Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Apskats: pārsteidzošais Tukums pret Daugavpili - līderu kauja 1. līgā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Apskats: pārsteidzošais Tukums pret Daugavpili - līderu kauja 1. līgā
"Tukums 2000" un "Daugavpils"/"Progress" galvenie treneri - Andrejs Lapsa un Viktors Morozs

Jau šo sestdien plkst.16:00 Tukuma pilsētas stadionā sāksies komanda.lv 1. līgas pirmā apļa pēdējās kārtas un vienlaikus arī apļa centrālā spēle starp abām līdervienībām - negaidītā pirmās vietas īpašniece "Tukums 2000" uzņems "Daugavpils"/"Progress". Pirms gaidāmā mača uzrunājām abu komandu galvenos trenerus Andreju Lapsu un Viktoru Morozu, uzdodot abiem vienādus jautājumus.

Līdzšinējie rezultāti 10 kārtās – vai ir apmierinātība ar sasniegto? Vai bija iespējams nepiedzīvot vienīgo zaudējumu?

Andrejs Lapsa, "Tukums 2000" galvenais treneris: "Vai variet nosaukt kaut vienu komandu 1. līgā, kas negribētu būt mūsu vietā? Zaudējums, jā, bija sāpīgs - neiesitām savus momentus, iesita mums, tāds ir futbols [tukumnieki trešajā kārtā ar 0:1 piekāpās "Super Nova" - aut.]. Bet, runājot par kopumā veiksmīgajiem rezultātiem, varu teikt, ka aptuveni divi gadi pagāja, kamēr salauzām savu psiholoģiju un domāšanas veidu. Mūsu mentalitāte mainās. Bija vajadzīgs laiks, lai izveidotu komandu un sapulcētu domubiedru grupu. Līdz šim nepārtraukti ir bijusi sastāva rotācija. Arī pagājušajā gadā pēc pirmā apļa no Valmieras atpalikām tikai par diviem punktiem, bet dažu futbolistu mācību dēļ atkritām - mums nav nekā tāda, lai noturētu spēlētājus. Personīgas motivācijas viņiem nebija. Savukārt šogad mums, pirmkārt, ir pilnīga savstarpējā sapratne savā starpā - prezidentam, sporta direktoram, man. Tas pāriet arī pie komandas, kas jūt uzmanību, rūpes. Agrāk viss nedaudz atrauti bija. Arī es šogad izteicos - nevar būt tā, ka kāds vēlas, bet kādam ir vienalga. Pērn pirmo reizi ieguvām piekto vietu, bet šogad speram vēl mazu solīti uz priekšu. Taču tai pašā laikā uzdevums ir arī pamazām iespēlēt jaunos - jau ar skatu uz nākamo gadu. Ja par sastāvu, pirmajā aplī bija labi leģionāri - Čuņikovskis, Gacko [ukraiņi - aut.], Pirtshalava [gruzīns]. Viņi par 100% iekļāvās komandā, viņi uzdeva toni, pārējie uz viņiem skatījās un nevēlējās atpalikt. Sanāca labs sakausējums ar jauniešiem. Un ja pērn komandas kapteinim Tomam [Aizgrāvim] reizēm gadījās dažādi izlēcieni, tad šogad viņš cenšas sevi saturēt grožos. Komanda kļuvusi līdzsvarotāka."

