Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Futbola skola" pārliecinoši sāk jauno Baltijas līgas sezonu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Rīgas Futbola skola" pārliecinoši sāk jauno Baltijas līgas sezonu
"Rīgas Futbola skolas" spēlētājas. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas spēcīgākā vienība "Rīgas Futbola skola" svētdien pārliecinoši sāka Baltijas Sieviešu futbola līgas jauno sezonu, ar rezultātu 3:0 viesos uzvarot Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris".

Pēdējo sešu gadu Latvijas čempionēm vārtus iesita Viktorija Zaičikova, Sofija Ņesterova un Anna Krūmiņa.

Šī bija otrā spēle jaunajā Baltijas līgas sezonā, pirms nedēļas Tallinas "Flora" ar 4:0 sagraujot "Žalgiris".

Šosezon turnīrā trīs Baltijas valstis pārstāvēs pa divām komandām. Līdzās pēdējo gadu Latvijas čempionvienībai Rīgas Futbola skola tajā šosezon startēs arī ambiciozā FK "Dinamo Rīga" komanda. Līdzīgi kā iepriekšējās sezonās Lietuvu turnīrā pārstāvēs "Gintra-Universitetas" no Šauļiem un "Žalgiris" no Kauņas, bet Igaunijas godu aizstāvēs "Flora" no Tallinas un Pērnavas komanda "Pärnu" JK. Komandas vietas sadalīs, aizvadot viena apļa turnīru.

Baltijas līgas turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Togad Baltijas līgā startēja pa divām Baltijas valstu komandām, bet čempionu titulu izcīnīja "Gintra-Universitetas" no Lietuvas. Savukārt 2018. gada sezonā turnīrā piedalījās septiņas komandas – pa divām no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī sacensību jaunpienācējas no Baltkrievijas "Minsk", kas izcīnīja čempionu kausu.

2017. gada sezonā "Rīgas Futbola skola" turnīrā ieņēma trešo vietu, bet "Liepāja" ierindojās piektajā pozīcijā. Savukārt 2018. gadā "Rīgas Futbola skola" ierindojās piektajā vietā, kamēr liepājnieces bija sestās.

Iepriekšējo piecu sezonu vicečempione "Liepāja" šogad nestartēs arī Sieviešu futbola līgas (SFL) čempionātā Latvijā.