Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Skonto" stadiona liktenis: sfēras profesionāļu prognozes

"Skonto" stadiona liktenis: sfēras profesionāļu prognozes
"Skonto" stadions
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

15. oktobra vakarā Latvijas futbola izlase beidza dalību 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. Mačs pret Slovākijas izlasi norisinājās „Skonto” stadionā, kur mūsu izlases aizvadījusi visas savas pēdējās desmitgades svarīgākās cīņas. Jau 25. oktobrī notiks izsole, kurā tiks izsolīti četri zemes gabali, uz viena no kuriem atrodas „Skonto” stadions. Kāds būs tā tālākais liktenis, lūkojām skaidrot pie nekustamo īpašumu nozares ekspertiem.

„Skonto” stadions - soli pa solim…

Nedaudz vairāk kā 8000 vietu ietilpīgais „Skonto” stadions tika atklāts 2000. gadā. Pārsvarā izmantots futbola spēļu rīkošanai, taču uzņēmis arī dažādus kultūras pasākumus – te uzstājušies “Metallica”, “Depeche Mode”, “Aerosmith”, Džo Kokers un citas pasaules zvaigznes, arī pašmāju zvaigznes “Prāta vētra” un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku koncertuzveduma dalībnieki. Blakus stadionam esošajā “Skonto” hallē 2006. gadā risinājās pasaules čempionāts hokejā.

Ilgstošu kredītsaistību nepildīšanas dēļ 2011. gadā objektu pārņēma lielākais nodrošinātais kreditors - "Reverta", kuras darbība ir vērsta uz kādreiz izsniegto kredītu atgūšanu un atmaksāšanu valstij. Atbalstot sportu, „Reverta” noslēdza vienošanos par stadiona izmantošanu futbola spēlēm turpmāko divu gadu laikā, proti, līdz 2013. gadam. Nu šis termiņš beidzies.

Guntis Indriksons un Andris Ārgalis „Skonto” stadiona atklāšanā.

Desmit dienas pēc Latvijas un Slovākijas valstsvienību spēles izsolē nonāks četri zemesgabali, starp kuriem arī tas, uz kura atrodas daudzfunkcionāla sporta halle, stadions un noliktava. Šī zemesgabala platība ir 34 906 kvadrātmetri, bet kopējais īpašuma sastāvs – četri zemesgabali ar kopējo platību gandrīz 46 tūkstoši kvadrātmetru.

Nekustamā īpašuma nosacītā cena izsolē ir 12,5 miljoni eiro, izsoles augšupejošais solis – 100 tūkstoši eiro. Saskaņā ar Rīgas pilsētas teritorijas plānojumu, īpašums atrodas daļēji jauktās apbūves ar dzīvojamo funkciju teritorijā, kur primārā izmantošana ir daudzdzīvokļu māju, komerciāla rakstura objektu un tirdzniecības un pakalpojumu objektu būvniecība. Šajā teritorijā paredzēta perimetrālā apbūve, maksimālais atļautais stāvu skaits - 16 stāvi. Īpašums nodrošināts ar visām nepieciešamajām pilsētas komunikācijām. Tieši šis fakts padara šo īpašumu tik interesantu potenciālajiem tā jaunajiem īpašniekiem, kuru skaits šobrīd esot visai liels.

„Esam pateicīgi AS „Reverta” par atsaucību un konstruktīvo sadarbību. Zinot esošo situāciju ar stadiona apsaimniekošanu, „Reverta” darīja visu iespējamo, lai šī Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mājas spēles Latvijas izlase aizvadītu Skonto stadionā,” šī gada septembra vidū teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. Vai jau 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu mūsu izlase aizvadīs kur citur? „Šobrīd LFF apzināto stadionu sarakstā ir iekļauti Daugavas stadions un Krišjāņa Barona ielas jaunā stadiona projekts, Rīgā. Apzināto stadionu sarakstā iekļauti arī Daugavas stadions Liepājā, Zemgales Olimpiskā sporta centra stadions Jelgavā, Jūrmalas pilsētas stadions Slokā un Ventspils Olimpiskā sporta centra stadions. Minētajos stadionos nepieciešams veikt dažāda apjoma infrastruktūras uzlabojumu darbus gan laika, gan finanšu resursu ziņā, lai nākotnē varētu aizvadīt Latvijas nacionālās futbola izlases spēles,” par alternatīvām „Skonto” stadionam informēja Mežeckis.