Viktors Morozs, "Daugavpils"/"Progress" galvenais treneris: "Vienmēr gribas labāk, bet kaut kur dzirdēju, ka čempionātu var zaudēt pirmajās piecās kārtās, bet triumfs čempionātā tiek izcīnīts pēdējās piecās kārtās. Citiem vārdiem sakot, nedrīkst atlaist konkurentus pārāk tālu - jābūt vadošo komandu apritē un ar šo uzdevumu tiekam galā. Tai pašā laikā, protams, gribas iztikt bez zaudējumiem un punktu zaudēšanas vispār. Piedzīvojot vienīgo zaudējumu [1:5 pret RTU/"Skonto Academy", lai gan 67. minūtē bija 1:1 - aut.], mums bija nepatīkama situācija ar sastāvu - nācās iztikt bez diviem atslēgas spēlētājiem Kuadio un Cucura. Varbūt arī taktiski mazliet nepareizi nospēlējām, kaut gan pirmajās 15 minūtēs futbolisti visu pareizi izpildīja un varēja redzēt labu noskaņojumu. Tomēr spēles gaitā traumas guva vēl divi pamatsastāva spēlētāji [Akifjevs un Karmona tika nomainīti 11. un 15. minūtē - aut.] un nācās izlaist 2001. gadā dzimušus jauniešus, kuri principā ar mums netrenējās, jo pirms tam bija ar U izlasi. Spēle pajuka un skontieši izmantoja savas situācijas. Tiesa, nevar arī teikt, ka pretinieks realizēja labus momentus - četrus no pieciem vārtiem ielaidām no sitieniem ārpus soda laukuma, plus pendele. Dod Dievs, lai nekas tāds vairs neatkārtotos."

Vai šobrīd sezonas gaitā pamatsastāvs ir nostabilizējies un uzskatāms par optimālu? Vai pirms katras spēles ir daudz pozīciju, par kurām grūti izlemt un iekšējā konkurence ir asa?

Lapsa: "Liekas, ka nevienā komandā sastāvs nekad nevar būt pats optimālākais. Pirms spēles ar RTU/"Skonto Academy" [devītajā kārtā 14. jūlijā, kad "Tukums 2000" viesos uzvarēja ar 3:1 - aut.] mums reāli bija 12 spēlētāji, aizbraucām tikai ar vienu vārtsargu. Tas pat neskatoties uz to, ka spēle notika pēc pārtraukuma turnīrā. Bija savainotie, bet Kristers Eduards Švāns aizbrauca uz Kijevas "Dynamo". Atbrauca laimīgs, apmierināts. Ja trešdienā mums bija viens sastāvs, ceturtdien otrs, tad piektdien sapratām, ka uz Rīgu brauksim 12 futbolistu sastāvā. Uzrunāju komandu un teicu, ka ir daudz piemēru, kad kārtība un disciplīna sit pušu meistarību. Krievijas piemērs - lai ko viņi tur spēlēja, aizkļuva līdz 1/4 finālam. Ja kausā mums sevišķu mērķu nebija un pret RTU spēlējām ar otro sastāvu [0:5] un rotējām sastāvu, tad 1. līgā izdevās pret viņiem uzvarēt [3:1]. Mums ir īss soliņš, mūs papildina 2002. gadā dzimušie, bet es teikšu, ka puiši pilnībā attaisno doto uzticību. Viņi raujas laukumā - ne vienmēr dodam iespēju, bet, piemēram, Anmanis un Reingolcs biežāk tiek pie spēlēšanas un jau pagājušajā gadā tika iespēlēti. Diemžēl nevaram atrisināt uzbrukuma jautājumu. Tikos ar Tamazu Pertiju un viņš apsolīja atdot mums īrē uzbrucēju, kuram nav spēļu prakses [Virslīgā] un kurš spēlē dublieros, bet galu galā neizdevās - Liepājā visi bija ar mieru, izņemot pašu spēlētāju. Teicu Tamazam, ka tad nevajag, ja spēlētājam nedeg acis."

Morozs: "Konkurence ir, visiem ir cerības uz pamatsastāvu. Mums ļoti bieži gadās, ka nevis spēlē vieni un tie paši, bet tie, kuri attiecīgā brīdī ir labākā formā. Rotācija ir regulāri un pirms katras spēles ir jādomā, kurus izvēlēties. Līdz šim brīdim arī statistiski ļoti daudz futbolistu ir iesaistīti mačos. Piemēram, pēdējā spēlē pie teikšanas tika 2001. gadā dzimušais Edgars Ivanovs - puisis debitēja un ļoti neslikti. Visiem ir iespējas - puiši spēlē arī jauniešu čempionātā, 2. līgā ["Daugavpils-2" - aut.]. Sekojam visiem un dodam iespēju tiem, kas to nopelnījuši. Man noteikti nav 11 dzelžainu pamatsastāva spēlētāju - ir reāla konkurence."

