Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pučinsks: "Caur šādām uzvarām veidojas lielie panākumi"

Pučinsks: "Caur šādām uzvarām veidojas lielie panākumi"
Jurģis Pučinskis
Foto: M.Jankovskis, Spotacentrs.com

FK "Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks pēc uzvaras pār Jūrmalas "Spartaku" (3:0) pateicās komandai par to, ka tā spēja saņemties, izturēt grūtu brīdi otrā puslaika sākumā un izcīnīt ļoti svarīgu uzvaru. Pučinsks uzsvēra, ka priekšā ļoti smags un ļoti svarīgs posms sezonā un ka tagad pāri visam būs izcīnītais rezultāts.

"Šobrīd mums iekritis ļoti smags grafiks - daudz grūtu spēļu, kurās punkti ir ārkārtīgi nepieciešami. "Spartaks" bija tieši no šo komandu pulka, un man ir prieks, ka izcīnījām ļoti svarīgu uzvaru. Kā jau to gaidīju, otrā puslaika sākumā mums bija smags periods. "Spartaks" daudz uzbruka, taču liels paldies puišiem, ka viņi pārcieta grūtības un spēja gūt trešos vārtus. Pēc mača komandai teicu, ka tieši caur šādām uzvarām veidojas lielie panākumi [lasi - cīņā par titulu]. Tagad visas domas ir par nākamo tik svarīgo cīņu pret "Skonto", kas būs īsta "top" spēle," teica Pučinsks.

"Vai pēc uzvaras pār "Daugavu" nebija grūti saņemties fiziski un psiholoģiski? Jā, pirms spēles mani šis jautājums patiesi uztrauca. Pēc uzvaras pār Daugavpili puiši emocionāli bija pilnībā iztukšoti. Šodienas uzvara prasīja maksimālu atdevi un koncentrēšanos, un paldies spēlētājiem, kas laukumā atdeva visu, kas bija iekšā. Pēc spēles viņiem vairs nebija spēka priecāties - domāju, ka viņi līdz galam pat nesaprata, cik svarīgu uzvaru izcīnīja," Pučinsks turpināja. "Ventspils" rindās vairāki spēlētāji pakāpeniski atgriežas no savainojumiem. Slokā nespēlēja Oļegs Žatkins, kurš pret "Daugavu" tika savainots jau 15.minūtē. Pučinsks gan sacīja, ka trauma nav nopietna un ka pret "Skonto" Oļegs jau būs gatavs spēlēt.

Pēc ilgstoša savainojuma formu turpina uzņemt nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Abdultaofiks, kurš aizvadīja teicamu spēli: "Jā, Ahmedam spēle izdevās lieliska. Viņš turpina atgūt formu, un nešaubos, ka Ahmeds viennozīmīgi ir spējīgs spēlēt vēl labāk - viņam ir milzīgs potenciāls, ko šovakar arī apliecināja." Tāpat jau otro spēli pēc kārtas pieteikumā bija krievu leģionārs Eduards Suhanovs, kurš fiziski ir gatavs atgriezties laukumā, tomēr viņam, saprotams, trūkst spēļu tonusa. Pučinsks izteicās, ka Kaspara Dubras un Jurija Žigajeva maiņas nebija saistītas ar iespējamiem savainojumiem: "Šobrīd komandā jebkurš ir gatavs jebkurā brīdī doties laukumā. Katrs spēlētājs ir svarīgs, bet diemžēl ne visiem spēju dot šo iespēju - ar spēlētāju rotāciju arī saistītas abas minētās maiņas."

Spēles laikā Pučinsks regulāri izteica kritiku par tiesnešu - gan galvenā, gan viņa asistentu - darbību. "Tiesāšanu tagad vispār pēc daudzām spēlēm apspriež...Runājot par šo spēli, nevēlos teikt neko sliktu - tāds acīmredzot ir mūsu tiesāšanas līmenis. Kļūdas tika pieļautas uz abām pusēm, vienādas epizodes tika traktētas dažādi. Arī "Spartakam" brīdinājumus nedeva par nopietnākām epizodēm nekā mums," teica Pučinsks. Tāpat augusta labākais treneris Virslīgā uzteica no "Jelgavas" pārnākušo uzbrucēju Vladislavu Kozlovu, kurš beidzot guva pirmos vārtus jaunā kluba labā: "Ne reizi vien teicu, ka tas ir tikai laika jautājums. Esmu pārliecināts, ka šie vārti ir tikai sākums. Apsveicu Kozlovu, savus vārtus viņš nopelnīja ar lielu pacietību un smagu darbu."


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.