Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Putrālim pirmie vārti sezonā, "Smiltene/ BJSS" svarīgā spēlē pārspēj "RTU"

Toms Markss
Toms Markss

Putrālim pirmie vārti sezonā, "Smiltene/ BJSS" svarīgā spēlē pārspēj "RTU"
Edgars Jansons (sarkanajā formā)
Foto: Agnis Melderis

Sestdien komanda.lv 1. līgas futbola čempionāta 19. kārtas spēlē FK “Smiltene/ BJSS” izbraukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja turnīra tabulas kaimiņus - “RTU” vienību. Ar vārtu guvumu smilteniešu labā izcēlās Edgars Jansons, Kristers Aldis Puriņš un Reinis Putrālis, kuram šie bija pirmie vārti šajā sezonā 1. līgas čempionātā.

Pilnā sparā sācies komanda.lv 1. līgas futbola čempionāta otrais aplis. “Smiltene/ BJSS” pēc veiksmīgi aizvadītā pirmā apļa, kuru noslēdza astotajā vietā, otro apli sāka ar diviem zaudējumiem. Vispirms mājās ar 3:5 tika atzīta vicelīderes “Rēzekne FA” pārākums, kam sekoja smaga sakāve Rīgā, kad ar 0:5 tika zaudēts “Skonto” vienībai.
Sestdien, 20. augustā, “Smiltene/ BJSS” komandas 14 spēlētāju sastāvā atkārtoti devās uz Rīgu, lai tiktos ar turnīra tabulas kaimiņiem – “RTU” komandu.

Abas vienības vienu no otras šķīra vien trīs punkti. Rīdzinieki, kuru sastāvu veido pamatā “Skonto” sistēmas jaunatnes spēlētāji, ieņēma astoto vietu ar 26 punktiem, kamēr smiltenieši ar 23 punktiem bija devītie. Jāņem vērā gan, ka vidzemnieki aizvadījuši par vienu spēli mazāk.

Smiltenes komandas galvenais treneris Raimonds Dūmiņš uzbrukumā izvēlējās likt komandas rezultatīvāko futbolistu Edgaru Jansonu, kuram pa malām palīdzēja uzbrūkošie pussargi – Kristers Aldis Puriņš un Kristaps Ozols. Tāpat uzbrukumā ļoti nozīmīga loma bija Elvim Teremko. Laukuma centrā darbojās Eduards Stīpnieks, kā arī Reinis Purtrālis. Tikmēr aizsardzībā spēlēja Eduards Veģeris, Eduards Deičs, Mārtiņš Rakštelis un Dāvis Gaigals. Vārtus sargāja komandas kapteinis Dagnis Sausais. Rīdziniekiem tikmēr palīdzēt nevarēja komandas rezultatīvākais spēlētājs Marks Smuļko. Tomēr laukumā devās tādi pieredzējuši vīri kā – Igors Korobļovs un Sergejs Golubevs.

Spēles sākumā bīstamāk uzbruka mājinieki, radot apdraudējumu Sausā sargātajiem vārtiem, tomēr smiltenieši kopīgiem spēkiem prata izturēt sākuma spiedienu. Puslaika turpinājumā jau vairāki bīstami momenti veidojās arī pie rīdzinieku vārtiem. Ar sitieniem no distances izcēlās Puriņš un Teremko, bet labs moments no vārtu priekšas bija arī Jansonam. Tieši “Smiltene/ BJSS” arī prata atklāt spēles rezultātu. Pēc veiksmīgas partneru piespēles, un izmantojot pretinieku pozicionālo kļūdu, ar vārtu guvumu izcēlās Edgars Jansons, panākot 1:0. Turpinājumā iespējas gūt vārtus bija abām vienībām. Vienā no epizodēm smilteniešus no vārtu zaudējuma glāba arī Sausais, bet vairākkārt pašaizliedzīgi nospēlēja aizsargi. Pēc puslaika minimāla smilteniešu vadība.

Otrā puslaika sākuma ļoti veiksmīgs bija “RTU” komandai, kas jau 47. minūtē panāca izlīdzinājumu. Smilteniešiem neizdevās izraidīt bumbu no sava laukuma, ko izmantoja Kirils Grigorovs, sitot bumbu vārtos. Turpinājumā laukumā valdīja divu līdzvērtīgu komandu cīņa. Varēja prognozēt, ka cīņas likteni var izšķirt vieni gūti vārti. 59. minūtē smiltenieši izveidoja lielisku uzbrukumu, kurā iesaistījās gan Elvis Teremko, gan Edgars Jansons. Tomēr par epizodes galveno varoni kļuva Kristers Aldis Puriņš, kurš saņēmis lielisku piespēli, ar precīzu sitienu no vārtu priekša panāca 2:1 Smiltenes labā.

Atlikušajā daļā smiltenieši lielāku uzmanību pievērsa aizsardzībai, sagādājot grūtības pretiniekiem nonākt pie labām vārtu gūšanas iespējās. Vēl vairāk. 82. minūtē lielisku sitienu izpildīja Edgars Jansons. Bumbu atvairīja rīdzinieku vārtsargs Daniils Isačenko, bet tā nonāca pa sitienam Reinim Putrālim. Jaunais spēlētājs savu iespēju garām nelaida un guva savus pirmos vārtus šajā 1. līgas sezonā. Pēdējās minūtēs laukumā devā smilteniešu spēlējošais treneris Raimonds Dūmiņš, nomainot lielisku spēli aizvadošo Eduardu Stīpnieku. Rezultāts tā arī nemainījās. “Smiltene/ BJSS” izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru ar rezultātu 3:1. Pēc šīs cīņas abām komandām turnīra tabulā ir pa 26 punktiem un tās dala astoto/ devīto vietu. Tiesa gan, smilteniešiem ir viena spēle rezervē.

Jau sestdien, 27. augustā, pulksten 16:00 Tepera stadionā norisināsies 20. kārtas spēle, kurā “Smiltene/ BJSS” uzņems turnīra līdervienību “Babīti”.

RTU FC – Smiltene/ BJSS: 1:3 (0:1) Grigorovs 47'; Jansons 25 ', Puriņš 59 ', Putrālis 81 '
Smiltene/ BJSS sastāvs: Dagnis Sausais, Dāvis Gaigals, Eduards Deičs, Eduards Veģeris, Mārtiņš Rakštelis, Eduards Stīpnieks līdz 89 ', Reinis Putrālis, Elvis Teremko, Kristers Aldis Puriņš, Kristaps Ozols (līdz 46 '), Edgars Jansons, Toms Mežulis (rezervē), Dāvis Rutks (no 46'), Raimonds Dūmiņš (no 89').

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
FK Smiltene/ BJSS