Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Caramba/Dinamo": "Priecēja progress sezonas gaitā, Virslīgā trenēsimies vairāk"

"Caramba/Dinamo": "Priecēja progress sezonas gaitā, Virslīgā trenēsimies vairāk"
Jurijs Nagaicevs
Foto: ru.bb.vesti.lv

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 16 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Šoreiz savas pārdomas atklājusi turnīra čempione "Caramba/Dinamo".

Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
Bija noteikts konkrēts uzdevums - uzvarēt 1.līgas turnīrā, - un tas tika izpildīts. Priecēja, ka komanda kopumā un katrs spēlētājs atsevišķi sezonas gaitā progresēja. Piemēram, Verners Apiņš sāka ļoti viduvēji, bet čempionāta otrajā pusē sāka regulāri gūt vārtus un beigās kļuva par turnīra labāko bombardieri. Tāpat priecēja mūsu rezervistu soliņš - pateicoties tam, ka uz maiņu nākošie futbolisti stiprināja komandas spēli, izdevās uzvarēt dažas sarežģītas spēles. Nu un, protams, mūsu spēks bija organizācijā - katrs darīja savu darbu un, kā saka, kārtība sit pušu meistarību!

Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, līmenis)? Vai attaisnojas spēlēšana bez Virslīgas dublieru klātbūtnes?
Kopumā turnīra organizācijas līmenis bija augsts. Vienīgo vilšanos sagādāja LFF mājas lapa - gan informācijas pilnības, gan operativitātes ziņā, gan arī tās lietošanas ērtības ziņā. It sevišķi tas attiecās uz "online" teksta tiešraidēm mājas lapā. Tāpat gribētos, lai vairāk spēļu tiktu translētas internetā.

Atsevišķi gribētu parunāt par Latvijas kausa izcīņas spēles, kas mums bija pret "Jelgavu", pārcelšanu. Mēs pēc LFF lūguma nācām pretī klubam, kurš piedalījās Eirokausos. Taču pēc tam mūs vienkārši nostādīja fakta priekšā, nosakot spēles datumu.

Savukārt tiesāšanas līmenis izrādījās pat augstāks nekā mēs sagaidījām. Tiesāšana visās spēlēs bija objektīva, kaut arī tiesneši ir dažāda līmeņa.

Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?
Viss ir atkarīgs no budžeta. Pagaidām par to skaidrības nav. Budžets atrodas veidošanas stadijā.

Papildus jautājums "Caramba/Dinamo" komandai: vai spēlētājiem tika maksātas algas un cik reizes nedēļā notika treniņi? Vai, iekļūstot Virslīgā, treniņu skaits un algas pieaugs??
Algas tika maksātas - kā tad bez tā? Nākamajā sezonā algu lielums būs atkarīgs no budžeta. Treniņi notika sekojošā veidā: komandas kopējie treniņi notika trīs reizes nedēļā, bet vēl divas reizes nedēļā bija papildus treniņi jaunajiem futbolistiem. 2016.gadā treniņu daudzums, protams, palielināsies.

Jurijs Nagaicevs, "Caramba/Dinamo" sporta direktors.
P.S. Tuvākajā nedēļas nogalē mūsu mājas lapā dinamo.lv tiks publicēta intervija ar komandas galveno treneri Mihailu Koņevu.

1.līgas klubu atsauksmes pēc 2015.gada sezonas noslēgšanās

KlubsMateriāls
Caramba/Dinamo"Caramba/Dinamo": "Priecēja progress sezonas gaitā; Virslīgā trenēsimies vairāk"
Valmiera Glass
RFSPopkovs: "Virslīgā trūkst spēcīgu ārzemju treneru"
1625 Liepāja
Auda
Rēzekne"Rēzekne": "Mūsu pilsētā futbols visos laikos ir raisījis skatītāju interesi"
Tukums 2000"Tukums 2000": neizpildīti mērķi; toties parādās talanti; turnīrā slikta tiesāšana
AFA Olaine
Alberts
Ogre
Jēkabpils
Salaspils
Staiceles Bebri
Saldus/Brocēni
Smiltene
Preiļi

