Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

U-17 spēlē pret igauņiem

U-17 spēlē pret igauņiem
Latvijas U-17 jauniešu izlase
Foto: A.F.I.

Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase šajās dienās aizvada treniņnomenti, kuras laikā Viktora Vicehovska trenētā svētdien ar rezultātu 1:0 pārspēja Oļega Blagonadeždina vadīto U-16 izlasi. Savukārt otrdien un ceturtdien komanda aizvada divas draudzības spēles pret Igaunijas vienaudžiem.

Pirmajā spēlē diemžēl mūsu puiši piekāpās ziemeļu kaimiņiem ar rezultātu 2:3 (2:2). Latvijas izlases labā ar vārtu guvumiem izcēlās Ivans Visockis un Jurijs Arhipovs.

Jau pirmā puslaika 24. minūtē mūsu komanda nonāca vadībā ar rezultātu 2:0, tomēr igauņiem vēl līdz pārtraukumam izdevās divus vārtus atspēlēt. Otrajā puslaikā abu komandu sastāvā treneri veica vairākas spēlētāju maiņas. Savukārt pašā spēles izskaņā Igaunijas izlasei izdevās gūt arī uzvaras vārtus.

Pēcspēles sarunā ar LFF preses daļu Latvijas U-17 izlases galvenais treneris Viktors Vicehovskis atzina, ka šī bija pirmā savstarpējā spēle starp šīm Latvijas un Igaunijas valstsvienībām.

"Izvirzījāmies vadībā jau pašā spēles sākumā, bet iegūto pārsvaru noturēt diemžēl nespējām. Jau 6. minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Ivans Visockis, bet 24. minūtē izcēlās Jurijs Arhipovs.

Lai gan pirms spēles puišiem teicu, ka Igaunijas izlasi trenē vācu speciālists, tāpēc atslābināties nedrīkst, jo igauņi spēlēs ļoti disciplinēti, kā arī izmantos savas izdevības no standartsituācijām. Tā arī notika - divus vārtus ielaidām pēc soda sitienu izspēlēm.

Spēles laikā paši nespējām realizēt vairākas labas izdevības, un kā tas futbola bieži notiek - neiesit tu, iesit tev. Otrajā puslaikā uz maiņu laukumā devās arī pārējie spēlētāji, tādēļ spēles plāns tika pamainīts.

Kopumā pēc šodienas spēles gribētos izcelt abus vārtu guvējus - Juriju Arhipovu, Ivanu Visocki, kā arī Artūru Reini un kapteini Alekseju Giļniču, kura līdera dotības dažreiz ir pat pārāk lielas, jo spēlētājam ir vēlēšanās pašam uzņemties iniciatīvu. Šeit tomēr ir izlase un jāstrādā komandas interesēs.

Tomēr par zaudējumu nebēdājamies. Gūtā pieredze - tas arī ir solis uz priekšu. Ceturtdien centīsimies revanšēties," atzīst Viktors Vicehovskis.

Trešdien Latvijas U-17 izlasei paredzēts treniņš, savukārt ceturtdien, 22.janvārī plkst 12:00 Latvijas un Igaunijas U-17 jauniešu izlases tiksies atkārtoti. Spēle notiks Olimpiskā sporta centra futbola hallē.

Izmantotie resursi:
lff.lv


, 2009-01-20 17:07, pirms 15 gadiem
Pozor a ne sbornye! krome Beljaeva vse (Čeban, Dreimanis, Vicehovskij) p*osrali vse čto možno! A deneg skolko na nih tratjat, lu4we by detskim klubam pomogli...
, 2009-01-20 21:48, pirms 15 gadiem
v cetverg budet revans. igrali neploxo, no natknulisj na nemeckij porjadok. u-19 igraet v voskresenje s jelgavoj-prihodite! 14.30 osc.
, 2009-01-20 22:49, pirms 15 gadiem
pridjom. a novye lica v sbornoi budut?
Čavi. Foto: EPA/Scanpix
1

Barselonas vadība pierunā Čavi pārdomāt un darbu turpināt arī nākamajā sezonā

Katalonijas superkluba "Barcelona" vadība vakar tikās ar vīriešu futbola komandas galveno treneri Čavi Ernandesu un pierunāja viņu mainīt lēmumu – kluba leģenda amatā paliks līdz līguma beigām, ziņo Mundo Deportivo.
Mohameds Salāhs un Trents Aleksandrs-Ārnolds. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix
3

Zaudējums derbijā attālina "Liverpool" no cīņas par Premjerlīgas titulu

Šovakar zaudējumu Anglijas Premjerlīgas 29. kārtas pārceltajā spēlē piedzīvoja titula tīkotāja "Liverpool", kas pilsētas derbijā ar 0:2 atzina "Everton" pārākumu. Jirgena Klopa vadītā komanda pēdējos četros mačos guvusi tikai vienu uzvaru.
Kajs Hāvercs. Foto: AFP/Scanpix
5

Lielgabalnieki izšķaida "Chelsea" sētiņu, Hāvercs iesit divreiz

Anglijas Premjerlīgā pārceltās 29. kārtas ietvaros turnīra līdervienība "Arsenal" sarāva gabalos citu Londonas komandu "Chelsea". Pret savu bijušo komandu divus vārtus guva vācu futbolists Kajs Hāvercs.