Eksperti vērtē un prognozē

Kas notiks ar augstākminēto īpašumu? Kāds būs tālākais „Skonto” stadiona liktenis? Kur turpmāk spēles aizvadīs Latvijas nacionālā futbola izlase? Kas notiks ar zemes gabaliem, ja tie 25. oktobrī tiešām nonāks kāda jauna īpašnieka īpašumā? Visi šie jautājumi šobrīd tiek cilāti sporta draugu vidū, tāpēc lūkojām meklēt atbildes uz dažiem no tiem.

Portāla Sportacentrs.com aptaujātie nekustamo īpašumu eksperti uzskata, ka šī zeme tās potenciālos īpašniekus interesē ne jau futbola stadiona vai halles kontekstā, bet lai gūtu peļņu. Prognozes, pēc cik ilga laika stadions varētu tikt nojaukts ir visdažādākās, taču tas noteikti notiks, uzskata eksperti.

Nekustamo īpašumu kompānijas „Arco Real Estate” valdes loceklis Māris Laukalējs apstiprināja visiem zināmo faktu, ka daudzdzīvokļu mājas ir tas segments, kas Rīgas centrā šobrīd ir ļoti pieprasīts. „Skaidrs, ka šis ir ļoti interesants īpašums tā atrašanās vietas ziņā, taču es nespēju iedomāties tādu investoru, kurš būtu gatavs uzreiz apgūt visu šo teritoriju. Paredzu, ka sākumā tiks apbūvēti zemes gabali, kas ģeogrāfiski atrodas tuvāk Valdemāra ielai. Tie nav apbūvēti, tāpēc paredzu, ka tuvākā gada laikā apbūve sāksies tieši tur. Projektu izstrādei un celtniecībai ir nepieciešams diezgan ievērojams laiks, arī šis nav mazsvarīgs faktors. Teikt, ka stadions tuvāko mēnešu laikā tiks nojaukts, būtu pārsteidzīgi, taču pavērsieni var būt visdažādākie,” saka nekustamo īpašumu eksperts.

Tikmēr nekustamo īpašumu kompānijas „Balsts” valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš prognozē, ka šī teritorija varētu tikt apbūvēta tuvāko desmit gadu laikā. „Šis ir unikāls zemes gabals tā sauktajā klusajā centrā. Nekur pasaulē sporta būves šādās vietās neatrodas, izņēmums varētu būt kāds vēsturisks stadions vai sporta halle. Šādām sporta būvēm ir jāatrodas ārpus pilsētas centra, ne tās pašā sirdī, kā tas šobrīd ir ar „Skonto” halli un stadionu. Arī citās Baltijas valstu galvaspilsētās Tallinā un Viļņā šādu brīvu zemes gabalu ir ļoti maz. Jā, Viļņā, iespējams, kas tāds vēl ir atrodams, Tallinā – nē. Paredzu, ka tuvāko desmit gadu laikā šajā kvartālā varētu slieties jauktā tipa apbūves ēkas – dzīvojamās mājas, izklaides centri, tirdzniecības un atpūtas kompleksi,” prognozē Zariņš. „Jāsaprot, ka sporta būves šādās vietās nedod nepieciešamo labumu galvaspilsētas iedzīvotājiem,” piebilst eksperts.

Kompānijas „Latio” komercīpašumu tirdzniecības daļas vadītājs Jānis Šīns pauda viedoklis, ka interese par šo zemi varētu būt vēl lielāka, ja uz tās neatrastos stadions. „Šīs sports būves ir nopietns apgrūtinājums, jo jaunajam zemes īpašniekam tuvākajos gados pilsētas iedzīvotājiem nāksies izskaidrot, kāpēc pilsētai tiek atņemts vienīgais prasībām atbilstošais futbola stadions. Ja stadiona uz šīs zemes nebūtu, tad izsolē gribētāju uz šo īpašumu noteikti būtu vairāk. Neesmu informēts, cik dalībnieku ir pieteikušies uz šo izsoli, bet, ja nebūtu stadiona, tad pilnīgi droši to būtu vairāk par trim,” uzskata Šīns. „Pilnīgi droši paredzu, ka tuvāko pāris gadu laikā šajā vieta stadiona vairs nebūs. Izsoles sākuma cena nav ne liela, ne maza, tā ir atbilstoša šī īpašuma vērtībai,” pauž Šīns piebilstot, ka 4,6 hektārus zemes apbūvēt momentā nav iespējams, taču atpelnīt ieguldījumu var gan uz šīs zemes ceļot daudzdzīvokļu mājas, gan izklaides kompleksus, tirdzniecības centru vai arī biroju telpas.

