Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ogrē plāno izveidot futbola akadēmiju

Ogrē plāno izveidot futbola akadēmiju
Aigars Počs, Mihails Makarovs, pilsētas mērs Artūrs Mangulis, Raivis Rubīns un Jānis Latkovskis
Foto: osports.lv

Ceturtdien pieņemšanā pie Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Artūra Manguļa tika apstiprināta biedrības "Futbola klubs Ogre" jaunā valde un vētīti nākotnes mērķi, ziņo portāls Osports.lv. Nolemts arī beidzot pielikt punktu Ogres futbola ilgstošajai sašķeltībai un sadrumstalotībai, cerot nākotnē izveidot pilsētas futbola akadēmiju.

Futbola klubā Ogre pagājušajā sezonā atgriezās vairāki bijušie Ogres Sporta centra audzēkņi, un trenera Andreja Prohorenkova vadībā Latvijas futbola čempionāta 1. līgā (pēc ranga otrais spēcīgākais valsts turnīrs) tika izcīnīta astotā vieta, kā arī izdevās iekļūt Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā (5.aprīlī spēle pret Jūrmalas "Spartaks").

Starpsezonā ir notikušas vairākas izmaiņas, veicot arī nepieciešamās kluba valdes korekcijas. Komandas un kluba pārstāvji vizītē pie pašvaldības vadītāja norādīja - ir motivācija doties tālāk, ir izvirzīts mērķis izveidot Ogrē futbola akadēmiju. Tas ļautu ne tikai sakārtot vietējā futbola sistēmu, stiprinot gan bērnu un jauniešu komandu konkurētspēju uz citu valsts komandu fona, gan arī spēcināt meistarkomandas sastāvu. Ogres futbola piramīdas izveide veicinātu arī bērnu un jauniešu motivāciju, jo futbola akadēmija pavērtu plašāku ceļu uz profesionālo futbolu - Ogres lielajā komandā, kādā citā Latvijas klubā vai arī starptautiskā arēnā. Futbola akadēmija būtu kā garants profesionālai un uz izaugsmi tendētai futbola apguvei.

"Ja ir profesionāļi savā jomā, kuri vienlaikus ir arī mūsu novada patrioti un var spodrināt un izcelt Ogres pilsētas un novada vārdu Latvijā, tad tas ir jāatbalsta. Priecē ideja par futbola akadēmijas izveidi Ogrē, un pašvaldība ļaus klubam darboties, neliekot nekādus šķēršļus, gluži pretēji - veicinās tā izaugsmi," sacīja A.Mangulis.

Sanāksmē piedalījās arī Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos Egils Helmanis, kurš atzina, ka galvenā prioritāte ir novada cilvēki. "Mēs ilgi gaidījām šo mirkli, kad jūs nobriedīsiet vietējā futbola celšanā. Tā ir liela atbildības sajūta, bet arī iespēja. Un tā mēs darinām Ogres novada sporta vēsturi."

Pašvaldība konceptuāli apstiprināja gan finansiālas palīdzības sniegšanu, gan arī vietējo uzņēmēju iesaistīšanu futbola kluba "Ogre" atbalstīšanā.

Par kluba valdes priekšsēdētāju izvirzītais treneris Raivis Rubīns, norādīja, ka Ogrē futbols ir, bet maksimāli sakārtots tas nav. "Ar jauno komandu gribu turpmāk parādīt, ka mēs spējam sakārtot futbola vidi Ogrē. Lielākais mērķis ir futbola akadēmijas izveide Ogrē, kas būtu kā jauns pakāpiens, kur jauniešiem tiekties. Gribam, lai FK "Ogre" ir kā piemērs un mērķis jaunatnei. Mērķi ir nosprausti - lēnām uz tiem arī virzīsimies."

Latvijas Futbola federācija ir atzinīgi novērtējusi FK "Ogre" nākotnes vīziju, izceļot Ogrē jau pieejamo futbola infrastruktūru, lai izveidotu futbola akadēmiju.

FK "Ogre" valdē darbosies arī citi futbolisti, proti, Jānis Latkovskis būs atbildīgais par finanšu lietām, lai kluba izvirzītajiem mērķiem nebūtu nekādu finansiālu šķēršļu, Mihails Makarovs strādās ar spēlētājiem - esošajiem un jaunajiem, bet Aigars Počs darbosies ar mārketingu un veiks sabiedrisko attiecību speciālista funkcijas. Visi pieminēti vienlaikus ir arī komandas futbolisti. Par valdes locekli izvirzīts arī Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis - kā pašvaldības pārstāvis un uzraugs.

FK "Ogre" jaunā sezona sāksies jau 29.martā, kad atklāšanas spēlē Ogres Valsts ģimnāzijā tiks uzņemta Rēzeknes futbola akadēmija. Savukārt 5.aprīlī - arī Ogrē - notiks intriģējošā Latvijas kausa cīņa pret Jūrmalas "Spartaku".

