Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

FK "Smiltene/BJSS" cienījami zaudē vicelīderei „Gulbenei”

Toms Markss
Toms Markss

Sestdienas vakarā Tepera stadionā norisinājās Syform Latvijas Futbola čempionāta 1. līgas otrā apļa spēle, kurā vietējā „Smiltene/ BJSS” ar rezultātu 1:3 atzina FB „Gulbene” pārākumu. Smilteniešu labā vienīgos vārtus otrā puslaika kompensācijas laikā guva Dāvis Rutks.

Turpinot „Syform” Latvijas Futbola čempionāta 1. līgas sezonu, sestdienas pievakarē futbola kluba „Smiltene/ BJSS” vienība savā laukumā 20. kārtas spēlē uzņēma turnīra vicelīderi – FB „Gulbene”, kas šajā sezonā zaudējuma garšu vēl nav jutuši. Gulbeniešu rēķinā gan trīs neizšķirti, kas liek par septiņiem punktiem atpalikt no „Rēzeknes BJSS”, kas soļo pretim iekļūšanai virslīgā.

„Smiltene/ BJSS” vienības pēdējās divās spēlēs aizraujošā cīņā atzina „Valmiera Glass” un „Rēzeknes BJSS” pārākumus. Vidzemes derbijā pret valmieriešiem lieliskā un aizraujošā cīņā ar 1:0 pārāki bija pretinieki. Tikmēr spēlē pret turnīra līderiem nācās piedzīvot zaudējumu ar 1:4. Otrajā puslaikā vairāk iespējas bija Smiltenei, tomēr vienīgo reizi ar vārtu guvumu izcēlās Dāvis Rutks. Spēlē pret gulbeniešiem mājinieku sastāvā laukumā nedevās tādi pamatspēlētāji kā – Jānis Rubenis, Dairis Zariņš, Eduards Veģeris, Aivis Junkers un Dāvis Gaigals. Vārtu drošība arī šoreiz tika uzticēta komandas kapteinim Dagnim Sausajam, bet uzbrukuma smailē darbojās Elvis Teremko un Zigmārs Dūmiņš.

Spēles sākums pagāja viesu zīmē, jo gulbenieši no pirmajām minūtēm izveidoja vairākus ļoti bīstamus uzbrukumus. Īpaši pamanāms bija Aleksandrs Klimovs, kurš vairākkārt nonāca labā vārtu gūšanas epizodē, tomēr lieliski nospēlēja vārtsargs Dagnis Sausais. Jau trešajā minūtē Sausajam gan nācās kapitulēt, kad pēc lieliskas partneru piespēles ar rezultatīvu sitienu izcēlās staicelietis Verners Apiņš. Turpinājumā mājinieki, 150 skatītāju atbalstīti, centās spēli izlīdzināt, atbildot ar vairākiem pretuzbrukumiem, kas gan gulbeniešu vārtsargam un Latvijas kausa ieguvējam Markam Bogdanovam nopietnus draudus neradīja. Drīz vien pretinieki izveidoja vēl virkni draudīgus uzbrukumus, bet sekmīgi spēlēja Smiltenes aizsardzība un Sausais. 23. minūtē Gulbenes vienībai izdevās rezultātu dubultot. Nepieskatīts soda laukumā bija japāņu leģionārs Vaki Atsuši, kurš sita precīzi no vārtu priekšas. Puslaika otrajā pusē joprojām vairāk bumbu kontrolēja gulbenieši, tomēr pārspēt Sauso trešo reizi neizdevās. Kompensācijas laika pēdējā minūtē laba iespēja samazināt rezultāta starpību bija Zigmāram Dūmiņam, tomēr sitiens nebija precīzs. Pēc pirmajām 45 spēles minūtēm rezultāts 0:2.

Otrā puslaika sākumā viesi izdarīja vairākas spēlētāju maiņas, tomēr tas neliedza Smiltenes spēlētājiem izdarīt vairākus pretuzbrukumus. Pēc viena no asiem pretuzbrukumiem mājinieku soda laukumā bumba nonāca pie Atsuši, kurš guva savus otros vārtus, panākot 3:0. Atlikušajā spēles daļā Gulbenes spēlētāji kļuva nedaudz mierīgāki, ko izmantoja Smiltenes futbolisti. Līdz pat kompensācijas laikam rezultāts vairs nemainījās. Vārtos Dagni Sauso nomainīja jaunais Toms Mežulis, kurš ar saviem pienākumiem tika galā veiksmīgi, neļaujot sevi pārspēt. Jau pieliktajā laikā ļoti labs uzbrukums padevās mājiniekiem. Pēc sekmīgām partneru piespēlēm, bumba vārtu priekšā pienāca pie Dāvja Rutka, kurš lika kapitulēt arī Bogdanovam, gūstot otros vārtus pēdējās divās spēlēs. Spēle noslēdzās ar FB „Gulbene” uzvaru 3:1. Turnīra tabulā pēc šīs spēles Smiltenes komanda atkāpās uz 14. vietu, sev priekšā palaižot Saldus vienību, kas laimīgā kārtā izrāva uzvaru pret pastarīti „Pļaviņām”.

FK „Smiltene/ BJSS” spēlētājs Dāvis Rutks uzreiz pēc spēles: „Šai cīņai gatavojāmies ļoti nopietni. Aizvadījām visu nedēļu treniņus, izpētījām arī pretiniekus. Domāju, ka nospēlējām kopumā labi. Daudz uzmanības pievērsām aizsardzībai, kas šajā spēlē bija galvenā. Runājot par ielaistajiem vārtiem, galvenais, kas mūs pievīla bija koncentrācijas trūkums. Manā vārtu guvumā lielu darbu paveica komandas biedri, bet pats pieliku kāju, būdams jau labā pozīcijā.”

FB „Gulbene” spēlējošais galvenais treneris Igors Korabļovs: „Neesmu apmierināts ar manu futbolistu parādīto sniegumu laukumā. Bieži vien domas atradās ārpus laukuma. Vienlaikus jāuzteic Smiltenes spēlētāji, kuri darbojās ar lielu gribēšanu un vēlmi cīnīties par katru laukuma centimetru. Abu komandu pirmā apļa spēlē mēs bijām spēcīgāki un vairāk motivēti.”

FK „Smiltene/ BJSS” savu nākamo spēli savā laukumā aizvadīs 6. septembrī, kad mājās uzņems vienus no saviem principiālākajiem pretiniekiem – FK „Tukums 2000”.