Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Ogre": "Neizdevās izpildīt minimālo mērķi; turnīrs audzis; neizpratne par DK lēmumiem"

"Ogre": "Neizdevās izpildīt minimālo mērķi; turnīrs audzis; neizpratne par DK lēmumiem"
"Ogre"

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 16 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Šoreiz savas pārdomas atklājuši "Ogre" - šai komandai turnīra noslēgumā 10.vieta.

Sākumā gribam pateikt lielu paldies visiem mūsu atbalstītājiem un līdzjutējiem. Vislielākais paldies ir Ogres novada domes vadībai par finansiālo atbalstu šajā sezonā un pausto uzticību kluba vadībai ilgtermiņa mērķu sasniegšanā.

Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
Laikam būtu jāsāk ar ne tik patīkamām lietām - ko mums neizdevās sasniegt. Šai sezonai tika uzstādīts minimālais mērķis 8. vieta - tātad izpildīt vismaz to pašu, kas tika izdarīts pagājušā sezonā. Savukārt vēlamais mērķis bija 6. vieta, kas, mūsuprāt, bija pilnīgi objektīvs uzstādījums skatoties uz iepriekšējo sezonu. Diemžēl sezonas sākums stipri attālināja mūs no šiem abiem mērķiem. Kāds varētu būt iemesls tik sliktam sezonas sākumam? Tagad noteikti varam teikt, ka sākumu pabojāja ziemas pārtraukums, kura laikā liela daļa komandas kodola piedalījās dažāda līmeņa futzāla turnīros. Līdz ar to spēlētāji nebija atpūtušies ne fiziski, ne morāli un tas viss atspoguļojās dažāda veida traumās sezonas sākumā. Šī iemesla dēļ nācās pieņemt lēmumu par nepiedalīšanos Latvijas kausā - tādā veidā ieguvām laiku, lai “salāpītu” visus komandas robus. Plus piesaistījām vairākus leģionārus un otrajā aplī sākām krāt punktus. Ja skaitītu tikai otrā apļa punktus, tad mēs būtu 5.-6.
vietā.

Par pozitīvajām lietām. Šosezon, neskaitot treniņus un spēles, lielu uzsvaru likām uz iesaistīšanos dažādos sociālos pasākumos Ogres novadā. Piedalījāmies Ogres pilsētas svētkos, devāmies nodot pašu sarūpētas drēbes un futbola inventāru kā humāno palīdzību Čerņigovas (Ukraina) iedzīvotājiem un iesaistījāmies daudzās citās aktivitātēs. Šāda un cita veida aktivitātēs noteikti iesaistīsimies aizvien vairāk.

Par ko noteikti ir prieks - tas ir parādītais raksturs. Neesam pētījuši citu komandu statistiku, bet mēs noteikti būtu starp rezultatīvākajam čempionāta komandām, spēlējot mazākumā. Prieks par jaunajiem čaļiem, kuri ļoti veiksmīgi iekļāvās komandā un spēja izkonkurēt no pamatsastāva pieredzējušos spēlētājus. Divi no jaunajiem puišiem tika uzaicināti uz sava vecuma Latvijas izlasi. Prieks par diezgan veiksmīgo otro sezonas pusi un lielisku sezonas noslēguma spēli.

Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, līmenis)? Vai attaisnojas spēlēšana bez Virslīgas dublieru klātbūtnes?
Runājot par organizatoriskām lietām, tad dažas lietas uzlabojās, bet citas pasliktinājās. Manuprāt, pagājušajā gadā spēļu tiešraides bija noorganizētas veiksmīgāk, arī online teksta tiešraide bieži vien pievīla un nestrādāja.
Toties šogad noteikti bija pamanāmāks čempionāta ģenerālsponsors - cerams, šis ceļš tiks turpināts un būs aizvien vairāk dažādas aktivitātes no viņu puses.

Čempionāta līmenis šogad noteikti ir audzis. Iepriekšējā gadā komandas un spēlētāji ir ieguvuši rūdījumu, auguši meistarībā. Domāju, ka viennozīmīgi ir attaisnojusies spēlēšana bez Virslīgas dublieriem.

Visu laiku ķengātā lieta ar tiesnešiem, DK lēmumiem, sodiem utt.. Šeit vienmēr būs par ko padiskutēt. Tomēr vislielākā ir neizpratne par DK lēmumiem un sodu cenu lapu. Gandrīz katrā kārtā par to pašu “pakalpojumu”
šajā cenrādī tiek veiktas kaut kādas izmaiņas, bet uz sezonas beigām vispār sākās totāla “izpārdošana”. Tieši tādi paši pārkāpumi kā sezonas sākumā, bet piecas reizes “lētāki”. Tiešām rodas sajūta, ka ir uzlikts kaut kāds plāns, kas sezonas laikā jāizpilda. Šajā jautājumā prasās kaut kāds risinājums, lai subjektīvs tiesnešu lēmums "necērt robu" komandu budžetos.
Kopumā paldies visiem tiesnešiem par darbu, izturību un psiholoģisko noturību.

Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?
Par nākamo sezonu vairāk vai mazāk viss ir skaidrs - ir jāturpina strādāt un attīstīties. Turpināsim sadarbību ar esošiem treneriem Andreju Prohorenkovu un Andreju Rubinu. Komandas spēlētāju kodols vairāk vai mazāk ir skaidrs.

Centīsimies piesaistīt aizvien vairāk gados jaunos spēlētājus. Noteikti piesaistīsim vairākus leģionārus, lai radītu lielāku konkurenci spēlētājiem. Komandas kodols, tāpat kā līdz šim, tiks veidots no Ogres novada pārstāvjiem. Runājot par nākamā gada budžetu, tad skaitļos tas vēl nav skaidrs, bet ir pausts mutisks atbalsts sadarbības turpināšanai. Noteikti centīsimies piesaistīt aizvien vairāk vietējo uzņēmēju atbalstu. Tāpat arī strādāsim pie futbola popularizēšanas un lielāka skatītāju apmeklējuma mājas spēlēs.
Paldies visiem par sezonu, priecīgus visiem tuvojošos Ziemassvētkus un veiksmīgu Jauno 2016. gadu!

Aigars Počs, Futbola kluba "Ogre" prezidents.

1.līgas klubu atsauksmes pēc 2015.gada sezonas noslēgšanās

KlubsMateriāls
Caramba/Dinamo"Caramba/Dinamo": "Priecēja progress sezonas gaitā; Virslīgā trenēsimies vairāk"
Valmiera Glass
RFSPopkovs: "Virslīgā trūkst spēcīgu ārzemju treneru"
1625 Liepāja"1625 Liepāja": "Izdevās palikt par vienu no vadošajām komandām"
Auda
Rēzekne"Rēzekne": "Mūsu pilsētā futbols visos laikos ir raisījis skatītāju interesi"
Tukums 2000"Tukums 2000": neizpildīti mērķi; toties parādās talanti; turnīrā slikta tiesāšana
AFA OlaineAFA "Olaine": labi; ka paņēmām gulbeniešus; tiesnešu darbs ar "-" zīmi
Alberts
Ogre"Ogre": "Neizdevās izpildīt minimālo mērķi; turnīrs audzis; neizpratne par DK lēmumiem"
Jēkabpils
Salaspils
Staiceles Bebri"Staiceles Bebri": "Uzstādījumu noturēties 1.līgā izpildījām ar uzviju"
Saldus/Brocēni
Smiltene"Smiltene": "Mums ir labākie līdzjutēji - nedrīkstam viņus zaudēt"
Preiļi"Preiļi": "Mērķi ir plašāki par sportiskajiem - nodrošinājām patīkamu futbola atmosfēru"

, 2015-11-20 22:23, pirms 8 gadiem
Vai klubi šobrīd, kamēr vēl nav apstiprināti reglamenti 2016.gadam, nevar iesniegt savus priekšlikumus Disciplinārajam reglamentam un tā pielikumam?
, 2015-11-20 22:36, pirms 8 gadiem
Šobrīd tieši tas arī notiek. Visiem ir iespēja iesniegt savus priekšlikumus.
, 2015-11-20 23:07, pirms 8 gadiem
vajag reglamentā vnk iekļaut, ka disciplināro reglamentu sezonas laikā mainīt nedrīkst bez visu komandu parakstiem.
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.
Renards Krišjānis cīņā ar Jusufu Rodo. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
3

Korzāns pēdējā uzbrukumā izrauj JDFS "Alberts" uzvaru, "Ogrei" otrais punkts

"Optibet" Nākotnes līgā svētdien tika aizvadītas trīs spēles. Dramatiskākā spēles izskaņa tika aizvadīta spēlē starp "Mārupi" un Jura Docenko Futbola skolu "Alberts", kurā viesi dažas sekundes pirms beigu svilpes guva vārtus un uzvarēja ar 1:0.
Gabriels Kirkils. Foto: Andris Grīnbergs
5

"Leevon PPK" un "Super Nova" uzvar arī otrās kārtas spēlēs

"Optibet" Nākotnes līgā sestdien tika aizvadītas pirmās trīs otrās kārtas spēles. Pie 2:0 uzvaras Smiltenē tika Māra Landmaņa un Jurija Žigajeva trenētā "Leevon PPK", savukārt Ervīna Pērkona vadītā "Super Nova" ar minimālu pārsvaru 1:0 uzveica valsts bagātākā kluba dublierus.