Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Latvijas klubi atzīst aizdomīgu maču piedzīvošanu Kiprā

Latvijas klubi atzīst aizdomīgu maču piedzīvošanu Kiprā
FK "Liepāja"/"Mogo" treniņnometnē Kiprā. Foto: fkliepaja.lv

Vismaz divi Latvijas klubi Kiprā ir piedzīvojuši aizdomīgus mačus, sakot, ka šajās spēlēs dīvainus lēmumus pieņēmuši tiesneši. Kādā "Jelgavas" spēlē pirms trim gadiem pēc dīvaina 11 metru soda sitiena pretinieku spēlētājs pat apzināti raidījis bumbu garām vārtiem.

Kā zināms, pirmdien tika publicēts plašs pētījums par aizdomīgām pārbaudes spēlēm Kiprā laikā no 2016. līdz 2018. gadam. Kā viens no organizētājiem tika nosaukts Latvijas futbolists Kirils Grigorovs, kurš karjeras laikā pārstāvējis daudzus skandālos iekļuvušus klubus, bet Kiprā nelicenzēti strādāja par tiesnesi. Stāsts bija par Kiprā bāzēto kompāniju "Androsports", kas organizē dažādu klubu braucienus treniņnometnēs. Pētījumā netika paziņots, kurš, bet tika nosaukts, ka vismaz viena Latvijas komanda piedalījusies aizdomīgā spēlē.

Uzņēmums "Androsports" savā mājaslapā sniedzis plašu informāciju par saviem klientiem un organizētajām spēlēm. Starp klientiem Latvijas klubi nav nosaukti, bet ir pieminētas trīs Latvijas klubu piecas spēles, ko organizējusi tieši šī kompānija. Sportacentrs.com aptaujāja šo klubu pārstāvjus.

FK "Liepāja". "Androsports" 2018. gadā organizējis spēles ar "Ufa" un "Lokomotiv" U19 komandu.

Stāsta FK "Liepāja" treneris Mareks Zuntners

Mēs lidojām ar citu aģentu, kurš rīkoja spēles, bet pāris mačus saorganizējām paši uz vietas. Mēs nekad neesam piedalījušies un nepiedalīsimies spēļu sarunāšanā. "Ufa" šajā spēlē (rezultāts beigās 0:0) bija labāka par mums, tai bija daudz momentu. Savukārt "Lokomotiv" komandā pret mums spēlēja jaunieši, to trenējot kādreiz Liepājā spēlējušajam Aleksandram Katasonovam. Viņus mēs apspēlējām uz treniņlaukuma (2:0). Zinu, ka zviedru komanda, kas arī trenējās tur, runāja, ka bijušas sarunātas spēles, bet pierādījumu nebija. Mēs uz turieni aizbraucām caur aģentu, kurš nesen atkal bija Rīgā. Visas spēles pagāja labā atmosfērā. Mēs spēlējām futbolu

Tiesnešus mums deva, tie vienmēr bija trīs, ceturtā nebija. Šādās treniņnometnēs nevienu nesatrauc, kas tiesā, mēs par to nekad neinteresējāmies. Domāju, ka mūsu spēlēs visi tiesneši bija vietējie, vismaz tā vizuāli izskatījās. Mēs atrodamies treniņnometnē, mums ir divreiz dienā treniņi, ja tā var teikt, tiesneši ir pēdējais, kas interesē.

Šis aģents mums atkal piedāvāja braukt uz Kipru, tomēr atteicāmies, jo prasām labu laukuma kvalitāti, bet šogad tā mūs apmierināja tikai vienā spēlē, arī trenažieru zāle neapmierināja. Nākamgad brauksim uz Turciju, kur zināms, ka viss ir kvalitatīvāk. Vismaz pirmā nometne būs tur. Par otro vēl domājam - Kipra vai Turcija. Lai sagatavoties sezonai, ir jāsaliek spēle, bet to ir ļoti grūti izdarīt -10 grādos Liepājā, tāpēc izlēmām, ka nākamgad brauksim uz divām nometnēm, lai pilnībā sagatavos. Pirmā būs kondīcija uzņemšanai, kurā mazāk spēļu, otrajā vairāk tieši spēles.

RFS. "Androsports" 2018. gadā organizējis spēli ar "Lokomotiv" U19 komandu.

Stāsta RFS ģenerāldirektors Maksims Krivuņecs

Par šo gadu man ir grūtāk teikt, jo nebiju klāt, bet pērn spēlē pret "Ural" tiesneši tur bija aizdomīgi, jo ieskaitīja tādus vārtus, ka... Par šo Kirilu Grigorovu dzirdu pirmoreiz. Interesanti. Kiprā ir sajūta, ka šāda sarunāšana notiek, bet pie mums neviens nenāca. It kā "Ural" ir pazīstama komanda, bet man nav pierādījumu, ka šis mačs bija sarunāts.

Šādās nometnēs visu organizē aģentūra - nosaka pretiniekus un tiesnešus. Tu brauc un ne par ko nedomā. Parasti viss ir normāli, bet pret "Ural" atbrauca tādi, ka nesapratu, kas tie par tiesnešiem. Arī par tur notiekošo FNL kausu runā, ka ir dīvainas spēles, tomēr es neesmu eksperts spēļu sarunāšanā. Esmu par 99% pārliecināts, ka mūsu spēlētāji nekur nepiedalās, mums viss ir stingri, ar visiem to pārrunājam.