Kāda ir politika attiecībā uz leģionāriem? Kādi ir kanāli, kas tiem izmantoti viņu piesaistīšanā? Vai šosezon esat ar leģionāriem apmierināti?

Lapsa: "Esam apmierināti ar sākotnēji piesaistītajiem leģionāriem - viņi pirmajā aplī ļoti labi sevi parādīja. Par tagadējiem, kas klāt paņemti - skatīsimies, kā būs tālāk, pagaidām neko sliktu nevaru teikt."

Verners Akimovs, "Tukums 2000" prezidents: "Par leģionāru politiku - piesaistot leģionārus, viens no galvenajiem nosacījumiem ir, ka tiem jābūt gados jauniem spēlētājiem, kas ierodas mūsu komandā ar perspektīvu skatu uz savu nākotni futbolā. Parasti tie ir spēlētāji, kuri pieaugušo futbolā nav aizvadījuši vairāk par vienu/divām sezonām. Protams, ka no leģionāriem gaidām pienesumu čempionāta spēlēs, tomēr viens no galvenajiem mērķiem saistībā ar leģionāriem ir treniņprocesa iekšējās konkurences un tā darba intensitātes palielināšana, kas ļauj attīstīties jaunajiem Tukuma spēlētājiem. Esam izveidojuši veiksmīgu sadarbību ar dažiem futbola cilvēkiem no Ukrainas, ko centīsimies attīstīt arī jaunatnes un bērnu futbolā. Šogad septembrī ir paredzams, ka uz bērnu futbola festivālu "Uzvarētāju kauss 2018" (turnīrs notiks trīs dienas) ieradīsies arī komandas no Ukrainas. Par veiksmīgu (līdz šim) leģionāru piesaistes procesu ir jāpasakās komandas galvenajam trenerim Lapsam, kurš veic tajā savu personīgo ieguldījumu."

Morozs: "Politika ir tāda, ka leģionāriem ir jāspēlē komandā nozīmīga loma un jāceļ pamatsastāva vidējais līmenis. Par piesaistīšanas kanāliem drīzāk jāvaicā kluba vadībai, bet visdrīzāk tie ir klubam pazīstami aģenti, kuri piedāvā savus variantus, bet lēmumu pēc pārbaudēm tepat uz vietas pieņem treneru štābs. Šogad mums ir četri leģionāri un principā esam apmierināti - gan snieguma ziņā, gan ar uzvedību ģērbtuvē un sadzīvē. Meistarīgi futbolisti un kārtīgi cilvēki."

Šobrīd, pēc 10 kārtām, kādu mērķi sev stādāt šī gada 1. līgā?

Lapsa: "Mums nekas nav mainījies salīdzinājumā ar to mērķi, kas tika nosprausts pirms sezonas - komandai tika dots uzdevums cīnīties par uzvaru katrā spēlē un izcīnīt ceturto vietu."

Akimovs: "Par komandas uzdevumu čempionāta kontekstā treneris Lapsa ir gandrīz korekts - atrasties pirmajā četriniekā. Arī ceturtā vieta ir atbilstoša šim uzdevumam [smaida]. Jauni uzdevumi nav izvirzīti. Vienīgais, ko gribu piebilst, ir tas, ka stratēģiskais uzdevums kluba treneru štābam ir jauno (pārsvarā 2002. gadā dzimušo) spēlētāju iespēlēšana pirmajā komandā. Ar šo uzdevumu līdz šim treneri tiek galā lieliski!"

Morozs: "Ko tur slēpt, gan pirms sezonas mums vadība uzlika uzdevumu cīnīties par vietu Virslīgā, gan šobrīd mērķis paliek tāds pats. Taču mēs globālus mērķus pildām soli pa solim. Mums ir nedēļas cikli, kad gatavojamies konkrētam pretiniekam. Cenšamies paņemt trīs punktus un tikai tad skatīties tālāk. Cāļus skaita rudenī."

