Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Smiltene/ BJSS" turpina cīņu par sešinieku un sestdien uzņems "Jēkabpili"

Toms Markss
Toms Markss

"Smiltene/ BJSS" turpina cīņu par sešinieku un sestdien uzņems "Jēkabpili"
Elvis Teremko ar bumbu
Foto: Agnis Melderis

Sestdien, 22. oktobrī, pulksten 14:00 Smiltenē Tepera stadionā savu sezonas priekšpēdējo spēli komanda.lv 1. līgas čempionātā aizvadīs futbola kluba „Smiltene/ BJSS” komanda, kas savā laukumā uzņems turnīra tabulas priekšpēdējā pozīcijā esošo „Jēkabpils / JSC” komandu. Uz gaidāmo cīņu atbalstīt Smiltenes komandu aicināti visi sporta līdzjutēji.

Pavisam tuvu sezonas noslēgumam ir komanda.lv 1. līgas čempionāta 2016. gada sezona. Tajā gan vēl ir vairākas intrigas. Viena no tām ir cīņa par otro vietu, uz kuru pretendē „AFA Olaine/ SK Super Nova”, „Auda” un „Valmiera Glass/ ViA” komandas. Ne mazāk spraiga cīņa rit arī turnīra tabulas vidusdaļā, kur uz sesto vietu pretendē „Tukums 2000”, „Smiltene/ BJSS”, „Skonto” un „RTU” komandas. Smiltenieši šobrīd ir septītie, divus punktus aiz Tukuma vienības, bet par trijiem apsteidz abas galvaspilsētas vienības - „Skonto” un „RTU”. Tiesa, pārējām trim konkurentēm ir par vienu aizvadītu spēli mazāk.

Iepriekšējās kārtas spēlē dramatiskā cīņā Smiltenes komanda savā laukumā pēdējās sekundēs izlaida uzvaru pār „Staiceles Bebriem”. Iespējams, daudz lielāks zaudējums par nepaņemtajiem diviem punktiem, smilteniešiem ir komandas kapteiņa zaudējums. Pēdējā spēles epizodē, pēc kuras arī „bebri” panāca izlīdzinājumu, vārtsargs Dagnis Sausais piedzīvoja smagu sadursmi ar pretinieku spēlētāju Jāni Lapsu. Dagnis palika guļam uz laukuma un drīz vien tika nogādāts slimnīcā. Viņam tika konstatēts smadzeņu satracinājums, kas liek priekšlaicīgi noslēgt šo sezonu. Jau vēstījām, ka vidzemnieki palika arī bez sava uzbrukuma līdera Edgara Jansona, kurš uzvaras spēlē pret „Tukums 2000” komandu krita un lauza elkoni.

Neskatoties uz abu spēlētāju zaudējumu, smiltenieši kaujinieciskā noskaņojumā gatavojas gaidāmajai spēlei pret „Jēkabpils/ JSC” komandu. Iepriecināja U18 vecuma Smiltenes jaunie futbolisti, kuri Vidzemes Futbola centra komandas sastāvā iekļuva Latvijas jaunatnes čempionāta finālturnīrā, kas nākamnedēļ notiks Ventspilī.
Pret jēkabpiliešiem spēlēt būs gatavi visi pārējie Smiltenes futbolisti. Vārtus sargās perspektīvais jaunais vārtsargs Toms Mežulis. Aizsardzībā spēlēs – Dāvis Gaigals, Mārtiņš Rakštelis, Dairis Zariņš, Eduards Deicš un Eduards Veģeris. Vidējā līnijā nozīmīgu lomu spēlēs Eduards Stīpnieks, Raimonds Dūmiņš, Kristers Aldis Puriņš, Reinis Putrālis, Dāvis Rutks, Jānis Priede, Ričards Rullis, Reinholds Klots un citi. Tikmēr, uzbrukumā pretinieku aizsargu uzmanību pārbaudīs Elvis Teremko un Kristaps Ozols.

Jēkabpils komandas futbolisti, kas ieņem 14. vietu ar izcīnītajiem 14 punktiem 25 spēlēs, pēdējās kārtas spēlē ar rezultātu 2:3 piekāpās Ogres vienībai. Jēkabpiliešu sastāvā vairāki spēlētāji piedalās arī Latvijas futzāla virslīgas čempionātā, tādējādi uz ne visām spēlēm komanda ierodas labākajā sastāvā. Abu komandu iepriekšējā tikšanās reizē Jēkabpilī, smiltenieši izcīnīja dramatisku uzvaru ar rezultāti 3:2, lai gan pēc spēles momentiem bija daudz pārāki.
Uz gaidāmo spēli aicināti visi Smiltenes novada sporta līdzjutēji. Smilteniešu spēlētāji šosezon labojuši visus savus rekordus, gan gūto vārtu, iegūto punktu, sauso spēļu un uzvaru skaita ziņā.

Informāciju sagatavoja:
Toms Markss
FK Smiltene