Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Saldū vēl viens bijušais Latvijas izlases futbolists - Freimaņa pēdās iet arī Lazdiņš

Saldū vēl viens bijušais Latvijas izlases futbolists - Freimaņa pēdās iet arī Lazdiņš
Artis Lazdiņš. Foto: Saldus SS/Leevon

Latvijas futbola 1. līgas jaunpienācēja Saldus SS/"Leevon" pievienojies arī 33 gadus vecais limbažnieks Artis Lazdiņš, kurš lielu daļu karjeras pavadījis "Jelgavā" un profesionālajā karjerā spēlējis arī Polijas Ekstraklasē, informē klubs. Izlasē Lazdiņš aizvadījis 29 spēles.

Pēdējā darba vieta, pirms pievienošanās Saldus SS/"Leevon", Artim Lazdiņam ir "Optibet" Virslīga klubs FK "Jelgava", kā rindās viņš spēlēja kopš 2014. gada līdz pērnā gada vasarai. Bez Jelgavas Latvijā Artis ir spēlējis arī FK "Auda" un FK "Ventspils", kopā Latvijas augstākajā līgā aizvadot ap 200 spēlēm. 2012.gadā, Artis pameta Latviju un pievienojās Polijas Ekstraklases klubam "Piast Gliwice", kā rindās aizvadīja ļoti veiksmīgu sezonu, izcīnot 4. vietu un pirmo reizi kluba pastāvēšanas laikā palīdzot iegūt ceļazīmi uz Eiropas līgu. Taču sekoja lēmums par labu Latvijas izlasei, kā rezultātā vieta sastāvā tika zaudēta.

"Situācija bija tāda, ka otro sezonu iesāku, spēlēju sastāvā pāris spēles un, tad bija spēle mājās, bet mums (izlases kandidātiem) bija uz izlasi jābrauc. Izlasei ir tāds nostādījums, ka kaut kādas piecas dienas pirms tev ir jāierodas obligāti. Bet mums ("Piast" klubam) pirmdienā ir spēle, bet savācamies mēs (izlase) jau svētdien. Nu, tad man bija jāizlemj - vai es braucu uz izlasi jau tagad, vai es palieku klubā, nospēlēju spēli un tad es braucu uz izlasi un tad jau es skatos, vai izlasē es tieku sastāvā vai netieku. Es izvēlējos braukt uz izlasi un nenospēlēt ["Piast"] spēli, kaut gan treneris nāca runāt un prasīja - mums tiešām vajag, lai tu nospēlē! Es nenospēlēju, atbraucu atpakaļ pēc izlases. un es pat astoņpadsmitniekā vairs netiku," pats Lazdiņš komentē iemeslu, kāpēc pazaudēja vietu Polijas kluba sastāvā. "Es pat nedomāju, ka tas bija trenera lēmums. Tur kaut kas cits no augšas, jo treneris nāca ar mani runāt - tā mēģināja vienkārši saprast, kas vispār notiek. ..., bet man liekas, ka viņi saprata, ka es drīzāk braukšu uz izlasi nekā palikšu klubā, kur man it kā maksā algu un tā tālāk, un no tās dienas viss."

Šogad, Artis Lazdiņš ir pievienojies savam ilggadējam draugam - Gintam Freimanim -, lai pārstāvētu Latvijas futbola 1. līgas jaunpienācēju Saldus SS/"Leevon", ar kuru ir panākta vienošanās uz nenoteiktu laiku. Kad tiek jautāts, kurš būs līderis - Gints vai viņš -,spēlētājs atbild sekojoši: "Noteikti, ka priekšā līderis būs Djimka (Dmitrijs Novgorodskis), jo viņš jau sitīs golus (smejas). Bet, nē, es domāju, ka Ginčuks būs. Viņš ir tas trakais kapteinis. Domāju, ka viennozīmīgi Ginča būs līderis, Māris (Māris Landmanis) no malas kā treneris un priekšā Djimka. Nu, vecie spēlētāji, kas tos jaunos mēģinās, tā kā uzmundrināt, lai uz priekšu iet."

Šī gada Latvijas futbola 1.līgas sākums bija paredzēts aprīļa sākumā, taču, kā jau plašsaziņas medijos ziņots, dēļ COVID-19 vīrusa izplatības, Latvijas futbola sezona ir pārcelta uz vēl nenoteiktu laiku.