Vai, redzot, ka ir labas perspektīvas pacīnīties par 1. vietu, vasaras pāreju periodā apzināti esat pastiprinājuši sastāvu vai to darītu arī tad, ja atrastos tabulas vidusdaļā?

Lapsa: "Mēs cīnāmies par uzvaru katrā spēlē. Komandā ir vairāki pieredzējuši spēlētāji, plus klāt leģionāri, un šī kombinācija dod labu augsni, kurā attīstīt vietējos jaunos spēlētājus, kurus arī iesaistām 1. līgas komandā. Tādējādi varu atbildēt - jā, būtu piesaistījuši leģionārus arī tad, ja atrastos tabulas vidusdaļā, jo tad tas draudētu ar sezonas uzdevuma neizpildi."

Morozs: "Tie divi futbolisti, kuri ir redzami LFF pāreju sadaļā, ir ar zvaigznīti un vēl nav ieradušies. Jebkurā gadījumā sastāvu plānojam pastiprināt, veicam pārrunas un ir jau zināmas vienošanās. Grūti pateikt, vai plānus pastiprināties realizētu, ja necīnītos par pirmo vietu, taču par šādu scenāriju nemaz nedomājām un plānojām būt cīņā par pirmo vietu."

Izņemot "Super Nova", vai redzat vēl kādu konkurentu, kas, jūsuprāt, pavisam reāli varētu iesaistīties cīņā par 1. vietu?

Lapsa: "Jau pirms sezonas teicu, ka Daugavpils ir galvenie pretendenti uz pirmo vietu. Arī Rēzekne nav savu galavārdu, manuprāt, vēl teikusi. Ir daudzas spēcīgas komandas, kas punktus nevienam nedāvinās. Ja par mums, tad komandai nebeidzu un nebeidzu atkārtot, ka ar katru nākamo spēli kļūs tikai grūtāk. Ja iepriekš mūs mēdza nenovērtēt, tad tagad ikviens noskaņojas pret mums īpaši un grib atņemt punktus. Ja esam kā vērti, nedrīkstam neko tāpat vien atdot."

Morozs: "Ja skatāmies uz tabulu, tad visdrīzāk tieši šīs trīs komandas visreālāk cīnīsies par pirmo vietu. No otras puses šogad 1. līgā ir daudz komandu, kas ir spējīgas pabojāt nervus un atņemt punktus viena otrai. Neviens nezina, kāda situācija veidosies otrajā aplī. Kas zina, varbūt tas pats "Alberts" pieliks klāt. Tas, kā šī komanda pagājušajā gadā beidza sezonu... bez zaudējumiem, bez ielaistiem vārtiem - bija ļoti grūti pret viņiem. Ja "Alberts" uzņems tādu pašu tempu, arī viņi var iesaistīties cīņā. Pagaidām priekšlaicīgi vērtēt."

Teoretizējot – ja iegūsiet 1. vietu, vai uzskatāt, ka klubs ir spējīgs sekmīgi iekļauties Virslīgā vai tomēr būtu ļoti būtiski jāpalielina budžets? Salīdziniet savas spējas spēlēt Virslīgā ar (aptuveni) šī brīža modeli salīdzinājumā ar "Valmiera Glass" šī gada modeli un rezultātiem Virslīgā!

Lapsa: " Uzdodiet šo jautājumu oktobra beigās, bet domāju ir iespējami risinājumi, lai spēlētu Virslīgā."

