Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Bijušais Beļģijas izlases treneris Vilmotss vadīs Kotdivuāru

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Bijušais Beļģijas izlases treneris Vilmotss vadīs Kotdivuāru
Marks Vilmots
Foto: AP/Scanpix

Marks Vilmotss ir parakstījis divu gadu līgumu ar Kotdivuāras izlasi, kuru pēc katastrofālā Āfrikas kausa pameta Mišels Djusē. Izlases nākamās spēles sagaidāmas 24. un 27. martā, kad aizvadīs pārbaudes mačus pret Krieviju un Senegālu.

Kādreizējais uzbrūkošais pussargs vēl vasarā vadīja Beļģijas izlasi Eiropas čempionātā, bet pēc neveiksmes pret Velsu ceturtdaļfinālā viņš tika atlaists. Marks Vilmots savu valsti futbolā vadīja četrus gadus, to laikā kvalificējās Pasaules kausam, sasniedzot ceturtdaļfinālu. Pēc atlaišanas viņš investēja 140 tūkstošus aviokompānijā, bet nesen tā bankrotēja.

Interesants fakts, kā futbolists Marks Vilmotss 1999. un 2000. gadā divreiz guva vārtus pret Latvijas izlasi, abas reizes kaldinot uzvaras.

Janvārī Kotdivuāra devās aizstāvēt savu titulu Āfrikas Nāciju kausā, bet pagalam neveiksmīgi, jo guva divus neizšķirtus un cieta zaudējumu izšķirošajā grupas spēlē pret Maroku. Galvenais Vilmotsa uzdevums noteikti būs iekļūt 2018. gada Pasaules kausā, pagaidām izlase kvalifikācijas izšķirošo kārtu sākusi veiksmīgi, atrodoties vadībā četru komandu grupā. Vēl gan ir gaidāmas četras spēles, un tikai pirmā vieta tiek uz finālturnīru.

VKomandaSUNZVAP
1.Kotdivuāra21103:14
2.Gabona20200:02
3.Maroka20200:02
4.Mali20111:31

Izmantotie resursi:
Ivory Coast appoint Wilmots as coach - Goal.com