Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Auda": "Rūgtumu par zemo vietu noskalo iekārtotie futbolisti Vācijā un Čehijā"

"Auda": "Rūgtumu par zemo vietu noskalo iekārtotie futbolisti Vācijā un Čehijā"
Foto: "Auda"

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 12 šī gada komanda.lv 1.līgas klubiem (kas pabeidza čempionātu...), piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Piedāvājam 10. vietā palikušās "Audas", konkrēti kluba prezidenta Jura Gorkša, viedokli par turnīru.

Visiem 1.līgas klubiem uzdevām vienus un tos pašus jautājumus.

"Audas" atbildes

1) Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
Protams, pēc 2016. gada sezonas trešās vietas šīs sezonas 10. vieta gandarījumu nedod. Pirms šīs sezonas gan treniņu procesā, gan komandas organizācijas ziņā spērām solīti augšup, taču tas nenostrādāja. Uzsākām labi, taču tad kaut kas mūsu mehānismā salūza un spējām atkal saliedēties pašā sezonas izskaņā. Paldies futbolistiem, kas izturēja līdz galam, paldies Nikolajam Poļakovam, kurš grūtā brīdī uzņēmās komandas vadību.

Otrais aplis patiešām bija smags. Vairāki spēlētāji devās studēt uz citām pilsētām vai valstīm, kāds nevarēja turpināt darba dēļ. Bet sezonas izskaņā traumu un diskvalifikāciju dēļ mūsu spēlētāju skaits bija pavisam sarucis, vairākas spēles nācās spēlēt pat ar diviem trijiem traumētiem spēlētājiem sastāvā. Jau aizveroties pāreju logam Latvijā, palikām bez trim pamatsastāva spēlētājiem. Kanādietis Alekss Akerts ar kluba palīdzību veiksmīgi atrādījās Vācijas 6. līgas klubā "SpVgg Bad Pyrmont von 1920 e.V." un pēc Jaunā gada jau, iespējams, redzēsim viņu Reģionālajā (pēc spēka 4. līgā) līgā, savukārt aizsargs Uģis Moncevičs un uzbrucējs Silvestrs Tammenieks parakstīja līgumus ar Čehijas augstākās līgas kluba FC "Teplice" akadēmiju. Šo spēlētāju panākumi aiz valsts robežām mazliet noskalo to rūgtuma sajūtu - par viņu sagatavošanu un iekārtošanu labos klubos mums ir patiess gandarījums.

2) Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, sportiskais līmenis un konkurence)? Jūsu komentāri par jebko, kas ir sasāpējis vai tieši pretēji – par to, kas ļoti patīk un apmierina.
1.līgas līmenis ar katru gadu izlīdzinās. Šogad tradicionāli kā katru gadu bija izteikts līderis (Valmiera), bet šoreiz ne tik pārliecinošs spēles ziņā kā iepriekšējos gadus. Daugavpils un Olaine pacēlās turnīra tabulā pateicoties veiksmīgai sezonas otrajai pusei. Grobiņa, tieši otrādi, neizturēja sezonas sākumā uzņemto tempu. Pārējās komandas apmēram spēkos līdzīgas, ja visas spēlē spēcīgākajā sastāvā.

Organizatoriskā ziņā lielu izmaiņu nav - klubi, kas cenšas ko darīt, turpina, bet tāpat kā citus gadus lielas ažiotāžas ap spēlēm nav. Ja nu vienīgi atsevišķas spēles Valmierā un Rēzeknē.

Prieks, ka 1. līga tiek translēta arī video tiešraidēs, bet būtu vēlams, lai tas tiktu klubiem (mājiniekiem) paziņots savlaicīgāk. Citādi šogad sanāca tā, ka uzzinām par spēles translāciju vien iepriekšējā dienā un nepaspējam sagatavot normālus filmēšanas apstākļus.

3) Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?
Turpināsim gatavoties jaunai sezonai ierastā ritmā. Treniņus uzsākam janvāra vidu. Pirmās spēles sākot no februāra pirmās nedēļas. Bet līdz tam vēl jāpiesaista jauni futbolisti, ar kuriem jau pārrunas notiek. Tāpat līdz Jaunajam gadam tiksim skaidrībā par treneri gaidāmajai sezonai.

4) Šogad piedzīvojām nepatīkamu situāciju ar "Ogres" un "Jēkabpils" izslēgšanu. Vai Jūsuprāt, vēl pirms sezonas sākuma ir reāli identificēt netīrus klubus/komandas? Un kāds, Jūsuprāt, ir optimālais komandu skaits 1. līgā?
Šī ir ļoti sāpīga tēma Latvijas futbolā. Protams, nav patīkami, ka turnīru uzsāk 14 komandas, bet beidz tikai 12. Pirmkārt, tiek izkropļots kalendārs. Otrkārt, tiek spļauts sejā visām čempionāta komandām, futbola federācijai, turnīra organizatoriem un visam futbolam kopumā. LFF jābūt striktai ar dažādu dīvainu “biznesa projektu” pielaišanu spēlēšanai 1.līgā.

Jau pagājušajā gadā teicu, ka gribētu, lai vieta 1.līgā ir jāizcīna pēc sportiskā principa, nevis līgā var pieteikties kā Ķekavas novada sporta spēlēs – šī taču ir valsts otrā spēcīgākā līga. Pirms sezonas jau bija dažādi signāli šo komandu sakarā. Protams, tas nav tik viegli pierādāms un droši vien pat šo komandu sakarā nav oficiālu pierādījumu. Taču aizdomas ir, un viennozīmīgi ir nepieciešams rīkoties, jo šī problēma 1. līgā pēdējos gadus pastāv un pret to ir jācīnās. Tādēļ novēlu LFF turēt acis un ausis vaļā, kā arī nepieciešamajā brīdī parādīt mugurkaulu.

1.līgā palikušas 12 komandas. Ja 2. līgas uzvarētāji nevēlas spēlēt 1. līgā, tad uzskatu, ka nav vērts čempionātu paplašināt.

Noslēgumā vēlos visus apsveikt ar futbola sezonas noslēgumu! Kluba vārdā sveicu Valmiera Glass/ViA ar pelnītu Valmieras futbola atgriešanu Virslīgā, kā arī FK Progress/AFA Olaine un BFC Daugavpils ar izcīnītajām godalgām.
Vēlos pateikties LFF un Komanda.lv par turnīra progresu organizatoriskajā ziņā. Vēl vienu reizi vēlos pateikties FK Auda futbolistiem, kas izturēja šo smago sezonu, kā arī, protams, visiem kluba atbalstītājiem – Husqvarna Latvija, Ķekavas putnu fabrikai, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrai, Ķekavas novadam, Baldones novadam un sporta klubam Panatta.

Atbildes sniedza "Audas" prezidents Juris Gorkšs.


, 2017-11-23 21:45, pirms 6 gadiem
"Kanādietis Alekss Akerts ar kluba palīdzību veiksmīgi atrādījās Vācijas 6. līgas klubā "SpVgg Bad Pyrmont von 1920 e.V." un pēc Jaunā gada jau, iespējams, redzēsim viņu Reģionālajā (pēc spēka 4. līgā) līgā"

Patiesi labai līgai sagatavojuši kanādieti
, 2017-11-23 21:53, pirms 6 gadiem
Robis rakstīja: "Kanādietis Alekss Akerts ar kluba palīdzību veiksmīgi atrādījās Vācijas 6. līgas klubā "SpVgg Bad Pyrmont von 1920 e.V." un pēc Jaunā gada jau, iespējams, redzēsim viņu Reģionālajā (pēc spēka 4. līgā) līgā"


