Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Rīgā atvērts jaunatnes futbola internāts

Rīgā atvērts jaunatnes futbola internāts
Mihails Miholaps
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Janvāra vidū Rīgā tika atvērts jaunatnes futbola internāts, kurā konkursa kārtībā tika uzņemti pirmie astoņi perspektīvie futbolisti. Šis internāts ir izveidots Jaunatnes futbola centra "Skonto" akadēmijā.

"Jaunajiem puišiem, kuri sapņo kļūt par profesionāliem futbolistiem, tagad arī Rīgā ir nodrošinātas lieliskas iespējas izaugsmei," uzsver internāta galvenais treneris Mihails Miholaps, kādreizējais Latvijas izlases uzbrucējs. "Mēs neesam izdomājuši neko jauno. Visā pasaulē, visos spēcīgajos klubos futbolisti tiek gatavoti šādos internātos."

Lai atlasītu audzēkņus internātam, pagājušā gada novembrī uz trīs dienu testiem Rīgā tika uzaicināti 25 jaunie futbolisti no vairākām Latvijas pilsētām un arī no Lietuvas. Janvārī astoņi no viņiem - 1997., 1998. un 1999. gadā dzimušie puiši - kļuva par pirmajiem audzēkņiem JFC "Skonto" akadēmijas internātā. Treneris M. Miholaps atklāja, ka tuvākajā laikā plānots palielināt audzēkņu skaitu līdz 14, uzņemot arī dažus 1996. gadā dzimušos spēlētājus.

Apmācības programma paredz, ka internāta audzēkņiem treniņi notiek trīsreiz dienā. Diena sākas ar rīta rosmi un brokastīm, pēc tam mācības skolā. Pēcpusdienā notiek treniņš kopā ar JFC "Skonto" akadēmijas komandu, kā arī tiek izpildīti skolā uzdotie mājasdarbi. Tas notiek kvalificētas pedagoģes uzraudzībā (viņa arī seko līdzi sekmēm skolā). Vakarpusē vēl viens treniņš - individuālais darbs M. Miholapa vadībā ar akcentu uz tehnisko sagatavotību.

"Man bērnībā nebija tik labu iespēju," atzīst M. Miholaps. "Tagad Rīgā jau agrā vecumā puiši tiks gatavoti profesionāli - viņiem ir nodrošināta dzīvošana un ēdināšana, treniņi un mācības skolā. Lieliska iespēja bērniem, kas mīl futbolu un grib daudz ko sasniegt!"

JFC "Skonto" akadēmijas internāta audzēkņi dzīvo sporta kompleksa "Ķeizarmežs" viesnīcas numuros. Viņu rīcībā ir baseins, trenažieru zāle, arī veļas mazgātava. Jāpiebilst, ka talantīgo futbolistu apmācība internātā notiek bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
JFC "Skonto" preses dienests


, 2012-01-24 15:24, pirms 12 gadiem
nu ko lai saka.. beidzot!!!
šādam internātam vajadzēja kā minimums jau pirms 5 gadiem būt!!
, 2012-01-24 15:33, pirms 12 gadiem
Vai Mihails Miholaps tagad zina kā sauc valsts prezidentu?
, 2012-01-24 15:41, pirms 12 gadiem
Ja Gunča nečakarētu bobi, es arī būtu dzīvojis futbola internātā jau 1997 g.Diemžēl nācās doties pa skuju taku uz citiem, futbolam attālinātiem, internātiem...psc
Bet tā jau malači vecie partokrāti no LFF klubiņa, nebūs jāmētājas pa pansionātiem un veco ļaužu aprūpes namiņiem-viss vienviet jaunajā internātā
Prozit!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-24 15:57, pirms 12 gadiem
belluschi rakstīja: Vai Mihails Miholaps tagad zina kā sauc valsts prezidentu?
un kas būtu ja zinātu? Varu derēt, ka prezidents nezina kas mums notiek ar futbolu
, 2012-01-24 16:13, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: un kas būtu ja zinātu? Varu derēt, ka prezidents nezina kas mums notiek ar futbolu
Ja zinātu, tad viss būtu štokos, šaubos, ja Tu aizbrauktu uz kādu valsti un lūgtu pilsonību, bet Tev uzdotu jautājumu par prezidentu un atbildes vietā Tu ievilktu svītriņu
, 2012-01-24 16:14, pirms 12 gadiem
FK Ventspils jau labu laiku kā šāds internāts pastāv,domāju ka vēl pāris Latvijas virslīgas klubiem šādu internātu būtu vēlams atvērt
, 2012-01-24 16:15, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nabadzīgu ģimeņu bērniem no laukiem vai bāreņiem ir OK, bet es šaubos, ka no normālām ģimenēm nākušus bērnus vecāki atdos uz internātu.Tā pirmkārt ir sagandēta bērnība - ja futbola karjera kādam no tiem astoņiem neizdosies, dzīvē rūgti nožēlos.
nav ko dramatizēt, viņi jau nav galigi mazi bērni.
arī Cauna līdzīgā vecumā pārcēlās uz Rīgu...

plus, daudzi bērni vēl mazākā vecumā paliek bez vecākiem, kas dodas uz Iriju utt stradat, lai nopelnitu un pabarotu bernus,

šadā gadījumā vecāki nezina, kā berns tiek pieskatits utt, bet internātā visi apstākļi ir lieliski un bērns nedomās par muļķībām.

ja viņi ir izturējuši tādu konkursu un ir tikuši internātā, tad potenciāls noteikti ir un ja strādās var daudz ko sasniegt.

p.s.

par tiem vecākiem, kad dodas uz ārzemem nav nekas izdomāts.
pirms pāris gadiem vienam no talantigakajiem Skonto JFC audzēkniem vecāki parcelās uz ārzemem un tā kā Liepaja paspeja pirmā piedāvāt labus apttākļus viņš pārcēlās uz Liepaju...

tā Skonto zaudeja perspektivu jaunieti... tagad ceru tā vairs nenotiks
, 2012-01-24 16:27, pirms 12 gadiem
izlozēti Latvijas kausa 1/4 finālu pāri. SC guļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-24 19:13, pirms 12 gadiem
Sporta Eksperts rakstīja: Man liekas būtu forši vārda "internāts" vietā lietot vienkārši "skola" vai ko tādu, jo tas vārds "internāts" Latvijas apstākļos iegājis kā vieta, kur pārsvarā aizsūta bērnus, kas taisa nekārtības.
internāts -a, v.
1. Kopmītne (mācību iestādes) audzēkņiem.
2. neakt. Mācību iestāde, kurā audzēkņi mācās un dzīvo.

tātad internāts ir pilnīgi precīzsvārds un tas būtu jālieto, protams, vēl jau vnk var teikt- akadēmija.
, 2012-01-24 20:32, pirms 12 gadiem
Apsveicams projekts. Paver iespējas talantīgiem bērniem, kas nāk no maztrurīgām ģimenēm, būt nodrošinātiem un kļūt par profesionāļiem. Cepuri nost idejas autroru priekšā. Šis projekts arī ir droši vien domāts nabadzīgu ģimeņu talantīgiem bērniem, jo bagātniekiem jau neviens neliek savas atvases tur atstāt. Ja var, lai vadā pa treniņiem.
, 2012-01-24 23:05, pirms 12 gadiem
Vai kāds var pateikt, kādā valodā notiek treniņi? Vai latviešu puikām ir kādas iespējas tur tikt? Protams, man tagad uzbruks, ka tas nav svarīgi, un vispār latvieši nav domāti futenei, bet tomēr...
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.