Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

1. līgas pirmssezonas apskats (2. daļa)

1. līgas pirmssezonas apskats (2. daļa)
Žanis Ārmanis
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

Jau rīt ar diviem mačiem startēs Latvijas futbola 1. līgas čempionāts, tādēļ portāls Sportacentrs.com piedāvās Jums pirmssezonas apskata otro daļu, kurā tuvāk aplūkojām vēl četru klubu aktivitātes un aktualitātes pirms sezonas sākuma.

1. līgas pirmssezonas apskata pirmo daļu variet aplūkot šeit: 1. līgas pirmssezonas apskats (1.daļa)

Lai gan sākumā Latvijas futbola 1. līgas čempionātam bija pieteiktas 14 komandas, tomēr aprīļa vidū no starta pēc spēka otrajā līgā finansiālu problēmu dēļ atteicās ‘’Jaunība’’. Čempionāts startēs jau piektdien, kad tiks aizvadītas divas spēles, bet noslēdzošās 1. kārtas spēles tiks aizvadītas sestdien un svētdien.

Portāls Sportacentrs.com piedāvās Jums pirmssezonas apskatu, lai visi interesenti varētu saprast, kādas ir izmaiņas komandās un kādi ir komandu. Mērķi. Visiem treneriem tika uzdoti praktiski vienādi jautājumi:
- Kādas izmaiņas komandā ir notikušas starpsezonā, kas veidos komandas kodolu? - Kā gatavojāties sezonai, vai komanda ir sasniegusi optimālo formu?
- Kādi ir mērķi šajā sezonā?

Otrajā pirmssezonas apskata daļā piedāvājam Jums iepazīties ar ''Audas'', ''Jelgavas-2'', ''Rēzeknes BJSS'' un debitantes SFK ''Varavīksnes'' komandu aktivitātēm un aktualitātēm pirms sezonas sākuma.

’’Auda’’ galvenais treneris Igors Stepanovs

- Izmaiņu sastāvā mums ir daudz. Mums astoņi, praktiski deviņi spēlētāji nākuši klāt, vācam jaunu komandu. Šodien pateikt kādi spēlētāji spēlēs galveno lomu komandā man ir ļoti grūti. Visi spēlētāji ir tādi, kas pretendē uz vietu sastāvā. Izcelt varu divus spēlētājus, kuri komandai ir nopietns pastiprinājums. No ‘’Jaunības’’ pārnāca aizsargs Igors Šķirjatovs, bet pēc traumas atgriezies ir Ainārs Daudziešans.

- Protams, aizvadījām pārbaudes spēles. Spēlējām gan ar augstākās līgas, gan ar 1. līgas klubiem. Ziemā pastrādājām, tomēr nopietni trenējamies tikai mēnesi. Čempionātam esam gatavi par procentiem 70. Kas mums sanāks ar tik daudz izmaiņām sastāvā, būs apmēram skaidrs tikai ap jūniju.

- Nekādu lielu nopietnu mērķu nav. Rezultāts nāk caur labu spēli, bet laba spēle nāk tikai ar nopietnu darbu treniņos. Centīsimies spēlēt un trenēties ar šādu domu. Ja spēlēsim labi, tad arī noslēgumā būsim augstā vietā.

’’Jelgava-2’’ galvenais treneris Kaspars Tiltiņš

- No pagājušā gada palikuši tikai deviņi spēlētāji, bet pārējie ir nākuši klāt. Vidējais vecums komandā būs apmēram 20 gadi, kopumā jauna komanda. Tikai daži pieredzējušie spēlētāji, pārējie jauni futbolisti. Paši jaunākie (1995. un 1996. gadā dzimušie futbolisti) spēlēs Latvijas futbola 2. līgas čempionātā ‘’Jelgava-Juniors’’ komandā.

- Komanda ir gatava jaunajai sezonai. Gatavoties sākām decembra vidū. Aizvadījām apmērām desmit dažādas pārbaudes mačus ar dažāda līmeņa klubiem. Vienu maču zaudējām, vienā spēlē bija neizšķirts, bet pārējās bija uzvaras. Esmu apmierināts ar sagatavošanās periodu. Izskatās, ka spēlētāji ir labā fiziskajā kondīcijā, tikai jāpieslīpē vēl taktiskās nianses, jāpieliek tehnikā un viss būs kārtībā.

