germain'', kas, lielāko spēles daļu spēlējot vairākumā, ceturtdaļfināla atbildes mačā atspēlējās un ar 4:1 pārspēja ''Barcelona'', divu spēļu summā triumfējot ar 6:4. Uzvaras vārti Kiljana Mbapē kontā.
Mirklis no "Tukuma 2000"/"Telms" un "Riga" kaujas. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
30

"Tukums 2000" otrajā puslaikā sarūpē lielāko pārsteigumu Virslīgas sezonā

Latvijas futbola Virslīgas septītā kārta iesākusies ar blīkšķi, Tukuma komandai pirmoreiz vēsturē pārspējot (2:1) allaž ambiciozo "Riga".