Izsolē nonākušie zemes gabali.

Kas tālāk?

Skaidrs, ka pārskatāmā nākotnē tagadējā futbola stadiona vietā sliesies kas pilnīgi cits. Par termiņiem, kad tas notiks, atbildes skan izvairīgi, taču pārliecības par LFF vadības neoficiāli pausto pārliecību, ka vismaz pāris gadus bumbu vēl būs, kur spēlēt, trūkst – pārāk daudz pazīmju, kas liecina par nepatīkamākiem scenārijiem. Ieguldot īpašuma iegādē lielu naudu, nākamais īpašnieks nekavēsies strādāt pie tā, lai investīcijas sāktu atpelnīt, un ne jau ar futbola stadionu tas paveicams... Izsoles jautājums ir valstiski svarīgs, un „Reverta” šobrīd veic sev uzticētos uzdevumus atgūt valsts naudu, taču, kurš domās par futbola un sporta nākotni? Guntis Indriksons ilgu laiku nodarbojies ar sporta mecenātismu (dara to arī šobrīd), taču katram skaidrs, ka tas nenotiks mūžīgi, un šis aizdomīgi izskatās pēc ceļa gala. Iespējams, dzīvojamo māju kvartāli tuvāko gadu laikā augs arī citos Latvijas sportam svarīgās teritorijās – dzirdētas runas, ka jau pavisam drīz futbolisti var palikt arī bez Ķeizarmeža futbola treniņu lakumiem. Bet tur savu meistarību slīpē ne tikai mūsu profesionālās klubu komandas un nacionālās izlases, bet arī amatieri, jaunieši, bērni…

Izsoles noteikumi: reverta.lv


, 2013-10-22 09:42, pirms 10 gadiem
Guntis Indriksons ilgu laiku nodarbojies ar sporta mecenātismu (dara to arī šobrīd), taču katram skaidrs, ka tas nenotiks mūžīgi, un šis aizdomīgi izskatās pēc ceļa gala.

Tomēr atļaušos apšaubīt šo teikumu, jo domājams, ka Gunča ir ļoti labi nopelnījis ar šo būvi, turklāt zinot FIFA un UEFA ieguldīto naudu LFF, kā arī rebes mežaparkā/ķeizermežā, tad vārds mecenātisms ir lieks
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2013-10-22 09:50, pirms 10 gadiem
nost ar visu skonto un viņu stadionu!
, 2013-10-22 09:58, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kādas problēmas, ja izlase spēlēs Liepājas Daugavas stadionā?
Man personīgi šķiet ka nekādu problēmu šeit nav.
Kur tu stadionā un Liepājā sabāzīsi 6000 Bosniešus?
, 2013-10-22 10:02, pirms 10 gadiem
SPORTA PILI jau nojauca - lielie pelnītāji. Tikai valsts naudu māk iztērēt.Celtnes ir jānojauc,kad tās sāk traucēt ,nevis peļņas nolūkos
, 2013-10-22 10:14, pirms 10 gadiem
finkelstains rakstīja: SPORTA PILI jau nojauca - lielie pelnītāji. Tikai valsts naudu māk iztērēt.Celtnes ir jānojauc,kad tās sāk traucēt ,nevis peļņas nolūkos
Piekrītu, un kas tad tur tagad jau kuro gadu ir? Skaists grafiti apzīmēts metāla žogs un kā par piemiņu palikušais drupu gabals.
, 2013-10-22 10:15, pirms 10 gadiem
Shmidzis rakstīja: Kur tu stadionā un Liepājā sabāzīsi 6000 Bosniešus?
Varētu padomāt ka regulāri uz Skonto stadionu traucās n-tie tūkstoši ārzemju izlaši līdzjutēji.
Daugavas stadionam Liepājā nebija problemu uzņemt 1000+ trakojošus poļu futbola fanus.
, 2013-10-22 10:16, pirms 10 gadiem
Shmidzis rakstīja: Kur tu stadionā un Liepājā sabāzīsi 6000 Bosniešus?
Liepājā šobrīd ir ~5000 vietu, tiesa gan ņemot vērā Liepājas stadiona iespējas, ar samērā nelielām investīcijām ir visas iespējas dienvidu galā pagarināt lielo tribīni un palielināt sēdvietu skaitu līdz tiem pašiem 8000.

