Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: fkauda

Rihards Gorkšs #29

Rihards Gorkšs #29
FK AUDA spēlētājs Rihards Gorkšs starp karsējmeitenēm..

Kā jau zināt futbola kluba “Auda” spēlētaji jau no decembra aktīvi sākuši gatavoties jaunajai 2012. gada Latvijas futbola sezonai, nopietni strādājot treniņos, gan aktīvi veicinot sabiedrisko dzīvi. Šīs sezonas mērķus komandai palīdz sasniegt treneri – Aleksandrs Jeļisējevs, Viktors Lācis un Aleksandrs Proskurņins. Lai šī sezona būtu arī interesanta kluba atbalstītājiem zaļi-melnie piesaistījuši komandu, kas parūpēsies par publisko komandas tēlu.
Turpmāk jums būs iespēja iepazīt tuvāk FK AUDA futbolistus. Un kā pirmo mēs jums piedāvajam vienu no vispieredzējušākajiem kluba spelētajiem neatvairāmo Riharda Gorkša interviju.

Ko tev nozīmē futbols?
- Man futbols ir reliģija.
Kā sākās tavas futbola gaitas?
- Spēlēt sāku 9 gadu vecumā, jo skolā izlasīju informāciju, ka tiek uzņemti jaunie futbolisti (es tad biju jauns un neko nesapratu). No sākuma spēlēju Imantā (apmēram 1-2 gadus), tad man sanāca ilgāku laika posmu slimot, tāpēc kādu laiku netrenējos, līdz man vispār futbols vairs nepatika, tāpēc es izlūdzos mammai spēlēt tenisu un vēl paralēli tenisam spēlēju hokeju. Tomēr vienu vakaru man sāka sāpēt sirds, ka esmu pievīlis tēvu, tāpēc apmēram 16 gados ar visu sirdi metos atpakaļ futbolā. Visu pārējo pametu, varbūt tagad spēlētu NHL (Rihards smaida). Kopš tā laika spēlēju LV Virslīgas dublieru čempionātā. Kā saka – kur Auda, tur Rihards.
Ko tu šorīt ēdi brokastīs?
- Medus riņķīšus ar pienu. Un, protams, dzēru kafiju.

Kāpēc tev ir tieši 29. numurs?
- 29. numurs man jau ir no 10 vai 11 gadu vecuma. Tieši 29., tāpēc ka jau visiem tajā laikā (1998. gadā, kad pasaules čempionāts futbolā risinājās Francijā) mīļākais spēlētājs bija Ronaldo, kurš spēlēja ar 9. numuru. Tā kā 9. numuri komandās bija uz izķeršanu izlēmu izmēģināt 29. numuru. Šobrīd šis numurs man ir vēl svarīgāks tieši tāpēc, ka to izdomāju pats.
Kā tevi sauc komandas biedri?
- Par Riču.

Vai, spēlējot futbolu, tu esi guvis kādas traumas?
- Par laimi smagu traumu nav bijis.
Ja tev būtu iespēja būt reklāmas sejai, ko tu vēlētos reklamēt?
- Kaut ko ļoti nopietnu, piemēram, jauniešu futbola līgu.
Kur tu parasti atpūties, kura ir tā vieta, kur tavas fanes tevi var satikt?
- Esmu ļoti aizņemts. Atpūšos visur un nekur (smaida).

Vai futbola dēļ tu būtu gatavs pamest Latviju?
- Pamestu, bet noteikti atgrieztos atpakaļ.
Kādi ir bijuši jautrākie atgadījumi saistībā ar futbolu?
- Reiz sensenos laikos bija vasara (+ 26, spīdēja saule) Nikolajs teica, ka parādīs man triku, laukumā bija arī bērnu komanda. Viņš mēģināja ar kāju aizsniegt vārtu pārlikni. Es biju aizņemts treniņu procesā, tāpēc nepievērsu uzmanību, bet fonā dzirdēju smagu piezemēšanās blīkšķi. Kad es pagriezos, mans kolēģis jau gulēja zemē. Es nezinu, vai viņš savu mērķi sasniedza. Patiesība nezinu arī to, kā lai skaistāk izsakās (smejas), bet viņš guva traumu.
Kādi ir tavi mērķi?
- Vēlos nostiprināt savu pozīciju pamatsastāvā. Šobrīd izskatās, ka treneris man uzticas. Mērķis ir arī regulāri gūt vārtus. Vēlos palīdzēt iespēlēties „jauniņajiem”.
Vai ir bijis tā, ka zaudējuma dēļ pārdzīvo tik ļoti, ka vēlies pamest futbolu?
- Jā, pārdzīvoju. Tad arī uznāk grūtākie posmi, bet ģimene man palīdz un nākamajā dienā zāle atkal ir zaļāka.
Ja tu būtu Deivids Bekhems, kura būtu tava Viktorija?
- Es nezinu (smejas), kuru no trijām izvēlēties (spaida telefonu un izmisīgi meklē, tad atskan jautājums – kur var apskatīties pasaules seksīgākās sievietes?) Pie gala rezultāta tā arī nenonākam.