- Pirmkārt, jau mērķis ir pietuvināt spēlētājus Latvijas futbola Virslīgai. Valdes sēdē tika nolemts, ka sezonas noslēgumā jābūt ap sesto vietu.

’’Rēzekne BJSS’’ galvenais treneris Žanis Ārmanis

- Spēlēs rēzeknieši no ‘’Blāzmas’’ laikiem. Vairāki spēlētāji ir palikuši arī no pagājušā gada komandas, pārējie ir jaunie futbolisti. No jaunatnes izlasēm ir puiši. No Vīļāniem ir pienākuši divi diezgan interesanti futbolisti, iepriekš spēlēja Preiļu komandā. Arī no Mālpils divi spēlētāji ir nākuši klāt.

- Sākām gatavoties tikai 1. martā, jo februāra vidū tikai pieņēmām lēmumu, ka komanda tiks saglabāta. Trenējāmies četras reizes nedēļā, marta vidū zaudējām Daugavpilī (BFC ‘’Daugava’’) ar 1:3. Divas pārbaudes spēles bija Pleskavā pret ‘’Pskov 747’’ dublieriem. Pirmajā mačā zaudējām 1:5, bet otrajā nospēlējām 1:1. Ceru, ka komanda būs gatava, bet saprotiet, ka ir grūti, ja komanda trenējās ‘’mini-pitch’’ laukumā, kur ir zāles izmēri. Domāju, ka ar katru spēli progresēsim.

- Nopietnu mērķu šajā sezonā nav. Galvenais ir, lai Rēzeknē tiktu saglabāts futbols. Lai skatītāji var atnākt uz mūsu mačiem un mājās doties priecīgi. Katrā mačā cīnīsimies par uzvaru, bet, kā būs, tā būs. Ceram, ka šogad Rēzeknē būs mākslīgais laukums. Šis ir izdzīvošanas gads, vēlāk arī veidosim komandu nopietnāk.

SFK ‘’Varavīksne’’ treneris Arvils Šēns

- Sastāvs paliks praktiski tāds pats kā pagājušajā sezonā 2. līgā. Vēl nāks klāt daži jaunieši no ‘’Liepājas Metalurga’’ sistēmas, kā arī jaunie futbolisti no citām Latvijas pilsētām. Kopumā var teikt, ka lielas izmaiņas starpsezonā nav notikušas.

- Kārtīgi trenēties sākām, kad treneris parādījās, tas bija pirms mēneša. Protams, ka komandai priekš pirmās sezonas motivācija ir liela, jo Liepājā pirmo reizi būs vērojams arī vietējais derbijs 1. līgā. Aizvadījām vienu pārbaudes maču pret ‘’Liepājas Metalurga’’ dublieriem, zaudējām ar 1:2, bet bija līdzvērtīga spēle. Cīnīsimies ar katru pretinieku, netaisāmies būt pastarīšu lomā šajā sezonā.

- Mērķi praktiski nav nekādi. Galvenais ir cīnīties katrā spēlē vismaz par vienu punktu, jo katrs punkts šajā sezonā mums dos pārliecību turpinājumam.

Latvijas futbola 1. līgas 1. kārta

DatumsLaiksPārisRezultāts
29.0418:00SFK Varavīksne – SK Liepājas Metalurgs
29.0418:30Jelgava-2 – Valmiera
30.0414:00Tukums 2000/TSS – Metta/LU
30.0416:00BFC Daugava – Auda
30.0416:00Rēzeknes BJSS – JPFS Spartaks
01.0416:00Ventspils-2 – Rīgas Futbola skola

, 2011-04-28 22:07, pirms 13 gadiem
par Rezekni
, 2011-04-28 23:12, pirms 13 gadiem
Vai kur ir iespējams apskatīt pilnus komandu sastāvus?
, 2011-04-28 23:14, pirms 13 gadiem
Prognozēju:

