Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

FK "Smiltene/ BJSS" cīnās neizšķirti ar līgas debitanti "Siguldu"

FK "Smiltene/ BJSS" cīnās neizšķirti ar līgas debitanti "Siguldu"
Elvis Teremko uzbrukumā (pirmais no labās)
Foto: Agris Melderis

Otrdienas vakarā Siguldā tika aizvadīta priekšpēdējās kārtas spēle Latvijas futbola čempionāta otrās līgas Vidzmes reģiona turnīra pirmajā aplī, kurā pašreizējā līdervienība FK "Smiltene/ BJSS" cīnījās neizšķirti 2:2 ar līgas debitantiem FK "Sigulda". Smilteniešu labā ar vārtu guvumu šajā spēlē izcēlās Edgars Jansons un Elvis Teremko.

Otrdienas vakara spēle abām komandām bija nozīmīga, jo FK "Smiltene/ BJSS" vēlējās nostiprināties turnīra tabulas pirmajā vietā, bet siguldiešiem uzvara ļautu pakāpties uz sesto pozīciju. Abas komandas savā starpā nekad iepriekš nebija tikušās, jo FK "Sigulda" klubs ir izveidots tikai šajā sezonā un otrajā līgā nav spēlējis. FK "Smiltene. BJSS" komandai šajā spēlē nepalīdzēja Dairis Zariņš, bet ierindā biji atgriezies Māris Rudzītis

Pirmais puslaiks iesākās ar lielu Smiltenes komandas pārsvaru, jo spēle lielākoties tika novirzīta uz mājinieku vārtiem. Smilteniešu aktīvā spēle puslaika sākumā deva augļus, jo mača 15. minūtē, pēc veiksmīgi izpildīta centrējuma, bumba nonāca pie Kristapa Rakšteļa, kurš ar galvu izpildīja sekmīgu piespēli Edgaram Jansonam, pēc kura sitiena no gaisa bumba ielidoja mājinieku vārtos. Pēc iesistajiem vārtiem smiltenieši neapstājās, bet ganturpināja kontrolēt spēli. Spēles 27. minūtē rezultātu dubultot izdevās "Smiltene/ BJSS" uzbrucējam Elvim Teremko, kurš izpildīja "Siguldas" komandas vārtsargam netveramu tālsitienu. Puslaika otrajā pusē viesiem bija vēl vairāki bīstami uzbrukumi, kuros labas iespējas gūt vārtus bija Jansonam un Tomam Vīvuliņam, tomēr trešo reizi bumbu ieraidīt mājinieku vārtos tā arī neizdevās. "Siguldas" futbolisti atbildēja vien ar pāris pretuzbrukumiem, kas gan lielākoties briesmas Dagņa Sausā sargātajiem vārtiem neradīja. Pēc pirmajām 45 spēles minūtēm rezultāts 2:0 FK "Smiltene/ BJSS" labā.

Otrā puslaika sākumā mājiniekiem pamazām izdevās spēli izlīdzināt. 65. minūtē savi individuālo meistarību nodemonstrēja "Siguldas" komandas rezultatīvākais spēlētājs Jānis Krasnovskis, kurš apspēlēja smilteniešu aizsargu un lika kapitulēt arī Sausajam, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Neilgi pēc tam "Smiltene/ BJSS" spēja trešo reizi ieraidīt bumbu pretinieku vārtos, kad precīzu sitienu vēlreiz izpildīja Teremko, tomēr vārti netika ieskaitīti, jo tika fiksēts aizmugures stāvoklis. Spēles izskaņā aizvien vairāk sāka uzbrukt siguldieši, un vienā no spēles epizodēm viņiem izdevās panāk arī izlīdzinājumu, kad "darba golu" no soda laukuma iesita Aleksanrs Škoļņikovs. Turpinājumā iespējas izcelties bija abām komandām, smilteniešiem bīstami uzbrukumā bija galvenokārt Janons, Veģeris un Vīvuliņš, bet pēc centra aizsarga Kārļa Ozola sitiena bumba pat atkal ielidoja siguldiešu vārtos, tomēr arī šoreiz līnijtiesnesis fiksēja aizmuguri. Pāša mača izskaņā mājinieki varēja izraut uzvaru spēlē, tomēr viņu izpildītais sitiens atsitās pret vārtu stabu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 2:2, tādējādi turnīra tabulā abas komandas sev pieplusoja pa vienam punktam.