Savukārt raksta autoram ieteiktu drusku palasīt likumus un beigt kultivēt mītu, ka Indriksons ir mecenāts. Mecenāts ir tāds, kurš dod sportam savu naudu. Tas kurš noziedo miljonu un pēc tam gandrīz tādā pašā apmērā saņem uzņēmumu ienākumu nodokļu atlaidi no valsts nebūtu saucams par mecenātu. Reāli viņš sportā ieguldīja nevis savu naudu, bet savus nomaksātos nodokļus.
, 2013-10-22 10:19, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kādas problēmas, ja izlase spēlēs Liepājas Daugavas stadionā?
Man personīgi šķiet ka nekādu problēmu šeit nav.
saule spīd kamerā
, 2013-10-22 10:20, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kādas problēmas, ja izlase spēlēs Liepājas Daugavas stadionā?
Man personīgi šķiet ka nekādu problēmu šeit nav.
Tev kā ar saprašanu? 60% Latvijas iedzīvotāju dzīvo Rīgā. Lai Liepājas stadions pārņemtu Latvijas futbola izlasi ir 5% labākajā gadījumā.
1. Iedzīvotāji Rīgā.
2. Lielākie fanu klubi bāzējas Rīgā.
3. Futbols bez skatītājiem kkur Liepājā nomirs pavisam

Dodu 90%, ka drīz vien spēlēsim Daugavas stadionā Rīgā. Jo stadionam vienīgais, kas šobrīd iztrūkst ir tablo. Pārējais ir un atbilstība FIFA un UEFA standartiem pat tagad ir. Prasībām atbilst!
, 2013-10-22 10:24, pirms 10 gadiem
bembists rakstīja: saule spīd kamerā
Arī tas ir risināms jautajums,jo televīzijas filmē ar daudz vairak kamerām,kas dod iespeju izvēleties dažādus filmēšanas rakursus.
, 2013-10-22 10:25, pirms 10 gadiem
vanagz rakstīja: Tev kā ar saprašanu? 60% Latvijas iedzīvotāju dzīvo Rīgā. Lai Liepājas stadions pārņemtu Latvijas futbola izlasi ir 5% labākajā gadījumā.
1. Iedzīvotāji Rīgā.
2. Lielākie fanu klubi bāzējas Rīgā.
3. Futbols bez skatītājiem kkur Liepājā nomirs pavisam

Dodu 90%, ka drīz vien spēlēsim Daugavas stadionā Rīgā. Jo stadionam vienīgais, kas šobrīd iztrūkst ir tablo. Pārējais ir un atbilstība FIFA un UEFA standartiem pat tagad ir. Prasībām atbilst!
Arī preču vilcieni fonā?
, 2013-10-22 10:25, pirms 10 gadiem
mecenāts... mazliet smieklīgi izklausās!
, 2013-10-22 10:30, pirms 10 gadiem
vanagz rakstīja: Tev kā ar saprašanu? 60% Latvijas iedzīvotāju dzīvo Rīgā. Lai Liepājas stadions pārņemtu Latvijas futbola izlasi ir 5% labākajā gadījumā.
1. Iedzīvotāji Rīgā.
2. Lielākie fanu klubi bāzējas Rīgā.
3. Futbols bez skatītājiem kkur Liepājā nomirs pavisam