Kad esi tur, būtu grūti pašam meklēt tiesnešus un spēles, tāpēc ir uzņēmumi, kas to visu organizē. Mums visas šīs spēles ir ierakstītas, būs interesanti vēlreiz paskatīties. Kad brauc uz nometni, jātic organizācijām, kas to organizē. Ja nu secini, ka tiesneši neder, ko tad? Sākt pārbaudīt licences? Atcelt spēli un atstāt komandu bez prakses? Galvenais, jāizvēlas respektabls organizators un tad visa atbildība jāprasa viņam. Mēs otro gadu braucam pie tā paša organizatora, viss bijis kārtībā.

"Ural" prezidents Grigorijs Ivanovs intervijā aģentūrai TASS: "Viņi paši nozīmēja tiesnešus, kāds sakars ar "Ural"? Kādas sarunātas spēles? Kāpēc man būtu jārunā par šo absurdu? Ne mēs nozīmējam tiesnešus, tie ir kipriešu. Mēs uz turieni braucam trenēties, gatavoties sezonai. Kādi sarunāti mači, par ko jūs runājat?

FK "Jelgava". "Androsports" 2016. gadā organizējis spēles ar "Tosno" un Orenburgas "Gazovik"

Stāsta FK "Jelgava" bijušais direktors Jānis Vuguls

"Pret "Tosno" bija jocīgas lietas ar 11 metru soda sitieniem pirmajā puslaikā - pirmo nozīmēja tik dīvainā situācijā, ka pretinieki pat speciāli aizsita garām. Otro viņu iesita, bet tur jau bija pārkāpums. Jāsaka, ka vainīgs bija tīri tiesnesis, mums braucienu organizēja kompānija ar citu nosaukumu, nevis "Androsports".

Kopumā mums tur bija trīs spēles, brīnumi bija pašā pirmajā. Pēc tam pārējos mačos viss bija normāli, tāpēc nesākām neko celt gaisā.

Apraksts par spēli portālā jelgavasvestnesis.lv pēc aculiecinieka Aināra Tamisāra stāstītā: "Spēles gaitā uz mūsējo vārtiem tika nozīmēti divi 11 metru soda sitieni, taču vienu no tiem pretinieku futbolists tīšām izpildīja nekvalitatīvi, jo Valērija Redjko pārkāpums soda laukumā bija Rumānijas tiesnešu brigādes fantāzijas auglis."

"Tosno" - "Jelgava" spēles momenti (garām aizsistais soda sitiens no 1:35)


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-11-20 14:01, pirms 5 gadiem
Toto kantori, it īpaši ar LIVE likmēm slauc vidējo statistisko likmju licēju, ar tiesnešu un citu iesaistīto palīdzību veidojot sev labvēlīgu spēles sižetu.
, 2018-11-20 14:32, pirms 5 gadiem
Tosno labs Žēl, ka "soda momentu" neparādīja.
, 2018-11-20 15:47, pirms 5 gadiem
Neticās, ka visi klubi tik nevainīgi. Noteikti pirms sezonas ar šādām spēlēm nopelna daļu ikgadējā budžeta, spēlētāji var atļauties sev nopirkt kādu glaunāku braucamo.
, 2018-11-20 15:56, pirms 5 gadiem
Labi atceros šo Jelgavas spēli. Kofi arī liecināja, ka ietekmēta spēle. Tajā laikā vēl izbrīnijos, vai tad Jelgava, kam nav slikta slava pēkšņi izdomājusi nopelnīt. Bet pēc video bija uzreiz skaidrs, ka galvenie ietekmētāji bija tiesneši
, 2018-11-20 19:17, pirms 5 gadiem
TOTO sērga ir neizskaužama un ar to nevar cīnīties to var tikai nedaudz ierobežot, kopš cilvēki saka likt likmes sākās sarunātas cīņas vai vienpusēji speciālie zaudējumi, tikai tagad tas tiek biežāk pieķerts, parak daudz iesaistīto.
, 2018-11-20 22:26, pirms 5 gadiem
balts_ivans_101814710844700 rakstīja: Cilveecini, juus esat tupi, bezgala tupi!!!

UZ kipru mauc tikai TOTO maukt, daudzi toto tos friendlijus nemaz nepiedavaa, un es to saku kaa Eksperts
Pastāsti, kāpēc tomēr ir kantori, kas piedāvā, kāds viņiem no tā labums. Atpelna uz atkarīgajiem, kuriem obligāti katru dienu vajag kādas 10 likmes uzlikt, pilnīgi pofig, uz ko, ka tikai likme?
, 2018-11-20 23:22, pirms 5 gadiem
Es neesmu baigais specs, bet nu te tā apsūdzība ar jokaina. Tīšām aizsita garām pēc apšaubāmi piešķirtas pendeles. Man tas izklausās vairāk pēc pastulba soģa, kurš ne tur iedevis pendeli, bet pretinieki negribēja šo arī viņu prāt acīmredzamo kļūdu izmantot. Šaubos, ka uz šo maču bija kombo - piešķirs pendeli un neiesitīt ar baigo likmi. Un nu šie mači jau nu galīgi nav tādi, kur daudz maz sakarīgs kāposts apgrozās. Var jau būt, ka kļūdos.
, 2018-11-21 00:12, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Pastāsti, kāpēc tomēr ir kantori, kas piedāvā, kāds viņiem no tā labums. Atpelna uz atkarīgajiem, kuriem obligāti katru dienu vajag kādas 10 likmes uzlikt, pilnīgi pofig, uz ko, ka tikai likme?
Komentārs plkst. 14:01.
Čavi. Foto: EPA/Scanpix
5

Barselonas vadība pierunā Čavi pārdomāt un darbu turpināt arī nākamajā sezonā

Katalonijas superkluba "Barcelona" vadība vakar tikās ar vīriešu futbola komandas galveno treneri Čavi Ernandesu un pierunāja viņu mainīt lēmumu – kluba leģenda amatā paliks līdz līguma beigām, ziņo Mundo Deportivo.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.