Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Perepļotkins: "Zinu, ka esmu nonācis zemākā līmenī - galvenais nebēdāties"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Perepļotkins: "Zinu, ka esmu nonācis zemākā līmenī - galvenais nebēdāties"
Andrejs Perepļotkins Rīgas "Daugavas" kreklā
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Sestdien komanda.lv 1.līgā trešo uzvaru četrās spēlēs, ar 7:0 sagraujot "Albertu", izcīnīja "Caramba/Dinamo", kuru var saukt par visa turnīra galveno favorīti. Pēc mača Sportacentrs.com aprunājās ar uzvarētāju komandas spēlētāju Andreju Perepļotkinu (30), kura kontā ir 36 spēles un trīs vārti Latvijas izlasē, kā arī dalība daudzu valstu nacionālajos čempionātos. Galvenais bija noskaidrot, kāpēc Perepļotkins ar šādu CV šobrīd nonācis 1.līgā.

Kā sanācis, ka nonāci 1.līgā "Caramba/Dinamo" komandā?
Notikumu apstākļu rezultātā man diemžēl nojuka varianti ārzemēs un, kad tas notika, jau bija beidzies pieteikumu termiņš Virslīgā. Tāpēc izmantoju iespēju pievienoties "Caramba/Dinamo", jo 1.līgā pieteikumu termiņš bija vēlāks. Šai komandā bija normāls treniņprocess, sarunājām, ka spēlēšu te kādu noteiktu laiku un pēc tam jau skatīsimies. Futbolistiem ir dažādi likteņi... Saprotu, ka esmu nonācis zemākā līmenī, taču šobrīd man nebija citas izvēles. Galvenais ir nebēdāties, jācenšas pat šai līmenī nodemonstrēt kaut ko pozitīvu un labu. Jāturpina strādāt.

Vai tomēr tā nebija muļķīga kļūda, ka nepaguvi tikt kādas Virslīgas komandas pieteikumā?
Nē, tā nebija kļūda - pieteikumu datumus zināju. Vienkārši solījumi par līgumu ārzemju klubā bija diezgan cieti un spēcīgi, diemžēl nekas nesanāca. Tā gadās. Tāpēc šobrīd nācās izvēlēties šādu variantu.

Vai ar lielu varbūtības pakāpi varam teikt, ka vasarā 1.līgu pametīsi?
Ziniet, nekad ar nākotnes paredzēšanu neaizraujos. Nekad neko nevar zināt. Turklāt šādās reizēs daudz kas atkarīgs arī no gadījuma, no veiksmes. Ja būs varianti, tad skatīšos.

1.līgā komandu līmenis ir ļoti dažāds, dažas komandas ir stipri vājākas. Vai nav garlaicīgi, ja uzvarat ar 7:2 vai 7:0?
Jā, jūs pareizi atzīmējāt, ka komandas ir ļoti dažāda līmeņa, tai skaitā ir vājas vienības. Taču mūsu komandai joprojām daudz jāstrādā, lai būtu labāka savstarpējā sapratne. Un arī šajās graujošajās uzvarās pat pret šādām komandām mums daudz kas nesanāk - neizdodas sitieni, neizdodas apspēlēt, un tu attiecīgi iegūsti sarūgtinājumu. Man un citiem komandas futbolistiem, kuri ir spēlējuši augstākā līmenī, šai ziņā ir liels psiholoģiskais spiediens. Jā, varbūt ne visas spēles sanāk līdzīgas un dažos mačos esam ievērojami pārāki gan individuālās meistarības, gan fiziskā ziņā, taču no otras puses arī vājākas komandas noskaņojas pret mums jo sevišķi, un mēģina pat izrādīt nopietnu pretestību. Tagad ir tikai čempionāta sākums, paskatīsimies kā viss turpināsies - noteikti ievērojāt, ka mūsu komanda ne katrā mačā izskatās kā viens vesels, tā ka ir pie kā strādāt.

Teorētiski tev šobrīd būtu svarīgi iegūt spēļu praksi, būt labā tonusā, lai vasarā tiktu prom, tomēr pāris pēdējās spēlēs treneris Koņevs tevi ļoti laicīgi nomaina.
Jā, jums taisnība, ka nākotnes vārdā man šobrīd vajadzētu atrasties labā formā, taču tas, ka mani nomaina, ir trenera iniciatīva. Es nenogurstu un esmu gatavs spēlēt līdz galam, taču, ja rezultāts tobrīd jau ir liels, treneris to redz un dod iespēju uzspēlēt visiem. Tas viss ir trenera kompetencē.