Dodu 90%, ka drīz vien spēlēsim Daugavas stadionā Rīgā. Jo stadionam vienīgais, kas šobrīd iztrūkst ir tablo. Pārējais ir un atbilstība FIFA un UEFA standartiem pat tagad ir. Prasībām atbilst!
Sāksim ar to, ka civilizēta pasaule jau sen ir prakse vairums izlašu spēles (visos sporta veidos) censties aizvadīt ārpus galvaspilsētām.
Otrkārt, tik ''daudz'' skatītājus kas iet uz futbolu Rīga bez problemām var nodrošināt arī Liepājā.
, 2013-10-22 10:31, pirms 10 gadiem
finkelstains rakstīja: SPORTA PILI jau nojauca - lielie pelnītāji. Tikai valsts naudu māk iztērēt.Celtnes ir jānojauc,kad tās sāk traucēt ,nevis peļņas nolūkos
Kas tik mūsu valstij nav jādara, cilvēku nezināšanas un muļķības dēļ.
, 2013-10-22 10:38, pirms 10 gadiem
Namej neispringsti
Man nav nekas pret , ja Liepājā rīkotu izlases mačus.
Sagatavojiet 3.katagorijas UEFA kritērijiem atbilstošu un uz priekšu!
Minimums priekš 3.kategorijas:
UEFA stadium categories - Wikipedia, the free...
, 2013-10-22 10:43, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Sāksim ar to, ka civilizēta pasaule jau sen ir prakse vairums izlašu spēles (visos sporta veidos) censties aizvadīt ārpus galvaspilsētām.
Otrkārt, tik ''daudz'' skatītājus kas iet uz futbolu Rīga bez problemām var nodrošināt arī Liepājā.
Tu aizmirsi piebilst, pārbaudes spēles.

Var jau spēlēt arī ārpus galvaspilsētas, bet vajadzīga vēl arī cita infrastruktūra, lidosta, viesnīcas, restorāni. Vai nelielās pilsētās vispār ir izdevīgi to visu būvēt, ja jau pēc PČ hokejā, Rīgā nezināja ko darīt jaunuzceptajās viesnīcās. Nav pretenzijas pret Liepāju, bet labāk jau būtu kaut ko būvēt Latvijas vidū, Jelgavā, Olainē, bet ne jau kādā galā.
, 2013-10-22 10:49, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Tu aizmirsi piebilst, pārbaudes spēles.

Var jau spēlēt arī ārpus galvaspilsētas, bet vajadzīga vēl arī cita infrastruktūra, lidosta, viesnīcas, restorāni. Vai nelielās pilsētās vispār ir izdevīgi to visu būvēt, ja jau pēc PČ hokejā, Rīgā nezināja ko darīt jaunuzceptajās viesnīcās. Nav pretenzijas pret Liepāju, bet labāk jau būtu kaut ko būvēt Latvijas vidū, Jelgavā, Olainē, bet ne jau kādā galā.
Agri , Liepājai nav ne vainas. Pietiks nedaudz uzlabot stadionu un izlases kvalifikācijas un pārbaudes spēles var rīkot bez problēmām tur. Nekas nav jāceļ.
Latvijas izlase nav Rīgas klubs, es tikai atbalstītu t/ādu praksi rīkot spēles arī citur Latvijā.
Galvenais lai stadionu saved kārtībā. Lidosta tur ir, nekādu problēmu. Viesnīcu un bāru ar pietiks, netaisamies rīkot finālturnīru , bet spēlēt kvalifikāciju
, 2013-10-22 10:56, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Sāksim ar to, ka civilizēta pasaule jau sen ir prakse vairums izlašu spēles (visos sporta veidos) censties aizvadīt ārpus galvaspilsētām.
Sāksim ar to, ka ārpus galvaspilsētām (vai pareizāk būtu teikt - ārpus valsts labākā stadiona) aizvada nesvarīgas spēles - lielākoties pārbaudes spēles vai arī atlases cikla mačus pret nevienu neinteresējošiem pretiniekiem. Bet par atlases cikla mačiem tas attiecas uz grandu valstīm, nevis uz visām - jo īpaši tādām autsaiderēm kā Latviju.

