Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

FK "Smiltene/ BJSS" mazākumā izrauj uzvaru pār "OSC -FORTUNA"

FK "Smiltene/ BJSS" mazākumā izrauj uzvaru pār "OSC -FORTUNA"
Toms Vīvuliņš (uzbrukumā) guva pirmos vārtus FK "Smiltene/ BJSS" komandas labā

foto: Māra Strokša

Piektdienas vakarā tika aizvadīta 15. kārtas spēle Latvijas futbola čempionāta otrās līgas Vidzemes reģiona turnīrā, kurā FK "Smiltene/ BJSS" savās mājās ar rezultātu 2:1 mazākumā pārspēja "OSC -FORTUNA" komandu. Uzvarētāju labbā vārtus guva Toms Vīvuliņš un Jēkabs Rancāns.

Pirms šīs spēles abas komandas atradās krietni atšķirīgās pozīcijās. Ja "Smiltene/ BJSS" futbolisti turpina cīņu par čempiona titulu un nevarēja atļauties zaudēt, tad "OSC Fortunai" šajā spēlē galvenais uzdevums bija cīnīties par katru bumbu un darīt visu, lai neļautu pretiniekam gūt vieglu uzvaru. No turnīra tabulas viedokļa ogrēniešiem spēle neko daudz neizšķīra, jo komanda labu laiku kā zaudējusi jebkādas cerības pacīnīties par labāko trijnieku.

Smiltenes komandai, līdzīgi kā iepriekšējās spēlēs, nopietnas problēmas sagādāja sastāva izvēle, jo vairāki pamatsastāva spēlētāji nevarēja spēlēt traumu dēļ. Šajā spēlē mājiniekiem iztrūka viens no komandas vadošajiem pussargiem Māris Rudzītis un aizsargs Reinis Sebris.Tāpat komandai palīdzēt nevarēja Dairis Zariņš un Andris Bogdanovs. Toties komandas pieteikumā pēc ilgāka pātraukuma bija ierakstīts Dāvis Gaigals. Arī pretiniekiem palīdzēt nevarēja vairāki jaunie pamatsastāva spēlētāji.

Spēle iesākās ar lielu mājinieku pārsvaru. Spēle galvenokārt risinājās ogrēniešu laukuma pusē. Vienā no epizodēm laba iespēja izvirzīt mājiniekus vadībā bija Elvim Teremko, tomēr pārspēt pretinieku vārtsargu viņam neizdevās. Ko neizdarīja Teremko, to spēles devītajā minūtē paveica Toms Vīvuliņs, kurš pa labo malu apspēlējot viesu aizsargus ielauzās soda laukumā un ar precīzu sitienu raidīja bumbu vārtu tuvējā stūrī, tādējādi izvirzot savu komandu vadībā. Pēc gūtajiem vārtiem smiltenieši turpināja kontrolēt spēli. Uzbrukuma smailē vairākkārt tika izvirzīts Teremko. Ļoti laba iespēja dubultot rezultātu bija arī spēlējošajam trenerim Andim Rozītim, tomēr pārspēt Ogres komandas vārtsargu neizdevās. Diemžēl vienā no spēles epizodēm Rozītis guva kājas savainojumu, kā rezultātā bija spiests priekšlaicīgi atstāt laukumu. Puslaika otrajā pusē spēli savās rokās aizvien pārliecinošāk pārņēma "OSC -FORTUNA", kas izmantoja mājinieku kļūdainās piespēles un nelielu nekoncentrēšanos. Diemžēl spēles 35. minūtē vienu no saviem uzbrukumiem ogrēnieši izmantoja. Ar precīzu un mājinieku vārtsargam netveramu sitienu izcēlās Edžus Picka, panākot 1:1. Turpinājumā joprojām nedaudz vairāk uzbruka viesi, tomēr rezultāts vairs nemainījās. Pēc pirmajām 45 spēles minūtēm rezultāts 1:1.

