Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

"Atletico" uzvar sešu vārtu spēlē Leverkūzenē

"Atletico" uzvar sešu vārtu spēlē Leverkūzenē
Antuāns Grīzmans
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē Madrides "Atletico" otrdien Leverkūzenē aizraujošā sešu vārtu spēlē ar 4:2 pieveica vietējo "Bayer", sperot platu soli ceturtdaļfināla virzienā. Pagājušās sezonas turnīra finālisti pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru un uz diviem pēc pārtraukuma zaudētajiem vārtiem spēja atbildēt vēl ar diviem rezultatīviem sitieniem.

"Atletico" ar piecām uzvarām triumfēja D grupā, bet "Bayer" pietika ar diviem panākumiem un četriem neizšķirtiem, lai tiktu pie otrās vietas E grupā, turklāt tikai par punktu nācās piekāpties grupas uzvarētājai "Monaco". Abas komandas savā starpā izspēlēja astotdaļfinālu jau pirms diviem gadiem. Toreiz abi mači beidzās ar 1:0, bet 11 metru sitienu sērijā labāki izrādījās spāņi (3:2).

Leverkūzenes klubs Eirokausos savā laukumā nebija zaudējis desmit spēlēs (piecas uzvaras un pieci neizšķirti). Līdz šim pēdējo neveiksmi Eirokausos savu skatītāju priekšā „Bayer” cieta 2014. gada 26.novembrī, ar 0:1 piekāpjoties „Monaco”.

Mača sākumā abas komandas darbojās visai piesardzīgi, ilgi pieturot bumbu laukuma vidusdaļā un bieži pārkāpjot noteikumus. Mača 12. minūtē skatītāji sagaidīja pirmo vārtu gūšanas momentu, un iespēja izvirzīties vadībā bija viesiem. Antuāns Grīzmans saņēma bumbu pie soda laukuma robežas un sita apakšējā stūrī, taču mājinieku vārtsargs Leno bumbu atvairīja.

Taču piecas minūtes vēlāk „Atletico” izdevās izvirzīties vadībā. Sauls Nigess sita no distances, un Leno nespēja tvert bumbu, kas ielidoja kreisajā augšējā stūrī – 1:0 viesu labā. Astoņas minūtes vēlāk situācija laukuma saimniekiem kļuva kritiska. Šoreiz Grīzmans savu iespēju garām nepalaida – pēc viņa sitiena bumba aizskāra vārtu pārliktni un ielidoja tīklā, dubultojot „Atletico” pārsvaru.

Pusstundas izskaņā aktivizējās arī „Bayer”. Kevina Kampla sitienu apakšējā stūrī ar milzu pūlēm atvairīja „Atletico” vārtsargs Migels Angels Moija. Taču regulāri turēt spriedzē viesu aizsardzību mājiniekiem neizdevās un jau pēc dažām minūtēm Grīzmans varēja padarīt rezultātu pavisam nepieklājīgu, bet viņa raidījumu no lieliskas pozīcijas atvairīja Leno. Līdz puslaika beigām „Atletico” aizsardzība pārliecinoši tika galā ar „Bayer” centieniem atgūt kaut vienus vārtus, un pēc puslaika daudzsološs divu vārtu pārsvars Spānijas klubam.

Jau uzreiz pēc spēles atsākšanas skatītāji „BayArena” stadionā varēja uzgavilēt. Benjamins Heinrihs precīzi piespēlēja bumbu soda laukumā Karimam Belarabi, kurš neatvairāmi sita kreisajā apakšējā stūrī, panākot 1:2.

Divas minūtes vēlāk mājinieku līdzjutējiem atkal nācās nopūsties, taču jau pateicoties notikumiem laukuma pretējā pusē. Pēc Madrides kluba spēlētāja Kevins Gameiro sitiena bumbu atvairīja „Bayer” vārtu stabs. „Atletico” futbolisti turpināja itin bieži viesoties un saimniekot „Bayer” vārtu tuvumā, un drīz vien guva arī trešos vārtus. „Bayer” aizsargs Aleksandrs Dragovičs soda laukumā pieturēja Kevinu Gameiro, un pats cietušais izrēķinājās ar vārtsargu Leno, pārliecinoši izpildot 11 metru soda sitienu un panākot 3:1.

„Bayer” nepadevās un mača 68. minūtē tribīnes atkal uzgavilēja. Vārtus gan atkal guva viesu komandas spēlētājs, bet šoreiz Stefans Savičs raidīja bumbu savos vārtos, kļūdījās arī Moija un atkal minimāls – 2:3. Spēles turpinājumā „Atletico” daudz uzmanības veltīja iegūtā pārsvara nosargāšanai.

„Bayer” futbolisti centās centrēt bumbu soda laukumā, taču viesu aizsargi un vārtsargs allaž bija modri. Savukārt mača 86. minūtē madridieši guva ceturtos vārtus. Uz maiņu iznākušais Fernando Toress pēc centrējuma soda laukumā precīzi sita ar galvu, pieliekot punktu „Atletico” uzvarai ar 4:2.

Čempionu līgas 1/8 fināli

Pāris1. spēleVārtu guvēji2. spēle
PSG - Barcelona4:0 (2:0)Di Marija 18' 55'; Drakslers 40'; Kavani 72'08.03
Benfica - Borussia (D)1:0 (0:0)Mitroglu 48'08.03
Bayern - Arsenal5:1 (1:1)Robens 11' Levandovskis 53' Alkantara 56' 63' Millers 88' – Sančess 30'07.03
Madrides Real - Napoli3:1 (1:1)Benzemā 19' Kross 49' Kasemiru 54' – Insinje 8'07.03
Bayer – Atletico2:4 (0:2)Belarabi 48' Savičs (s.v.) 68' – Nigess 17' Grīzmans 25' Gameiro (11 m) 59' Toress 86'15.03
Manchester City - Monaco5:3 (1:2)Stērlings 26' Agvero 58' 71' Stounss 77' Sanē 82' – Falkao 32' 61' Mbapē 40'15.03
Porto - Juventus22.0214.03
Sevilla - Leicester22.0214.03

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2017-02-21 23:50, pirms 7 gadiem
Wow, kas par Čempionu Līgas vakaru...
, 2017-02-21 23:52, pirms 7 gadiem
SUPER!
Simeone labi sagatavojis savu komandu
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
10

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.