Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Karvahals: "Nedomāju, ka Irāna spēlēja futbolu"

Karvahals: "Nedomāju, ka Irāna spēlēja futbolu"
Dani Karvahals
Foto: Sipa/Scanpix

Vakar pirmo uzvaru 2018. gada Pasaules kausā izcīnīja Spānijas izlase, kas grūtā mačā ar 1:0 pieveica Irānu. Aizsargs Dani Karvahals norādīja, ka aizsargāšanās ir daļa no futbola, kamēr laika vilkšana un tēlošana ne.

"Bija smaga spēle, bet zinājām, ka tā būs. Irānas plāns ir diezgan skaidrs. Galvenais, ka izcīnījām uzvaru, un tagad ir pilnīgi skaidrs, kas jāizdara, lai kļūtu par grupas uzvarētājiem," pēc mača teica malējais aizsargs Dani Karvahals. "Viņi izveidoja necaursitamu aizsardzību, un tā ir daļa no futbola. Taču laika vilkšana un savainojumu tēlošana – nedomāju, ka tas ir futbols vai atbilst futbola garam. Viņu spēlētāji atkal un atkal krita gar zemi bez iemesla, pat ja viņi nebija savainoti, pat ja nebija pārkāpuma."

"Spēlēt pret komandu, kas sēž aizsardzībā un aizstāvas ar desmit futbolistiem, ir grūti. Tomēr tieši šādos mačos tiek izcīnīts Pasaules kauss. Ceļā atrodas šķēršļi, un ir jāatrod veids, kā izcīnīt trīs punktus. Tagad pats svarīgākais ir uzvarēt grupā," pauda Karvahals, kurš Čempionu līgas finālā gūtā savainojuma dēļ bija spiests izlaist turnīra pirmo maču. "Otrajā puslaikā spēlējām labāk. Taču mums bija nepieciešams tik ilgs laiks, lai gūtu vārtus, ka zemapziņā gribējām sargāt pārsvaru. Arī pretiniekiem bija iespējas."

Tikmēr Irānas valstsvienības galvenais treneris Karlušs Keirušs, atbildot uz jautājumu, vai Āzijas futbols ķer rokās Eiropas futbolu, bija noskaņots negatīvi. "Mans viedoklis ir tieši pretējs. Pirms diviem gadiem teicu, ka Eiropas futbols ir veicis ļoti lietu atrāvienu no citām valstīm un kontinentiem. Izredzes ir tikai komandām, kuru futbolisti spēlē Eiropā. Āzijā ir problēmas. Āfrikā ir problēmas."

"Jā, ir Maroka un Senegāla, kuras saucam par Āfrikas komandām, taču tās nav Āfrikas komandas. Tie ir āfrikāņu futbolisti, kuri spēlē Eiropā un kuri pēc tam palīdz savām izlasēm. Futbolā esmu 37 gadus, un situācija ir vairāk nekā skaidra," pauda Keirušs, kura vadītā komanda pirmajā mačā ar 1:0 pieveica Maroku, pretiniekiem ieraidot bumbu savos vārtos.

"Pirms četriem gadiem aiza starp Āziju un Āfriku bija liela, pirms astoņiem gadiem tā bija liela, un tā turpina augt, no Pasaules kausa uz Pasaules kausu. Attīstības plāni Āzijā un Āfrikā nevar būt tādi paši, kādi tie ir Eiropā. Nedrīkst prasīt, lai Irāna kvalifikācijas spēlei sagatavojas četrās dienās, tāpat kā to dara Vācija, Brazīlija un Portugāle. Tā ir nejēdzība," teica Keirušs. Lielākā daļa Eiropas komandu Pasaules kausam kvalificējās pēc desmit mačiem, kamēr Irāna ceļazīmi ieguva pēc 18 mačiem.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2018/06/20/foo...
https://en.as.com/en/2018/06/21/foo...