1. Metta/LU
2. Rīgas Futbola skola
3. Rēzeknes BJSS
4. Liepājas Metalurgs 2
5. Ventspils 2
6. Valmieras FK
7. Auda
8. Tukums 2000
9. Jelgava 2
10. Spartaks
11. Varavīksne
12. Daugava 2
13. Ogre
, 2011-04-28 23:19, pirms 13 gadiem
domāju ka varavīksne sezonas izskaņā ieņems 8-10 vietu
, 2011-04-28 23:19, pirms 13 gadiem
lai nu ka es par jums čaļi
Slēpts komentārs: LAIKS
, 2011-04-29 11:43, pirms 13 gadiem
a ku ta Kurlandes diženaa Kuldiiga palikusi???
, 2011-04-29 14:18, pirms 13 gadiem
NeilPryde rakstīja: a ku ta Kurlandes diženaa Kuldiiga palikusi???
Kuldīga spēlēs 2.līgā, jeb Kurzemes reģionā.

Diženā Kuldīga? Ko apsmej? Komanda sastāvēja no jauniešiem, kuri nekad tik augstā līmenī nebija spēlējuši. Sezonas beigās komandas sniegums bija 1.līgas cienīgs un tika izcīnīta pat uzvara un neizšķirts. Ja tiktu turpināts darbs, tad pāris gadu laikā Kuldīgā varētu nostabilizēties 1.līgas komanda, taču arī apstākļi nav spīdoši. Finanses mazas, A.Grundmaņa stadions nolaists...
, 2011-04-29 15:52, pirms 13 gadiem
1.Metta/LU
2.RFS
3.Liepajas Metalurgs-2
4.Ventspils-2
5.Valmiera
6.Tukums 2000
7.Auda
8.Spartaks
9.Daugava-2
10.Jelgava-2
11.Varaviksne
12.Rezeknes BJSS
13.Ogre
, 2011-04-29 16:11, pirms 13 gadiem
SFK Varavīksne – SK Liepājas Metalurgs 0:6
Jelgava-2 – Valmiera 0:0
Tukums 2000/TSS – Metta/LU 1:3
BFC Daugava – Auda 0:1
Rēzeknes BJSS – JPFS Spartaks 0:3
Ventspils-2 – Rīgas Futbola skola 2:2
, 2011-04-29 18:22, pirms 13 gadiem
Es par Mettu un Valmieru. Ļoti simpatizē šīs komandas. Nākamgad varētu ienest patīkamas vēsmas Latvijas futbolā. Metta it īpaši, jo tā ir komanda, kas domā par saviem līdzjutējiem un futbola attīstību. Kaut tādas būtu visas.
, 2011-04-29 18:34, pirms 13 gadiem
Labi, protams, ka vismaz tik daudz informācijas, bet varēja jau arī tos atbildētājus paspaidīt mazliet vairāk. Divi konkrēti spēlētāju uzvārdi uz četriem treneriem nav pārāk daudz, it sevišķi, ja ņemam vērā, ka tieši šie uzvārdi ir galvenais, ko ieinteresēts līdzjutējs gaida pirms sezonas.
Ak jā, vēl precizējošs jautājums: vai tiekai Daudziņš nav Daudzešāns?
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.
Renards Krišjānis cīņā ar Jusufu Rodo. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
3

Korzāns pēdējā uzbrukumā izrauj JDFS "Alberts" uzvaru, "Ogrei" otrais punkts

"Optibet" Nākotnes līgā svētdien tika aizvadītas trīs spēles. Dramatiskākā spēles izskaņa tika aizvadīta spēlē starp "Mārupi" un Jura Docenko Futbola skolu "Alberts", kurā viesi dažas sekundes pirms beigu svilpes guva vārtus un uzvarēja ar 1:0.
Gabriels Kirkils. Foto: Andris Grīnbergs
5

"Leevon PPK" un "Super Nova" uzvar arī otrās kārtas spēlēs

"Optibet" Nākotnes līgā sestdien tika aizvadītas pirmās trīs otrās kārtas spēles. Pie 2:0 uzvaras Smiltenē tika Māra Landmaņa un Jurija Žigajeva trenētā "Leevon PPK", savukārt Ervīna Pērkona vadītā "Super Nova" ar minimālu pārsvaru 1:0 uzveica valsts bagātākā kluba dublierus.