Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"RTU/Skonto Academy" piespriests tehniskais zaudējums spēlē pret Rēzekni

Rolands Eliņš

"RTU/Skonto Academy" piespriests tehniskais zaudējums spēlē pret Rēzekni
Jānis Krautmanis, Aleksejs Grjaznovs un Ņikita Juhņevičs
Foto: "Mercure Riga" kauss

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija nolēmusi piespriest tehnisko zaudējumu „RTU/Skonto Academy” komandai spēlē pret Rēzeknes FA/BJSS, pamatojot šo lēmumu ar pieteikumā neierakstīta spēlētāja došanos laukumā.

„RTU/Skonto Academy” 12. maijā ar 4:1 Rēzeknē apspēlēja vietējo komandu, taču pēc divām dienām rēzeknieši iesniedza protestu, norādot, ka spēlē piedalījās nepieteikts spēlētājs. Runa ir par „RTU/Skonto Academy” futbolistu Ņikitu Juhņeviču, kuru komandas pārstāvis bija palaidis garām un nepievienojis spēles pieteikumam. Attiecīgi spēles tiešsaistes protokolā arī šobrīd uzrādās tikai desmit spēlētāji „Skonto Academy” sākumsastāvā.

DK pēc komandas pārstāvju, spēles tiesnešu un tiešsaistes sistēmas administratora uzklausīšanas atzina, ka spēlē piedalījies nepieteikts futbolists. No tā izrietēja lēmums piespriest Rēzeknes komandai tehnisko uzvaru ar 3:0, kā arī atgriezt iesniegto drošības naudu, kas bija jāiemaksā līdz ar protesta iesniegšanu.

Tāpat DK lūgs LFF Tiesnešu nodaļai izvērtēt tiesnešu un oficiālo personu darbību minētājā spēlē attiecībā uz spēles protokola pārbaudi pirms spēles.

Pēc rezultātu izmaiņām Rēzeknes/BJSS pacēlusies uz trešo vietu kopvērtējumā, kamēr „RTU/Skonto Academy” noslīdējusi no sestās uz septīto. RTU komandas pārstāvji uzreiz pēc lēmuma publiskošanas sociālajā tīklā „Twitter” pauda savu neapmierinātību par to, adresējot LFF šādu teikumu: „Kauns! Nekas nemainās un nemainīsies!”

DK sodu saņēmis arī „Ventspils” spēlētājs Ņikita Koļesovs, kuram divu spēļu diskvalifikācija un 70 eiro liels naudas sods par rupjību spēlē pret „Liepāja/Mogo”, par ko viņš spēles laikā saņēma arī sarkano kartīti. Vienas spēles diskvalifikācija arī viņa partnerim Ritvaram Ruginam, bet viena spēle būs jāizlaiž Eduardam Emsim. Abi ventspilnieki līdz ar to nevarēs piedalīties 15. jūnija mačā pret „Spartaku”.

„Ventspils” saņēmusi arī 140 eiro lielu soda naudu par brīdinājuma limita pārsniegšanu emocionālajā derbijā pret „Liepāju”, turklāt komandas pārstāvis Nikolajs Djakins diskvalificēts uz vienu spēli par rupju tiesnešu apvainošanu. Viņam arī būs jāsamaksā 150 eiro liels naudas sods.

Sodīts ar tehnisko zaudējumu ticis arī FK „Jūrnieks”, kad ieskaitīts 0:3 Latvijas kausa pirmā posma spēlē pret „Priekuļiem”.


Izmantotie resursi:
LFF DK 30. maija sēdes lēmumi - Latvijas...

  -1 [+] [-]

, 2018-05-30 14:57, pirms 6 gadiem
Sezonas pirmajā spēlē Tukums vs Smiltene, laukumā pirmajā puslaikā uz maiņu iznāca Aizgrāvis, bet viņš vispār nebija protokolā pat ierakstīts!
Inspektors un LFF pasūtīja Smilteni trīs mājas tālāk, aizbildinoties, ka viss ok!
Pēc spēles iedeva pavisam citu protokolu, kurā spēlētājs parādījās protokolā!
Diezgan interesanti... vai nu iet vienu ceļu, vai otru, bet tad kopēju, nevis vieniem ir tādi noteikumi un otriem citi.....

Nekas, LFF jau drīkst visu pēc pašu ieskatiem un saņemtajām kabatas naudām!!!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-30 15:04, pirms 6 gadiem
Interesants ir RTU/Skonto Academy viedoklis.Paši pārkāpj nolikumu,bet vaino LFF.Vai tad DK ir piešķīrusi tehnisko zaudējumu nepamatoti.Ir tikai viens jautājums.Kā rakstīts reglamentā,vai protests netika iesniegts par vēlu?

  +2 [+] [-]

, 2018-05-30 15:46, pirms 6 gadiem
Palasīju reglamentu,protests iesniegts laicīgi.Spēle notika sestdien 12.maijā un tā kā nākošā diena bija svētdiena,tad protests iesniegts pirmdien,kas atbilst nolikumā rakstītam.Tādā gadījumā,ja komanda nevēlās ievērot sacensību nolikumus ,tad viņām jāspēlē sētas čempionātā ,nevis valsts čempionātā.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-30 15:58, pirms 6 gadiem
Un vēl,kas attiecās uz cempins rakstīto.Es šeit redzu tukšu muldēšanu.Var jau būt,ka tāds fakts ir bijis,bet cits oficiāls protokols var parādīties tikai tādā gadījumā,ja uz tās stāvēs pretinieku(šinī gadījumā Smiltenes pārstāvja paraksts)Acīmredzot,ka smilteniešiem nav bijis iemesls protestam,ja tas netika iesniegts un "otrais" protokols parakstīts.Nekāda pasūtīšana "trīs mājas tālāk" nevar notikt.Protestus nepieņem par ieskaitītiem,neieskaitītiem vārtiem un aizmugures stāvokli.Apmēram tā.

     [+] [-]

, 2018-05-30 16:41, pirms 6 gadiem
Par ko Jurniekam tehniskais zagis?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-30 16:55, pirms 6 gadiem
nejega rakstīja: Par ko Jurniekam tehniskais zagis?
Par citas valsts futbolistu atļautā skaita pārsniegšanu.