Akimovs: "FK "Tukums 2000" mērķis ir spēlēt Virslīgā, taču ar nosacījumu, ka komandas pamatsastāvā atrodas vismaz trīs četri FK "Tukums 2000" audzēkņi. Tas, vai šāds nosacījums mums ļauj būt pietiekami konkurētspējīgiem nākamajā, aiznākamajā vai vēl gadu vēlāk Virslīgas sezonā, protams, ir atkarīgs no tā, kā noslēgsies šī sezona (kura ir tikai pusē), kā arī kāds varētu būt pārējo potenciāli piesaistāmo spēlētāju līmenis, kas vārda vistiešākajā nozīmē ir atkarīgs no finanšu resursiem. Tāpēc tikai pašsaprotams ir fakts - lai spēlētu Virslīgā, bez pamatīga kluba budžeta pieaudzēšanas neiztikt. Tomēr man ir mazliet neērti par to runāt tagad, jo tas tiešām vēl ir jānopelna vai, precīzāk sakot, jāizcīna."

Morozs: "Viennozīmīgi būtu jāpastiprinās, ja komanda iekļūtu Virslīgā, jo starpība starp 1. līgu un Virslīgu ir ļoti liela. It sevišķi, ja runājam par Virslīgas vadošajām piecām sešām komandām, kuras kardināli atšķiras no pārējām. Tagad mums kausā būs spēle pret "Mettu"/LU, kas būs kā tāds lakmusa papīrītis - varēsim redzēt, kā vērti esam uz Virslīgas komandas fona. Šobrīd vērtēt grūti - visu varēs redzēt laukumā. Piekrītu, ka ar šī brīža sastāvu Virslīgā mums būtu jācīnās par pēdējām vietām, bet vadošajām komandām varētu iekost tikai atsevišķos mačos. Tai pašā laikā skaidrs, ka Daugavpilij vajadzīga Virslīga un otrādi. Mūsu puišiem ir jāaug un viņiem jāredz virziens, kurā augt.
Šobrīd, esot šeit Daugavpilī, novēroju, ka ir futbolisti, kuri, neredzot tālākās perspektīvas, vienkārši futbolu pamet. Tas ir skumji. Domāju, ka iekļūšana Virslīgā būtu kā grūdiens, kas ļautu attīstīties tālāk. Skaidrs, ka nedrīkst būt siltumnīcas apstākļi - ir jāsitas par vietu sastāvā, ir jāsitas par katru punktu."

Par spēli "Tukums 2000" - "Daugavpils"/"Progress"

Vispirms par pagātni – lai gan Daugavpilij rudenī izdevās pārliecinošs revanšs ar 8:0 un arī tabulā daugavpilieši ieņēma augstāku vietu, pagājušajā gadā (gandrīz šai pašā laikā - 22. jūlijā) "Tukums 2000" savā laukumā negaidīti pārspēja Daugavpili ar 4:1. Kā tas varēja notikt?

Lapsa: "Runājot par atbildes spēli Daugavpilī, spēļu protokolos var redzēt, ka tur spēlēja tikai divi spēlētāji no uzvarētās spēles, tātad par 90% cits sastāvs. Tas bija augstākminēto iemeslu dēļ - mācību dēļ sastāvs stipri mainījās. Kaut gan tīri satura ziņā spēle Daugavpilī bija laba, tikai rezultāts slikts - aizsargs pieļāva vienas un tās pašas kļūdas, bija arī noraidījums. Smagus zaudējumus pārdzīvoju smagi - trešdien ar 2003. gadā dzimušajiem ar 0:7 zaudējām Liepājā un man gluži vai pamats zem kājām izsists. Sliktākais ir vienaldzība, kas novērojama laukumā. Savukārt, atgriežoties pie 2017. gada 1. līgas sezonas, tajā 4:1 jūlija spēlē mēs Daugavpili pelnīti uzvarējām - es pat teiktu, ka bez lieliem variantiem."