Patiesi labai līgai sagatavojuši kanādieti
Naudas un līmeņa zinā Reģionālās līgas Vācijā ir priekšā mūsu virslīgai.
, 2017-11-23 21:59, pirms 6 gadiem
maikls19 rakstīja: Naudas un līmeņa zinā Reģionālās līgas Vācijā ir priekšā mūsu virslīgai.
Uz kāda pamata tu izdari šādus secinājumus?
, 2017-11-23 23:11, pirms 6 gadiem
Pirms dažiem gadiem apmekléju Regionalliga Südwest spéli starp Waldhof Mannheim un Offenbach. Stadionà Manheimá vietas, laikam, kádas 15000,atnákuši uz spéli bija apméram 6000. Futbols cieníjamá límení, domáju, ka tádai Liepájai vai RFS pret Manheimu neklàtos viegli...
, 2017-11-24 00:26, pirms 6 gadiem
VapeNation rakstīja: Uz kāda pamata tu izdari šādus secinājumus?
Aizbrauc paskaties tad redzēsi.Tas pats Itālijā seria D ir mūsu virslīgas līmenī,ja ne augstāka līmeņa turnīrs un komandas ar lielākiem budžetiem nekā pie mums.
, 2017-11-24 14:07, pirms 6 gadiem
maikls19 rakstīja: Naudas un līmeņa zinā Reģionālās līgas Vācijā ir priekšā mūsu virslīgai.
Tu ļoti pārspīlē. Budžetu un organizatoriskā ziņā, jā, klubiem ir lielākas naudas, bet par līmeni tas vēl neko nepasaka. Vēl tagad atceros, kā komentāros Sportacentra "eksperti" pielīdzināja Virslīgu Anglijas Conference jeb pēc spēka 5. līgai. Tad atbrauca Blackpool uz pārbaudes spēlēm Latvijā no Anglijas 2. līgas un mūsu klubi vienreiz nospēlēja neizšķirti un otrreiz angļus pat pārliecinoši pieveica.
, 2017-11-24 14:58, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Tu ļoti pārspīlē. Budžetu un organizatoriskā ziņā, jā, klubiem ir lielākas naudas, bet par līmeni tas vēl neko nepasaka. Vēl tagad atceros, kā komentāros Sportacentra "eksperti" pielīdzināja Virslīgu Anglijas Conference jeb pēc spēka 5. līgai. Tad atbrauca Blackpool uz pārbaudes spēlēm Latvijā no Anglijas 2. līgas un mūsu klubi vienreiz nospēlēja neizšķirti un otrreiz angļus pat pārliecinoši pieveica.
Ļoti gudrs un izsmeļošs arguments . Aizbrauc, kādreiz kaut ko apskaties ārpus Latvijas un tad sāc gudri spriedelēt
Ingars Pūlis. Foto: Jānis Līgats

Valmierieši spēles izskaņā uzvar Ventspilī, RFS jaunieši rauj gabalos "Smilteni"

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā svētdien tika aizvadītas divas spēles. Ar spēles pēdējo 15 minūšu ofensīvu "Valmieras" dublieri ar 3:0 nokārtoja uzvaru izbraukuma spēlē pret JFK "Ventspils". Savukārt pavisam bēdīga spēle izvērtās smilteniešiem, kuri pie Daugavas krasta ielaida septiņas bumbas savos vārtos pret RFS dublieru komandu.
Milans Brahmanis. Foto: LFF
20

Oranžie iesit trīs vārtus Ogrē, Baumanis pārkož Mārupes gurķīšus

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā 3. spēļu kārtā izcili savu sezonas ievadu turpināja aizvadīt JDFS "Alberts" futbolisti, kuri ar 3:0 pārspēja "Ogres United". Savukārt par pirmo trīs vārtus šosezon sakrājušo spēlētāju kļuva Renē Baumanis, kura divi precīzie sitieni gādāja par "Leevon PPK" uzvaru ar 4:2 pār mārupiešiem.
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.