Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

“Smiltene/ BJSS” svētdien uzņems Bogdanova pārstāvēto “AFA Olaine”

Toms Markss
Toms Markss

“Smiltene/ BJSS” svētdien uzņems Bogdanova pārstāvēto “AFA Olaine”
Foto: Gatis Samučonoks

Svētdien, 28. jūnijā, pulksten 17:00 Smiltenes stadionā savu pēdējo pirmā apļa mājas spēli aizvadīs futbola kluba “Smiltene/ BJSS” komanda, kas uzņems ar vārtsargu Marku Bogdanovu pastiprināto “AFA Olaine” vienību. Pērn Smiltenē abu komandu spēle noslēdzās ar dramatisku neizšķirtu 2:2.

Pēc spēka otrajā Latvijas futbola turnīrā – komanda.lv 1. līgas čempionātā – pavisam tuvu ir pirmā apļa beigas. Katra komanda pirmajā aplī aizvada 15 spēles, bet čempionātā kopumā jāaizvada divi apļi. Turnīra vadībā šobrīd atrodas “Caramba/ Dinamo” vienība, kas nesen kā pastiprinājusi savu sastāvu ar tukumnieku Kristapu Blanku. Tikmēr otrajā pozīcijā pašlaik ir Valmieras vienība, kas no līderiem atpaliek par diviem punktiem.

Futbola klubs “Smiltene/ BJSS” 16 komandu konkurencē pašlaik ieņem dalītu 11. – 12. pozīciju ar Ogres vienību. Abas komandas 13 spēlēs iekrājušas pa 10 punktiem. Pēdējās kārtas spēlē Smiltenes futbolisti viesojās Ogrē, tiekoties ar vietējo komandu. Spraigā cīņā spēle noslēdzās neizšķirti 3:3, lai arī vēl īsi pirms cīņas beigām ar 3:1 vadībā atradās Raimonda Dūmiņa un Anda Rozīša vadītie smiltenieši. Neskatoties uz neveiksmīgajām beigām, sarkanbaltie pārtrauca sešu zaudējumu sēriju. Visu nedēļu komanda tuvu optimālajam sastāvam aizvadīja pilnvērtīgus treniņus un nopietni gatavojas savai pirmā apļa pēdējai mājas spēlei.

Svētdienas pievakarē Smiltenē viesosies “AFA Olaine” vienība, kas turnīra tabulā izcīnījusi par četriem punktiem vairāk nekā Smiltenes futbolisti un ieņem vienu vietu augstāk turnīra tabulā.

Smilteniešu uzbrukuma līderis Elvis Teremko pirms gaidāmās spēles ir starp trīs labākajiem vārtu guvējiem. Elvja kontā 13 mačos 12 vārti. Savu ražu viņš centīsies papildināt spēlē pret olainiešiem. Gatavi doties cīņā būs arī pārējie komandas pamatspēki. Vārtu drošība tiks uzticēta Dagnim Sausajam, kurš vairākkārt glāba komandu no vārtu zaudējumiem Ogrē.

Olaines sastāvu pāreju periodā papildināšu virkne jaunu futbolistu, kuri pārnākuši no virslīgas izslēgtās “Gulbenes” komandas. Vārtsargu pozīcijā gaidāmajiem Smiltenes pretiniekiem nopietns spēks būs kādreizējais Latvijas kausa ieguvējs FK “Jelgava” sastāvā Marks Bogdanovs. Tāpat arī komandai pievienojušies citi bijušie gulbenieši.

Abu komandu pēdējā tikšanās reizē pērnā gada oktobrī Smiltenē spēle noslēdzās ar dramatisku neizšķirtu 2:2. Olaines futbolisti izlīdzinājumu panāca vien kompensācijas laika pēdējā sekundē pēc stūra sitiena izpildes. Smiltenieši būs ļoti motivēti revanšēties pretiniekiem par pēdējo cīņu.

Uz rītdienas spēli, kuras sākums gaidāms pulksten 17:00 pievakarē, aicināti visi sporta līdzjutēji un futbola cienītāji.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
FK Smiltene