Informāciju sagatavoja:
Oļegs Visockis, Osports.lv


, 2015-03-27 15:50, pirms 9 gadiem
Raivis Rubīns īstajā vietā! Malacis
, 2015-03-27 17:52, pirms 9 gadiem
Malači, ceru, ka izdosies!
, 2015-03-27 18:19, pirms 9 gadiem
Prieks par Ogri
Ceru, ka drīzumā futbols tur kaut atgriezīsies padomju "Adītāja" līmenī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-27 18:51, pirms 9 gadiem
Ogres futbola ciltstēvs esot bijis vīrs vārdā Pauls Rubīns, ja nekļūdos. Šim jaunajam Rubīnam kāds radinieks sanāk?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-27 18:55, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Ogres futbola ciltstēvs esot bijis vīrs vārdā Pauls Rubīns, ja nekļūdos. Šim jaunajam Rubīnam kāds radinieks sanāk?
Raivis ir Paula deels.
, 2015-03-27 18:58, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Ogres futbola ciltstēvs esot bijis vīrs vārdā Pauls Rubīns, ja nekļūdos. Šim jaunajam Rubīnam kāds radinieks sanāk?
Paula dēls un aroda pārņēmējs. Turpina tēva iesākto un ar labiem panākumiem virza Ogres bērnu/jauniešu futbolu.
, 2015-03-27 19:15, pirms 9 gadiem
Un kur Miesnieks pazuda?
, 2015-03-27 19:21, pirms 9 gadiem
mizinsh rakstīja: Paula dēls un aroda pārņēmējs. Turpina tēva iesākto un ar labiem panākumiem virza Ogres bērnu/jauniešu futbolu.
Ja domā pērn mūžībā aizgājušo LSPA docentu Paulu Rubīnu, tad drīzāk drīzāk dibinātājs varētu būt tieši viņa tēvs, arī Pauls. Nedaudz pār gūgli pārskrēju. Pauls Rubīns vecākais 60. gados sāka attīstīt Ogres futbolu. Ļoti labi, ka ir tādas futbola dinastijas.
, 2015-03-27 19:33, pirms 9 gadiem
Loti patikami lasit tadas zinas.Citi novadi un pilsetas nemiet no Ores piemeru.
, 2015-03-27 20:11, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Ja domā pērn mūžībā aizgājušo LSPA docentu Paulu Rubīnu, tad drīzāk drīzāk dibinātājs varētu būt tieši viņa tēvs, arī Pauls. Nedaudz pār gūgli pārskrēju. Pauls Rubīns vecākais 60. gados sāka attīstīt Ogres futbolu. Ļoti labi, ka ir tādas futbola dinastijas.
Pauls Rubīns bija Paula Rubīna (1964.g.) tēvs un Raivis Jūsu minētajam ir mazdēls !
, 2015-03-27 21:14, pirms 9 gadiem
pilns ar krieviem un lamuvārdus vien dzird...tas pats arī ogres koledžas stadionā..futbola treniņos...
, 2015-03-29 21:58, pirms 9 gadiem
Sešdesmito gadu vidū Pauls Rubīns spēlēja un pēc tam trenēja Ventspils komandu.Šeit arī piedzima viņa dēls.Un kaut kur 1968.gadā viņš pārcēlās uz Ogri.Pēc tam strādāja Rīgas Daugavas meistarkomandā.(Tīri vadoties pēc atminas)
Foto: JFK Ventspils
20

Nākotnes līgas sezona sāksies 6. aprīlī ar "Ventspils" viesošanos Tukumā

Latvijas Futbola federācija publicējusi "Optibet" Nākotnes līgas 2024. gada sezonas kalendāru. Pirmās kārtas spēles gaidāmas 6. un 7. aprīlī.
"Rēzeknes" aizsargs Artis Brīvers. Foto: LFF
13

Otro gadu pēc kārtas "Rēzekne" pa sētas durvīm ienāk Nākotnes līgā

Latvijas Futbola federācija (LFF) apstiprinājusi komandas, kurām būs tiesības 2024. gada sezonā spēlēt valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā jeb "Optibet" Nākotnes līgā. Lai gan pagājušajā sezonā otro gadu pēc kārtas "Rēzekne" palika izkrišanas zonā, tomēr citu apstākļu dēļ Latgales komandai atvērušās sētas durvis dalībai turnīrā.
Jurijs Žigajevs. Foto: LFF
45

Žigajeva brigāde apvienojas ar "Leevon" un dodas uz Nākotnes līgu

Lielu ažiotāžu ģenerējusī Futbola komūna "Pa Pāris Kausiem" veic vēl vienu soli augšup Latvijas futbola piramīdā un pretendē uz spēlēšanu valsts otrajā spēcīgākajā turnīrā Nākotnes līgā. Pēc ambiciozā amerikāņu projekta FA "Jūrmala" nepacelšanās no skrējceļa, Māris Landmanis uzrunāja Juriju Žigajevu un tika nonākts līdz kopsaucējam par klubu apvienošanu, izveidojot komandu zem kopēja nosaukuma - "Leevon PPK".