Morozs: "Tukumā vispār spēlēt ir grūti. Neilgi pirms atnākšanas uz Daugavpili, arī ar "Skonto" tur zaudējām. Atceroties zaudējumu Tukumā pie "Daugavpils" stūres, neveiksmīgi izvērtās pirmās 10 minūtes, kad nonācām zaudētājos ar 0:2. Pēc tāda sākuma bija grūti labot spēli sev par labu. Protams, atbildība obligāti jāuzņemas arī man, jo toreiz nospēlējām nepareizi taktiski - tieši kopš tā zaudējuma taktisko shēmu 3-4-3 mēs vairs ne reizi ne pērn, ne šogad neizmantojām. Varbūt vēl patiešām tobrīd nepārzināju futbolistu spējas [Morozam tā bija tikai trešā spēle pie "Daugavpils" stūres - aut.] - atnācu ar savām idejām, bet labākās futbolistu kvalitātes bija citas. Nācās to visu pēc tam pārdomāt un spēles struktūru vēlāk mainīju. Taču, ja vēl no citas paskatāmies, tai sezonas brīdī tabulā bijām zemāk par Tukumu - viņi bija trešie, mēs kādi septītie [tukumnieku pārsvars pār daugavpiliešiem pēc šīs spēles sasniedza deviņus punktus, bet sezonas finišā jau "Daugavpilij" bija par 14 punktiem vairāk... - aut.] un no tāda viedokļa toreiz šis zaudējums nemaz nebija pārsteigums."

Par gaidāmo maču – kurš uzskatāms par favorīti un vai neizšķirts būtu apmierinošs rezultāts?

Lapsa: "Sezonas uzdevumu cīnīties par uzvaru katrā spēlē neviens nav atcēlis, tādējādi jebkāds cits rezultāts kā uzvara tiks uzskatīts par neveiksmi."

Morozs: "Nevēlos zīlēt, jo viss atkarīgs no tā, kā spēle attīstīsies. Gadās reizes, kad ar neizšķirtu esi apmierināts. Viss atkarīgs no notikumiem laukumā. Taču kopumā, lai pret kuru spēlētu, vienmēr noskaņojamies uzvarēt. Svarīgi ir atstāt visus spēkus laukumā un pamest to ar tīru sirdsapziņu pret sevi, līdzjutējiem, vadību."

Vai šosezon ir izdevies kādā mačā klātienē redzēt gaidāmo pretinieku? Neatklājot nianses, kā kopumā raksturotu pretinieku? Ar ko pretinieks ir atšķirīgs?

Lapsa: "Diemžēl spēles notiek vienā dienā, tāpēc, nē, neesmu klātienē redzējis Daugavpils komandu. Tomēr informācijas pietiek, cenšos to iegūt no dažādiem avotiem. Galu galā ziemā ar viņiem spēlējām "Mercure" kausā - lai gan zaudējām ar 0:2, toreiz biju apmierināts, jo vēl nespēlējām labākajā sastāvā. Ja par Daugavpili, tad tā vienmēr ir bijusi un paliks futbola pilsēta un tur nekad nav bijusi vāja komanda. Komanda izceļas ar kombinacionālu futbolu, ņemot vērā, ka viņiem ir individuāli spēcīgi uzbrucēji. Mēs tādu uzbrucēju likt pretī nevaram. Būtu mums Švāns, kurš ļoti labu formu bija uzņēmis... Diemžēl viņš treniņā sarāva saites, izpildot sitienu pāri sev. Bēdīgi."

Morozs: "Šosezon klātienē Tukuma komandu nav izdevies redzēt ne reizi, taču priekšstats, protams, ir. Esmu redzējis video, arī iepriekšējie gadi 1. līgā ļāvuši šo komandu iepazīt. Par Tukumu izveidojies pozitīvs iespaids. Savs rokraksts ir katrai komandai 1. līgā - kāda vēlas spēlēt daudz futbolu, respektīvi, patīk darboties ar bumbu, kāda cita cenšas daudz cīnīties, sisties, traucēt pretiniekam. "Tukums 2000" atšķiras ar to, ka gan spēlē futbolu, gan cīnās. Sarežģīts pretinieks - ja ļausi viņiem spēlēt, viņi spēli paņems savos grožos un spēlēs, ja centīsies pārņemt iniciatīvu, jau viņi tev neļaus spēlēt, būs daudz cīņas. Pērn līdzīgi spēlēja Valmiera - arī Tukums izceļas ar kvalitāti."