Informāciju sagatavoja:
Saldus SS/Leevon


, 2020-03-20 17:37, pirms 4 gadiem
Kuldīgas " Venta"- 2 ??? Naudas nav,talantīgu jauniešu nav, domes atbalsts nav.....
, 2020-03-20 19:43, pirms 4 gadiem
@strops
No kurienes Tev šāda informācija?
, 2020-03-20 19:56, pirms 4 gadiem
Būtu interesanti, ja Saldus savāktu letiņu komandu, pēc sezonas iekļūtu Virslīgā un, saglabājot sastāvu, tur noliktu pie vietas ārzemniekiem pārbāztos Virslīgas klubus.
, 2020-03-20 20:00, pirms 4 gadiem
Skinijs23 , 19:43, pirms 17 minūtēm , ignorēt , atbildēt
@strops
No kurienes Tev šāda informācija?

No pirmavotiem.
, 2020-03-20 21:12, pirms 4 gadiem
OILER1981 rakstīja: Būtu interesanti, ja Saldus savāktu letiņu komandu, pēc sezonas iekļūtu Virslīgā un, saglabājot sastāvu, tur noliktu pie vietas ārzemniekiem pārbāztos Virslīgas klubus.
Ahahahahah kuri tad būs tie lielie letiņu spēlētāji(Freimanis un Lazdiņš) kas noliks pie vietas augstas klases leģionārus?Es jau redzu kā izase visus lika pie vietas atlases ciklā.
, 2020-03-20 21:18, pirms 4 gadiem
@strops
Kas ir pirmavoti?
, 2020-03-20 21:41, pirms 4 gadiem
maikls19 rakstīja: Ahahahahah kuri tad būs tie lielie letiņu spēlētāji(Freimanis un Lazdiņš) kas noliks pie vietas augstas klases leģionārus?Es jau redzu kā izase visus lika pie vietas atlases ciklā.
Kur mums Virslīgā ir augstas klases leģi?
, 2020-03-20 22:05, pirms 4 gadiem
Abi slavenie kaulu lauzēji atkal kopā nu jau pirmaja līgā. Domāju jauniešiem būs jāuzmanās. Prozit Ginča
, 2020-03-20 22:08, pirms 4 gadiem
Ginča Tu ānusu labi toreiz izlaizīji KR7 pēc mača?
, 2020-03-21 07:31, pirms 4 gadiem
>>>maikls19
Nu puika pasapņoja.Vai tad nedrīkst?Kas attiecās uz leģionāriem? Priekš Latvijas līmeņa acīmredzot viņi ir pietiekoši labi,jo savādāk laukumā biezajos klubos nebūtu attiecība 3 pret astoņi.
, 2020-03-21 07:34, pirms 4 gadiem
Aizmirsu galveno Rēzeknes FA it kā tiek pieteikts Edgars Gauračs.Diez vai pamet Spartaku?Varbūt grib aizvadīt atvadu maču Rēzeknes sastāvā?
Žurnālisti,aūū
, 2020-03-21 10:30, pirms 4 gadiem
[+] [-] Ziņot
Skinijs23 , 2020-03-20 21:18, vakar , ignorēt , atbildēt
@strops
Kas ir pirmavoti?

Skinij23, obligāti turpini skolas aomeklēšanu !
, 2020-03-21 17:14, pirms 4 gadiem
@strops
Man žēl, ka tik ļoti sūkā būt par tevi
, 2020-03-23 00:14, pirms 4 gadiem
OILER1981 rakstīja: Kur mums Virslīgā ir augstas klases leģi?
Nu paskatoties leģionāru CV,es runāju par Riga FC leģionāriem tad viņi ir ar daudz spēcīgāku CV un spēlējuši labās līgās un klubos,ja salīdzina ar mūsu vietējiem spēlētājus.Cits stāsts ir pat Spartaka leģionāriem,bet viņiem arī cits mērķis,vairāk uz jaunu talantu iespēlēšanu un pārdošanu.
Ingars Pūlis. Foto: Jānis Līgats

Valmierieši spēles izskaņā uzvar Ventspilī, RFS jaunieši rauj gabalos "Smilteni"

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā svētdien tika aizvadītas divas spēles. Ar spēles pēdējo 15 minūšu ofensīvu "Valmieras" dublieri ar 3:0 nokārtoja uzvaru izbraukuma spēlē pret JFK "Ventspils". Savukārt pavisam bēdīga spēle izvērtās smilteniešiem, kuri pie Daugavas krasta ielaida septiņas bumbas savos vārtos pret RFS dublieru komandu.
Milans Brahmanis. Foto: LFF
20

Oranžie iesit trīs vārtus Ogrē, Baumanis pārkož Mārupes gurķīšus

"Optibet" Nākotnes līgas čempionātā 3. spēļu kārtā izcili savu sezonas ievadu turpināja aizvadīt JDFS "Alberts" futbolisti, kuri ar 3:0 pārspēja "Ogres United". Savukārt par pirmo trīs vārtus šosezon sakrājušo spēlētāju kļuva Renē Baumanis, kura divi precīzie sitieni gādāja par "Leevon PPK" uzvaru ar 4:2 pār mārupiešiem.
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.