Parunāsim mazliet par pagātni. Tavi pēdējie klubi bija Armēnijas "Ararat" un Kipras ENAD pēc spēka 2.līgā. Kāpēc nepaliki tur ilgāk un kā vispār īsumā noraksturotu šo karjeras posmu?
Armēnijā mazliet nesanāca - jā, klubs ir liels, ar bagātu vēsturi un tradīcijām, taču šādas tādas apsolītas lietas netika izpildītas, un mums attiecīgi neizdevās noturēt turnīrā vadību [komanda finišēja 4.vietā - aut.], bija daudz pārpratumu, varbūt vajadzēja vairāk laika. Ar diviem trim mēnešiem ir par īsu, lai adaptētos šādā klubā. Vajadzīgs lielāks laiks. Savukārt Kiprā mana komanda laikam jau bija aptuveni tāda paša līmeņa kā šī [domāta "Caramba/Dinamo" - aut.] un arī tur nebija viegli adaptēties - cita mentalitāte, citāda futbola saprašana. Domāju, arī citiem futbolistiem gadās, kad citā futbola vidē tu nespēj iejusties, nespēj atvērties. Šķiet, ar mani tieši tā sanāca. Centos tur, cik vien spēka, bet acīmredzot konkrētajā brīdī tā nebija mana vieta. Diemžēl.

Vai šie divi pēdējie ārzemju klubi un vēl pirms tam Rīgas "Daugava" parādā nepalika?
Nē, šajā ziņā viss bija kārtībā.

Atgriežoties vēl senākā pagātnē, ilgi spēlēji Latvijas izlasē, tiki saukts pat vēl 2012.gadā. Kad tevi pirmo reizi neizsauca, Starkovs sacīja, ka Andrejs pats zina iemeslus. Tagad vari atklāt?
Laikam jau Starkovs neizsauca tāpēc, ka toreiz man bija divi savainojumi. Bija jāatjaunojas, jāatgūstas, un no tā izrietēja arī sekojošās problēmas klubu karjerā - pusgads tur, pusgads šur. Viņš noteikti uzskatīja, ka man pietrūka stabilitātes, normālas spēļu prakses klubos.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-27 09:17, pirms 9 gadiem
Erevānas Ararats.Kādreiz šī kluba vārds skanēja pat Eiropā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 10:52, pirms 9 gadiem
Nekas, pagaidi spēli pret Valmieru, atgriezīsies realitātē!!!

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 11:31, pirms 9 gadiem
Gulbenē varētu uz "bankas " sēdēt,tas ir Tavs līmenis.

     [+] [-]

, 2015-04-27 14:50, pirms 9 gadiem
Redzot kā Perepļotkins spēlēja pret Rēzeknes FA - domāju, ka viņam līdz Virslīgas klubiem vēl augt un augt!!!
Varbūt FB Gulbene no rezervistu soliņa uz maiņu viņu varētu uzlaist, bet domāju, ka pat Gulbenei viņš īpaši vajadzīgs nebūtu.

     [+] [-]

, 2015-04-27 19:52, pirms 9 gadiem
Kāpēc zemākā?!?!
Katrs spēlē savā līmenī. Lai pierāda, ka ir labāks, un tad jau ar Caramba varēs spēlēt virslīgā

  +2 [+] [-]

, 2015-04-27 20:48, pirms 9 gadiem
Kāds var pateikt, kāpēc šim spēlētājam bija jāpiešķir Latvijas pilsonība spēlēšanai izlasē?

  -2 [+] [-]

, 2015-04-27 23:53, pirms 9 gadiem
marka3x3 rakstīja: Kāds var pateikt, kāpēc šim spēlētājam bija jāpiešķir Latvijas pilsonība spēlēšanai izlasē?
Viņš sakarīgi spēlēja un turklāt spēlēja Skonto.
Naturalizētie Miholaps, Kosķuks un Sputais izlasē tik labi nespēlēja...

  +1 [+] [-]

, 2015-04-28 00:44, pirms 9 gadiem
Perepļotkins ir reāli palaidies... Un lai nestāsta, ka nepaveicās... Acīmredzot nav tik labs, lai spēlētu ārzemēs (negribas pētīt viņa CV, bet šķiet, ka nekur ilgi nav noturējies)... Es nerunāju šeit konkrēti par 1. līgu, te vismaz viņam ir spēļu prakse, kamēr gaida kādu piedāvājumu, bet vispār kopumā, kopš pēdējās spēlēs LV izlasē....

     [+] [-]

, 2015-04-30 01:06, pirms 9 gadiem
Pēc Skonto posma nonāca uzbeku Nasaf, kur bija viens no līderiem un vēl ieguva Āzijas čempionu kausu, iesitot golu finālā. Pēc tam gan, jā, karjera sāka iet uz leju - sākumā traumas un neizdošanās noturēties Igaunijā, tad viduvēja spēle Rīgas Daugavā un Kiprā.