Futbola kluba "Smiltene/ BJSS" komandas galvenais treneris Andis Rozītis pēc mača sacīja, ka pirmajā puslaikā komandai izdevās kontrolēt spēli, neļaujot pretiniekiem izveidot bīstamus momentus. Tāpat arī puišiem izdevies iesist divus vārtus, lai gan iespējas palielināt rezultāta starpību bija vēl vairāk.Par spēles otro puslaiku Rozītis sacīja, ka komanda nedaudz pagura, un pretiniekam izdevās vairākās epizodēs izdevās Smiltenes komandu noskriet. Tas skaidrojams ar mikrociklu, jo nedēļas laikā liela daļa spēlētāji aizvadīja četras spēles. Tomēr kā galveno iemeslu tam, ka neizdevās noturēt uzvaru, Rozītis minēja momentu neizmantošanu, jo komandai bijušas daudzas iespējas gūt vārtus.

Futbola kluba "Sigulda" galvenais treneris Jānis Engelis sacīja, ka kopumā ir priecīgs par iegūto punktu, jo lai arī pirmais puslaiks komandai bijis neveiksmīgs, tad otrajā spēles puslaikā, izdarot veiksmīgas maiņas, futbolistiem izdevās pārņemt iniciatīvu un panākt neizšķirtu.Bet mača beigās abām komandām bija vienlīdz labas iespējas izraut uzvaru. Atbildot uz jautājumu par komandas mērķiem, "Siguldas" galvenais treneris sacīja, ka tā noteikti būtu iekļūšana labāko pieciniekā, bet tajā pašā laikā norādīja, ka komanda tikai pamazām iespēlējas un otrajā aplī būs neērts pretinieks ikvienam. FK "Sigulda" kodolu veido Rīgas puiši, daļa not tiem pārstāvējuši "Super Nova" jaunatnes futbola skolu. Bet trešā daļa no komandas esot vietējie siguldieši. Tāpat Engelis veltīja pozitīvus vārdus pretiniekam, viņš uzsvēra, ka Smiltenes komanda ir labi saspēlējusies un rāda laba līmeņa futbolu.

FK "Smiltene/ BJSS" komandas uzbrucējs Edgars Jansons, kurš šajā spēlē izcēlās ar gūtajiem vārtiem, daloties iespaidos par spēli sacīja, ka pirmajā puslaikā komanda bija pārāka par pretinieku, jo izdevās izvirzīties vadībā ar 2:0. Tomēr Jansons arī sacīja, ka gan viņam, gan citiem komandas biedriem bijušas vēl vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, kas netika izmantotas. Smiltenes uzbrucējs runājot par otro puslaiku, teica, ka tas bijis briesmīgs, jo pretiniekiem izdevās pārņemt iniciatīvu, uz ko komanda nav bijusi īsti fiziski gatava. Janosns arī uzslavēja pretinieku spēli otrajā spēles daļā, jo viņi bija kustīgāki un laukumā darbojās ar lielu cīņassparu.

Turnīra tabulā pēc šīs spēles FK "Smiltene/ BJSS" ar izcīnītajiem 16 punktiem saglabā pirmo pozīciju, par vienu punktu apsteidzot "Albertu", bet FK Sigulda" ar 8 punktiem saglabāja septīto pozīciju. Nākamo spēli "Smiltene/ BJSS" aizvadīs svētdien, 26. jūnijā , kad bijušā Valkas rajona derbijā viesos tiksies ar FK "Valka" vienību. Spēles sākums pulksten 18.00


Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Andrijs Luņins tver Bernardu Silvas pendeli. Foto: AFP/Scanpix
50

Madrides "Real" uzvar pendelēs, Mančestras "City" noliek čempionu pilnvaras

UEFA Čempionu līgas pusfinālu sasniedza turnīra vēsturē titulētākais klubs Madrides "Real", kas pēc 1:1 šovakar un 4:4 divu spēļu summā pendeļu sērijā ar 4:3 pārspēja iepriekšējās sezonas uzvarētāju Mančestras "City". Ukrainis Andrijs Luņins atvairīja divus 11 metru sitienus.