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-18 22:28, pirms 8 gadiem
Lidz sim liecina, ka projeks lidzinas Gulbene, ceru ka kludos, lai manu viedokli mainitu vajag nopietnus argumentus, ka sis nav klubs viendienitis, kurs viltigi nospeles TOTO vai ari atri bankrotes.
, 2015-11-18 22:36, pirms 8 gadiem
Apiņš nekļuva par labāko bombardieri, viņš dalīja 1.vietu, atļaušos palabot!
, 2015-11-18 22:38, pirms 8 gadiem
Vismaz to pretīgo vārdu Dinamo noskalojiet atejā - neapkaunojiet Latviju, ja jums tā kaut ko izsaka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-11-18 22:42, pirms 8 gadiem
ficuks rakstīja: Apiņš nekļuva par labāko bombardieri, viņš dalīja 1.vietu, atļaušos palabot!
Apiņam visi vārti no spēles, Savaļnieks iesita arī no 11 metru atzīmes, tāpēc balvu dabūs Verners

lff.lv
, 2015-11-18 22:44, pirms 8 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Vismaz to pretīgo vārdu Dinamo noskalojiet atejā - neapkaunojiet Latviju, ja jums tā kaut ko izsaka
Un kas tev šeit nepatīk. Arī rādās čekisti, Putins, Krievija utt.
, 2015-11-18 22:45, pirms 8 gadiem
džeki, es saprastu Virslīgas lapas kritiku, ja paši būtu pacentušies un izveidojuši cik necik sakarīgu savu mājaslapu, bet tā ir nekāda un konts youtubā vispār tikai krievu valodā ..

"Vienīgo vilšanos sagādāja LFF mājas lapa - gan informācijas pilnības, gan operativitātes ziņā, gan arī tās lietošanas ērtības ziņā."
, 2015-11-18 23:03, pirms 8 gadiem
Pirmās līgas protokolus LFF varētu ievietot PDF formātā, būtu gan operatīvāk, gan ērtāk.
, 2015-11-18 23:22, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Un kas tev šeit nepatīk. Arī rādās čekisti, Putins, Krievija utt.
Tiešām naivs esi vai mēģini izlikties?
, 2015-11-18 23:36, pirms 8 gadiem
FUNS rakstīja: Un kas tev šeit nepatīk. Arī rādās čekisti, Putins, Krievija utt.
Tādi kā Ruck&Maul, visticamākais ir "snaudošie" čekisti, kas apzināti iesaka plānprātības, lai apkaunotu Latviju visas pasaules priekšā.
, 2015-11-19 00:01, pirms 8 gadiem
Majaslapa kaa no 90tajiem, visi speletaji un treneri krievi. Feisbuks, Twiteris un Youtube viss krieviski. Kartejaa komanda bez faniem buus ja neko nemainiisiet!
, 2015-11-19 00:20, pirms 8 gadiem
rronijs rakstīja: Majaslapa kaa no 90tajiem, visi speletaji un treneri krievi. Feisbuks, Twiteris un Youtube viss krieviski. Kartejaa komanda bez faniem buus ja neko nemainiisiet!
Apiņš, Savinovi, Blanks, Rubezis, Dzelzkalējs, Ozols - nu tiešām visi spēlētāji krievi.
, 2015-11-19 00:21, pirms 8 gadiem
LFF mājaslapas galvenie trūkumi:
1. Pazudusi vai ļoti grūti atrodama informācija par vēsturi. Pilnīgi noteikti nav informācijas par jaunatnes izlašu vēsturi, kaut kas ir tikai par pašreiz spēlējošiem dzimšanas gadiem (nesen meklēju par U17 (toreiz U16) kvalifikācijas turnīriem Latvijā 90. gados -- ne mazāko iespēju kaut ko atrast).
2. Atšķirībā no pagājšgada nebija online reportāžu par pirmās līgas spēlēm, kaut gan tieši pēc tām vajadzība ir lielāka (Virslīgai ir tiešraides).
Savukārt pozitīvi vērtēju sadaļu "Kalendārs", vienīgi dīvaini, ka svarīgākās spēles iet kā pēdējās.
, 2015-11-19 05:07, pirms 8 gadiem
Runāt var daudz ko, bet pēc Jūrmalas un Gulbenes izblamēšanās, tagad labāk pagaidīsim darbus. Ļoti ceru, ka Caramba nebūs tāds pats variants un spēlēs futbolu arī Virslīgā nevis citas spēlītes.
, 2015-11-19 07:11, pirms 8 gadiem
rronijs rakstīja: Majaslapa kaa no 90tajiem, visi speletaji un treneri krievi. Feisbuks, Twiteris un Youtube viss krieviski. Kartejaa komanda bez faniem buus ja neko nemainiisiet!
Būs kā spartakam... Vperjod Spartak
tik te būs Vperjod Dinamo
Slēpts komentārs: vilibalds123
, 2015-11-19 09:35, pirms 8 gadiem
Nekādu uzticību šis jaunais klubs nerada.Cerams,ka kļūdīšos un nebūs Gulbenes variants.Kas attiecās uz LFF mājas lapu,tad tur tiešām darba vēl daudz un Olgas teiktajam var pilnīgi piekrist.
, 2015-11-19 11:37, pirms 8 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Apiņš, Savinovi, Blanks, Rubezis, Dzelzkalējs, Ozols - nu tiešām visi spēlētāji krievi.
Interesanti, ka trijās čempionāta spēlēs (no četrām) pret ''Valmieru'' un RFS tieši latvieši guva uzvaras vārtus.
, 2015-11-19 11:48, pirms 8 gadiem
Ja tik tiešām būs spēcīgs sastāvs (lai gan ir neziņa par budžetu), tad nav lielas jēgas spēlēt toto. Bet jebkurā gadījumā šī komanda tiks stingri uzraudzīta no LFF un bLFV puses.
, 2015-11-19 18:46, pirms 8 gadiem
1 rakstīja: Ja tik tiešām būs spēcīgs sastāvs (lai gan ir neziņa par budžetu), tad nav lielas jēgas spēlēt toto. Bet jebkurā gadījumā šī komanda tiks stingri uzraudzīta no LFF un bLFV puses.
Būsim piesardzīgi arī sastāva ziņā, jo labs sastāvs uz papīra vēl neko nenozīmē. Nesenais FC Jūrmalas piemērs vēl atmiņā stāv. Viņiem arī bija Eirokausu plāni, leģionārs ar Argentīnas U-21 izlases pieredzi, pieredzējuši vietējie spēlētāji ar izlases pieredzi utt. Nepagāja ne divi mēneši, nauda pēkšņi beidzās, leģionāri un pieredzējušie spēlētāji pamazām atstāja komandu, sākās neizprotamas treneru maiņas un aizdomīgi rezultāti... Šitā skaļo vārdu un solījumu spēle Virslīgā nav nekas jauns un neredzēts, tāpēc domāju Caramba būs zem pamatīgas lupas. Domāju, ja ir plāni ņemties ap toto, tad nav nemaz vērts sākt!
Andrejs Sokolovs. Foto: LFF