Ar ko tu ikdienā vēl nodarbojies?
- Studēju Turībā, vadu Fitness klubu, trenēju Audas jaunos futbolistus, apmeklēju trenera kursus.
No kā tu baidies?
- Man ir klaustrofobija.
Lieta, bez kuras tu nevarētu iziet no mājas?
- Noteikti mobilā telefona, jo tad es nezinātu, cik ir pulkstenis.
Kura ir tava mīļākā aktrise?
- Tā viennozīmīgi ir Ilze Ķuzule.
Kāds ir otrs labākais sportaveids aiz futbola?
- Amerikāņu futbols.
Vai tu varētu padalīties ar kādu recepti, ko tev patīk gatavot?
- Man patīk labi paēst pirms spēlēm. Vāru makaronus, cepu vistas fileju, piecepu klāt sīpolus un sajaucu olu ar krējumu, citreiz krējuma vietā pievienoju visam klāt Spilvas saldskābo mērci. Patīk gatavot arī zupas – laša; tomātu; garneļu.
Mīļākais futbolists, no kura smelies iedvesmu?
- Tāda viena konkrēta favorīta man nav.. Lielāko daļu bērnības esmu fanojis par Deividu Bekhemu un Alessandro Del Piero, šobrīd ļoti patīk kā spēlē Tottenham Hotspur, spēlējošais Garets Beils.

Kā tu sevi raksturotu?
- Sevi raksturotu kā kārtīgu komandas spēlētāju. Uz laukuma vienmēr cenšos domāt komandas interesēs.

Mīļākā grupa/dziesma?
- Ar mūziku ir tā, ka man dažādās dzīves situācijās nepieciešama atšķirīga mūzika. Piemēram, mājās fonam vislabprātāk klausos tādas grupas kā U2, The Killers, Coldplay, pirms spēlēm klausos kaut ko no RHCP, Guns n`Roses, Metallica un dažreiz pat AC DC. Braucot ar automašīnu esmu liels Kanye West fans.
Vai esi māņticīgs, piemēram, tici, ka kāds apģērba gabals vai rituāls tev nes veiksmi?
- Kaut kas no māņticībām piemīt arī man, ja to tā var saukt. Pirms spēlēm ir tāds kā rituāls – rīta kafija vai pat divas, mūzikas klausīšanās mājās. Stundu pirms spēles kāda salda limonāde, košļājamā gumija. Zeķes gan mainu regulāri.
Cik maksā laba futbola bumba?
- Ap 80 ls.
Vai esi spēles laikā sakāvies?
- Spēles laikā cenšos būt disciplinēts, protams, ne vienmēr tas izdodas 100%, bet nevar rādīt sliktu piemēru mūsu jaunajiem futbolistiem, kuri apmeklē spēles.
Ko tu novēli savai komandai nākamajā sezonā?
- Novēlu katram komandas biedram atrast sevī tādu gribasspēku un pašatdevi kā 2011. gada sezonas otrajā aplī, vēlu, lai jaunie spēlētāji iejūtas kolektīvā, jo lai komanda radītu labu sniegumu, tai jābūt vienotai kā vienam veselam. Lai katrs spēlētājs nostāda sev visaugstākos mērķus sezonā, jo bez mērķiem nav rezultāta.
Avots: Auda FK
Autors: Dārta, Lelde, Sabīne


, 2012-02-23 11:22, pirms 12 gadiem
To, ka berniba esi daudz slimojis ir redzams....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ingars Pūlis. Foto: Jānis Līgats

Valmierieši spēles izskaņā uzvar Ventspilī, RFS jaunieši rauj gabalos "Smilteni"

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā svētdien tika aizvadītas divas spēles. Ar spēles pēdējo 15 minūšu ofensīvu "Valmieras" dublieri ar 3:0 nokārtoja uzvaru izbraukuma spēlē pret JFK "Ventspils". Savukārt pavisam bēdīga spēle izvērtās smilteniešiem, kuri pie Daugavas krasta ielaida septiņas bumbas savos vārtos pret RFS dublieru komandu.
Milans Brahmanis. Foto: LFF
20

Oranžie iesit trīs vārtus Ogrē, Baumanis pārkož Mārupes gurķīšus

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā 3. spēļu kārtā izcili savu sezonas ievadu turpināja aizvadīt JDFS "Alberts" futbolisti, kuri ar 3:0 pārspēja "Ogres United". Savukārt par pirmo trīs vārtus šosezon sakrājušo spēlētāju kļuva Renē Baumanis, kura divi precīzie sitieni gādāja par "Leevon PPK" uzvaru ar 4:2 pār mārupiešiem.
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.