Lai arī pārtraukumā "Smiltene/ BJSS" komandas treneri veltīja skarbus vārtus par parādīto spēli laukumā, tomēr otrais puslaiks iesākās ar viesu teritoriālo pārsvaru. Vairākās epizodēs no vārtu zaudējuma smilteniešus glāba Dagnis Sausais. Puslaika vidū pretinieku laukuma pusē otro dzelteno kartiņu nopelnīja Smiltenes komandas spēlētājs Jānis Priede, atstājot savu komandu mazākumā. Tomēr ,neskatoties uz to, vienā no epizodēm pēc lieliskas piespēles vienatnē pret Ogres vārtsargu izskrēja Elvis Teremko, kuram diemžēl neizdevās bumbu raidīt vārtos. Uzreiz pēc tam bīstams uzbrukums padevās viesiem, tomēr vietā atkal bija Sausais. Tuvojoties otrā puslaika beigām, "Smiltene/ BJSS" izdarot vairākas spēlētāju maiņas, spēli nevien izlīdzināja, bet arī ieguva nelielu pārsvaru. 78. minūtē netālu no viesu soda laukuma bumbu saņēma viens no smilteniešu jaunākajiem spēlētājiem Jēkabs Rancāns, kurš nodemonstrējot lielisku solo gājienu ar skaistu sitienu bumbu otro reizi ieraidīja pretinieku vārtos, liekot uzgavilēt vairāk nekā 100 uz spēli sanākušajiem skatītājiem. Spēles galotnē viesi darīja visu, lai panāktu neizšķirtu, tomēr pateicoties Smiltenes komandas aizsargiem un pussargiem tas neizdevās, gluži pretēji pēc Dāvja Gaigala uznākšanas laukumā mājinieki mierīgi spēli noveda līdz drošai uzvarai. Spēle noslēdzās ar rezultātu 2:1.

Pēc spēles intervijā futbola kluba "Smiltene/ BJSS" galvenai treneris Andis Rozītis īsumā rezumējot spēli sacīja, ka lai arī nav parādīts labākais sniegums laukumā, tomēr uzvarētājus nesoda un ir iegūti trīs vērtīgi punkti. Tāpat Rozītis cer, ka jau nākamajā spēlē varēs doties daļa no traumētajiem spēlētājiem, kas nespēlēja šodien. Beigās treneris arī piebilda, ka uzvarēja tā komanda ,kas to vairāk gribēja un kam tas bija vairāk nepieciešams.

Uzvaras vārtu autors Jēkabs Rancāns sacīja, ka spēle nebija viegla. Komanda daudz kļūdījās piespēlēs. Par saviem gūtajiem vārtiem Rancāns sacīja, ka izdevās veiksmīgi apstrādāt bumbu un raidīt to vārtos. Uz jautājumu vai nav bijis grūti spēles beigas aizvadīt lielā krēslā, spēlētājs sacīja, ka nedaudz tas varbūt ietekmēja
spēli.

"OSC -FORTUNA" spēlējošais treneris Jānis Cīrulis, kurš bija neapšaubāmi vecākais spēlētājs laukumā pēc spēles sacīja, ka savas komandas spēli desmit ballu skalā novērtē ar četri. Komandai nav izdevies spēles sākums, tomēr pirmā puslaika otrā puse un otrā puslaika pirmā daļa padevusies samērā labi, lai gan netika izmantoti vairāki vārtu gūšanas momenti. Treneris arī sacīja, ka uz spēli nevarēja ierasties vairāki jaunie futbolisti, kas ārstē savainojumus. Pretinieka spēli Cīrulis raksturoja kā azartisku jauniešu futbolu. Dažās epizodēs gan azarts bijis par lielu, jo spēle kļuva rupja. Par savas vienības mērķiem treneris sacīja, ka šobrīd konkrētu mērķu nav. Galvenais noslēgt sezonu un tad skatīties ko darīt nākamgad.

Pēc šīs spēles FK "Smiltene/ BJSS" ar desmit spēlēs izcīnītajiem 25 punktiem joprojām atrodas otrajā pozīcijā, par astoņiem punktiem atpaliekot no SK "Upesciems", kas 15. kārtas spēlē ar 4:1 apspēlēja "Albertu". Tomēr šobrīd viss ir Smiltenes komandas rokās, jo upesciemieši aizvadījuši par četrām spēlēm vairāk. Nākamo spēli "Smiltene/ BJSS" aizvadīs piektdien, 26. augustā, kad pulksten 19.00 savā laukumā uzņems trešajā vietā esošos "Staiceles Bebrus".

Turnīra tabula

VKomandaSUNZP
1.Upesciems14110333
2.Smiltene/ BJSS1081125
3.Staiceles Bebri1262420
4.Avantis1261519
5.Alberts1252517
6.Valka1243515
7.Sigulda1242614
8.OSC -FORTUNA132298
9.Priekuļi122197



Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
17

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.