Sokolovam lielisks tālsitiens, "Rēzekne" izlaiž divu vārtu pārsvaru

"Optibet" Nākotnes līgā noslēgusies otrā spēļu kārta. Pirmdienas pievakarē lielisks tālšāviens padevās 17 gadus vecajam Andrejam Sokolovam, tomēr viņa panākto 2:0 pārsvaru "Rēzeknes" futbolisti nenosargāja, spēlējot neizšķirti 2:2 ar ventspilniekiem.
Renards Krišjānis cīņā ar Jusufu Rodo. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova
3

Korzāns pēdējā uzbrukumā izrauj JDFS "Alberts" uzvaru, "Ogrei" otrais punkts

"Optibet" Nākotnes līgā svētdien tika aizvadītas trīs spēles. Dramatiskākā spēles izskaņa tika aizvadīta spēlē starp "Mārupi" un Jura Docenko Futbola skolu "Alberts", kurā viesi dažas sekundes pirms beigu svilpes guva vārtus un uzvarēja ar 1:0.
Gabriels Kirkils. Foto: Andris Grīnbergs
5

"Leevon PPK" un "Super Nova" uzvar arī otrās kārtas spēlēs

"Optibet" Nākotnes līgā sestdien tika aizvadītas pirmās trīs otrās kārtas spēles. Pie 2:0 uzvaras Smiltenē tika Māra Landmaņa un Jurija Žigajeva trenētā "Leevon PPK", savukārt Ervīna Pērkona vadītā "Super Nova" ar minimālu pārsvaru 1:0 uzveica valsts bagātākā kluba dublierus.