Ar retiem izņēmumiem Rīgā uz kvalifikācijas spēlēm nāk diezgan pieklājīgs skaits cilvēku - absolūti neticu, ka Liepājā ir tāds pats potenciāls. Galvenokārt Liepājas iedzīvotāju skaita un tās ģeogrāfiskā novietojuma dēļ.
, 2013-10-22 10:57, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Sāksim ar to, ka civilizēta pasaule jau sen ir prakse vairums izlašu spēles (visos sporta veidos) censties aizvadīt ārpus galvaspilsētām.
Otrkārt, tik ''daudz'' skatītājus kas iet uz futbolu Rīga bez problemām var nodrošināt arī Liepājā.
Piemēram no Prāgas atlidot līdz Rīgai ir 1,45 h, no Rīgas līdz Liepājai autobuss iet 3,30h.
Un kā tu ieteiktu nokļūt 5000 Bosniešu faniem uz Liepāju? Ar "paputkām"? Satiksmes utobusos vietas atradīsies labi ja kādiem 200, lai paspētu uz spēli.
Man nav nekas pret Liepāju, bet domā ar galvu
, 2013-10-22 10:58, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Namej neispringsti
Man nav nekas pret , ja Liepājā rīkotu izlases mačus.
Sagatavojiet 3.katagorijas UEFA kritērijiem atbilstošu un uz priekšu!
Minimums priekš 3.kategorijas:
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories
Ko man iespringt, jo ne jau man par to lemt. Vienkārši izsaku savu viedokli.
Attiecība uz šo kategoriju, tad tur nevajadzētu būt īpaši daudz problēmam, jo Liepājas Daugavas stadiona visu paaudžu LV izlase ar FIFA un UEFA akceptu ir aizvadījušas pietiekami daudz dažādu spēļu. Arī klubu līmenī.
, 2013-10-22 11:00, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ko man iespringt, jo ne jau man par to lemt. Vienkārši izsaku savu viedokli.
Attiecība uz šo kategoriju, tad tur nevajadzētu būt īpaši daudz problēmam, jo Liepājas Daugavas stadiona visu paaudžu LV izlase ar FIFA un UEFA akceptu ir aizvadījušas pietiekami daudz dažādu spēļu. Arī klubu līmenī.
Klubu līmenī, skatoties kura kārta, jo augstāka kārta eirokausos, jo lielākas prasības – tādas Ventspils - Zurich vai Uefa kausa grupu turnīra spēles bez pārbūves stabili nevarētu aizvadīt Liepājas stadionā...
, 2013-10-22 11:03, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Tu aizmirsi piebilst, pārbaudes spēles.

Var jau spēlēt arī ārpus galvaspilsētas, bet vajadzīga vēl arī cita infrastruktūra, lidosta, viesnīcas, restorāni. Vai nelielās pilsētās vispār ir izdevīgi to visu būvēt, ja jau pēc PČ hokejā, Rīgā nezināja ko darīt jaunuzceptajās viesnīcās. Nav pretenzijas pret Liepāju, bet labāk jau būtu kaut ko būvēt Latvijas vidū, Jelgavā, Olainē, bet ne jau kādā galā.
Jā protams ārpus Rīgas mums džungļi meži sabrukušas šosejas un iezemieši ar mačetēm, kas slepkavo tūristus

Es protams ļoti atvainojos, bet kā cilvēks kurš 13 savas dzīves gadus ir savulaik nodzīvojis Liepājā gribētu tev atgādināt, ka Liepājā ir starptautiska lidosta, par viesnīcām runājot, Liepājā ir divas 5 zvaigžņu viesnīcas Promenāde un Amrita vēl pāris 4 zvaigžņu. Arī aizbraukt uz futbolu nav problēmas, jo katram trešajam rīdziniekam Liepājā ir pa tantei, omei vai vēl kādam rada gabalam u.t.t.