Kas varētu izšķirt spēli? Vai piekrītat, ka viens no nozīmīgākajiem faktoriem varētu būt Askerova un Kuadio individuālā meistarība un viņu spēja būt pārākiem par "Tukums 2000" aizsardzību?

Lapsa: "Uz šo jautājumu es atbildēšu jums sestdien vakarā, sarunāts? Esam mierīgi, pārliecināti par sevi. Cienām pretinieku, bet ne vairāk."

Morozs: "Saprotams, ka uzbrucējiem jābūt individuāli spēcīgiem. Taču nevar teikt, ka spēles izšķirošais faktors būs Askerovs un Kuadio, jo viņi abi ir ļoti atkarīgi no partneriem, vidējās līnijas. Turklāt reizēm viņiem tiek doti cita veida uzdevumi, kas vērsti uz komandas darbu. Tam pašam Askerovam ir ne tikai 12 gūti vārti, bet arī izdarījis deviņas rezultatīvas piespēles - viņš nav uzbrucējs, kurš tikai pieliek punktu. Viņam ir funkcijas arī aizsardzībā, arī uzbrukumu veidošanā. Viņš ir universāls futbolists. Līdzīgi var teikt par Kuadio. Punktu mūsu uzbrukumiem var pielikt jebkurš - ja nemaldos, mūsu sastāvā vārtus šogad guvuši jau 13 spēlētāji. Sestdienas spēlē Tukumā svarīgi būs nospēlēt disciplinēti aizsardzībā un sevišķi standartsituāciju izspēlēs, jo tas ir veids, kā "Tukums 2000" var izšķirt spēli savā labā. Zinām, kā viņi attīsta savus uzbrukumus. Savukārt par to, kā mēs varam uzbrukumā viņus uzlauzt, labāk šoreiz paklusēšu - tas lai paliek komandas iekšienē."

Vai visi potenciālie pamatsastāva futbolisti ir veseli un gatavojas spēlei?

Lapsa: "Komandas sastāvs tiks paziņots piektdien, pēdējās dienās daudz kas var notikt. Problēmas ar sastāvu diemžēl mums ir."

Morozs: "Atkal varu atgriezties pie konkurences jautājuma - ir par ko padomāt un dažiem puišiem [acīmredzot domāti tādi, kuri ne pārāk bieži spēlējuši - aut.] tiks dota iespēja, izmantojot to, ka kāds ir savainots. Traumēto uzvārdus nesaukšu - kāpēc gan lai es to šobrīd darītu..."

komanda.lv tabula

VKomandaSUNZVAP
1.FK Tukums 2000/TSS 10 90126:6 27
2.BFC Daugavpils/Progress 10 81150:9 25
3.SK Super Nova 10 71231:10 22
4.Rēzeknes FA/BJSS 10 52327:14 17
5.FK Auda 10 51422:23 16
6.JDFS Alberts 10 43320:17 15
7.FK Smiltene/BJSS 9 41422:23 13
8.RTU FC/Skonto Academy 9 32430:18 11
9.FK Staiceles Bebri 10 2269:37 8
10.Grobiņas SC 10 21718:30 7
11.Balvu Sporta centrs 10 1279:48 5
12.Preiļu BJSS 10 1098:37 3

  +6 [+] [-]

, 2018-07-27 21:12, pirms 6 gadiem
Foršs raksts. Paldies autoram

  +5 [+] [-]

, 2018-07-28 06:19, pirms 6 gadiem
Tā turpināt Tukums-2000....Paldies raksta autoram par saturīgajām abu komandu treneru intervijām. Lai uzvar Tukums-2000 mēs esam to pelnijūši!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-28 12:15, pirms 6 gadiem
Ja Tukums uzvarēs tad pieci punkti pārsvars pirmajā vietā.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-28 12:58, pirms 6 gadiem
Kāpēc nav tiešraides?

     [+] [-]

, 2018-07-28 14:12, pirms 6 gadiem
Šodien vēl divas saspringtas spēles. Super Nova Alberts, Preiļi Balvi.