, 2018-06-21 16:09, pirms 6 gadiem
Interesanti, ko gan vakar darīja spāņi, ja irāņi nespēlēja futbolu?!! Irāņiem vārtu momentu bija vairāk nekā spāņiem, kuri pat vienīgo golu nevīžoja iesist bez rikošeta... Lielmeistari piespēļu došanā šķērsām laukumam! To es par spāņiem vakar. Pliekans futbols no spāņu puses. Kas vēl būtu ja irāņi tos abus momentus būtu realizējuši?
, 2018-06-21 16:26, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Interesanti, ko gan vakar darīja spāņi, ja irāņi nespēlēja futbolu?!! Irāņiem vārtu momentu bija vairāk nekā spāņiem, kuri pat vienīgo golu nevīžoja iesist bez rikošeta... Lielmeistari piespēļu došanā šķērsām laukumam! To es par spāņiem vakar. Pliekans futbols no spāņu puses. Kas vēl būtu ja irāņi tos abus momentus būtu realizējuši?
Vari atbildēt cik sitieni bija Irānai vārtu rāmī?
, 2018-06-21 17:02, pirms 6 gadiem
TRIO rakstīja: Vari atbildēt cik sitieni bija Irānai vārtu rāmī?
Sitieni vārtu rāmī ne vienmēr atspoguļo reālo situāciju. Var uzripināt 10 sitienus vārtsargam rokās vai arī trāpīt 10 sitienus pa stabu/pārliktni un palikt ar 0 sitieniem pa vārtiem.
Konkrētajā spēlē irāņiem bija labi momenti, kur pievīla precizitāte, spāņiem pašiem nebija diez ko labāki momenti un vienīgo golu, kā jau augstāk rakstīja, guva tikai pateicoties irāņu aizsargam.
, 2018-06-21 18:36, pirms 6 gadiem
blah rakstīja: Sitieni vārtu rāmī ne vienmēr atspoguļo reālo situāciju. Var uzripināt 10 sitienus vārtsargam rokās vai arī trāpīt 10 sitienus pa stabu/pārliktni un palikt ar 0 sitieniem pa vārtiem.
Konkrētajā spēlē irāņiem bija labi momenti, kur pievīla precizitāte, spāņiem pašiem nebija diez ko labāki momenti un vienīgo golu, kā jau augstāk rakstīja, guva tikai pateicoties irāņu aizsargam.
Tu domā, ka irāņi šajā spēlē bija labāki par spāņiem? Futbols bija neskatāms, nedz spāņiem kaut kas prātīgs sanāca, nedz irāņi centās spēlēt, viebkārši nolika 10 cilvēku autobusu un atsitās līdz brīdim kamēr spāņiem tas vienīgais neielidoja.
Pēc tavām domām Irāņi bija pelnījušj uzvaru šādā mačā?
, 2018-06-21 19:25, pirms 6 gadiem
TRIO rakstīja: Tu domā, ka irāņi šajā spēlē bija labāki par spāņiem? Futbols bija neskatāms, nedz spāņiem kaut kas prātīgs sanāca, nedz irāņi centās spēlēt, viebkārši nolika 10 cilvēku autobusu un atsitās līdz brīdim kamēr spāņiem tas vienīgais neielidoja.
Pēc tavām domām Irāņi bija pelnījušj uzvaru šādā mačā?
Nē, protams, ka ne labāki, nemaz arī to neteicu, tik to, ka abiem bija momenti, bet spāņu izteicieni ir pārāk iedomīgi, jo viņu pašu futbols bija gandrīz tik pat briesmīgs cik irāņu, stumdīja sūdu laukuma vidū bezjēgā.
Vai irāņi bija pelnījuši uzvaru, noteikti ka nē, bet, objektīvi skatoties, grūti arī teikt, ka spāņi ļoti bija pelnījuši uzvaru.
, 2018-06-22 01:49, pirms 6 gadiem
Kurš nu to būtu teicis, vienas no vistēlojošākajām komandām pasaulē spēlētājs no Spānijas.
Saprastu, ja vēl angļi vai vācieši ko tādu teiktu, kam reti raksturīga tēlošana.
, 2018-06-22 01:50, pirms 6 gadiem
TRIO rakstīja: Vari atbildēt cik sitieni bija Irānai vārtu rāmī?
Ar 0 sitieniem vārtos var arī uzvarēt.
Kristaps Blanks. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Tukumnieks Blanks un Virslīgas līdere "Riga" kārtas ievadā viesosies Tukumā

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā sāksies ar vienu spēli otrdienas vakarā starp "Tukums 2000"/"Telms" un "Riga" komandām. Cīņas sākums gaidāms plkst. 17.30, tiešraide portālā Sportacentrs.com un kanālā TV4.
Kouls Pālmers. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix
5

Pālmers iesit pokeru un panāk Holannu, ''Chelsea'' grauj ''Everton''

Anglijas futbola Premjerlīgas 33. kārtas noslēgumā Londonas ''Chelsea'' ar 6:0 ''Stamford Bridge'' stadionā sagrāva Liverpūles ''Everton''. Četrus vārtus uzvarētāju rindās guva Kouls Pālmers.
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
101

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.