Ja mēs paskatāmies uz Eiropas futbola izlasēm, tad sen ir pagājuši tie laiki, kad visi, kā angļi savulaik spēlē tikai Vemblijā. Pie tam Liepājā arī publiku varētu vairāk interesēt tas kas notiek laukumā un nebūtu visu laiku jāklausās satraukti telefonzvani, "kak tam rosija sigrala s azerbaidžanam", kas blakus sēdētāju acīmredzot interesēja daudz vairāk nekā laukumā notiekošais.
, 2013-10-22 11:06, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ko man iespringt, jo ne jau man par to lemt. Vienkārši izsaku savu viedokli.
Attiecība uz šo kategoriju, tad tur nevajadzētu būt īpaši daudz problēmam, jo Liepājas Daugavas stadiona visu paaudžu LV izlase ar FIFA un UEFA akceptu ir aizvadījušas pietiekami daudz dažādu spēļu. Arī klubu līmenī.
Klubu līmenī tikai kvalifikāciju tur var spēlēt.
Grupu turnīriem vajag 4.kategoriju.
3.kategorija arī nav līdz galam Liepājā!
, 2013-10-22 11:06, pirms 10 gadiem
Shmidzis rakstīja: Piemēram no Prāgas atlidot līdz Rīgai ir 1,45 h, no Rīgas līdz Liepājai autobuss iet 3,30h.
Un kā tu ieteiktu nokļūt 5000 Bosniešu faniem uz Liepāju? Ar "paputkām"? Satiksmes utobusos vietas atradīsies labi ja kādiem 200, lai paspētu uz spēli.
Man nav nekas pret Liepāju, bet domā ar galvu
vasarā uz Beach party un Summer sound uz Liepāju atbrauc 15-20 tūkstoši un varbūt tikai 3-4 tūkstoši no viņiem dzīvo teltīs, pārējie izmanto Liepājas viesnicas, lauku viesu namus u.t.t. Pie tam daļa bosniešu brauca ar autobusiem, vēl daļai bija čarterlidmašīna, kura var lidot arī pataisno uz Liepājas starptautisko lidostu.
, 2013-10-22 11:08, pirms 10 gadiem
Edgars rakstīja: Jā protams ārpus Rīgas mums džungļi meži sabrukušas šosejas un iezemieši ar mačetēm, kas slepkavo tūristus

Es protams ļoti atvainojos, bet kā cilvēks kurš 13 savas dzīves gadus ir savulaik nodzīvojis Liepājā gribētu tev atgādināt, ka Liepājā ir starptautiska lidosta, par viesnīcām runājot, Liepājā ir divas 5 zvaigžņu viesnīcas Promenāde un Amrita vēl pāris 4 zvaigžņu. Arī aizbraukt uz futbolu nav problēmas, jo katram trešajam rīdziniekam Liepājā ir pa tantei, omei vai vēl kādam rada gabalam u.t.t.

Ja mēs paskatāmies uz Eiropas futbola izlasēm, tad sen ir pagājuši tie laiki, kad visi, kā angļi savulaik spēlē tikai Vemblijā. Pie tam Liepājā arī publiku varētu vairāk interesēt tas kas notiek laukumā un nebūtu visu laiku jāklausās satraukti telefonzvani, "kak tam rosija sigrala s azerbaidžanam", kas blakus sēdētāju acīmredzot interesēja daudz vairāk nekā laukumā notiekošais.
Cik pasažieru lidmašīnas ir nosēdušās pēdējajā laikā Liepājas starptrautiskajā lidostā?
, 2013-10-22 11:08, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Tu aizmirsi piebilst, pārbaudes spēles.

Var jau spēlēt arī ārpus galvaspilsētas, bet vajadzīga vēl arī cita infrastruktūra, lidosta, viesnīcas, restorāni. Vai nelielās pilsētās vispār ir izdevīgi to visu būvēt, ja jau pēc PČ hokejā, Rīgā nezināja ko darīt jaunuzceptajās viesnīcās. Nav pretenzijas pret Liepāju, bet labāk jau būtu kaut ko būvēt Latvijas vidū, Jelgavā, Olainē, bet ne jau kādā galā.
Arī oficialās kvali spēles tiek aizvadītas ārpus galvaspilsētām.
Liepājā ir pilnīgi visa infrastruktūra, lai ne tika vinai izlasei nodrošinātu ilglaicīgaku uzturēšanos. Neaizmirsti, ka Liepājā katru gadu notiek virkne dažādu raudzu čempionāti basketbolā, kuru spēlētajus kaut kur bija jāizvieto. Arī lidostu nepieciešamības gadījumā var izmantot.
Piekrītu, ka kaut kur LV vidiene (un vispār regulāri mainīt pilsētas) notiktu šīs spēles, bet atšķirība ir tā, ka Liepājai gandrīz viss jau ir, bet citur vel daudz kas jābūvē.
, 2013-10-22 11:24, pirms 10 gadiem
Shmidzis rakstīja: Cik pasažieru lidmašīnas ir nosēdušās pēdējajā laikā Liepājas starptrautiskajā lidostā?
Regulārie reisi vairs nav, bet čarteri joprojam Liepājas lidostā nosēžas.
, 2013-10-22 11:31, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Regulārie reisi vairs nav, bet čarteri joprojam Liepājas lidostā nosēžas.
Cik ilgs laiks un nauda vajadzīga, lai Daugavpils, Balvu, Rēzeknes futbola fans atbrauktu uz Liepāju uz izlases spēli? It sevišķi, ja ņem vērā, ka izlases spēles notiek darbadienās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-22 11:41, pirms 10 gadiem
Shmidzis rakstīja: Cik ilgs laiks un nauda vajadzīga, lai Daugavpils, Balvu, Rēzeknes futbola fans atbrauktu uz Liepāju uz izlases spēli? It sevišķi, ja ņem vērā, ka izlases spēles notiek darbadienās...
Daugavpilī ar netraucētu 3.kategorijas UEFA stadions un nebūtu problēmu tur rīkot un Balvu fanam ierasties. Būtu tuvāk nekā uz Rīgu braukt, protams ja vispār kāds brauc.
Rēzeknē ar par futbolu aizmirsusi, kad bija virslīgā klubs, tribīnes vienmēr bija pilnas!
Tu jau sāc demagoģiju un tukšu pļūtīšanu - pļūtīšanas pēc.
Uz katru atbildi atbildē ar pretjautajumiem, labi zinot situāciju un atbildes.
, 2013-10-22 11:47, pirms 10 gadiem
Shmidzis rakstīja: Cik ilgs laiks un nauda vajadzīga, lai Daugavpils, Balvu, Rēzeknes futbola fans atbrauktu uz Liepāju uz izlases spēli? It sevišķi, ja ņem vērā, ka izlases spēles notiek darbadienās...
Jautajums-cik šo Daugavpils, Balvu, Rēzeknes fanu reāli brauc uz spēlēm Skonto stadionā? Pāris desmiti būs?
Protams, ka vienmēr kāds būs neapmierināts, bet tas nemaina faktu, ka LFF jebkura gadījumā patreizējos apstākļos būs grūti atrast stadionu Rīgā,kur aizvadīt izlases spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-10-22 11:50, pirms 10 gadiem
Daugavas Stadions būtu visnormālākais. Savā laikā tur pat Barcelona, Inter un Chelsea ir spēlējusi

Tribīnes nedaudz jāuzfrišina un 5,5 tk saiet mierīgi. Apgaismojums līmenī un piekļuve pavisam ideāla. Blakus centrs, purvciems, pļavnieki, dārzciems... uz lielajiem grandiem es domāju ka būtu pārpildīts un varētu no tilta skatīties spēli

Bet nu kauns LFF, pa šiem entajiem gadiem sen jau varēja kko sabīdīt, kaut vai caur saviem draugiem UEFA. Mežeckis tak tur katrā pasākuma putna pienu dzer no sudrabas glāzēm.... un nevar kaut kādu parasto 10 000 vietīgo stadionu uzbliezt? Mecenāti atradušies.... nolaiduši visu līdz atkritumu līmenim.
, 2013-10-22 11:52, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Daugavpilī ar netraucētu 3.kategorijas UEFA stadions un nebūtu problēmu tur rīkot un Balvu fanam ierasties. Būtu tuvāk nekā uz Rīgu braukt, protams ja vispār kāds brauc.
Rēzeknē ar par futbolu aizmirsusi, kad bija virslīgā klubs, tribīnes vienmēr bija pilnas!
Tu jau sāc demagoģiju un tukšu pļūtīšanu - pļūtīšanas pēc.
Uz katru atbildi atbildē ar pretjautajumiem, labi zinot situāciju un atbildes.
Viss ir vienkārši – Rīga atrodas pa vidu Latvijai – Liepāja ellē d..sā Latvijas DR pašā stūrī, tomēr vairāk vai mazāk, bet uz Rīgu var atbrauk no visām pusēm un izlašu spēļu stadionam jābūt ap 10 000 vietām...
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Gruzijas līdzjutēji pēc valstsvienības iekļūšanas Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā. Foto: Irakli Gedenidze/Reuters/Scanpix
10

Tbilisi izplūst gavilēs: Gruzija pieveic grieķus un pirmo reizi spēlēs EČ

Šovasar Vācijā Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā debitēs Gruzijas valstsvienība, kura pārspēļu turnīra finālā savā laukumā Tbilisi ar 0:0, 4:2 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Grieķijas futbolistus.